QUOTE (vija23 @ 2004 03 13, 12:50) |
dekui dabar jau radau. pirmai gal neatidziai ieskojau... |
labuks.Anksciau as irgi gyvenau Milane,ir daznai rydavau zuvi... nes visi valgydavo ir darydavau tai as!!!!!! Paskui rankos smirdedavo
Veliau pripratau,bet kai jie daro tai visai nesijaucia prieskoniu,dumblu atsiduodavo,tai as ,atsimenu,druskos prisivarau,dar pipiru ir valgau...
As tai buvau radus ir saldyta file,nes ten kuistis su isdarinejimu ui uiui-vafanculo sakydavau,valgysit ir saldyta.I kiausini ir i dziuveselius pavoliodavau ir psio,labai skanu
SEKMES seimininkaujant
taip, as irgi labai esu didele zuvies megeja. Taciau jau krapstinetis su visokiais isvalymais - aciu - ne. dazniausiai perku be kaulu - saldyta file, ir atsisisdau, bet dar reikia atsiminti, kad zuvis dumblu neatsiduotu ir visaip kaip kitaip ten nesmiretu, reikia ja pries kepant gerokai citrinos sultyse ismirkyti (aisku, jei megstat), ir i prieskoniukus.....tai va tokios ir paslaptys, o paskui aisku, i kiausinukus isplaktus apvolioti, ir kepti. Skanaus!!!
DU RECEPTAI GREIT IR PAPRASTAI.
LASISA (KAZKUR JAU RASIAU):
NUSIPIRK LASISOS , NUSILUPK SKURA IR ISPLAUK. UZVIRK PUODA SU VANDENIU IDEK VEGETOS IR KAI UZVIRS IMESK LASISA VIRK 20 MIN.
PRIE LASISOS ISVIRK RYZIU.
PADAZAS - NUSIPIRK GRIETINELES, IDEK KRAPU IR ILASINK CITRINOS TRUPUTI PASILDYK, TIK NESTIPRIAI NES CITRINA SUTRAUKS GIETINELE.
SKANAUS.
ZUVIES APKEPAS:
NUSIPIRK ZUVIES FILE. JA SUPJAUSTYK IR SUDEK I SKARDELES DUGNA (SKARDELE TOKIA AUKSTESNE), UZSPAUSK CITRINOS, NEGAILEK. TADA UZTEPK MAJONEZO, DEK SLUOKSNI TARKUOTOS MORKOS SLUOKSI, SLUOKSNI PJAUSTYTO SVOGUNO, TRUPUTI CESNAKO, GAI BULVIU PAPJAUSTYTI IR ANT VIRSAUS SURIO LYDYTO IR I ORKAITE. 30 MIN.
LASISA (KAZKUR JAU RASIAU):
NUSIPIRK LASISOS , NUSILUPK SKURA IR ISPLAUK. UZVIRK PUODA SU VANDENIU IDEK VEGETOS IR KAI UZVIRS IMESK LASISA VIRK 20 MIN.
PRIE LASISOS ISVIRK RYZIU.
PADAZAS - NUSIPIRK GRIETINELES, IDEK KRAPU IR ILASINK CITRINOS TRUPUTI PASILDYK, TIK NESTIPRIAI NES CITRINA SUTRAUKS GIETINELE.
SKANAUS.
ZUVIES APKEPAS:
NUSIPIRK ZUVIES FILE. JA SUPJAUSTYK IR SUDEK I SKARDELES DUGNA (SKARDELE TOKIA AUKSTESNE), UZSPAUSK CITRINOS, NEGAILEK. TADA UZTEPK MAJONEZO, DEK SLUOKSNI TARKUOTOS MORKOS SLUOKSI, SLUOKSNI PJAUSTYTO SVOGUNO, TRUPUTI CESNAKO, GAI BULVIU PAPJAUSTYTI IR ANT VIRSAUS SURIO LYDYTO IR I ORKAITE. 30 MIN.
Zuvies blynukai (o gal kotletukai)
0.5 kg juros lydekos file
4 mazi kiausiniai
1 didelis svogunas
1 morka
3 dideli saukstai krakmolo
indelis majonezo
prieskoniu
zuvi smulkiai supjautyti, sumaisyti su majonezu ir palaikyti ilgeliau, pvz per nakti. Svogunus su morka pakepinti, viska sudeti i zuvi, ismaisyti ir pakepti kotletukus.
Skanu..
0.5 kg juros lydekos file
4 mazi kiausiniai
1 didelis svogunas
1 morka
3 dideli saukstai krakmolo
indelis majonezo
prieskoniu
zuvi smulkiai supjautyti, sumaisyti su majonezu ir palaikyti ilgeliau, pvz per nakti. Svogunus su morka pakepinti, viska sudeti i zuvi, ismaisyti ir pakepti kotletukus.
Skanu..
Mačiau parduotuvėj šaldytų šamų pirkti, tada nebrangūs buvo, bet net neįsivaizduoju ką su juo padaryt galima?
Gal žinot kokį skanų paruošimo būdą?
Geriau jei dar ir nesudėtingas būtų
Gal žinot kokį skanų paruošimo būdą?
Geriau jei dar ir nesudėtingas būtų
aš anksčiau nusipirkdavau šamo file-būdavo maximoj po 0,5kg tokie gabalai sušalę-tai niekaip ypatingai neruošdavau-tiesiog iškepdavau tą file su prieskoniais, apvoliotą kiaušinyje ir miltuose. Jis turi tokį dumblo prieskonį kaip ir visos gėlavandenės, bet man labai skanu būdavo. Tik dabar tų file nebematau...
Na man tai skaniausia jūros lydeka (Chekas) ir menkė, bet toje ašakų daugiau, o jūros lyekoje nedaug, tai va ir daryt jas nėra labai sunku, o darau aš žuvį taip: pamarinuoju su žuviai skirtais prieskoniais, parasčiausiai apbirastau ir palieku šiek tiek laiko 1-2 valo. kartai iliau per naktį, tada iš pieno, miltų, kiaušinių užmaišau tešlą, grietinės tirštumo, pavolioju joje ir kepu, man labai patinka
Perskaiociau viska kas sioje temoje parasyta o atsakymo i klausyma taip ir neradau
Na mielos seimininkes papasakokit ka daros su UOTU,sako labai skani zuvis ,nors taip neatrodo is karto
Mielau patiktu juros lydeka tvarkyt ,matyt tingine esu
Na tai ka patarsit su ja daryt?
Guli ji ir sypsosi is manes nes nezinau ka su ja veikt
Na mielos seimininkes papasakokit ka daros su UOTU,sako labai skani zuvis ,nors taip neatrodo is karto
Mielau patiktu juros lydeka tvarkyt ,matyt tingine esu
Na tai ka patarsit su ja daryt?
Guli ji ir sypsosi is manes nes nezinau ka su ja veikt
???????????????
as tai vakar isbandziau zuvi folijoje - parnese prangusis is zvejybos kazkokias tris dideles zuvis (kas jos tokios - nezinau...), iztryniau jas cesnaku, prieskoniais zuviai, biski aliejaus, zoleliu kazkokiu radau - pamarinavau diena. tada pakepinau svoguna, morka, prikimsau i zuvies vidu.dar idejau po gabaiuka sviesto, suvyniojau i folija ir kepiau apie 30 min, tada atvyniojau - citrinos sulciu uzvariau ant virsasu, ir dar 5 min paskrudinimui. nu skonis - .