Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(citrute @ 2007 11 23, 14:16)
Mes gal ir suzinosim naujienas, bet musu daktarai tai abejoju... schmoll.gif  jie nesidomi naujovem, bent jau dauguma... bent jau Klaipedoje su tokiais nesusiduriau  g.gif  bet gal as klystu... ach kaip noreciau suzinoti, Kaledu proga, kad atsirado vaistai, kurie gydo  wub.gif

Na, Vilniuj daktarai tai tik pačiom naujienų nuotaikom ir gyvena...

Aš irgi Kalėdų proga norėčiau sužinoti bent jau priežastį, nuo ko ta liga atsiranda. Tai gal, sakau, jei to priežastinio veiksnio vengtume, nereiktų jokių ir vaistų...... rolleyes.gif
Atsakyti
Kai paskutinį kartą lankiausi pas gydytoją, užklausiau apie naujus bandomuosius vaistus Tovaxin, vakcinas, bet ji man nieko konkretaus negalėjo pasakyti, kas, kur ir kaip, ir ar išvis man tai tiktų, nes mano židiniai ne galvos, o stuburo smegenyse... Likau it musę kandus... (čia Vilniuj, Santariškėse)
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2007 11 23, 14:07)
Kai paskutinį kartą lankiausi pas gydytoją, užklausiau apie naujus bandomuosius vaistus Tovaxin, vakcinas, bet ji man nieko konkretaus negalėjo pasakyti, kas, kur ir kaip, ir ar išvis man tai tiktų, nes mano židiniai ne galvos, o stuburo smegenyse... Likau it musę kandus... (čia Vilniuj, Santariškėse)

tai vat... ir mano klausimai, kai nueinu, lieka atviri blush2.gif

o Vilniaus daktarams, tiems kur domisi, sekmes sekmes sekmes 4u.gif ir prasom nepamirst kolegu kituose miestuose ir informuoti juos apie naujoves tongue.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2007 11 23, 15:07)

Gal ir gerai, kad nieko neatsakė. g.gif Vaistai bandomieji, tai tegu ir bando su ta grupele bandomųjų žmonių, o jau po to kažkokiais atradimais pasidalins ir su mumis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2007 11 23, 10:56)
Kiek skaičiau, IS yra labiau šiauriečių liga. Tai, sakau, gal migravus į pietus viskas baigiasi arba jau bent aprimsta  bigsmile.gif  blink.gif g.gif Kaip jūs manot, ar yra tame kokios racijos?

Na, jei tas metodas išties veiksmingas, tai ir mes greit sužinosim... ax.gif

Tą metodą ne arabai išrado, JAV mokslininkai lygtais mirksiukas.gif Tik šiaip per žinias sakė.

O šiaip tai neserga pietiečiai iš tikrųjų. Pvz., prieš porą metų, kai domėjausi, Emyratuose buvo 8 atvejai per metus. Ir tie pats - užsieniečiai. Nors Jordanijoj jau kuriama IS asociacija, nes ten vis daugiau atvejų pasitaiko. Mane irgi ten užregistravo, tai vis naujienų kokių nors gaunu ax.gif Deja, į pietus migravus, niekas nesikeičia į gerą pusę. Kaip tik gali daugiau problemų atsirasti dėl klimato pokyčių. Nors man Emyratuose žiemą daug geriau negu Lietuvoj ax.gif Bet vasarą čia negalėčiau būti schmoll.gif Tikriausiai, daugiau iš baimės lotuliukas.gif Vis prisimenu, kaip senais laikais Vokietijoj tikrindavo, ar serga IS - įkišdavo ligonį į karštą vonią, jei po to prasidėdavo ataka, vadinasi, serga IS, jei ne - ne IS lotuliukas.gif

Su gydytoja irgi kažkaip kalba apie tai išėjo, tai sakė, kad jeigu Azijoj IS būtų taip paplitus, kaip Vakaruose ar JAV, tai labai neblogas bizniukas vaistų kompanijoms būtų blink.gif

O apie naujoves su gydytoja Lietuvoj beveik nešneku . Kad nelabai ir yra ką klausti, nes viską internete galima pasiskaityti. O be to dar kol iki Lietuvos ateis tos naujovės irnesakyk.gif Šį mėnesį gavau Copaxone naujose pakuotėse (maišyti nebereikia, iš karto sumaišyta būna), o visur kitur pasaulyje jau gerus 5 metus to seno (nesumaišyto) nebenaudoja.

dalmatinas, o kas tau yra dėl židinių stubure? Kokie sveikatos sutrikimai? Pas mane tai ir galvoj, ir stubure (kaklo srity). Man dešinė pusė iki pažasties nelabai jautri. Sakė, kad nuo židinių kakle unsure.gif
Atsakyti
As cia gyvendama JAV skaiciau apie siemetines Nobelio premijas .Tai viana premija buvo apdovanoti vienas britas ir du JAv mokslininkai uz darbus embrioniniu kamieniniu lasteliu tyrimu srityje.,,Jie atrado metodus, kaip genetiskai manipuliuoti peliu ambrioninemis kamieninemis lastelemis ir zinduoliu DNR rekombinacija - sudare salygas sukurti nepaprastai galinga trchnologija. Si technologija, kai,,isjungiami" vieni ar kiti embrijono lasteliu genai , vadinama,,genu nokautu". Tokios peles gali padeti mokslininkams geriau suprasti ivairiu ligu, pradedant ALshaimerio liga ir baigiant veziu, priezastis ir organizmo reakcija i naujus vaistus. Kol kas ,,nokautuota" daugiau kaip 10 tukst. peles genu- mazdaug pusr visu genu."
Nezinau ar jus skaitete Lietuvos spaudoje ,bet vistiek parasiau,manau cia l.didelis poslinkis IS gydyti.
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 11 24, 00:25)
Tą metodą ne arabai išrado, JAV mokslininkai lygtais mirksiukas.gif Tik šiaip per žinias sakė.

O šiaip tai neserga pietiečiai iš tikrųjų. Pvz., prieš porą metų, kai domėjausi, Emyratuose buvo 8 atvejai per metus. Ir tie pats - užsieniečiai. Nors Jordanijoj jau kuriama IS asociacija, nes ten vis daugiau atvejų pasitaiko. Mane irgi ten užregistravo, tai vis naujienų kokių nors gaunu ax.gif Deja, į pietus migravus, niekas nesikeičia į gerą pusę. Kaip tik gali daugiau problemų atsirasti dėl klimato pokyčių. Nors man Emyratuose žiemą daug geriau negu Lietuvoj ax.gif Bet vasarą čia negalėčiau būti schmoll.gif Tikriausiai, daugiau iš baimės  lotuliukas.gif Vis prisimenu, kaip senais laikais Vokietijoj tikrindavo, ar serga IS - įkišdavo ligonį į karštą vonią, jei po to prasidėdavo ataka, vadinasi, serga IS, jei ne - ne IS lotuliukas.gif

Su gydytoja irgi kažkaip kalba apie tai išėjo, tai sakė, kad jeigu Azijoj IS būtų taip paplitus, kaip Vakaruose ar JAV, tai labai neblogas bizniukas vaistų kompanijoms būtų blink.gif

O apie naujoves su gydytoja Lietuvoj beveik nešneku . Kad nelabai ir yra ką klausti, nes viską internete galima pasiskaityti. O be to dar kol iki Lietuvos ateis tos naujovės irnesakyk.gif Šį mėnesį gavau Copaxone naujose pakuotėse (maišyti nebereikia, iš karto sumaišyta būna), o visur kitur pasaulyje jau gerus 5 metus to seno (nesumaišyto) nebenaudoja.

dalmatinas, o kas tau yra dėl židinių stubure? Kokie sveikatos sutrikimai? Pas mane tai ir galvoj, ir stubure (kaklo srity). Man dešinė pusė iki pažasties nelabai jautri. Sakė, kad nuo židinių kakle unsure.gif

Na man nutirpusios kojos, rankos, buvo siek tiek sutrikus eisena, bet atsistate tik pradejus vartoti Capoxone, vienos akies rega siek tiek sutrikus. Kol kas tiek, tikiuosi taip ir liks. Noretusi, kad tirpimas sumazetu, bet svarbiausia, kad nesiplestu. Man irgi gydytoja sake, kad nuo zidiniu stubure IS yra labiau sensorine, t.y. jutimine, tai ir jauciu...
Atsakyti
QUOTE(Rugegele @ 2007 11 25, 00:40)
As cia gyvendama JAV skaiciau apie siemetines Nobelio premijas .Tai viana premija buvo apdovanoti vienas britas ir du JAv mokslininkai uz darbus embrioniniu kamieniniu lasteliu tyrimu srityje.,,Jie atrado metodus, kaip genetiskai manipuliuoti peliu ambrioninemis kamieninemis lastelemis ir zinduoliu DNR rekombinacija - sudare salygas sukurti nepaprastai galinga trchnologija. Si technologija, kai,,isjungiami" vieni ar kiti embrijono lasteliu genai , vadinama,,genu nokautu". Tokios peles gali padeti mokslininkams geriau suprasti ivairiu ligu, pradedant ALshaimerio liga ir baigiant veziu, priezastis ir organizmo reakcija i naujus vaistus. Kol kas ,,nokautuota" daugiau kaip  10 tukst. peles genu- mazdaug pusr visu genu."
Nezinau ar jus skaitete Lietuvos spaudoje ,bet vistiek parasiau,manau cia l.didelis poslinkis IS gydyti.

Cia tai sauni zinia - tikras, didelis zingsnis pirmyn, bet dar tik su pelem, o kol prieis iki zmoniu...
Atsakyti
sveikosĄ ka dar kankina "skruzdelytes" po kuna? o jei ant veido tai jau visai prastai.... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 11 25, 15:30)
sveikosĄ ka dar kankina "skruzdelytes" po kuna? o jei ant veido tai jau visai prastai.... sad.gif

Na, manau, cia kiekvienam skirtingai, man ne tai, kad skruzdelytes, bet momentais atsiranda kaip kokios nejautrios demes, tai vienoj, tai kitoj kuno daly, dazniausiai kojose, po kiek laiko vel praeina. nemanau, kad veidas yra kokia isskirtine dalis, tai tikrai nereiskia, kad jau visai prastai. matyt, mes, sergantys, jautriau reaguojam i bet koki "sutrikima", jei nesirgtume IS, gal net i daugeli dalyku nekreiptume demesio. taip jau yra. nenusimink. siandien blogiau - ryt vel geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2007 11 26, 16:12)
nemanau, kad veidas yra kokia isskirtine dalis, tai tikrai nereiskia, kad jau visai prastai.

ne ne as turejau omenyje "skruzdelytes" vaiksciojancias ant veido , arba akis dirkciojanti pasidaro, tada nekas...
praejo man, bigsmile.gif bet va vel egzaminai ir vel prasides unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 03, 19:57)
ne ne as turejau omenyje "skruzdelytes" vaiksciojancias ant veido , arba akis dirkciojanti pasidaro, tada nekas...
praejo man,  bigsmile.gif bet va vel egzaminai  ir vel prasides  unsure.gif  verysad.gif

Nereikia iš karto neigiamai nusitekti ax.gif Gal ir neprasidės mirksiukas.gif Žinau, kad visada baimė kažkur šalia tupi. Na tupi, tegul tupi, tik nereikia per arti prisileisti. Man seniau, kai tik orai atšaldavo, iš karto dešinę koją kaip adatytėm smaigstydavo ir skaudėdavo. O šiemet lyg ir nieko. Tai visa apsipatenkinus ir tikiuosi, kad daugiau ir nebegrįš ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Insomnia: 04 gruodžio 2007 - 09:11