Vienas lengvas zuvies apkepo receptukas (a la Separdo pyragas):
Juros lydeka pamarinuoti pusdieni. Marinatas: baltas vynas, kapareliai, druska, megstami zuvies prieskoniai, truputis aliejaus.
Isvirti bulviu kose, i ja prideti prieskoniu, krapu, peletrunu, baziliku, kitu zalumynu. Galima dali bulviu koses daryti su kariu, o kita dali- su spinatais apvirtais sutrintais- tada bus galima grazesni ir idomesni apkepa pagaminti. Kas nebijo kaloriju, bulviu kosei piena maisykite su grietinele.
I forma ipilti siek tiek aliejaus, ideti ziedais supjaustyta svoguna. Tada deti zuvi ir uzpilti dalimi marinato - kad kepdama zuvis labai neisausetu.
Tada kepti 200 laipsniu karstumo orkaiteje apie 20 min.
Istraukus, ant zuvies uzberti pora-trejeta sauju saldytu darzoviu, po to ant virsaus uzdeti spalvota bulviu kose. Pavirsiu graziai apdelioti surio gabaleliais.
Viska deti atgal i orkaite ir kepti dar 20-30 min, kol apkepo apacioje zuvis marinade, savo sultyse ir darzoviu sultinyje ima pukseti, suris pavirsiuje apkepa, apkepas pasidengia traskia auksine plutele

.
Patiekti kartu su skiltelemis citrinos, daug daug sunokusiu, sultingu skilteliu- niam niam.
Prie apkepo geriausia gerti salta sviesu alu su putele is rasoto stiklinio bokalo.