Šiuo atveju tėveliams vardas gražus gavosi. Pas mano vaiką darželyje buvo mergytė Rastoma, tai manau visoms aišku, kuo vardu yra jos tėveliai...
QUOTE(deimantinė @ 2009 03 22, 08:42)
Pazystu mergaite vardu Gražvile,tetis GRAŽvidas-mama VILĖ ir gavosi Gražvilė . O kryksto vardas jos Grasilda
ne į temą aš, smalsiai paklausiu - tai mergaitei dabar daugmaž gal 10-12 metų?
gulėjau prieš tiek metų ligoninėj, jauna mama su kelių mėn. mergyte gulėjo šalia ir mergytės vardo kilmę papasakojo (ta pati istorija, Gražvydas ir Vilė ). Tai net susidomėjau
na jo, o ypac kai neskamba tas derinys
Zinau Rovile,tetis Romas,mama Vile:)
QUOTE(hokaida @ 2009 07 12, 00:43)
As cia nezinau ar i tema, bet vieni pazistami galvojo kadlaukesi berniuko, tai buvo isitikines, kad bus Algis, o gime mergaite , tai galvojo galvojo ka daryti ir apvadino Sigla (Algis is kitos puses).
Man labai gražus berniuko vardas Albertas. Jei gims mergaitė, pavadinsiu Satrebla Juokauju, aišku..
O šiaip, man tai kvaila mada vaikiukus vadinti iš tėvų vardų sudarytu vardu, o gal greičiau pavadinimu? Nors retais atvejais, kai gaunamas tikrai normalus ir registruotas vardas, tai gražu. Kaip kad ir temos kūrėjos mergytės. manau, kažkas teisingai pasakė, kad toks derinimas pavyksta tik kai abiejų tėvų vardai yra lietuviški.
Mano ir draugo atveju gautųsi nesąmonė, eilinės firmelės pavadinimas: Viljusta, Justvila ar Jusmanta.. Niekad net nesumąstyčiau taip vaikui vardo galvoti..
O dar gerai, kad tėvai manęs kokia Valgimanta nepavadino
o is musu vardu tai niekas nesigautu,nes abudu turim vienodus vardus.(lina,linas:toma tomas).
Girdėjau mergaitės vardą Revilė- tėvo vardo nepamenu, o mama Živilė. Man kažkaip šis vardas su buhalterine programa Rivilė asocijuojasi...
Jeigu labai gražiai skamba ir vardas vaikui tinka, tai šaunu Bet pati taip nedaryčiau