Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

nu dažnokai gaminu karpį... galima prikimšti įvairiausio įdaro - kad ir kepintų morkyčių + svogūniuko + pievagrybių + raugintų kopūstų ir kepti orkaitėj; labai mėgstu karpį keptą aluje (paprasčiausiai užpilu alumi, aišku ir prieskoniukais pačią žuvį įtrinu) man labai patinka, o va vyrui nelabai, nes taip karpis gaunas labai minkštas, o jis sako, - košė ne žuvis laugh.gif
Atsakyti
as ant greituju ismasciau labai skanu lasisos receptuka. vyras buvo labai patenkintas rolleyes.gif
zodziu, reikia lasisos file. as imau 4 gabalelius. kiekvienas 1 porcijos dydzio vienam zmogui. apipyliau juos tokiais gatavais marinatais zuviai (buna tie marinatai gatavi buteliuose). jie tinka ir mesai. tada apvyriau bulves. paemiau kepimo maisa kur orkaiteje tinka. sudejau zuvi su visu marinatu, sudejau bulves. ismakalavau. dapyliau vandens siektiek. uzberiau nemazai krapu ir kepiau orkaiteje. niam niam thumbup.gif
Atsakyti
Aš su dideliu karpiu dariau taip. Supjausčiau gabliukais kad gautūsi juostelėm tokiom didesnėm, išmarinavau ir palaikius marinate sudėjau į keptuvę ant riekutėm supjaustytų bulvių, ir užpyliau marinatu kuris susidarė. Kepiau orkaitėje niekuo neuždengus ir bulvės greitai iškepė, ir žuvis tokia apskrudus, nesausa gavosi. Tiesa žuvį dėjau skūrele į viršų. tongue.gif
Atsakyti
As irgi megstu zuvi nes pas mane yra 3 zvejai namie ir darau is zuves viska net ir cepelinus vaisinau pazistamus je net nesuprato kad tai zuvis:
darau tesla tokia kai cipelinam thumbup.gif tik idara dedu zuvies farsa. Zuvi malu su dideliu svogunu ir grybais viska kartu dedu druskos, pipiru, kiausiniu ir mirkita batona jei farsas jau gatavas tai visviena malu grybus ir svoguna skaniau iseina
Verdu taip kaip ir iprastus cepelinus kol bulves isvirs.Pabandikite gal kam patiks thumbup.gif
Atsakyti
Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4656524


Vyniotinis su lašiša

www.cooking-book.ru, www.DELFI.lt
2004 birželio mėn. 29 d. 14:53

Vyniotinis su lašiša - puiki užkandėlė šventiniam stalui ar tiesiog savaitgalio pavakariams. Šis pyragas kur kas skanesnis šaltas nei karštas.
Tešlai:

200 g miltų, 100 g sviesto, 1 kiaušinio baltymus, 40 ml vandens, po žiupsnelį druskos ir cukraus.

Įdarui:

300 g lašišos filė, 100 g Mascarpone sūrio, 50 g žalumynų sviesto, pipirų pagal skonį.

Papuošimui:

1 kiaušinis ir sezamo sėklų žiupsnelis.

Gaminimas:

Tešlai prasijokite miltus, padarykite nedidelę duobutę viduryje ir suberkite druską, cukrų, gabaliukais sukapotą sviestą ir įmuškite kiaušinio trynį. Su dviem peiliais viską gerai sumaišykite ir sukapokite, kad gautųsi smulkūs trupiniai, paskui rankomis suminkykite tešlą. Jeigu tešla per trapi, įpilkite šaukštą vandens. Tešlą suminkykite į rutulį, suvyniokite jį į polietileno plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvą.

Lašišos filė supjaustykite ne storesnėmis kaip 5 mm juostomis. Kad lengviau pjaustytųsi, žuvį prieš tai reiktų atšaldyti.

Atšalusią tešlą iškočiokite stačiakampio forma iki maždaug 3-5 mm storio (geriausia tai daryti ant plėvelės). Ant tešlos lakšto išdėliokite žuvį, paliekant laisvus tešlos kraštus. Žuvį pabarstykite druska ir pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais.

Žuvį aptepkite sluoksniu Mascarpone sūrio. Jeigu jo neturite, galite sumaišyti atitinkamą porciją varškės su grietinėle ir pertrinti per sietelį.

Žalumynų sviestą supjaustykite gabaliukais ir išdėliokite ant sūrio. Jeigu neturite pasiruošę šio sviesto, naudokite paprastą ir pabarstykite šviežiais žalumynais.

Tešlą su įdaru suvyniokite į vyniotinį, atsargiai pakeliant plėvelę, ant kurios kočiojote tešlą. Vyniotinio galus užlenkite, kad kepant neišbėgtų įdaras.

Vyniotinį siūle į apačią atsargiai perdėkite į folija ištiestą kepimo skardą. Šakute pabadykite vyniotinio paviršių, ištepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite maždaug 40 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį vyniotinį atvėsinkite, supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Atsakyti
QUOTE (Auge X @ 2004 06 01, 10:02)
Perskaiociau viska kas sioje temoje parasyta o atsakymo i klausyma taip ir neradau wink.gif
Na mielos seimininkes papasakokit ka daros su UOTU,sako labai skani zuvis ,nors taip neatrodo is karto biggrin.gif
Mielau patiktu juros lydeka tvarkyt wub.gif ,matyt tingine esu g.gif
Na tai ka patarsit su ja daryt?
Guli ji ir sypsosi is manes nes nezinau ka su ja veikt tongue.gif 2.gif blink.gif

Oto file kepta su daržovėmis valgiau savaitgalį užeigoje pas Juozą, tikrai labai skani žuvis. Pati negaminau, bet dabar kai paragavau noriu pabandyti kada nors. Mačiau parduotuveje pardauodoma yra file oto, šaldyta. Aišku skaniau pirkti šviežia. Tai va, radau viena receptuką, gal sudomins:
oto file abibarstome druska, prieskoniais, dedame i foliją, ant viršaus sudedame šaldytų daržovių (morkytes, brokolius, kalafiorus) ir užpilame padažu (baltas vynas+grietinele+sviestas) Folijos kraštus suspausti, kepti orkaiteje.Papuošti citrinos gabaliukais ir krapais.
Atsakyti
Man patinka troskinta zuvis, vyrui - kepta, todel dazniausiai valgom troskinta laugh.gif Siandien dariau tokia:

500g zuvies
4-6 galvutes svoguno
kelios skilteles cesnako
4 pomidorai
prieskoniai (bazilikas, mairunas, kalendra, druska, pipirai)
citrina
aliejus

zuvi istrinti prieskoniais, apslakstyti citrinos sultimis, palikti mazdaug valandai.
smulkiai supjaustyti svoguna, sukapoti cesnaka ir apkepinti aliejuje (negaileti), tada sudeti pomidoru skilteles, dar pakepinti. tada kitoje keptuveje ar puode aliejuje pakepinti zuvi, uzpilti truputi vandens, sudeti svogunus su pomidorais ant virsaus ir troskinti 20-30min. Niam niam thumbup.gif
Atsakyti
Man patinka toks zuvies paruosimo recetukas-

reikia juros lydekos file. Atsildyta (jokiu budu neplauta) file reikia apvolioti tokioj tesloj: kiausinis, truputis pieno, truputis miltu, prieskoniu, druskytes, ir susmulkinti graikiski riesutai.

Labai labai skanu wink.gif
Atsakyti
na o paprasciausias receptelis zuviai yra toks: bet kokis zuvies gabalelius(bet ne file) idedame i kepimo maiselius,apibarstome megstamais prieskoniais, pridedame megstamu darzoviu, bulviu, uzrisame galus ir kepame mikrobangej arba orkaitej. visai neriebus(aliejaus nepilame) troskintas maistelis. thumbup.gif
man labiausiai patinka lasisa thumbup.gif
Atsakyti
Mergiotes gal zinote kokiu recepteliu kaip skaniai galima paruosti zuvi??? smile.gif Labai jau nusibodo miltuose voliota ar tesloje kepta zuvis sad.gif Noretusi kaip nors naujai ir skaniai thumbup.gif mniam mniam...tik va nieko gero nesumisliju g.gif
Atsakyti
Bitulka, daug zuvu patiekalu yra cia: http://www.supermama...c=3929&hl=zuvys wink.gif
Atsakyti
vakar kavinej valgiau labai skanu zhuvies patiekala.. taigi parashysiu kaip ten viskas daroma mazhdaug....
i stiklini kepimo inda ipyli aliejaus, dedi sluoksni plonomis reikelemis pjaustytas bulves (paprieskonintas), ant virshaus dedi su prieskoniais ishtrinta zhuvies file gabaliukais, uzhdedi ant virshaus pakepintu svoguniuku, morkytes, tada vel bulviu sluoksni, pievagrybiu riekelemis pjjaustytu, grietines kelis shaukshtus ir galiausiai tarkuoto olandishko suri sluoksni. Ir i orkaite. Labai skanu.
Atsakyti