Auginam beveik pustrečių dukrytę. Teko ilgai pasukt galvą, kol išrinkom vardelį. Kai laukiaus, buvau "užsiciklinus" ties Emos vardu, bet MB nelabai patiko. Kai gimė pupa, mano mama sugalvojo ARVILĖS vardelį, kuris susideda iš mūsų su vyru vardų (ARūnas + doVILĖ). Mums labai patiko
O kaip jums?
Kai gimiau aš ir kai mane pavadino Dovile, tėvai sugalvojo JOVILĖS (JOnas + VILĖ) vardą, bet aišku jau buvo per vėlu Tikrai būtų smagu turėti tokį vardelį.
Gal dar yra tokių vardų istorijų? Būtų tikrai smagu išgirsti, o gal kam bus ir naudinga
oj ne nors kai kurie tokie dariniai neblogai skamba, bet aš tik už vardus turinčius reikšmę
Arvilės atveju išėjo normalus lietuviškas vardas.
o šiaip tai man didžiausia nesąmonė tokie dalykai, kai padaro kokią Vaidželiną - Vaidas + Andželika - ar pan. turime didelį vardų pasirinkimą, akm tokias nesąmones daryti
o šiaip tai man didžiausia nesąmonė tokie dalykai, kai padaro kokią Vaidželiną - Vaidas + Andželika - ar pan. turime didelį vardų pasirinkimą, akm tokias nesąmones daryti
o kai tie vaikai užaugs, Vaidželika ištekės už Karolimanto -- kokius vardus jie savo vaikams tada sugalvos?
QUOTE(muminukas @ 2009 01 05, 20:34)
Arvilės atveju išėjo normalus lietuviškas vardas.
pritariu
QUOTE(sena niekšė @ 2009 01 05, 19:51)
o kai tie vaikai užaugs, Vaidželika ištekės už Karolimanto -- kokius vardus jie savo vaikams tada sugalvos?
liezuvi galima nusilauzti taip betariant vardus. Man niekada nekilo mintis vaikus vadinti močiučių vardais, jungti ir t.t. Rinkau tokius vardus, kurie man prie širdies, kolkas dar nepasake, kad joms negražūs vardai.
Bus Vaidžerolimantas
ARVILĖ-man tai labai gražus, negirdėtas vardas, šauniai sugalvojot.
Teko girdėti dar vieną neblogą vardą sudėtą iš tėvų vardų Virginija ir Jonas -VIJONĖ.
Teko girdėti dar vieną neblogą vardą sudėtą iš tėvų vardų Virginija ir Jonas -VIJONĖ.
QUOTE(martam @ 2009 01 05, 20:11)
Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2009 01 05, 19:35)
Nu tokiu vardu tai tikrai nevadinčiau savo vaiko
Man sitas reikalas kaip nepriklausomybes pradzios laikais buvusi mada uzvadinti imones steigeju vardu dariniais. Dar didesniu kuriozu buvo prifantazuota
Man tai nesamone, juokingai atrodo.
QUOTE(viktis @ 2009 01 05, 21:51)
Man sitas reikalas kaip nepriklausomybes pradzios laikais buvusi mada uzvadinti imones steigeju vardu dariniais. Dar didesniu kuriozu buvo prifantazuota
Kaune buvo kavinė Jurgasta tai ir vaikui tiktų - Jurgis+Asta...
QUOTE(muminukas @ 2009 01 06, 06:40)
Kaune buvo kavinė Jurgasta tai ir vaikui tiktų - Jurgis+Asta...
Jurgasta man ir skamba kaip kavinės ar kokios įmonės pavadinimas