Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(IlonaMutis @ 2007 12 05, 10:23)
Na, medikai visai pagrįstai jums rekomenduoja organizuotis vaikelį iki vaistų vartojimo, kadangi jų poveikis vaisiui nėra žinomas. Tai lyg ir apsisaugojimas nuo galimų nemalonių kokių nors reiškinių. Aišku, galima nutraukti vartoti vaistus ir pradėti "organizuotis", bet jau tada organizmas yra gavęs kažkokį kiekį tų vaistų ir jų poveikis ateities kartoms nėra žinomas... Gal ir nieko baisaus...

Mano atveju, aš neskubėjau leistis vaistų. Galvojau, ką daryti... Ir po gero pusmečio "susiorganizavau", metus maitinau krūtim, dar pusė metų laukiau pati nežinau ko ir tik šiais metais pradėjau leistis... Gausis kažkur 2 metai nuo pirmo medikų pasakymo, jog reikia vaistų...  ax.gif

Rebifas yra interferonų grupės vaistas, kuris naudojamas IS gydyti, priklausomai nuo ligonio būklės. Aš leidžiuosi Betaferoną. Jį gerai toleruoju, o kiti ligoniai, su kuriais kalbėjausi, perėjo ant Rebifo, nes jį geriau toleruoja nei Betaferoną.

Manau, vaistas nėra geras ar blogas. Jis arba tinka, arba ne. Jei juos vartojant atakų nepasitaikė, organizmas juos gerai toleruoja, tai ir vadinasi jums jis tinka.  mirksiukas.gif Tai mano nuomonė.

Ačiū už informaciją 4u.gif .
Manau pradėsiu vyrą kalbinti apie antrą vaikelį, kurį būtų galima pasiimti auginti iš globos namų. Sudėtingas reikalas, bet apie tai galima pagalvoti...
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2007 12 05, 12:24)
Ačiū už informaciją  4u.gif .
Manau pradėsiu vyrą kalbinti apie antrą vaikelį, kurį būtų galima pasiimti auginti iš globos namų. Sudėtingas reikalas, bet apie tai galima pagalvoti...

Nenuleiskit rankų. "Organizuokitės" sąvajį - procesas, o ir rezultatas bus malonesnis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2007 12 05, 13:11)
Nenuleiskit rankų. "Organizuokitės" sąvajį - procesas, o ir rezultatas bus malonesnis. mirksiukas.gif

Nu labai jau sunku vyra prikalbinti ne savo kraujo vaikui, bet manau naudojant moteriskas gudrybes galima pasiekti daug ka biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

O akip ši liga nustatoma, kokie yra atliekami tyrimai?
Atsakyti
QUOTE(Frija @ 2007 12 05, 13:45)
Sveikos,

O akip ši liga nustatoma, kokie yra atliekami tyrimai?

Šiaip tai magnetinio rezonanso užtenka, kad galėtų IS diagnozuoti. Bet paprastai dar atlieka oligoklonines juostas (punkciją daro ir likvorą tiria), Bera testas (su tokiom ausinėm tamsiam kambary) ir akių dugną tiria.
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2007 12 05, 14:31)
Nu labai jau sunku vyra prikalbinti ne savo kraujo vaikui, bet manau naudojant moteriskas gudrybes galima pasiekti daug ka  biggrin.gif

Sveika, man irgi labai artimas sis klausimas. Kai man nustate IS, vaikui buvo tik metukai. Gydytoja irgi minejo, kad galima butu galvoti apie antra, bet as paprasciausiai buvau perdaug issekusi tiek fiziskai, tiek emociskai, juk zinia apie liga nera is maloniuju, todel antras vaikelis atkrito (bent jau kolkas). Pavartosiu vaistus, sveikata, tikiuosi, atsistatys ir tada bus matyt ka darysim. Dabar visas demesys ir meile tenka vieninteliam. Apie isivaikinima galvojau dar iki ligos, mums si mintis nebuvo svetima, tik as nezinau ar leidzia isivaikinti zmonems, sergantiems letinemis ligomis. Jusu atveju reiktu pasitarti su gydytojais, gal tikrai galima nutraukti vaistus ir pabandyti susilaukti savo vaikelio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2007 12 05, 15:37)
Sveika, man irgi labai artimas sis klausimas. Kai man nustate IS, vaikui buvo tik metukai. Gydytoja irgi minejo, kad galima butu galvoti apie antra, bet as paprasciausiai buvau perdaug issekusi tiek fiziskai, tiek emociskai, juk zinia apie liga nera is maloniuju, todel antras vaikelis atkrito (bent jau kolkas). Pavartosiu vaistus, sveikata, tikiuosi, atsistatys ir tada bus matyt ka darysim. Dabar visas demesys ir meile tenka vieninteliam. Apie isivaikinima galvojau dar iki ligos, mums si mintis nebuvo svetima, tik as nezinau ar leidzia isivaikinti zmonems, sergantiems letinemis ligomis. Jusu atveju reiktu pasitarti su gydytojais, gal tikrai galima nutraukti vaistus ir pabandyti susilaukti savo vaikelio mirksiukas.gif

Taip, reikia su gydytojais pakalbeti, taciau mintys apie antra vaika vis dar sukasi tik galvoje, o ne "ant liezuvio" ax.gif . Del isivaikinimo taip pat reikes paskaitineti internete ar leidzia "tokiems" tevams isivaikinti... o jei ne, tai nors globoti. Kol kas visokios informacijos ieskau internete, o konkreciu veiksmu dar nedarome smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 12 04, 15:25)
Prieš du metus diagnozuota. Ir vaistus naudoju.

O kokius tyrimus darė, kad visa dar įtariama?

verysad.gif

QUOTE(Insomnia @ 2007 12 05, 15:02)
Šiaip tai magnetinio rezonanso užtenka, kad galėtų IS diagnozuoti. Bet paprastai dar atlieka oligoklonines juostas (punkciją daro ir likvorą tiria), Bera testas (su tokiom ausinėm tamsiam kambary) ir akių dugną tiria.

visa sita man atliko po puses kuno nutirpimo, pripumpavo prendnizolono, atleido viska , po puses metu pastojau unsure.gif
beje tik zidinius rado stub. smeg.
o visa kita ok.. pries du metus tai buvo, gavau "leidima" is KIZLAITIENES is santariskiu neurologes, leidimas pastot gimdyt o toliau ziuresim, pasake kad neprognozuojama kur pasuks tas mano negalavimas.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 05, 21:54)
verysad.gif
o visa kita ok.. pries du metus tai buvo, gavau "leidima" is KIZLAITIENES is santariskiu neurologes, leidimas pastot gimdyt o toliau ziuresim, pasake kad neprognozuojama kur pasuks tas mano negalavimas..  unsure.gif

Na, Kizlaitienė tikrai šauni gydytoja... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2007 12 05, 17:20)
Taip, reikia su gydytojais pakalbeti, taciau mintys apie antra vaika vis dar sukasi tik galvoje, o ne "ant liezuvio"  ax.gif . Del isivaikinimo taip pat reikes paskaitineti internete ar leidzia "tokiems" tevams isivaikinti... o jei ne, tai nors globoti. Kol kas visokios informacijos ieskau internete, o konkreciu veiksmu dar nedarome  smile.gif .

Vakar ilindau i isivaikinimo puslapi ir ligu sarase, kuriomis sergant isivaikinti neleidziama, issetines sklerozes neradau, tad, manau, tai nebutu kliutis. Musu mintys apie antraji irgi yra tik pamastymu stadijoje, reikia, kad gyvenimas kazkaip nusistovetu ir tada bus matyt. Smagu kai gali pasidalinti mintimis su zmonem, kurie yra panasioj situacijoj smile.gif
Papildyta:
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 05, 21:54)
verysad.gif
visa sita man atliko po puses kuno nutirpimo, pripumpavo prendnizolono, atleido viska , po puses metu pastojau  unsure.gif
beje tik zidinius rado stub. smeg.
o visa kita ok.. pries du metus tai buvo, gavau "leidima" is KIZLAITIENES is santariskiu neurologes, leidimas pastot gimdyt o toliau ziuresim, pasake kad neprognozuojama kur pasuks tas mano negalavimas..  unsure.gif

man idomu pasidare, nes mano zidiniai irgi stubure, bet gydyma skyre iskart, o jums nesiule g.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2007 12 06, 15:27)
man idomu pasidare, nes mano zidiniai irgi stubure, bet gydyma skyre iskart, o jums nesiule g.gif

kiek pamenu, pasake susikurkit savo gyvenima koki isivaizuojat (na 3 vaikams pametinukams as neturiu sveikatos ir taip lotuliukas.gif )o poto ziuresim kaip jus pumpuot blink.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 06, 16:00)
kiek pamenu, pasake susikurkit savo gyvenima  koki isivaizuojat (na 3 vaikams pametinukams as neturiu sveikatos ir taip  lotuliukas.gif )o poto ziuresim kaip jus pumpuot  blink.gif  verysad.gif

Vat ir as kai pasakiau, kad noriu antro vaiko, pasake, tai pirmyn, nes geriau gailetis del to ka padarei, nei del to, ko nepadarei... 4u.gif
nieks nezino kaip bus g.gif
Atsakyti