Idaryta lasisa:
Visa mesyte is lasisos ismesinejam,nukaulinam,lieka galva, skurele,pelekai.Mesyte sumalu,pamaisau dar ir su lydekos file,imam kiausinius,atskiriam baltymus nuo tryniu ir sudedam baltymus i zuvies mase,toliau dedam pakepintu svoguneliu,morkyciu,beriam dziuveseliu ,prieskoniu,druskos.Viska gerai ismaisau ir prikemsu zuvi,uzsiuvu pilva,patepu lasisa aliejumi ir i orkaite.Kita karta is lasisos isemiau tik dali mesytes,dali-palikau,tai,kaip pjaustes atrode graziau,nei prikimsta tik su malta mesyte.
QUOTE(Rigoleta @ 2010 06 28, 00:51)
Idaryta lasisa:
Visa mesyte is lasisos ismesinejam,nukaulinam,lieka galva, skurele,pelekai.Mesyte sumalu,pamaisau dar ir su lydekos file,imam kiausinius,atskiriam baltymus nuo tryniu ir sudedam baltymus i zuvies mase,toliau dedam pakepintu svoguneliu,morkyciu,beriam dziuveseliu ,prieskoniu,druskos.Viska gerai ismaisau ir prikemsu zuvi,uzsiuvu pilva,patepu lasisa aliejumi ir i orkaite.Kita karta is lasisos isemiau tik dali mesytes,dali-palikau,tai,kaip pjaustes atrode graziau,nei prikimsta tik su malta mesyte.
Visa mesyte is lasisos ismesinejam,nukaulinam,lieka galva, skurele,pelekai.Mesyte sumalu,pamaisau dar ir su lydekos file,imam kiausinius,atskiriam baltymus nuo tryniu ir sudedam baltymus i zuvies mase,toliau dedam pakepintu svoguneliu,morkyciu,beriam dziuveseliu ,prieskoniu,druskos.Viska gerai ismaisau ir prikemsu zuvi,uzsiuvu pilva,patepu lasisa aliejumi ir i orkaite.Kita karta is lasisos isemiau tik dali mesytes,dali-palikau,tai,kaip pjaustes atrode graziau,nei prikimsta tik su malta mesyte.
Rigoleta, o kurią dalį palikai? nugaros?
QUOTE(Renatina @ 2010 06 28, 14:50)
Rigoleta, o kurią dalį palikai? nugaros?
Taip,nugara visa,uodega,galva liko.Prapjovus pilva vidurius isemiau ir kaula, ismesinejau mesyte.
turiu du didelius karsius ir viena karsiuka. ka galima butu pagaminti? orkaite tik neveikia pas mus....
QUOTE(Rigoleta @ 2010 06 28, 15:50)
Taip,nugara visa,uodega,galva liko.Prapjovus pilva vidurius isemiau ir kaula, ismesinejau mesyte.
supratau, dėkui
Papildyta:
QUOTE(ewacka @ 2010 06 28, 17:43)
turiu du didelius karsius ir viena karsiuka. ka galima butu pagaminti? orkaite tik neveikia pas mus....
sakyčiau paprieskoniavus kepti, bus panašu kaip karšto rūkymo. Bet jei orkaitė neveikia, galima būtų virti tirštą žuvienę, labai skanu:)
merginos padet labai parsau, vyras parvilko 6 karsius, ar as galiu juos isdarinet ir palikt saltai iki sestadienio, kol rukinsim; ar juos reikia itrinti prieskoniais ir ar nieko nenutiks jeigu zuvis prastoves kelias dienas. Please patarkite
QUOTE(georgiana @ 2010 10 07, 17:01)
merginos padet labai parsau, vyras parvilko 6 karsius, ar as galiu juos isdarinet ir palikt saltai iki sestadienio, kol rukinsim; ar juos reikia itrinti prieskoniais ir ar nieko nenutiks jeigu zuvis prastoves kelias dienas. Please patarkite
Na mano vyras tai išdarinėtas žuvis gerai pasūdo ir laiko druskoje net kelias dienas iki rūkinimo.. va neseniai sekmadienį pasūdė, o rūkė tik penktadienį.. tik reikia druskos nepagailėti...sakė žuvis prisigeria tiek kiek reikia..ir niekada nebūna per daug
QUOTE(zivile.simona @ 2010 10 07, 17:26)
Na mano vyras tai išdarinėtas žuvis gerai pasūdo ir laiko druskoje net kelias dienas iki rūkinimo.. va neseniai sekmadienį pasūdė, o rūkė tik penktadienį.. tik reikia druskos nepagailėti...sakė žuvis prisigeria tiek kiek reikia..ir niekada nebūna per daug
o druska paskui nuplauna/ ar po to druskos nuvalymo, dar dedate druskos ir prieskoniu papildomai pries rukant/
QUOTE(georgiana @ 2010 10 07, 16:01)
merginos padet labai parsau, vyras parvilko 6 karsius, ar as galiu juos isdarinet ir palikt saltai iki sestadienio, kol rukinsim; ar juos reikia itrinti prieskoniais ir ar nieko nenutiks jeigu zuvis prastoves kelias dienas. Please patarkite
dek druskos, megstamu prieskoniu, o pries rukant nuvalyt gali siek tiek pertekliu. As kartais po kelias dienas kepimui ant lauzo laikau su prieskoniais, nebijok, paprieskoninta ir padruskinta saltai laikoma nesuges
QUOTE(Rubinele @ 2010 10 07, 19:17)
dek druskos, megstamu prieskoniu, o pries rukant nuvalyt gali siek tiek pertekliu. As kartais po kelias dienas kepimui ant lauzo laikau su prieskoniais, nebijok, paprieskoninta ir padruskinta saltai laikoma nesuges
aaciukas taip ir padariau vakar