Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Insomnia @ 2007 12 04, 10:03)
Nereikia iš karto neigiamai nusitekti ax.gif Gal ir neprasidės mirksiukas.gif Žinau, kad visada baimė kažkur šalia tupi. Na tupi, tegul tupi, tik nereikia per arti prisileisti. Man seniau, kai tik orai atšaldavo, iš karto dešinę koją kaip adatytėm smaigstydavo ir skaudėdavo. O šiemet lyg ir nieko.  Tai visa apsipatenkinus ir tikiuosi, kad daugiau ir nebegrįš ax.gif

drinks_cheers.gif wub.gif
o kokia "stadija" pas jus, verysad.gif pas mane tik itariama unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 04, 13:40)
drinks_cheers.gif  wub.gif
o kokia "stadija" pas jus,  verysad.gif  pas mane tik itariama  unsure.gif

Man diagnoze patvirtinta, bet neiskart, nes pradzioj ieskojo zidiniu tik galvos smegenyse ir tik po poros menesiu atrado stubure. Stadija - pati pradzia.
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 04, 12:40)
drinks_cheers.gif  wub.gif
o kokia "stadija" pas jus,  verysad.gif  pas mane tik itariama  unsure.gif

Prieš du metus diagnozuota. Ir vaistus naudoju.

O kokius tyrimus darė, kad visa dar įtariama?
Atsakyti
Siandien perskaiciau straipsni Lietuvos Ryte apie 25 metu vaikina, kuris serga IS ir jau pats daryti nieko negali. Taip liudna pasidare. Negali zinoti kas paties laukia, kaip progresuos liga, tikiesi geriausio, bet... Dar ypac, kai gydytoju komentarai: neisgydoma, letine, neprognozuojama...
Is kitos puses ieskai kazko teigiamo. Stai man gydytoja pasake, kad jei liga butu diagnozuota pries metus - nieko padet nebutu galeje. Interferono vartoti man negalima, o Copaxone dar nebuvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2007 12 04, 15:32)
Interferono vartoti man negalima, o Copaxone dar nebuvo smile.gif

O kodėl jums Interferono negalima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2007 12 04, 15:36)
O kodėl jums Interferono negalima? g.gif

mano skydliauke neveikia, tad dar reikia vartoti hormonus ir gydytoja sake, kad su interferonu to derinti negalima, o Copaxonas nera blogesnis vaistas.
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2007 12 04, 14:32)
Stai man gydytoja pasake, kad jei liga butu diagnozuota pries metus - nieko padet nebutu galeje. Interferono vartoti man negalima, o Copaxone dar nebuvo smile.gif

Buvo buvo Lietuvoj Copaxone prieš metus mirksiukas.gif Kovo mėn. bus du metai, kaip Copaxone Lietuvoj.
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 12 04, 16:19)
Buvo buvo Lietuvoj Copaxone prieš metus mirksiukas.gif Kovo mėn. bus du metai, kaip Copaxone Lietuvoj.

Cia salyginai pries metus, nes vaistus man skyre liepa, tad panasiai ir iseina, bet ne tame esme, svarbu, kad yra vaistai, kurie gali padeti, o, mano atveju, jie vieninteliai smile.gif
Atsakyti
Labas visiems 4u.gif .
Mano vyras jau antri metai serga šia liga...Po truputi susitvarkau su savimi ir jau nebe taip skaudžiai reaguoju pagalvodama kas mūsų šeimos gali laukti...Auginam 2 metų dukrytę ir kartais jau pasvajoju apie antrą vaikelį, tačiau gydytojai vyrui patarė "susiorganizuoti" antrą vaikelį iki pradedant leistis vaistus, bet tada mūsų pirmagimei buvo tik 6 mėnesiai, taip kad nieko mes neorganizavom verysad.gif . Gal kas žinot kaip ten yra iš tikrųjų? Kaip tie vaistai veikia vaisių, jeigu vaistus vartoja vyras prieš moteriai pastojant? Dar norėjau pasiteirauti...randu informacijos, kad vartojate tokius vaistus kaip Tovaxin ar Copaxone, bet miekas nerašot apie Rebif 44mkg. ? Nelabai suprantu ar tie mūsų vartojami vaistai geri ar blogi..? Tiesiog norėčiau palyginti Jūsų nuomones, o neturiu galimybės verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2007 12 04, 16:23)
Labas visiems  4u.gif .
Mano vyras jau antri metai serga šia liga...Po truputi susitvarkau su savimi ir jau nebe taip skaudžiai reaguoju pagalvodama kas mūsų šeimos gali laukti...Auginam 2 metų dukrytę ir kartais jau pasvajoju apie antrą vaikelį, tačiau gydytojai vyrui patarė "susiorganizuoti" antrą vaikelį iki pradedant leistis vaistus, bet tada mūsų pirmagimei buvo tik 6 mėnesiai, taip kad nieko mes neorganizavom  verysad.gif . Gal kas žinot kaip ten yra iš tikrųjų? Kaip tie vaistai veikia vaisių, jeigu vaistus vartoja vyras prieš moteriai pastojant? Dar norėjau pasiteirauti...randu informacijos, kad vartojate tokius vaistus kaip Tovaxin ar Copaxone, bet miekas nerašot apie Rebif 44mkg. ? Nelabai suprantu ar tie mūsų vartojami vaistai geri ar blogi..? Tiesiog norėčiau palyginti Jūsų nuomones, o neturiu galimybės  verysad.gif .

Uzsienyje leidzia "organizuotis" vaika ir nutraukus vartojima vaistu. Cia LT irgi daktarai nieko kategorisko nesako. bet draugiskai pataria organzuotis iki vaistu vartojimo pradejimo (mes taip ir padarem). o Rebifas ir yra interferonas, pasak daktaru, labai geras, jei organizmas ji toleruoja 4u.gif
P.S. jei ka ne taip parasiau pataisykit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2007 12 04, 17:23)
Labas visiems  4u.gif .
Mano vyras jau antri metai serga šia liga...Po truputi susitvarkau su savimi ir jau nebe taip skaudžiai reaguoju pagalvodama kas mūsų šeimos gali laukti...Auginam 2 metų dukrytę ir kartais jau pasvajoju apie antrą vaikelį, tačiau gydytojai vyrui patarė "susiorganizuoti" antrą vaikelį iki pradedant leistis vaistus, bet tada mūsų pirmagimei buvo tik 6 mėnesiai, taip kad nieko mes neorganizavom  verysad.gif . Gal kas žinot kaip ten yra iš tikrųjų? Kaip tie vaistai veikia vaisių, jeigu vaistus vartoja vyras prieš moteriai pastojant? Dar norėjau pasiteirauti...randu informacijos, kad vartojate tokius vaistus kaip Tovaxin ar Copaxone, bet miekas nerašot apie Rebif 44mkg. ? Nelabai suprantu ar tie mūsų vartojami vaistai geri ar blogi..? Tiesiog norėčiau palyginti Jūsų nuomones, o neturiu galimybės  verysad.gif .

Na, medikai visai pagrįstai jums rekomenduoja organizuotis vaikelį iki vaistų vartojimo, kadangi jų poveikis vaisiui nėra žinomas. Tai lyg ir apsisaugojimas nuo galimų nemalonių kokių nors reiškinių. Aišku, galima nutraukti vartoti vaistus ir pradėti "organizuotis", bet jau tada organizmas yra gavęs kažkokį kiekį tų vaistų ir jų poveikis ateities kartoms nėra žinomas... Gal ir nieko baisaus...

Mano atveju, aš neskubėjau leistis vaistų. Galvojau, ką daryti... Ir po gero pusmečio "susiorganizavau", metus maitinau krūtim, dar pusė metų laukiau pati nežinau ko ir tik šiais metais pradėjau leistis... Gausis kažkur 2 metai nuo pirmo medikų pasakymo, jog reikia vaistų... ax.gif

Rebifas yra interferonų grupės vaistas, kuris naudojamas IS gydyti, priklausomai nuo ligonio būklės. Aš leidžiuosi Betaferoną. Jį gerai toleruoju, o kiti ligoniai, su kuriais kalbėjausi, perėjo ant Rebifo, nes jį geriau toleruoja nei Betaferoną.

Manau, vaistas nėra geras ar blogas. Jis arba tinka, arba ne. Jei juos vartojant atakų nepasitaikė, organizmas juos gerai toleruoja, tai ir vadinasi jums jis tinka. mirksiukas.gif Tai mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2007 12 05, 09:23)
Na, medikai visai pagrįstai jums rekomenduoja organizuotis vaikelį iki vaistų vartojimo, kadangi jų poveikis vaisiui nėra žinomas. Tai lyg ir apsisaugojimas nuo galimų nemalonių kokių nors reiškinių. Aišku, galima nutraukti vartoti vaistus ir pradėti "organizuotis", bet jau tada organizmas yra gavęs kažkokį kiekį tų vaistų ir jų poveikis ateities kartoms nėra žinomas... Gal ir nieko baisaus...

Mano atveju, aš neskubėjau leistis vaistų. Galvojau, ką daryti... Ir po gero pusmečio "susiorganizavau", metus maitinau krūtim, dar pusė metų laukiau pati nežinau ko ir tik šiais metais pradėjau leistis... Gausis kažkur 2 metai nuo pirmo medikų pasakymo, jog reikia vaistų...  ax.gif

Rebifas yra interferonų grupės vaistas, kuris naudojamas IS gydyti, priklausomai nuo ligonio būklės. Aš leidžiuosi Betaferoną. Jį gerai toleruoju, o kiti ligoniai, su kuriais kalbėjausi, perėjo ant Rebifo, nes jį geriau toleruoja nei Betaferoną.

Manau, vaistas nėra geras ar blogas. Jis arba tinka, arba ne. Jei juos vartojant atakų nepasitaikė, organizmas juos gerai toleruoja, tai ir vadinasi jums jis tinka.  mirksiukas.gif Tai mano nuomonė.

drinks_cheers.gif
Atsakyti