QUOTE(Raganaa999 @ 2013 02 08, 00:04)
1. Man visai ir neidomu ar jums patinka vardas ar ne. Visiems neitiksi. 2. Ir man paciai daugelis vardu nepatinka. 4. Bet tai nereiskia kad jis kazkokia nesamone. 3. Visi vardai yra vardai. Gali patikti gali ne.
1. Man irgi neįdomu, ar SM mamytėms patinka mano vaikų vardai.
2. Aš vardus skirstau į kelias kategorijas: a) vardus, kuriuos duočiau savo vaikui;
prasmingus, taisyklingos darybos vardus, kurie man dėl vienų ar kitų subjektyvių priežasčių nepatinka; c) visuomenėje keistus, neįprastus vardus, kurie patiems tėvams turi tam tikrą reikšmę. Nemažai (
ir © kategorijos vardų man nepatinka, bet motyvuotas tėvų pasirinkimas yra gerbtinas.
3. Taip, bet koks rašybos ženklas ar jų darinys tampa vardu, jei jį gauna bent vienas vaikiukas pasaulyje, net ir simbolis @ (kažur skaičiau apie tokiu 'vardu' užregistruotą vaikiuką)
4. Nesąmonė ir liks tik nesamonė, nesvarbu, kad ji yra užregistruota kaip vardas. Man nesąmone atrodo tėvų noras įprasminti save sukuriant vaiko vardą pagal savo vardus (nebent atsitiktinai tai būtų prasmingas derinys). Jums gal atrodo kitaip. Tėvai turi teisę pasirinkti ar net "sukurti" vardą savo vaikui, bet aplinkiniai irgi turi teisę manyti, kad tokios "kūrybos" rezultatas yra nesamonė. Tėvų valia, ar jie atsižvelgia į galimą aplinkinių nuomonę, ar jie įvertina, kad su keistu, švelniai tariant, vardu jų vaikui teks gyventi visą gyvenimą.