Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(citrute @ 2007 12 11, 14:47)
Insomnia jau viska isdeste  drinks_cheers.gif
Man kai diagnozavo, tai as net neverkiau, nes nebuvo kada, kadangi verke visi aplinkui  doh.gif reikejo buti stipriai  blush2.gif
Aukstyn nosi ir viskas bus gerai  4u.gif

Visi aplinkiniai elgiasi tarytum man sloga nustatyta doh.gif Gal ir gerai, nevyksta masinis paraudojimas aplink.
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2007 12 11, 13:20)
Sveikos 4u.gif
Aš ką tik iš neurologo, kuris man įtaria šitą baisią ligą verysad.gif  Žliumbiu be sustojimo cray.gif  cray.gif  cray.gif  Paskyrė krūvą tyrimų ir magnetinį rezonansą. Jaučiuosi kaip nesava, nežinau nei ko griebtis, kad nustočiau verkt cray.gif  cray.gif  cray.gif

Pritariu Insomnia. Verkimas čia nepadės... Dabar kaip niekada reikės būti stipriai dvasiškai... Juk nenorit, kad vaikui į atmintį įstrigtų nuolat verkianti mama, ar ne schmoll.gif ?

Man kai pasakė diagnozę, tai aš net nesupratau, kad "reikia" verkti smile.gif Tik po to, kai įvairiuose šaltiniuose įvairia kalba prisiskaičiau info apie šią ligą, supratau, jog prasti popieriai. Bet juk nemirštu... ax.gif

Taigi, pats laikas pradėti gyventi dabar ir čia, daugiau dėmesio skirti sau, džiaugtis tuo, ką turi, stebėti, kaip auga vaikai... Viskas bus gerai... 4u.gif
Atsakyti
Kadangi sergu šita liga jau 8 metai, drįstu pasakyti, kad nieko gero nebus, bus tik blogiau. Iš lėto, nuosekliai, bet tik blogiau. Ir taip bus jei nebus išrasti vaistai nuo IS, nes kol kas šita liga nepagydoma.
Atsakyti
QUOTE(vaikštau @ 2007 12 11, 14:52)
Kadangi sergu šita liga jau 8 metai, drįstu pasakyti, kad nieko gero nebus, bus tik blogiau. Iš lėto, nuosekliai, bet tik blogiau. Ir taip bus jei nebus išrasti vaistai nuo IS, nes kol kas šita liga nepagydoma.

kokie paguodziantys zodziai!!!!!!!!!! aciu tau!!!!!!!!!!!!! doh.gif
tokiu zodziu, kaip tik, visoms sergancioms (iems) ir truko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2007 12 11, 14:57)
kokie paguodziantys zodziai!!!!!!!!!! aciu tau!!!!!!!!!!!!!  doh.gif
tokiu zodziu, kaip tik, visoms sergancioms (iems) ir truko  unsure.gif

O aš nieko guosti ir nesiruošiau.. Aš pati sergu ir sakau taip, kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2007 12 11, 14:57)
kokie paguodziantys zodziai!!!!!!!!!! aciu tau!!!!!!!!!!!!!  doh.gif
tokiu zodziu, kaip tik, visoms sergancioms (iems) ir truko  unsure.gif

QUOTE(vaikštau @ 2007 12 11, 14:59)
O aš nieko guosti ir nesiruošiau.. Aš pati sergu ir sakau taip, kaip yra.

Man labai primena dvi moteriškes, kai Klinikose gulėjau lotuliukas.gif lotuliukas.gif "Ir tau IS? Nu negali būti. Labai jau gerai atrodai. Na nieko, po kiek laiko ir tau bus kaip mums." doh.gif "Nueik į IS sąjungą. Ten visai smagu. Tiek daug jaunų žmonių ir beveik visi rateliuose" lotuliukas.gif Maždaug, juodas jumoras.

Betgi yra atvejų, kai žmonės pasveiko mirksiukas.gif Vadinasi, tai įmanoma. Taip, dar nėra vaistų, kurie gydo, bet yra vaistai, kurie sulėtina ligos eigą ir duoda mums daugiau laiko ir tikimybės sulaukti gydančių vaistų.

Neseniai žiūrėjau per Oprah laidą apie senėjimą. Senėjimas prasideda tada, kai ląstelės negali regeneruoti. O negali regeneruoti tada, kai chromosomų galiukai (yra specialus pavadinimas, tik nebeprimineu aš jo blush2.gif ) sutrumpėja. Trumpėja labiausiai dėl streso, todėl reikia išmokti atsipalaiduoti. Kalbant į temą, buvo išreikšta tokia mintis, kad seniau mokslininkai galvojo, kad tik kai kurios ląstelės gali regeneruoti, o dabar žinoma, kad visos gali. Tai logiškai mąstant, mielino ląstelės irgi gali atsistatyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2007 12 11, 13:20)
Sveikos 4u.gif
Aš ką tik iš neurologo, kuris man įtaria šitą baisią ligą verysad.gif  Žliumbiu be sustojimo cray.gif  cray.gif  cray.gif  Paskyrė krūvą tyrimų ir magnetinį rezonansą. Jaučiuosi kaip nesava, nežinau nei ko griebtis, kad nustočiau verkt cray.gif  cray.gif  cray.gif

As tave suprantu, kai man pranese, kad gali buti IS buvo likusi viena diena iki mano vaiko pirmo gimtadienio. Diagnoze pasake net nepadare jokiu tyrymu... Nemaciau zemes po savo kojom, nieko nenorejau tik mirti cia ir dabar, nes apie sia liga buvau girdejus ir tikrai ne pacius geriausius dalykus... Gali isivaizduoti kokia buvo mano vaiko pirmoji svente - as jos beveik neprisimenu. Man padejo raminamieji ir migdomieji, nes be ju nieko negalejau daryti. Dar ir dabar buna dienu kai asaros rieda ir tie amzini klausimai: kodel as, ka as padariau ne taip, kas bus toliau... Bet gyventi reikia, jau vien del tu mazuju, kurie sukasi aplinkui ir priima tave toki koks esi. Tikiu, kad atsiras vaistai, tikiu, kad gyvensiu laimingai ir taip kaip norejau, tikiu, nes privalau tuo tiketi.
Dar as vaikstau pas psichologe, tai irgi padeda. Zvilgsnis is salies, zodis is kitu lupu kartais buna tokie netiketi. Laikykis ir tikek - viskas bus gerai rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(vaikštau @ 2007 12 11, 15:52)

Manau, kad labai negrazu is jusu puses skleisti tokias mintis siame puslapyje schmoll.gif , yra daug kitu forumu kur galite seti savo bloga nuotaika, tik ne cia, mes cia tam, kad palaikyti viena kita smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikštau @ 2007 12 11, 15:52)

Na, aš sergu 4 metus. 100 proc. darbingumas, aplinkiniams net įtarimų nėra, jog sergu. Ir žinot ką? Neblogėja... blink.gif

Ligoninėj susipažinau su moterimi, kuri serga 16 metų. Tai ji ir vaikšto, ir kalba, ir dirba... Sunku net pasakyti, kad serga....

Taip kad savo pesimizmą pasilikit sau. Mes čia tam, kad tamsoje nepamestume šviesos.

P.S. ne vaistus reikia išrasti, o priežastį nustatyti...
Atsakyti
Sveikos, kaip ir jus visos zinau, kad stresai kenkia sergant sia liga, bet mes vis delto tesam paprasti zmones su savo jausmais, nuotaikom ir pan. Todel, manau, kartais labai sveika issiverkti, pasiguosti artimam zmogui ir tai tikrai geriau nei laikyti savyje uzspaudus ta liudesi ir skausma, nes jis niekur neisgaruoja, o tik kaupiasi ir po to islenda su visom savo pasekmem doh.gif Taigi, kai linksma as juokiuosi, kai liudna - verkiu. Svarbu nepult i krastutinumus ir zinoma tureti zmoniu su kuriais gali pasidalinti savo jausmais mirksiukas.gif
Labai dziaugiuosi atradus si foruma, jis man toks sviesus, nesukelia jokiu slogiu minciu. Sekmes visoms biggrin.gif
Atsakyti
Trečiadienį darys MR. Gerai, kad taip greitai pavyko jį susiorganizuoti. Bet iš kitos pusės- dar visą savaitę reikės nežinioj svirduliuot doh.gif Ir, ačiū dievui, ten kažkoks aparatas naujoviškas- nekiš manęs į tą vamzdį thumbup.gif Nes prie pilnos "laimės" aš dar ir šiek tiek klaustrofobikė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2007 12 12, 18:19)
Trečiadienį darys MR. Gerai, kad taip greitai pavyko jį susiorganizuoti. Bet iš kitos pusės- dar visą savaitę reikės nežinioj svirduliuot doh.gif  Ir, ačiū dievui, ten kažkoks aparatas naujoviškas- nekiš manęs į tą vamzdį thumbup.gif  Nes prie pilnos "laimės" aš dar ir šiek tiek klaustrofobikė doh.gif

Sekmes tau, pranesk kaip sekesi mirksiukas.gif
As tai galvoju apie grazius ir gerus dalykus, kai man daro MR ir laikas nepastebimai prabega, net buna smagu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2007 12 12, 18:52)
Sekmes tau, pranesk kaip sekesi mirksiukas.gif
As tai galvoju apie grazius ir gerus dalykus, kai man daro MR ir laikas nepastebimai prabega, net buna smagu biggrin.gif

O kiek laiko tas tyrimas užtrunka? Ir apskritai, kaip tai vyksta? blush2.gif Aš vis pergyvenau, kad ton "triūbon" mane kiš, tai ne apie kas ir kaip mintys sukosi doh.gif Dabar, kai jau tai nebegresia, tai susimąsčiau, kaip ten viskas bus unsure.gif
Atsakyti