Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

Karpis alaus tešloje:
1 kg karpio, 3 kiaušiniai, stiklinė alaus, citrinos sulčių, miltų, aliejaus, druskos.
Išvalyti karpį, išpjauti filė, supjaustyti mažais gabalėliais. Pasūdyti ir pašlakstyti citrinos sultimis. Trynius išplakti su alumi, nuolat maišant dėti miltus, kad tešla būtų tiršta kaip grietinė. Įdėti išplaktus baltymus. Paruoštą žuvį pašlakstyti aliejumi, kiekvieną gabalėlį volioti tešloje ir abi puses apkepinti labai karštame aliejuje. patiekti su keptomis bulvėmis ir totorišku padažu.
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 02 25, 21:10)
Vienas lengvas zuvies apkepo receptukas (a la Separdo pyragas) <...>


Laaaabai skaniai gavosi - aciu Norgei. Gal tik siek tiek padziovinau zuvi per ilgai palikdama orkaitej ir bulviu mases padauginau, bet rezultatas buvo puikus, ypac uzsivarvinus citrinos thumbup.gif
Atsakyti
Labutis visoms smile.gif
Turiu problemėlę:vyras prigaudė vėgelių,bet kaip jas ruošt??Gal kas žino skanių receptų?
Atsakyti
QUOTE(Rasked @ 2004 12 13, 11:51)
Labutis visoms smile.gif
Turiu problemėlę:vyras prigaudė vėgelių,bet kaip jas ruošt??Gal kas žino skanių receptų?



Na kiek pamenu mano mama tėvo prigaudytas vėgeles troškindavo su morkytėm svogūniuku.
Šiaip norėčiau pasidalint vienu receptuku, kuris manau tinka bet kokiai žuvies file. Draugė rekomendavo, patiko.

Reikia:
žuvies file be kaulų, odos
tarkuotų morkų
tarkuotų rūgštesnių obuolių
majonezo
sūrio
ir aišku visokių prieskonių pagal fantaziją

Keptuvėje apkepinam tarkuotas morkas, dedam paprieskoniuotus žuvies galaliukus (paskui jie sutrupa). kai jau žuvis iškepus, dedam tarkuotus obuolius. Dar kokią minutėlę maišant pakepam. Tada išlyginam paviršių, tepam ploną sluoksnelį majo ir barstom tarkuotą sūrį.
Gaunasi tokia tarsi žuvies užkepėlė.
Valgėm su ryžiais.
niam niam thumbup.gif
Atsakyti

LASISA GELTONAME PADAZE

Lasisos smota pabarstyti druska, prieskoniais (tik nepersistengti, lasisa - skani zuvis, nereikia jos skonio "uzmusti"). Citrinos sulciu nepilti, citrininiu prieskoniu nenaudoti! (paskui pasakysiu, kodel). Kepti orkaiteje.
Tuo metu ruosti padaza: sumaisyti pora - trejeta saukstu garstyciu su 200 ml. grietineles ir 150 ml. darzoviu sultinio.
Kai zuvis bus beveik iskepusi uzpilti ja siuo padazu ir pakepti dar 11-15 min. Stai kodel negalima citrinos - grietinele sutrauktu. Skoniui tai jokios itakos neturetu, bet vaizdas ne tas...
Salia zuvies patiekti skiltelem plaustyta citrina. Garnyrui labai tinka virti sparagai, brokoliai, mazos morkytes.
Bulves ar ryziai - jusu pasirinkimas.
Ir paskutinis akcentas - smulkiai pjaustyti krapai.


labai skani lasisa , dariau vakar niam niam thumbup.gif tik siulyciau imti neastrias garstycias
Atsakyti
QUOTE(Varvara @ 2004 12 29, 10:38)
LASISA GELTONAME PADAZE

Lasisos smota pabarstyti druska, prieskoniais (tik nepersistengti, lasisa - skani zuvis, nereikia jos skonio "uzmusti"). Citrinos sulciu nepilti, citrininiu prieskoniu nenaudoti! (paskui pasakysiu, kodel). Kepti orkaiteje.
Tuo metu ruosti padaza: sumaisyti pora - trejeta saukstu garstyciu su 200 ml. grietineles ir 150 ml. darzoviu sultinio.
Kai zuvis bus beveik iskepusi uzpilti ja siuo padazu ir pakepti dar 11-15 min. Stai kodel negalima citrinos - grietinele sutrauktu. Skoniui tai jokios itakos neturetu, bet vaizdas ne tas...
Salia zuvies patiekti skiltelem plaustyta citrina. Garnyrui labai tinka virti sparagai, brokoliai, mazos morkytes.
Bulves ar ryziai - jusu pasirinkimas.
Ir paskutinis akcentas - smulkiai pjaustyti krapai.
labai skani lasisa , dariau vakar niam niam  thumbup.gif tik siulyciau imti neastrias garstycias

pabandysiu ir as kepti, naujiems metams.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2004 10 08, 11:11)
Karpis alaus tešloje:
1 kg karpio, 3 kiaušiniai, stiklinė alaus, citrinos sulčių, miltų, aliejaus, druskos.
Išvalyti karpį, išpjauti filė, supjaustyti mažais gabalėliais. Pasūdyti ir pašlakstyti citrinos sultimis. Trynius išplakti su alumi, nuolat maišant dėti miltus, kad tešla būtų tiršta kaip grietinė. Įdėti išplaktus baltymus. Paruoštą žuvį pašlakstyti aliejumi, kiekvieną gabalėlį volioti tešloje ir abi puses apkepinti labai karštame aliejuje. patiekti su keptomis bulvėmis ir totorišku padažu.


Kepsiu siandien zuvi pagal si recepta wink_3.gif
Turiu jau istrinta karpi, turi alaus, turiu kaiusu, zodziu viska turiu biggrin.gif
Supjaustysiu gabaliukais, padarysiu alaus tesla ir kepsiu, ziuresim kaip gausis, manau turetu neblogai smile.gif
Tik nezinau kaip gaminti totoriska padaza, taip, kad bus be padazo biggrin.gif Valgysim ne su keptom bulvem, o su pekino ir krabu lazdeliu salotom wink_3.gif
Atsakyti
Niu va, issikepiau vakar sita zuyte alaus tesloje, tai tikrai niam niam essen.gif
Dar padaziuka pagal save pasidariau: naturalu jogurta sumaisiau su majonezu, pridejau salotu prieskoniu ir krapu essen.gif
Tai jau kaip skaniai pavakarieniavom thumbup.gif Ir vyrui labai patiko, labai gyre, sake kaip restorane pagaminai biggrin.gif thumbup.gif
Tiesa, valgem su salotom, irjokiu bulviu nereikejo, ir taip buvo labai skanu smile.gif
Atsakyti
ZUVIES FILE KEPSNIAI

zuvies file
kiausiniu
dziuvesiu
svogunai ar porai
morkos
majonezo
grietinės
suris
prieskoniai

zuvi supjaustyt gabalais, prieskoniais istrinti, palaikyti kad pasimarinuotu, galima dar citrinos sultim apslakstyti. zuvi apvolioti kiausinio plakinyje, dziuvesiuose ir iskept. grietine ir majoneza sumaisyt ir uztepti ant zuvies. po to sudeti pakepintus smulkintus svogunus ir tarkuotas morkas. ant virsaus uzdeti tarkuoto surio. uzdengti dangciu ir pakept ant mazos ugnies kol issilydys suris!
vakar kepiau ir tikrai l. skanu thumbup.gif thumbup.gif
skanaus
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2004 10 07, 15:27)
vakar kavinej valgiau labai skanu zhuvies patiekala.. taigi parashysiu kaip ten viskas daroma mazhdaug....
  i stiklini kepimo inda  ipyli aliejaus, dedi sluoksni plonomis reikelemis pjaustytas bulves (paprieskonintas), ant virshaus dedi su prieskoniais ishtrinta zhuvies file gabaliukais, uzhdedi ant virshaus pakepintu svoguniuku, morkytes, tada vel bulviu sluoksni, pievagrybiu riekelemis pjjaustytu, grietines kelis shaukshtus ir galiausiai tarkuoto olandishko suri sluoksni. Ir i orkaite. Labai skanu.


Šį savaitgalį taip ir padariau. Dideliame troškintuve sluoksniais sudėliojau bulves, jūros lydekos file, morkas, svogūnus, dar vieną sluoksnį to paties, tada voetoj pievagrybių užmečiau konservuotų voveraičių, grietinės ir sūrio. Kepiau nei daug, nei mažai - lygiai valandą. Super thumbup.gif Užteko dviem dienom biggrin.gif
Atsakyti
Help!Pamirsau kaip daryti zuvies kotletus is zuvies farso!
Atsakyti
As kotletukus is zuvies farsho darau taip pat kaip is mesos farsho - farshas, kiaushinis, prieskoniai, svoguniukas, pamirkyto batono riekele arba dziuveseliu pora shaukshtu (jei farshas skystokas)... ax.gif
Atsakyti