Siaip stintas neizdarineja.O kad sunelis zurejo keistai,tai gal tada prie jo nedaryk to,arba pasakyk jam kad zuvytei jau neskauda... ir t.t.
Zuves pirstelei tesloje
Teslai reike du kiausinei,miltai,druskos,cukraus,sodos gesintos atctu,cedros(sutarkuota citrinos zeve)
Isplakam gerai kiausinius,druskos puse saukstelio,cukraus puse saukstelio
dedame gesinta soda(puse saukstelio sodos uzpiltos truputelio actu)
cedros,biski ipilame vandens,gerai ismaisome
dedame miltus,ir maisome tol ,kol gausis gera tirsta mase.
ikaitiname keptuve,ipilame alieju per viena centimetra
voliojame tesloje zuves pirstelius ir dedame i keptuve.
Garniras tinka ,kaip salotos is darzoviu.Pomidoru,ogurku ir t.t..........
Teslai reike du kiausinei,miltai,druskos,cukraus,sodos gesintos atctu,cedros(sutarkuota citrinos zeve)
Isplakam gerai kiausinius,druskos puse saukstelio,cukraus puse saukstelio
dedame gesinta soda(puse saukstelio sodos uzpiltos truputelio actu)
cedros,biski ipilame vandens,gerai ismaisome
dedame miltus,ir maisome tol ,kol gausis gera tirsta mase.
ikaitiname keptuve,ipilame alieju per viena centimetra
voliojame tesloje zuves pirstelius ir dedame i keptuve.
Garniras tinka ,kaip salotos is darzoviu.Pomidoru,ogurku ir t.t..........
QUOTE (Anzelika @ 2004 01 30, 21:42) |
Siaip stintas neizdarineja. |
teoriskai isdarineti nebutina, bet as taip pat isdarineju, nes taip skaniau
o jeigu vaiko reakcija neigiama, gal is tikro jam tokiu vaizdeliu geriau nematyti ?
idomu, ar po to valge vaikas tas zuvytes ?
QUOTE (Nedurna @ 2004 01 30, 22:02) |
Cia pusiau i tema, bet susiduriau su tokia problema: kepu kalna stintu ir jas darineju. Vaikas stovi salia ir ziuri. Kaip manot, cia normalu viskas? Kazkaip jis keistai ziurejo, gal gaila buvo zuvytes,kur su peiliu smaukst smaukst. O gal cia nieko tokio? Patarkit, prasau.. |
zinau viena berniukeli, kuris iki kokiu penkiu - sesiu metu nevalgydavo maisto, jei matydavo, kaip viskas ruosiama. na, ne viso maisto ruosimo proceso, o butent zuvu darinejimo, nekeptos vistos vaizdeliai ir pan. sukeldavo vaikui stresa
QUOTE (debesuota @ 2004 02 05, 13:39) |
zinau viena berniukeli, kuris iki kokiu penkiu - sesiu metu nevalgydavo maisto, jei matydavo, kaip viskas ruosiama. |
Mano vyresnis kai maziukas buvo taip darydavo.Jei as pjaustau mesa klausia kas cia:sakau kiauliena,tai jis sakydavo:vargse kiaulyte nevalgysiu ,gaila kiaules.Po to kazkaip su laiku praejo
as tik zinau toki : grikia i (virti) skumbre ir majonezas
As zinau. Labai jau skanu:
skumbre+pomidoras+pipiru truputi+majonezas=apsivalgyti galima
kiti vietoje pomidoro avokada deda, bet man nepatiko
skumbre+pomidoras+pipiru truputi+majonezas=apsivalgyti galima
kiti vietoje pomidoro avokada deda, bet man nepatiko
O skumbre kokia dedat - karsto ar salto rukymo?
As su k.rukymo skumbre salotas darau taip: kons.zirneliai, svoguniukas arba poras, skmbre ir mjonezas. Dar virto kiausinio galim ideti, kas megsta.
As su k.rukymo skumbre salotas darau taip: kons.zirneliai, svoguniukas arba poras, skmbre ir mjonezas. Dar virto kiausinio galim ideti, kas megsta.
Vienas lengvas zuvies apkepo receptukas (a la Separdo pyragas):
Juros lydeka pamarinuoti pusdieni. Marinatas: baltas vynas, kapareliai, druska, megstami zuvies prieskoniai, truputis aliejaus.
Isvirti bulviu kose, i ja prideti prieskoniu, krapu, peletrunu, baziliku, kitu zalumynu. Galima dali bulviu koses daryti su kariu, o kita dali- su spinatais apvirtais sutrintais- tada bus galima grazesni ir idomesni apkepa pagaminti. Kas nebijo kaloriju, bulviu kosei piena maisykite su grietinele.
I forma ipilti siek tiek aliejaus, ideti ziedais supjaustyta svoguna. Tada deti zuvi ir uzpilti dalimi marinato - kad kepdama zuvis labai neisausetu.
Tada kepti 200 laipsniu karstumo orkaiteje apie 20 min.
Istraukus, ant zuvies uzberti pora-trejeta sauju saldytu darzoviu, po to ant virsaus uzdeti spalvota bulviu kose. Pavirsiu graziai apdelioti surio gabaleliais.
Viska deti atgal i orkaite ir kepti dar 20-30 min, kol apkepo apacioje zuvis marinade, savo sultyse ir darzoviu sultinyje ima pukseti, suris pavirsiuje apkepa, apkepas pasidengia traskia auksine plutele .
Patiekti kartu su skiltelemis citrinos, daug daug sunokusiu, sultingu skilteliu- niam niam.
Prie apkepo geriausia gerti salta sviesu alu su putele is rasoto stiklinio bokalo.
Juros lydeka pamarinuoti pusdieni. Marinatas: baltas vynas, kapareliai, druska, megstami zuvies prieskoniai, truputis aliejaus.
Isvirti bulviu kose, i ja prideti prieskoniu, krapu, peletrunu, baziliku, kitu zalumynu. Galima dali bulviu koses daryti su kariu, o kita dali- su spinatais apvirtais sutrintais- tada bus galima grazesni ir idomesni apkepa pagaminti. Kas nebijo kaloriju, bulviu kosei piena maisykite su grietinele.
I forma ipilti siek tiek aliejaus, ideti ziedais supjaustyta svoguna. Tada deti zuvi ir uzpilti dalimi marinato - kad kepdama zuvis labai neisausetu.
Tada kepti 200 laipsniu karstumo orkaiteje apie 20 min.
Istraukus, ant zuvies uzberti pora-trejeta sauju saldytu darzoviu, po to ant virsaus uzdeti spalvota bulviu kose. Pavirsiu graziai apdelioti surio gabaleliais.
Viska deti atgal i orkaite ir kepti dar 20-30 min, kol apkepo apacioje zuvis marinade, savo sultyse ir darzoviu sultinyje ima pukseti, suris pavirsiuje apkepa, apkepas pasidengia traskia auksine plutele .
Patiekti kartu su skiltelemis citrinos, daug daug sunokusiu, sultingu skilteliu- niam niam.
Prie apkepo geriausia gerti salta sviesu alu su putele is rasoto stiklinio bokalo.