Įkraunama...
Įkraunama...

Vardas sudarytas iš abiejų tėvų vardų

Nu neduok Tu Dieve doh.gif
Vardas turi turėti prasmę, reikšmę... Nu, nesuprantu aš tokių nesąmonių... schmoll.gif Tėveliai tai parodo savo išradingumą, paglosto savo ego - o vaikui, tai GYVENT su tuo vardu reikia... fool.gif
Gerai, kad mano tėvai tokios nesąmonės nesumąstė - būčiau dabar kokia Antarena, o brolis - koks Irenantas swoon.gif
Atsakyti
Aš prieš tokį vardų sudarymą protest.gif Nebent panašus į normalų vaiko vardą, o ne šuns doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Chardonnay @ 2009 01 09, 10:27)
As pazistu tokius Alvyda ir Milda, tai jie uzdejo savo sunui varda Milvydas. Tikrai nekoks vardas schmoll.gif

MB pusbrolis Milvydas ax.gif Bet čia tikrai ne sudurtinis vardas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowiliuke: 11 sausio 2009 - 19:53
vieni pažįstami ir sujungė savo vardus
Ernesta + Mindaugas = Ermindas
Atsakyti
jeigu gražus derinys gaunasi-kodėl gi ne?
Atsakyti
QUOTE(skorpionė @ 2009 01 12, 12:28)
jeigu gražus derinys gaunasi-kodėl gi ne?

drinks_cheers.gif
Atsakyti
tėvai geriausiai žino, kas tinka jų vaikams. galima sudurti vardus, jeigu gražiai skamba, bet aš to nedaryčiau.
Atsakyti
Na nieko tokio dėl tų vardų išraitymo, juk labai gerai atskirti ir žmogų vos išgirdus jo vardą gali daug ką spręsti ir apie jį, na ne daug, bet bent jau kažkiek. Pvz., jei kažkoks juokingai negirdėtas arba iš serialų tai ir žinai, kad tėvai kažkokie banalūs romantikai, vidutinės klasės atstovai ir pan. Manau, visokių reikia, kas bus jei visų Lietuvos gyventojų vardai bus tik Antanas, Juozas, Janina, Regina, Nijolė, Onutė, kaip Rusijoje kiek Natašų arba Aleksandrų (Sašų) žiauru jie net pagal tėvavardį jau atskiria, nes vien vardo nepakanka. O mūsų maža šalis, tai kuo įvairiau tuo įsimintiniau. Šiaip galvoju, kad vardas turi skambėti ir derėti prie pavardės. Nes Jonas Jonaitis tai taip nuobodu. Savo leliukui norėčiau duoti reikšmingą vardą, kad su gimimu jis atsineštų užduotį, būti kažkuo naudingas šiam pasauliui. O ne gaišti laiką aiškinant kodėl tėveliai davė tokį vardą nestuke.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 01 05, 18:51)
o kai tie vaikai užaugs, Vaidželika ištekės už Karolimanto -- kokius vardus jie savo vaikams tada sugalvos?  g.gif

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(madaja @ 2009 01 07, 16:38)
tevai tik apie save galvoja, bet tikrai ne apie vaika. Kaune buvo toks atvejis (pasakojo moteriske, kuri israso gimimo liudijimus): seimoje gime trynukai. Tevas atejo uzregistruoti ir pats isrinko vardus is pasakos ,,trys parsiukai", nes jam pati graziausia pasaka vaikysteje buvo. Taip, kad reikia pagalvoti apie vaikus, pries duodant jiems vardus, pasiaiskinti ir vardo kilme, reiksme...
Sekmes;)

cia tai jau kosmaras blink.gif gaila vaikiuku doh.gif

QUOTE(Jazza @ 2009 01 09, 14:03)
Gerai, kad mano tėvai tokios nesąmonės nesumąstė - būčiau dabar kokia Antarena, o brolis - koks Irenantas swoon.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Siaip jei vardas graziai skamba, o ne kokia nesamone sugalvota, tai gali but ir tokie vardai, taciau as tik uz vardus turincius prasme. Man nepatinka ir vardai duoti tevu, mociuciu, proseneliu garbei (tokie patys), juk vaikui taip gali uzkrauti to zmogaus karma...
Atsakyti
QUOTE(madaja @ 2009 01 07, 16:38)
tevai tik apie save galvoja, bet tikrai ne apie vaika. Kaune buvo toks atvejis (pasakojo moteriske, kuri israso gimimo liudijimus): seimoje gime trynukai. Tevas atejo uzregistruoti ir pats isrinko vardus is pasakos ,,trys parsiukai", nes jam pati graziausia pasaka vaikysteje buvo. Taip, kad reikia pagalvoti apie vaikus, pries duodant jiems vardus, pasiaiskinti ir vardo kilme, reiksme...
Sekmes;)

Man tai šita istorija iš fantastikos srities g.gif Koks normalus tėvas gali duoti vaikams vardus iš "trijų paršiukų" blink.gif Nesamonė kažkokia doh.gif
Atsakyti
man šis būdas nepatinka dėl dviejų priežasčių :
* bereikšmis
** o ką jei daugiau vaikų, ypač vienos lyties?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 01 12, 17:01)

** o ką jei daugiau vaikų, ypač vienos lyties?

iš pavardžių sudaryti, iš vieno vardo + kito pavardė biggrin.gif
Atsakyti