Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Insomnia @ 2008 01 03, 20:41)
Planuojat kur nors lėkti atostogauti?

Mes planuojam, o likimas juokiasi... ziuresim, norim i siltus krastus, bet nera kam vaiku palikti, tai sunku suderinti, bet bandysim mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(dalmatinas @ 2008 01 04, 15:34)

Dar norejau paklausti apie sanatorini gydyma, ar jis mums priklauso ir kaip ji gauti? As pernai buvau Sventojoj, visai neblogai buvo, noreciau ir siemet "pasistiprinti" rolleyes.gif juk nepakenks tongue.gif

tesingai Insomnia paaiskino, kad pirmi trys metai po diagnozes priklauso be jokiu problemu sanatorija. dabar kai klausiau gydytojos, tai sake nera problemu gauti kelialapi tik issiusti gali jei paguli ligonineje. o ten manes netraukia visai schmoll.gif cia taip sake neurologas, o seimos gydytojai, aisku, kad isnaudoja tuos limitus ir siaip gauti manau sunkoka pas juos ax.gif
as buvau Lino sanatorijoje, vasara, tai pailsejau kaip turi buti, o ir atstate ten mane beveik 100 proc. kai atvykau, net anketos pati uzpildyti negalejau, o isvaziuojant buvau visiskai sveika (neskaitant keliu nutirpimu, kurie praejo veliau) thumbup.gif
Atsakyti
[quote=ddaivux,2008 01 04, 17:29]Labutis, anksčiau įlysdavau į šią temą paskaitinėt dėl tėčio, nes jis serga IS... Bet gal greitu laiku ir pati prisijungsiu  unsure.gif beveik metai laiko man pačiai bando ją patvirtint, vienas rezonansas liepos mėnesį atmetė ligą, dabar sausio 14 dieną  darysiuosi dar kartą... net nežinau kokio atsakymo laukt... ar kad patvirtintų ir žinočiau kas yra... ar kad paneigtų ir toliau likčiau nežinomybėj... verysad.gif
[/quote]
na, manau, jei rezonansas nerode liepa nieko blogo, tai ir si karta nerodys nieko, to ir linkiu mirksiukas.gif juk liga nepaveldima schmoll.gif

tesingai Insomnia paaiskino, kad pirmi trys metai po diagnozes priklauso be jokiu problemu sanatorija. dabar kai klausiau gydytojos, tai sake nera problemu gauti kelialapi tik issiusti gali jei paguli ligonineje. o ten manes netraukia visai schmoll.gif cia taip sake neurologas, o seimos gydytojai, aisku, kad isnaudoja tuos limitus ir siaip gauti manau sunkoka pas juos ax.gif
as buvau Lino sanatorijoje, vasara, tai pailsejau kaip turi buti, o ir atstate ten mane beveik 100 proc. kai atvykau, net anketos pati uzpildyti negalejau, o isvaziuojant buvau visiskai sveika (neskaitant keliu nutirpimu, kurie praejo veliau) thumbup.gif
[/quote]
taip taip, aciu uz info, reiks pasiaiskinti su gydytoja, tokia saunia turiu, tai gal ir gausiu bigsmile.gif
o kaip del tirpimo, per kiek laiko jis praejo? nes tai praktiskai vienintelis dalykas, kuris mane labai uzknisa doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 05 sausio 2008 - 11:23
QUOTE(dalmatinas @ 2008 01 05, 11:22)
na, manau, jei rezonansas nerode liepa nieko blogo, tai ir si karta nerodys nieko, to ir linkiu mirksiukas.gif juk liga nepaveldima schmoll.gif

klysti, paveldimumas yra, tik labai mažas unsure.gif mergaitėm didesnis nei berniukam...
o rezonansą man darė druskininkuose, bet ten sakė labai silpnas aparatas ir galėjo nepamatyt, mato tik įsisenėjusias ligas, tai dabar siunčia į Šiaulius sakė ten stipriausias aparatas...
ačiū 4u.gif aš ir tikiuosi kad jos neras, bet vistiek nervuojuosi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2008 01 05, 11:22)
o kaip del tirpimo, per kiek laiko jis praejo? nes tai praktiskai vienintelis dalykas, kuris mane labai uzknisa doh.gif

na as pati shamanais netikiu, bet praejo tirpimas po biciu nuodu injekciju, kurias dare toks amerikos indenas blush2.gif
dabar visiskai niekas nera nutirpe, bet buna, kad vakarais, kai pavargsti skruzdeliukai rankose ir kojose laksto, bet ismiegi ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 01 05, 16:53)
na as pati shamanais netikiu, bet praejo tirpimas po biciu nuodu injekciju, kurias dare toks amerikos indenas  blush2.gif
dabar visiskai niekas nera nutirpe, bet buna, kad vakarais, kai pavargsti skruzdeliukai rankose ir kojose laksto, bet ismiegi ir viskas  thumbup.gif

geras bigsmile.gif o kur tau tas injekcijas dare listen.gif jau ne pirma karta girdziu, kad tai padeda, jei butu galimybe ir as isbandyciau blink.gif net i skruzdelyna nuogu uzpakaliu atsisesciau, jei tik tai padetu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ddaivux @ 2008 01 05, 14:24)
klysti, paveldimumas yra, tik labai mažas  unsure.gif mergaitėm didesnis nei berniukam...
o rezonansą man darė druskininkuose, bet ten sakė labai silpnas aparatas ir galėjo nepamatyt, mato tik įsisenėjusias ligas, tai dabar siunčia į Šiaulius sakė ten stipriausias aparatas...
ačiū  4u.gif aš ir tikiuosi kad jos neras, bet vistiek nervuojuosi unsure.gif

kazkaip, kiek skaiciau, tai paveldimumas nenustatytas, bet, zinoma to 100% teigti negaliu. Reik tiketis, kad taip ir yra ax.gif Tikiu, kad tau dabar nelengva, bet pasistenk vyt lauk blogas mintis doh.gif jei skaitei foruma, cia neseniai buvo prisijungus viena mergaite, kuri buvo garantuota, kad serga IS ir - nepasitvirtino thumbup.gif as tikiu, kad ne tik Kaledos stebuklu metas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 05 sausio 2008 - 22:16
QUOTE(dalmatinas @ 2008 01 05, 22:15)
geras bigsmile.gif o kur tau tas injekcijas dare listen.gif jau ne pirma karta girdziu, kad tai padeda, jei butu galimybe ir as isbandyciau blink.gif net i skruzdelyna nuogu uzpakaliu atsisesciau, jei tik tai padetu lotuliukas.gif
Papildyta:

buvo atvykes i LT pazystamos vyras, kuris JAV gyvena ir tokia klinika turi, kur buten senoves kinu medicina taiko, tai ir pritaike man blush2.gif
siaip jis pasakojo, kad viena vyriski is invalido vezimelio pakele tomis injekcijomis, bet ju dare daugybe... jis net i kalnus slidinet vaziavo bigsmile.gif man keturias injekcijas padare, bet ui kaip skauda... grynas biciu ikandimas... plius jis nupaise kaip paciam bites detis, kad sugeltu blink.gif tai vyras is turgaus nupirko kelias bites ir parveze maiselyje, bet as kai pamaciau unsure.gif ne uz ka nepasirasiau, kad kastu schmoll.gif nes atrode baisiai blink.gif
Papildyta:

kazkaip, kiek skaiciau, tai paveldimumas nenustatytas, bet, zinoma to 100% teigti negaliu. Reik tiketis, kad taip ir yra ax.gif  Tikiu, kad tau dabar nelengva, bet pasistenk vyt lauk blogas mintis doh.gif jei skaitei foruma, cia neseniai buvo prisijungus viena mergaite, kuri buvo garantuota, kad serga IS ir - nepasitvirtino thumbup.gif as tikiu, kad ne tik Kaledos stebuklu metas mirksiukas.gif

o del paveldimumo... tai yra maza tikimybe paveldeti galimybe susirgti, bet ne pacia liga paveldeti ax.gif
Atsakyti
kazkaip, kiek skaiciau, tai paveldimumas nenustatytas, bet, zinoma to 100% teigti negaliu. Reik tiketis, kad taip ir yra ax.gif  Tikiu, kad tau dabar nelengva, bet pasistenk vyt lauk blogas mintis doh.gif jei skaitei foruma, cia neseniai buvo prisijungus viena mergaite, kuri buvo garantuota, kad serga IS ir - nepasitvirtino thumbup.gif as tikiu, kad ne tik Kaledos stebuklu metas mirksiukas.gif

ačiū už palaikymą aš ir tikiu stebuklais 4u.gif
Atsakyti
Nors aš leidžiuosi Betaferoną ir kas antrą dieną, bet mane daktarai irgi įspėjo, jog reiktų keisti leidimosi vietas, kad guzai neatsirastų. Leidžiuosi rankiniu būdu, tai svarbu labai iš lėto leistis (na, kad neskaudėtų), susileidus truputį pamasažuoti, aš dar uždedu šaltą kompresą (yra tokie padai specialiai injekcijoms). Galima pašaldyti ir prieš leidžiantis. Čia kaip kam labiau patinka.

Pradžioj man lyg ir niekur neskaudėdavo, bet dabar kažko leidžiantis į pilvą skauda. Tai aš tuo pačiu metu ir leidžiuosi ir šaldau, tai žymiai lengviau. Geriausia man į ranką, na dar į šlaunis. Bet jau pradedu bijot adatų....
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 01 06, 00:17)
buvo atvykes i LT pazystamos vyras, kuris JAV gyvena ir tokia klinika turi, kur buten senoves kinu medicina taiko, tai ir pritaike man  blush2.gif
siaip jis pasakojo, kad viena vyriski is invalido vezimelio pakele tomis injekcijomis, bet ju dare daugybe... jis net i kalnus slidinet vaziavo  bigsmile.gif  man keturias injekcijas padare, bet ui kaip skauda... grynas biciu ikandimas... plius jis nupaise kaip paciam bites detis, kad sugeltu  blink.gif  tai vyras is turgaus nupirko kelias bites ir parveze maiselyje, bet as kai pamaciau  unsure.gif  ne uz ka nepasirasiau, kad kastu  schmoll.gif  nes atrode baisiai  blink.gif
Papildyta:

o del paveldimumo... tai yra maza tikimybe paveldeti galimybe susirgti, bet ne pacia liga paveldeti  ax.gif

mano tetis laiko bites, tai gal reiks aplink tuos avilius pasivaikscioti, kai pakils is ziemos miego doh.gif
Atsakyti
[quote=citrute,2008 01 06, 00:17]
buvo atvykes i LT pazystamos vyras, kuris JAV gyvena ir tokia klinika turi, kur buten senoves kinu medicina taiko, tai ir pritaike man blush2.gif
siaip jis pasakojo, kad viena vyriski is invalido vezimelio pakele tomis injekcijomis, bet ju dare daugybe... jis net i kalnus slidinet vaziavo bigsmile.gif man keturias injekcijas padare, bet ui kaip skauda... grynas biciu ikandimas... plius jis nupaise kaip paciam bites detis, kad sugeltu blink.gif tai vyras is turgaus nupirko kelias bites ir parveze maiselyje, bet as kai pamaciau unsure.gif ne uz ka nepasirasiau, kad kastu schmoll.gif nes atrode baisiai blink.gif
Papildyta:
o Lietuvoj ar neteko girdeti , kad kur darytu tokias injekcijas?
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2008 01 07, 17:26)
Nors aš leidžiuosi Betaferoną ir kas antrą dieną, bet mane daktarai irgi įspėjo, jog reiktų keisti leidimosi vietas, kad guzai neatsirastų. Leidžiuosi rankiniu būdu, tai svarbu labai iš lėto leistis (na, kad neskaudėtų), susileidus truputį pamasažuoti, aš dar uždedu šaltą kompresą (yra tokie padai specialiai injekcijoms). Galima pašaldyti ir prieš leidžiantis. Čia kaip kam labiau patinka.
Pradžioj man lyg ir niekur neskaudėdavo, bet dabar kažko leidžiantis į pilvą skauda. Tai aš tuo pačiu metu ir leidžiuosi ir šaldau, tai žymiai lengviau. Geriausia man į ranką, na dar į šlaunis. Bet jau pradedu bijot adatų....

as maniau, kad reikia deti sildancius kompresus, kad geriau issivaiksciotu (nors dar taip nedariau), o jus saldotes? g.gif prie vaistu buvo toks saldantis maisiukas pridetas, tai gal jis skirtas saldyti durio vieta g.gif
o i rankas ir slaunis normaliai? guzai nesidaro? as vat tik i sedyne dar bandziau, bet uzpakali po 6 duriu jau skauda nerealiai, siandien meginsiu pilva verysad.gif
ziuresiu kaip bus, gal isdrysiu kaip nors blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(dalmatinas @ 2008 01 08, 12:17)

o Lietuvoj ar neteko girdeti , kad kur darytu tokias injekcijas?

neteko... paimi bite uz kupros, pridedi prie nutirpusios vietos ir... injekcija lotuliukas.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 01 08, 14:44)
as maniau, kad reikia deti sildancius kompresus, kad geriau issivaiksciotu (nors dar taip nedariau), o jus saldotes?  g.gif  prie vaistu buvo toks saldantis maisiukas pridetas, tai gal jis skirtas saldyti durio vieta  g.gif
o i rankas ir slaunis normaliai? guzai nesidaro? as vat tik i sedyne dar bandziau, bet uzpakali po 6 duriu jau skauda nerealiai, siandien meginsiu pilva  verysad.gif
ziuresiu kaip bus, gal isdrysiu kaip nors  blush2.gif
[

Būtent tą maišiuką prieš leisdamasi palaikykit šaldytuve, bet neužšaldykit. Skausmą nuima... Man patinka...

Guzai nesusidarė dar niekur... Stengiuosi į tą pačią vietą nedurti, pamasažuoti truputį dūrio vietą ir pašaldyti... Lyg ir neblogai... g.gif O į sėdynę net nebandžiau, o ir mano gydytoja tokio pasiūlymo nedavė... blink.gif
Atsakyti