Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

citrute, gražiai tavo Majukas auga wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 07 17, 15:43)

Aciu, stengiames wub.gif

assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 07 16, 22:52)
O black seeds galima gauti. Kažkur forume skaičiau, kad Vilniuj kažkokioj parduotuvytėj yra. Pas mane namie irgi turėtų būti unsure.gif Jei labai nori galiu paieškoti ax.gif

Ačiū, už geranoriškumą, bet, jei jų yra LT, tai nesivarginkit irnesakyk.gif , reiks - susirasim mirksiukas.gif .
QUOTE(citrute @ 2007 07 17, 13:14)
4u.gif

pirmose nuotraukose tai ju daug... ir parasyta: daugybiniai zidiniai. o naujose as ju nematau, na vienoje vietoje  blush2.gif

zodziu, lauksiu gydytojo isvados, bet labai noreciau isgirst:"stebuklas! zidiniai dingo!"  wub.gif

Vistiek niekaip nesuprantu blush2.gif - ko ten ieško, jei gerai jaučiatės??? Ar jums buvo koks pablogėjimas, negeras jausmas? Negi židinukai gali atsirasti be jokio pablogėjimo? Esant puikiai savijautai? Na, kaip ir sveiko žmogaus? g.gif . Negi gali kas numatyti į priekį, kad ateityje TIKRAI bus pablogėjimas schmoll.gif ? Juk kartais žmogus taip "užsikonservuoja", kad tų atkryčių metų metais nebūna schmoll.gif . Nebent liga labai progresuojanti unsure.gif ?

QUOTE(Insomnia @ 2007 07 17, 16:43)

Aha, tikrai labai gražutis berniukas wub.gif . Aukit sveikučiai drinks_cheers.gif .
Papildyta:
Apie gydymą bičių nuodais mačiau per TV laidą. Kažkur užsienyje net bites tam specialiai augina. Į dieną, atrodo, iki dvidešimt bitučių vienam ligoniui gelia unsure.gif . Būtent į tas vietas, kur jaučiasi kažkokie ligos požymiai - skausmas, tirpimas ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jepan: 17 liepos 2007 - 18:38
Sveiki, kurie skaito 4u.gif

noriu paklaust, tu, kurie serga IS ir vartoja vaistus: kokius leidziamus vaistus vartojate Interferona ar Copaxone? ir kodel skyre buten tuos?

Pati rugpjuti einu pas gyd. del vaistu ir nezinau ko noret. sako interferonas labiau istirtas, todel skiria ji, bet gal ir copaxone veikia neblogai, nes nenoriu salutinio poveikio ir noriu geriausio blush2.gif

Pasidalinkit patirtim, kas galit wub.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2007 07 27, 08:26)
Sveiki, kurie skaito  4u.gif

noriu paklaust, tu, kurie serga IS ir vartoja vaistus: kokius leidziamus vaistus vartojate Interferona ar Copaxone? ir kodel skyre buten tuos?

Pati rugpjuti einu pas gyd. del vaistu ir nezinau ko noret. sako interferonas labiau istirtas, todel skiria ji, bet gal ir copaxone veikia neblogai, nes nenoriu salutinio poveikio ir noriu geriausio  blush2.gif

Pasidalinkit patirtim, kas galit  wub.gif

Na aš tau jau savo nuomonę sakiau ir dar kartą pasikartosiu ax.gif Jei leis rinktis, tai tik Copaxone. Tiek dėl mažesnio šalutinio poveikio, tiek dėl jų naujumo. Gi kai reikia antibiotikų, neprašai penicilino, norisi kažko naujesnio ax.gif Interferonai labiau imuninę sistemą veikia, gali neutralizuoti antikūnunius. Be to, interferonai kepenims labiau kenkia. Copaxone blogumas, kad juos kasdien leistis reikia doh.gif Ir be autoinjektorių būna (bent jau Lietuvoj kur duoda). Nors... yra žmonių, kurie netoleruoja Copaxone ir kuriems interferonai gereni. Kalbėjau kažkada su moteriške, kuri Avonex naudojo, po to pakeitė į Copaxone ir vėl atgal prie Avonex grįžo. Bet veiksmas JAV vyko, ne Lietuvoj, jie ten didesnį pasirinkimą turi. Ir man atrodo, kad Copaxone perspektyvos geresnės. Jau dabar yra naujos kartos Copaxone. Sako, kad jis ne tik ligos eigą pristabdo, bet ir gydo. Tik dar turi būti atlikti visi tyrimai ir pan., kad galima būtų juos perkvalifikuoti į gydančius.
Atsakyti
Na as siandien vel pradejau kelione pas gydytojus. Sedint prie kompo ir laikan pele kartais nutirpsta du pirstai nuo mazojo pradedant:) kitos rankos pirstai irgi tirpsta:) Bet kaire ranka buvo kazkada issukta smarkiai .... Dar ant pilvo ir krutines kaireje puseje kartais pajuntu kaip itempima toki - su ranka perbrauki ir liekamasis toks jausmas lieka kuriam laikui ... Dar skauda pazastys ir kaklas paausyse - bet limfmazgiai nepadideje ... Uz akiu kazkokie procesai vyksta - tokia kaip banga uzeina kokiom 3 sekundem tokis maudimas ir vel praeina ... visame kune jauciu toki kaip ir trukciojima raumenu silpna ale tikelius ... Taigi as gydytojui visus siuos simptomus susakiau - bet savo tikruju baimiu neminejau, kad neipirsciau nuomones ... Jis itaria, kad cia virusine infekcija arba intoksikacija kokiom nors medziagom ...

Siaip mano negalavimai prasidejo nuo to kad labai susalau miegodamas palapineje ... Is ryto gulejau sauleje ir sunkiai atsigauti galejau - visas kunas buvo tarsi tusciaviduris ir saltas ... Ir dar save kaltinu - kad nusipirkau zemes riesutu kaimo krautuvelej ir kokius 200 gr suvalgiau ... Dabar jau zinau kad visokie sitie sekliniai maistai laikant blogose salygose pelyja nepastebimai ir gamina labai pavojingas medziagas - mokotoxinus - kurie yra pagal viena is teoriju - IS priezastis ... Po keliu savaiciu - kokiu 2 - pradejo niezeti kojos ir po to persimete i visa kuna - santariskese nustate letine dilgeline ir geriu vaistus po siai dienai antihistamininius ... Dabar jau 7 metai kaip ale biski pavarges gyvenu ... Pries metus diagnozavo kazkoki prostatos susirgima - katras yra retas - net pavadinimo neatsimenu - audinio pabrinkimas ... Kamarauskas toks mane gyde visokiais homeopatiniais vaistais ir pagyde ... bet sake kad tai yra nuo susalimo, o susales buva tik pries 7 metus ... Galvojau, kad baigsis mano nuovargiai ... bet pradejo skaudeti kaireje puseje nuo pakausio galva - tai gydytoja Duobaite isgasdino kad gali buti IS, auglys, arba kraujagyslinis darinys - padare medicinos diagnostikos centre MR ir pasake kad pakitimu nera - tiesa dare MR tik galvos, kas ten zino - gal kur nors stubure yra, labai bijau to ... tiesa su tuo MBR buvo keistai - nes paskambino i MDC ir vietu MR nebuvo - as turejau ant dienu isvaziuoti todel pasiule daryti Kompiuterine tomografija - kad atmesti augli ar kraujagysle ... Kai nuejau i MDC - ten moteriskes pasiule daryti MR, nes atsirado vietu ... Dare be kontrasto - sake kad jei ka ras - tada suleis ir dar kart darys ... Tai vat dar bijau, kad jie nebutu man padare kokio MR kuris skirtas ne IS diagnozuoti ... Siaip nuotraukeles jame yra butent tokios - kokias as wikipedijoj pasiziuriu kartas nuo karto kai uzeina noras apie IS paskaityti ...

ISVADA:

mokykit vaikus ir visus aplinkui, kad saugotu sveikata nors jinai ir geraiausia butu ... Kai turi sveikata - atrodo kad ji beverte - kai neturi atrodo kad nieko vertingesnio nera ... Man uzteko vieno susalimo atrodytu nereikmingo ir prasidejo nesamones ... O buvau sveikas kaip reta - uzsigrudines fiziskai stiprus ir t.t. o dabar baseine paplaukus is visu jegu - atrodo raumenys turetu vezti yra juose jegos - kazkas su galva pasidaro - pradedu alpti - vemulys uzeina ...

Na prirasiau daugybe - kas netingit paskaitykit ir jei turit kokiu minciu apie tai - parasykit ...

Laikykites - nepasiduokit .... Tikiu kad kunas visada stengiasi pasiekti sielos lygi ir jei siela tvirta - ir kunas is visu jegu stengiasi kad tik nuo sielos neatsiliktu ...
Papildyta:
dar kad butu drasiau paziurekite www.ihavems.com/ zmogu gydo vaistu kurio testavimas su zmonemis eina i pabaiga - meldziuosi, kad sitiem vaisto isradejam viskas gerai sektusi ... Beje www.imonulita.lt irgi labai giriasi kad dar geresni vaista uz tovaxin tyrineja ....
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 07 27, 09:34)
Na aš tau jau savo nuomonę sakiau ir dar kartą pasikartosiu ax.gif Jei leis rinktis, tai tik Copaxone. Tiek dėl mažesnio šalutinio poveikio, tiek dėl jų naujumo. Gi kai reikia antibiotikų, neprašai penicilino, norisi kažko naujesnio ax.gif Interferonai labiau imuninę sistemą veikia, gali neutralizuoti antikūnunius. Be to, interferonai kepenims labiau kenkia. Copaxone blogumas, kad juos kasdien leistis reikia doh.gif Ir be autoinjektorių būna (bent jau Lietuvoj kur duoda). Nors... yra žmonių, kurie netoleruoja Copaxone ir kuriems interferonai gereni.  Kalbėjau kažkada su moteriške, kuri Avonex naudojo, po to pakeitė į Copaxone ir vėl atgal prie Avonex grįžo. Bet veiksmas JAV vyko, ne Lietuvoj, jie ten didesnį pasirinkimą turi. Ir man atrodo, kad Copaxone perspektyvos geresnės. Jau dabar yra naujos kartos Copaxone. Sako, kad jis ne tik ligos eigą pristabdo, bet ir gydo. Tik dar turi būti atlikti visi tyrimai ir pan., kad galima būtų juos perkvalifikuoti į gydančius.

Aciu uz nuomone. Bet taip norisi priimt geriausia sprendima blush2.gif
Klaipedos daktarai uz interferona, bet dar yra Vilnius, Kaunas... ir taip nesinori tapti farmacijos auka... cool.gif todel vartojanciu nuomone labai svarbi 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2007 07 27, 13:23)
Aciu uz nuomone. Bet taip norisi priimt geriausia sprendima  blush2.gif
Klaipedos daktarai uz interferona, bet dar yra Vilnius, Kaunas... ir taip nesinori tapti farmacijos auka...  cool.gif  todel vartojanciu nuomone labai svarbi  4u.gif

Mano pusseserė JAV medikė. Kai man pasiūlė vaistus imti, su ja konsultavausi. Galvojau, gal iš viso neimti, kam man reikia. Tai ji sakė tik džiaugtis, kad Copaxone skiria.

Tu pasiskaitinėk angliškuose MS forumuose mirksiukas.gif Ten daug informacijos visokios. Tuo labiau, kad jie turi galimybę ir vienus, ir kitus vaistus išbandyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 07 27, 13:36)
Mano pusseserė JAV medikė. Kai man pasiūlė vaistus imti, su ja konsultavausi. Galvojau, gal iš viso neimti, kam man reikia. Tai ji sakė tik džiaugtis, kad Copaxone skiria.

Tu pasiskaitinėk angliškuose MS forumuose mirksiukas.gif Ten daug informacijos visokios. Tuo labiau, kad jie turi galimybę ir vienus, ir kitus vaistus išbandyti ax.gif

Aciu 4u.gif

08.01 einu pas gydytoja, tai issakysiu savo mintis ir isklausysiu jos smile.gif

Bet taip bijau adatu, o cia kasdien doh.gif

g.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2007 07 27, 13:53)
Bet taip bijau adatu, o cia kasdien  doh.gif

g.gif

Nebijok console.gif Aš iš pradžių pati leisdavausi. O dabar vyras arba mama suleidžia rolleyes.gif Tai jiems baisiau negu man lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 07 27, 14:47)
Nebijok  console.gif Aš iš pradžių pati leisdavausi. O dabar vyras arba mama suleidžia rolleyes.gif Tai jiems baisiau negu man lotuliukas.gif

Ech... kai pagalvoji kad tai gali padet... tai atrodo istversi viska!
Dabar reikia gauti ir meginti thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki, mano vardas Ruta. sergu issetine skleroze, labai noriu pabendraui su zmonem serganciais sia liga. Mano adresas rnk@one.lt telefonas 860482488 Aciu
Atsakyti