Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(motiejuke @ 2007 11 13, 15:19)
sveikutes!! po gimdymo(pasiulyto, tartum tai butu atitraukimas nuo itariamos ligos/jos pradzios) viskas gerai, vaikutis sveikas smile.gif
bet prasidejo mokslai , vaikutis aktyvus, pradejau rukyt sad.gif atsirado vel "skurdelytes" akyteje vel skausmeliai, durimai tokie...
o kaip jus ar rukot?
ar tikrai ta viena cigarete i diena gali buti tu skruzdelyciu pasekme ?? g.gif

tikrai nerukau, nerukiau ir nerukysiu schmoll.gif. manau, kad ta cigarete nera priezastis tokiai savijautai, bet tavo vietoje mesciau 4u.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 11 13, 16:19)
sveikutes!! po gimdymo(pasiulyto, tartum tai butu atitraukimas nuo itariamos ligos/jos pradzios) viskas gerai, vaikutis sveikas smile.gif
bet prasidejo mokslai , vaikutis aktyvus, pradejau rukyt sad.gif atsirado vel "skurdelytes" akyteje vel skausmeliai, durimai tokie...
o kaip jus ar rukot?
ar tikrai ta viena cigarete i diena gali buti tu skruzdelyciu pasekme ?? g.gif

Nerūkau... Nemanau, kad cigaretė yra tiesioginė priežastis jūsų "skruzdėlytėms"...
Siūlyčiau kreiptis pradžioj į okulistą dėl nervo uždegimo...

Ir apskritai, jei nerūkėt, kai kam pradėt - niekaip nesuprantu blink.gif Juk turit leliuką... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2007 11 14, 15:45)
Nerūkau... Nemanau, kad cigaretė yra tiesioginė priežastis jūsų "skruzdėlytėms"...
Siūlyčiau kreiptis pradžioj į okulistą dėl nervo uždegimo...

Ir apskritai, jei nerūkėt, kai kam pradėt - niekaip nesuprantu  blink.gif Juk turit leliuką...  blink.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ačiū už palaikymą. Jau praėjo 2mėn kai sužinojau kad sergu, na šiek tiek apsiraminau ir į gyvenimą pradedu žiūrėti šviesesnėmis akimis. Kartais užeina tos nelengvos minutės bet kaip nors atsistosiu į savo vėžias. Tik va labai mėgstu saldumynus ir kaip jų privengti? Juk saldumynų reiktų mažiau vartoti. O kaip su mėsa? Ką jūs valgote? g.gif
O rūkyi tai tikrai nerūkau ir kaip gydytojai sakė kad jei yra pažeistos galvos smegenėlės tai geriau nerūkyti ir likusias sveikas vieteles saugoti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri-ka @ 2007 11 15, 20:15)
Ačiū už palaikymą. Jau praėjo 2mėn kai sužinojau kad sergu, na šiek tiek apsiraminau ir į gyvenimą pradedu žiūrėti šviesesnėmis akimis. Kartais užeina tos nelengvos minutės bet kaip nors atsistosiu į savo vėžias. Tik va labai mėgstu saldumynus ir kaip jų privengti? Juk saldumynų reiktų mažiau vartoti. O kaip su mėsa? Ką jūs valgote?  g.gif
O rūkyi tai tikrai nerūkau ir kaip gydytojai sakė kad jei yra pažeistos galvos smegenėlės tai geriau nerūkyti ir likusias sveikas vieteles saugoti.  smile.gif

Na, saldumynais save irgi palepinu blush2.gif

Dėl mėsos, tai siūlau atsisakyti bet kokios raudonos mėsos, t.y. jautiena, kiauliena, ir pereiti prie neriebios baltos (kalakutiena, vištiena) ir žuvies (daug žuvies ir visokių jūros gėrybių) smile.gif

Vartokit tik saulėgrąžų arba alyvuogių aliejų Extra Virgin. Daug žalių daržovių ir vaisių, riešutų (tik ne žemės riešutų)... smile.gif

Jei su tuo susidorosit, tuomet galėsit bandyti pereiti prie kito žingsniuko - atsisakyti grūdinių produktų ir visų kitų produktų, kuriuose yra gliuteno. smile.gif Šito žingsnio aš neįveikiau blush2.gif visgi valgau duoną......

Daugiau info apie Paleolito dietą, kuri rekomenduotina sergant IS, bandykit paieškoti internete.
Atsakyti
O man tai atrodo, kad viską galima valgyti ax.gif Aišku, protingai. O ne vien kokiom picom ir čipsais maitintis. Svarbu, kad laiminga jaustumeis mirksiukas.gif Kadangi IS ir emocinė būsena labai susijusios, tai svarbu daryti tai, kas tau teikia džiaugsmą ir verčia teigiamai mąstyti. Jei visą dieną graušies dėl suvalgyto/nesuvalgyto saldainio, tai irgi nebus geriau. Vat norisi šokolado - ir suvalgyk, norisi kiaulienos karbonado - leisk sau kartą per mėnesį. Na bent jau aš taip darau blush2.gif Visgi neįrodyta, kad mityba turi įtakos IS g.gif Nors aš tai manau, kad mes esame tai, ką mes valgome ax.gif Nereikia šiukšlių dėže patapti ir kimšti į save viską, bet labai stipriai riboti irgi tikriausiai nėra labai gerai.

O man šiandien buvo MR paskirtas. Pasirodo, Kaune jau prieš mėnesį MR aparatas sugedo doh.gif Pataisyti po Naujų planuoja blink.gif Iš pradžių lyg ir nuliūdau, nes įdomu sužinoti, kas ten pasikeitė per tuos porą metų. Bet po to pagalvojau, kad tikriausiai dar ne laikas man sužinoti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 11 16, 17:04)
O man tai atrodo, kad viską galima valgyti ax.gif Aišku, protingai. O ne vien kokiom picom ir čipsais maitintis. Svarbu, kad laiminga jaustumeis mirksiukas.gif Kadangi IS ir emocinė būsena labai susijusios, tai svarbu daryti tai, kas tau teikia džiaugsmą ir verčia teigiamai mąstyti. Jei visą dieną graušies dėl suvalgyto/nesuvalgyto saldainio, tai irgi nebus geriau. Vat norisi šokolado - ir suvalgyk, norisi kiaulienos karbonado - leisk sau kartą per mėnesį. Na bent jau aš taip darau blush2.gif Visgi neįrodyta, kad mityba turi įtakos IS g.gif  Nors aš tai manau, kad mes esame tai, ką mes valgome ax.gif Nereikia šiukšlių dėže patapti ir kimšti į save viską, bet labai stipriai riboti irgi tikriausiai nėra labai gerai.

O man šiandien buvo MR paskirtas. Pasirodo, Kaune jau prieš mėnesį MR aparatas sugedo doh.gif Pataisyti po Naujų planuoja blink.gif Iš pradžių lyg ir nuliūdau, nes įdomu sužinoti, kas ten pasikeitė per tuos porą metų. Bet po to pagalvojau, kad tikriausiai dar ne laikas man sužinoti bigsmile.gif

Vat apie tą maistą aš ir skaitinėju, bet informacijos nerandu, kad būtų parašyta, kad kažkoks ryšys tarp maisto ir IS. Aišku sveikai maitintis dar niekam nepakenkė blush2.gif
Šiandien vėl skaičiau apie IS, jos progresavimą, tai kažkoks liūdesys užėjo... verysad.gif Visur tik ir rašo, kad gera ligos pradžia dar nieko nereiškia.. vat man jau 3 metai, bet vistiek nieko nereiškia... Bet tikėkimės geriausio rolleyes.gif
Parašiau užklausimą Kauno IS centrui, dėl priėmimo pas gyd. Malcienę, žiūrėsiu kokios galimybės patekti, nes kažkokia depresija jau ima...
Sėkmės visoms 4u.gif Lapkritis gal depresijų metas, nors man tik šiandien taip ax.gif

P.S. O jei MR sugedęs, reiškia nėra čia ko per šventes nervuotis. Nauji metai, naujos galvos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo citrute: 16 lapkričio 2007 - 19:56
QUOTE(Insomnia @ 2007 11 16, 18:04)
O man tai atrodo, kad viską galima valgyti ax.gif Aišku, protingai. O ne vien kokiom picom ir čipsais maitintis. Svarbu, kad laiminga jaustumeis mirksiukas.gif Kadangi IS ir emocinė būsena labai susijusios, tai svarbu daryti tai, kas tau teikia džiaugsmą ir verčia teigiamai mąstyti. Jei visą dieną graušies dėl suvalgyto/nesuvalgyto saldainio, tai irgi nebus geriau. Vat norisi šokolado - ir suvalgyk, norisi kiaulienos karbonado - leisk sau kartą per mėnesį. Na bent jau aš taip darau blush2.gif Visgi neįrodyta, kad mityba turi įtakos IS g.gif  Nors aš tai manau, kad mes esame tai, ką mes valgome ax.gif Nereikia šiukšlių dėže patapti ir kimšti į save viską, bet labai stipriai riboti irgi tikriausiai nėra labai gerai.

Sutinku su jusmis, kad ryšys tarp ligos ir maisto nėra įrodytas... Bet yra hipotezė, kad būtent ši liga yra alergija į kažkokį maisto komponentą... Kas žino...
Kai sergi, griebiesi bet kokio šiaudo....

Tiesa, Rusijoj daromos kamieninių ląstelių injekcijos, nuo kurių labai pagerėja IS sergančiųjų būklė, ligos židiniai dingsta...

O dėl MR aparato, tai tik džiaukitės, kad jau sugedo, o ne sugedo jums esant aparate smile.gif . Kai gulėjau ligoninėj, būtent taip vienai moteriai atsitiko... Kiek medikai vargo, kol ją iš ten iškrapštė lotuliukas.gif Sakau, ir čia dievas buvo,- moteris buvo be sąmonės, tai nieko nejuto ...
Atsakyti
Sveikos,
aš vis paskaitinėju jūsų žinutes, bet vis nesiryzau prisijungti. Man irgi nustatyta IS, jau penkis men. gyvenu su tuo. Labai sunku ir ne man vienai, bet ir visiems aplinkiniams, nors jie stengiasi to neparodyti. Žinau ir tikiu, kad labai svarbu artimųjų parama, ypač vyro ir ypač tada kai yra mažas vaikas. Manasis tikrai nuostabus, keliasi naktimis, prižiūri, kad būčiau pavalgiusi ir pailsėjusi ir t.t., net nežinau ką be jo daryčiau... Mano viltis - mokslas nestovi vietoje ir, tikiu, tikrai atsiras vaistų, kurie mums visoms ir visiems pagelbės. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2007 11 19, 10:34)
Sutinku su jusmis, kad ryšys tarp ligos ir maisto nėra įrodytas... Bet yra hipotezė, kad būtent ši liga yra alergija į kažkokį maisto komponentą... Kas žino...
Kai sergi, griebiesi bet kokio šiaudo....

Tiesa, Rusijoj daromos kamieninių ląstelių injekcijos, nuo kurių labai pagerėja IS sergančiųjų būklė, ligos židiniai dingsta...

O dėl MR aparato, tai tik džiaukitės, kad jau sugedo, o ne sugedo jums esant aparate  smile.gif . Kai gulėjau ligoninėj, būtent taip vienai moteriai atsitiko... Kiek medikai vargo, kol ją iš ten iškrapštė  lotuliukas.gif Sakau, ir čia dievas buvo,- moteris buvo be sąmonės, tai nieko nejuto ...

Daug hipotezių yra mirksiukas.gif Viena iš jų, kad nuo skiepų. Tai negi dabar vaikų nebeskiepyti? mirksiukas.gif

Bet visvien sutinku, kad sveika mityba yra sveika visam organizmui drinks_cheers.gif

Dėl kamieninių ląstelių... Pažįstu vyriškį, kuriam darė šią injekciją kažkurioj Pietų Amerikos šaly (sakė, kad ten pigiau). Labai įdomu buvo, koks gi ten tas efektas. O efekto sakė, kad jokio nepajuto. Na bet jis ir taip šaunuolis. Labai prisižiūri. Laikosi dietos, sportuoja (kasdien po 2 km nuplaukia). Dirba inžinierium prie kažkokio projekto ir daugumą laiko ant saulės praleidžia (Emyratuose čia). Per tuos porą metų, kiek jį pažįstu, tik vieną ataką turėjo.

Iš po MR aparato išlįsčiau mirksiukas.gif Su sąmone gi lotuliukas.gif Kai galvą daro, tai nedaug kiša į tą aparatą. Man iš pradžių išvaržos ieškojo, tai viso stuburo darė. Va tada, tai jau tikrai sunku išsikapanoti būtų lotuliukas.gif

QUOTE(dalmatinas @ 2007 11 22, 15:27)
Sveikos,
aš vis paskaitinėju jūsų žinutes, bet vis nesiryzau prisijungti. Man irgi nustatyta IS, jau penkis men. gyvenu su tuo. Labai sunku ir ne man vienai, bet ir visiems aplinkiniams, nors jie stengiasi to neparodyti. Žinau ir tikiu, kad labai svarbu artimųjų parama, ypač vyro ir ypač tada kai yra mažas vaikas. Manasis tikrai nuostabus, keliasi naktimis, prižiūri, kad būčiau pavalgiusi ir pailsėjusi ir t.t., net nežinau ką be jo daryčiau... Mano viltis - mokslas nestovi vietoje ir, tikiu, tikrai atsiras vaistų, kurie mums visoms ir visiems pagelbės. Sėkmės.

Sveika prisijungus 4u.gif Kartu linksmiau laukti gerų naujienų gathering.gif Va vakar per Al Jazeera mačiau žinių anonsą, kad kažkokį naują metodą išrado, kuris padės daugeliu ligų sergantiems ligoniams (Alzhaimerį minėjo). Gaila, kad visų žinių nemačiau, tai ir nežinau tiksliau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 11 22, 21:14)
Va vakar per Al Jazeera mačiau žinių anonsą, kad kažkokį naują metodą išrado, kuris padės daugeliu ligų sergantiems ligoniams (Alzhaimerį minėjo). Gaila, kad visų žinių nemačiau, tai ir nežinau tiksliau blush2.gif

Kiek skaičiau, IS yra labiau šiauriečių liga. Tai, sakau, gal migravus į pietus viskas baigiasi arba jau bent aprimsta bigsmile.gif blink.gif g.gif Kaip jūs manot, ar yra tame kokios racijos?

Na, jei tas metodas išties veiksmingas, tai ir mes greit sužinosim... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2007 11 23, 10:56)
Kiek skaičiau, IS yra labiau šiauriečių liga. Tai, sakau, gal migravus į pietus viskas baigiasi arba jau bent aprimsta  bigsmile.gif  blink.gif g.gif Kaip jūs manot, ar yra tame kokios racijos?

Na, jei tas metodas išties veiksmingas, tai ir mes greit sužinosim... ax.gif

Mes gal ir suzinosim naujienas, bet musu daktarai tai abejoju... schmoll.gif jie nesidomi naujovem, bent jau dauguma... bent jau Klaipedoje su tokiais nesusiduriau g.gif bet gal as klystu... ach kaip noreciau suzinoti, Kaledu proga, kad atsirado vaistai, kurie gydo wub.gif
Atsakyti