Sveikos, su sventem visasas ir visus! Kuo geriausiu ir sveikiausiu metu
As leidziuosi Copaxone. Pasalinio efekto nepastebejau, tik pradejus naudoti - atsistate mano koordinacija ir pablogejimu kol kas jokiu nera, tad, manau, jie man tinka. Pirmieji vaistai, kuriuos isigijau, buvo supakuoti atskirai: svirkstas sau, vaistai ir injekcinis skystis sau, o dabar jau gavau tuos, kur viskas viename svirkste ir nesu labai jais patenkinta, nes adatos tikrai bukesnes, kartais tenka durti net kelis kartus, kol iduri. Siaip duriu tik i pilva ir uzpakali, nes viena karta pabandziau i ranka, tai tris dienas skaudejo, o ant slaunu lieka didziuliai guzai, gal todel, kad poodinio sluoksnio nedaug Pries leidziantis juos reiktu pasildyti rankose, tada ne taip skausminga. As leidziuosi dazniausiai apie pietus, bet manau, kad laikas neturi jokios reiksmes. Tiesa pasakius jau taip atsibodo badytis
Sekmes bandant ir israndant sau patogesnius budus
susileidau pirma doze tai duris buvo neskausmingas, bet paskui skaudejo leido per pietus, jau vakaras, o dar skauda... leido i uzpakali. kazi ar priprasiu nes jei taip skaudes visada, fui
ryt bandys vyras ziuresim
QUOTE(citrute @ 2008 01 02, 19:14)
susileidau pirma doze tai duris buvo neskausmingas, bet paskui skaudejo leido per pietus, jau vakaras, o dar skauda... leido i uzpakali. kazi ar priprasiu nes jei taip skaudes visada, fui
pabandyk ilgiau pasildyti svirksta rankose, bent jau man tai kartais padeda, bet dazniausiai visvien skauda niekaip nepriprantu badytis nors darau tai jau puse metu
QUOTE(dalmatinas @ 2008 01 03, 15:12)
pabandyk ilgiau pasildyti svirksta rankose, bent jau man tai kartais padeda, bet dazniausiai visvien skauda niekaip nepriprantu badytis nors darau tai jau puse metu
nu va, sildziau ta svirksta, pats duris ir suleidimas neskaudejo, bet po puses minutes ima skaudet ir skauda ilgai, dar po vakar durio nepraejo
o i pilva gal maziau skauda? ir ar reikia oda suimti ar galima tiesiai smeigti?
QUOTE(citrute @ 2008 01 03, 17:53)
nu va, sildziau ta svirksta, pats duris ir suleidimas neskaudejo, bet po puses minutes ima skaudet ir skauda ilgai, dar po vakar durio nepraejo
Man tai irgi paskauda. O jei dar guzas pasidaro didesnis, tai iš viso kelias dienas skauda
dalmatinas, o tau guzai darosi? Ar bandei kaip nors "gydyti"?
Aš jau metus ir 10 mėn. "ant adatos". Jau apie vaikus pradėjau galvoti, kad tik badytis nereikėtų
QUOTE(Insomnia @ 2008 01 03, 18:19)
Man tai irgi paskauda. O jei dar guzas pasidaro didesnis, tai iš viso kelias dienas skauda
Aš jau metus ir 10 mėn. "ant adatos". Jau apie vaikus pradėjau galvoti, kad tik badytis nereikėtų
jooo... vaikai yra saunu
o gydytoja nesiulo pertraukos daryti tarp leidimu, ar cia kaip insulina visa gyvenima ir varytis teks?
Insomnia tu keliauji, gal gali pasakyti ar skrendant lektuvu reikia tiems vaistams kokia pazyma turet, jei tarkim, noresiu kur pailseti isskrist?
Aciu, kad dalinates savo patirtim
QUOTE(citrute @ 2008 01 03, 18:36)
jooo... vaikai yra saunu
o gydytoja nesiulo pertraukos daryti tarp leidimu, ar cia kaip insulina visa gyvenima ir varytis teks?
Insomnia tu keliauji, gal gali pasakyti ar skrendant lektuvu reikia tiems vaistams kokia pazyma turet, jei tarkim, noresiu kur pailseti isskrist?
Na kaip ir visą gyvenimą Nebent ką nors geresnio sugalvos Geriamą Copaxone (jau beveik sukurtas) arba gydančius vaistukus
Aš tai turiu gydytojos pažymą angliškai, kad sergu IS ir kad kasdien vartoju vaistus. Iš Lietuvos išskrendant būna, kad paprašo ir receptų kopijos, tai turiu pirmą receptų knygelės lapą nusikopijavus ir paprastai paskutinį receptą pasikopijuoju. Ir dar turiu lapą su IS aprašymu, nes, pvz., arabų šalyse sergančių ta liga beveik nėra, todėl jie tokios ligos net nežino Kartais tenka kokius 3 kartus pasakoti, kas ten per liga, kokie simptomai ir t.t. ir pan. Kai užknisa, tai sakau, kad kaip diabetas, tik blogiau
QUOTE(Insomnia @ 2008 01 03, 18:49)
Na kaip ir visą gyvenimą Nebent ką nors geresnio sugalvos Geriamą Copaxone (jau beveik sukurtas) arba gydančius vaistukus
Aš tai turiu gydytojos pažymą angliškai, kad sergu IS ir kad kasdien vartoju vaistus. Iš Lietuvos išskrendant būna, kad paprašo ir receptų kopijos, tai turiu pirmą receptų knygelės lapą nusikopijavus ir paprastai paskutinį receptą pasikopijuoju. Ir dar turiu lapą su IS aprašymu, nes, pvz., arabų šalyse sergančių ta liga beveik nėra, todėl jie tokios ligos net nežino Kartais tenka kokius 3 kartus pasakoti, kas ten per liga, kokie simptomai ir t.t. ir pan. Kai užknisa, tai sakau, kad kaip diabetas, tik blogiau
Aciux reiks pasirupinti popieriais, kad nebutu problemu, kai sugalvosiu skrist
Planuojat kur nors lėkti atostogauti?
QUOTE(Insomnia @ 2008 01 03, 19:19)
man guzai DIDZIULIAI susidarydavo, kai leisdavau i slaunis, tai daugiau nebeleidziu, tik i pilva ir uzpakali. Gydyt, tai niekaip negydziau - palikau savieigai ir pranyko
I pilva kai leidziu tai suiimu oda, man taip lengviau ir maziau skauda
Cia jus gerai apie keliones uzsiminet, as net pagalvojus nebuciau, kad reik vaistus deklaruot, niekad nebuvau su tuo susidurus.
Dar norejau paklausti apie sanatorini gydyma, ar jis mums priklauso ir kaip ji gauti? As pernai buvau Sventojoj, visai neblogai buvo, noreciau ir siemet "pasistiprinti" juk nepakenks
Nežinau kaip dabar, bet kai man diagnozavo (prieš 2 metus), sakė, kad po diagnozavimo 3 metus iš eilės priklauso sanatorija. Tik į ją siuntimą turi duoti tavo BP gydytoja. Deja, deja, niekas ten tų siuntimų nenori duoti Man iš viso sakė, kad yra rimtesnių ligonių ir kelialapių limitus jiems naudoja
Galima tiesiai į Ligonių kasas eiti. Jie ten būna, kad turi "atliekamų" kelialapių. Dabar kaip tik metų pradžia, tai reikia pradėti rūpintis Kartais į eilę užrašo ir iki metų galo gali pralaukti
Žiemą paprastai mažiau apkrautos sanatotijos būna, dauguma vasarą nori važiuoti
Galima tiesiai į Ligonių kasas eiti. Jie ten būna, kad turi "atliekamų" kelialapių. Dabar kaip tik metų pradžia, tai reikia pradėti rūpintis Kartais į eilę užrašo ir iki metų galo gali pralaukti
Žiemą paprastai mažiau apkrautos sanatotijos būna, dauguma vasarą nori važiuoti
Labutis, anksčiau įlysdavau į šią temą paskaitinėt dėl tėčio, nes jis serga IS... Bet gal greitu laiku ir pati prisijungsiu beveik metai laiko man pačiai bando ją patvirtint, vienas rezonansas liepos mėnesį atmetė ligą, dabar sausio 14 dieną darysiuosi dar kartą... net nežinau kokio atsakymo laukt... ar kad patvirtintų ir žinočiau kas yra... ar kad paneigtų ir toliau likčiau nežinomybėj...