Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(myliu @ 2007 12 12, 20:02)
O kiek laiko tas tyrimas užtrunka? Ir apskritai, kaip tai vyksta? blush2.gif  Aš vis pergyvenau, kad ton "triūbon" mane kiš, tai ne apie kas ir kaip mintys sukosi doh.gif  Dabar, kai jau tai nebegresia, tai susimąsčiau, kaip ten viskas bus unsure.gif

nieko baisaus. uzdeda toki salma, duoda i rankas pompele (jeigu bloga pasidarytu) ir girdisi toks garsas su pastuksenimu. jei viskas gerai, paleidzia po 20 min, jei kazka idomaus randa, tai ilgiau. tikrai nebaisu.. is visu priklausanciu tyrimu, man buvo pats nebaisiausias 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2007 12 12, 21:02)
O kiek laiko tas tyrimas užtrunka? Ir apskritai, kaip tai vyksta? blush2.gif  Aš vis pergyvenau, kad ton "triūbon" mane kiš, tai ne apie kas ir kaip mintys sukosi doh.gif  Dabar, kai jau tai nebegresia, tai susimąsčiau, kaip ten viskas bus unsure.gif

Kai man dare su kontrastu, t.y. kai i vena suleieidzia tam tikro preparato, kad pamatyti ar jis kur nors kaupiasi, tai uztruko apie 1,5 val., nes pirma padaro MR be kontrasto. Taigi yra tokia kapsule, kurioje yra gultas ant kurio ir guli. Uzdeda ausines ir ivaziuoji i vidu. Girdi uzesi, tiksejima, kaip ir kalima tik labai negarsiai ir viskas blink.gif Pirma karta bijojau atsimerkti, o jau kitus kartus ir atsimerkdavau. Bijoti nera ko, nes i rankas tau iduoda pulteli, kuri visuomet gali spustelti jei tik negerai pasijauti ir atbegs pagalba.
Kaip minejau, stengiuosi galvoti apie grazius, gerus dalykus ir laikas tiesiog pralekia. Karta ir snustelejus buvau mirksiukas.gif
Tai tikrai nera nemaloni procedura, va punkcija tai visai kas kita schmoll.gif nenoreciau to daugiau patirti schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 12 gruodžio 2007 - 20:43
Man darys su tokiu aparatu
Atsakyti
Sveiki,
na va, siandien gryzau is gydytojos. Prisijungsiu ir as prie vartojancius vaistus... as leisiuos rebifa... Klausinejau gydytoja apie visus keturis vaistu variantus, ir ji itikino, kad mano buklei tinkamiausias sis g.gif Pridaviau krauja ir ryt eisiu pasiimti to gerio blush2.gif nezinau kada pasirysiu susileisti pirma injekcija, tikriausiai jau po svenciu, nes nenoriu to salutinio poveikio per sventes pajausti... bet tikiuosi, kad tie vaistai man tiks ir bus viskas thumbup.gif
Sveikatytes visiems ir geros nuotaikos 4u.gif
P.S. myliu kaip sveikatele, kaip rezultatai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo citrute: 19 gruodžio 2007 - 14:11
Rytoj viską sužinosiu. Pasikeičiau laiką, nes reikalų atsirado svarbių. Būtinai pranešiu naujienas. Kažko visi baigia įtikint, kad nieko man ten neras rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2007 12 19, 15:05)
Sveiki,
na va, siandien gryzau is gydytojos. Prisijungsiu ir as prie vartojancius vaistus... as leisiuos rebifa... Klausinejau gydytoja apie visus keturis vaistu variantus, ir ji itikino, kad mano buklei tinkamiausias sis  g.gif  Pridaviau krauja ir ryt eisiu pasiimti to gerio  blush2.gif  nezinau kada pasirysiu susileisti pirma injekcija, tikriausiai jau po svenciu, nes nenoriu to salutinio poveikio per sventes pajausti... bet tikiuosi, kad tie vaistai man tiks ir bus viskas  thumbup.gif
Sveikatytes visiems ir geros nuotaikos  4u.gif
P.S. myliu kaip sveikatele, kaip rezultatai?

Saunuole, kad pradesi gydytis, jei gydytoja sako, kad sie vaistai tau tinka labiausiai, vadinasi, taip ir yra smile.gif o salutinis poveikis tikriausiai ne visuomet buna g.gif
As irgi norejau paklausti myliu kaip sekesi huh.gif
Atsakyti
Na va, aš jau po tyrimo. Nerado man sklerozės thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Rado cistą unsure.gif Tik pasak daktarų, ji neįtakoja mano koordinacijos sutrikimo. O kodėl, kas ir kaip, tai MR nerodo doh.gif Žodžiu, nepaaiškėjo man niekas, išskyrus, kad sergu ne IS biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2007 12 21, 14:49)
Na va, aš jau po tyrimo. Nerado man sklerozės thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Rado cistą unsure.gif  Tik pasak daktarų, ji neįtakoja mano koordinacijos sutrikimo. O kodėl, kas ir kaip, tai MR nerodo doh.gif  Žodžiu, nepaaiškėjo man niekas, išskyrus, kad sergu ne IS biggrin.gif

Sveikinu, sveikinu, sveikinu drinks_cheers.gif tai tikrai dziugi naujiena thumbup.gif na, o cista, matyt, galima pasalinti g.gif ir viskas bus gerai bigsmile.gif o koordinacija sutriko gal nuo pervargimo blink.gif kuo didziausios sekmes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2007 12 21, 14:49)
Na va, aš jau po tyrimo. Nerado man sklerozės thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Rado cistą unsure.gif  Tik pasak daktarų, ji neįtakoja mano koordinacijos sutrikimo. O kodėl, kas ir kaip, tai MR nerodo doh.gif  Žodžiu, nepaaiškėjo man niekas, išskyrus, kad sergu ne IS biggrin.gif

Myliu, smagu girdėti, kad tai tik "ložnaja trivoga"....
Sveikatos sveikatos sveikatos jums.... Ir tegu nieko daugiau baisaus neranda... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2007 12 21, 15:47)
Sveikinu, sveikinu, sveikinu drinks_cheers.gif tai tikrai dziugi naujiena thumbup.gif na, o cista, matyt, galima pasalinti g.gif ir viskas bus gerai bigsmile.gif o koordinacija sutriko gal nuo pervargimo blink.gif kuo didziausios sekmes biggrin.gif

QUOTE(IlonaMutis @ 2007 12 21, 16:45)
Myliu, smagu girdėti, kad tai tik "ložnaja trivoga"....
Sveikatos sveikatos sveikatos jums.... Ir tegu nieko daugiau baisaus neranda... 4u.gif

Ačiū už linkėjimus ax.gif Jums visoms irgi linkiu dideliausios sėkmės ir sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2007 12 20, 14:41)
Saunuole, kad pradesi gydytis, jei gydytoja sako, kad sie vaistai tau tinka labiausiai, vadinasi, taip ir yra smile.gif o salutinis poveikis tikriausiai ne visuomet buna g.gif

Sveiki visi! su Sventemis 4u.gif newyear.gif
As visgi leisiuosi Copaxone doh.gif po ilgu svarstymu gydytoja priejo tokios isvados, nes sake, kad jis ne tik stabdo bet ir kazka gerina clap_1.gif o pas mane pakitimai dideli unsure.gif
tai va, vaistu deze jau saldytuve ir nuo 01.02 keliausiu i poliklinika mokytis leistis blink.gif ziauriai bijau adatu, o cia teks kasdien... bet tikiuosi priprasti ir viskas bus thumbup.gif
norejau paklausti, kas leidziasi copaxone: ar nera kazko panasaus kaip insulinui? kad leistis butu paprasciau ir maziau skausminga? mano vaistai is karto uzpildyti svirkste, tai jau neblogai, bet gal yra kas nors dar tobuliau? ir kokiu paros metu leidziates, kad maziau visokiu salutiniu jaustusi? g.gif

Geru ir sveiku ateinanciu metu wink_3.gif thumb_yello.gif
Atsakyti
Visas su praėjusiom ir ateinančiom šventėm 4u.gif Optimizmo, kantrybės ir, žinoma, sveikatėlės.

citrute, Copaxone'ui yra autoinjektorius. Autoject vadinasi. Tik nežinau, ar šitiems švirkštams tinka unsure.gif Turiu aš jį, bandė vyras tą švirkštą įdėti, lyg ir tiko, bet pabandyti nesiryžau ax.gif Kažkodėl esu įsitikinus, kad rankiniu būdu geriau, nes teko girdėti, kad po kelerių metų autoinjektoriaus naudojimo guzai labai darosi, tada leidžiasi rankomis, kad mažiau tų guzų būtų. Na bet skirtingiems žmonėms gali skirtingai būti ax.gif

Dar dėl tų naujų švirkštų pastebėjimas. Kai ruošiesi leistis, tai reikia arti odos laikyti ir stipriai įbesti, o ne iš toli durti (kaip su paprastu švirkštu). Nes šitų naujų adatos ne tokios aštrios atrodo g.gif Man vyras kai pirmą kartą tuos naujus leido, tai labai jau nemalonu buvo doh.gif O vakar po baliaus irgi tingėjau senus maišyti, tai mama pirmą kartą naujais švirkštais naudojosi. Irgi jausmelis labai ne koks. Na bet atidirbs, tikiuosi biggrin.gif

Pradžioj pati leisdavausi į šlaunis, bet vieną kartą du dideli guzai pasidarė, nebežinojau ką daryti, nuo tada vyras ir mama pradėjo man leisti ax.gif Tik užpakalį bado ax.gif O tai gaila man šlaunis, pilvą ar rankas "gadinti" ax.gif

Pirmą mėnesį susileidus vaistus mane tokia šilumėlė apimdavo. Net kojų pirštai sušildavo (šiaip aš visada šalu), bet dabar jau jokio poveikio nebejaučiu. Pašalinio poveikio iš viso jokio nebuvo schmoll.gif Aj dar toks jėgų antplūdis pradžioj buvo biggrin.gif Varydavau visą dieną, o vakare jau visa drebanti būdavau, nes nuovargis visvien savo daro. Leidžiuos vakare, bet ne dėl pašalinio poveikio, kaip sakiau, jo nebuvo, bet dėl to kad mano "leidėjams" ir man taip patogiau mirksiukas.gif

Atsakyti