Siūlau menkės vyniotinius
reikes:4 gabaliuku menkes files be odos{800g,mazdaug}
porą v.š. vyno acto,
dž. rozmarino,
saldžiosios bei atriosios paprikos,
druskos,pipirų,aliejaus kepimo indui ištepti,
Įdarui:
200g.fermentinio surio,
150g.konservuotu kreveciu,
100g.kapariu
2 šaukštai susmulkintų petražolių lapelių,
Žuvį nuplauti ,nusausinti.
Filė gabaliukusperpjauti išilgai pusiau,apšlakstyti actu,šiek tiek pasūdyti,apibarstyti rozmarinu ir valandėlę palaikyti šaldytuve.
Paruošti įdarą:
krevetes nuvarvinti,sūrį sutarkuoti,sumaišyti su krevetėmis,petražolėmis,bei kapariais, šeiek tiek pasūdyti.
Žuvį aptepti įdaru,suvynioti ir susmeigti smeigtuku
Paruošti kepimo inda{ištepti aliejumi
Vėrinukus išdėlioti inde,ir apibarstyti paprika.
Kepti 35min.,150C.
Valgoma su biriais isvirtais ryžiais arba kuskusu.
QUOTE(regna @ 2010 06 08, 11:41)
Siūlau menkės vyniotinius
Ačiū Labai skaniai skamba, reiks pabandyti
QUOTE(Rubinele @ 2010 06 08, 12:47)
Ačiū Labai skaniai skamba, reiks pabandyti
Rubinele -prašome verta pabandyti
QUOTE(anzeliux @ 2010 04 12, 00:03)
Labai skanu keptas orkaitej su citrinom
QUOTE(regna @ 2010 06 08, 12:21)
Rubinele -prašome verta pabandyti
Jau atsispausdintas
QUOTE(Agniska @ 2010 06 08, 13:24)
Labai skanu keptas orkaitej su citrinom
O kaip? Gal ir karšis tinka?
QUOTE(Rubinele @ 2010 06 08, 14:28)
O kaip? Gal ir karšis tinka?
Cia apie karsi ir atsakiau,issidarineji,pasidarai isklotine(kad isverstas butu,na kaip rukinti pardavinejami karsiai).Su prieskoniai isprieskoniuoji,tik nepadaukint stipriai,tada i skarda dedi,apdelioji cesnako gabaleliais,ir pjaustytom citrinom,labai skanu
QUOTE(Agniska @ 2010 06 08, 13:54)
Cia apie karsi ir atsakiau,issidarineji,pasidarai isklotine(kad isverstas butu,na kaip rukinti pardavinejami karsiai).Su prieskoniai isprieskoniuoji,tik nepadaukint stipriai,tada i skarda dedi,apdelioji cesnako gabaleliais,ir pjaustytom citrinom,labai skanu
Nu ačiū, super, ir paprasta, reiks išbandyti, nes karšiai vis būna laiks nuo laiko
QUOTE(Rubinele @ 2010 06 08, 15:04)
Nu ačiū, super, ir paprasta, reiks išbandyti, nes karšiai vis būna laiks nuo laiko
O,jei dar savo pagauta,tai fantastika aplamai
QUOTE(Agniska @ 2010 06 08, 14:10)
O,jei dar savo pagauta,tai fantastika aplamai
Tai MB vis pagauna visko
O,aš,atėjau su troškinta jjūros lydeka
reikės:
600g jūros lydekos{filė}.
300g.poro baltosios dalies,
2-3 pomidorai,
4 v.s. grietinės,
pusė citrinos{galima naudoti baltą sausą vyna 0,5 stikl.}
aliejaus,
v.š. smulk.krapų,
a.š. kmynų,,
žiupsnelis cukraus,
druskos.
Nuplauta nusausintą filė supjaustyti ,pasūdyti pabarstyti miltaisir iškepti
aliejuje,laikyti šiltai.
Pomidorus nuplikyti,nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
Pora nuvalyti,supj. griežinėliais.
Likusiamre aliejuje patroskinti poro griežinėlius,po to sudėti pomidorusir troškint 5min.
Tada nenukėlus nuo ugnies ,supilti grietinę,citrinos sultis,subert kmynus ,
pasūdyti,pagardinti cukrumi,išmaišyti
Sudėti keptą žuvį ir ant silpnos ugnies dar truputėlį patroskinti
Žuvį apibarstyti krapais,patiekti su biriais ryžiais
ir šv. daržovių salotomis.
Skanaus
reikės:
600g jūros lydekos{filė}.
300g.poro baltosios dalies,
2-3 pomidorai,
4 v.s. grietinės,
pusė citrinos{galima naudoti baltą sausą vyna 0,5 stikl.}
aliejaus,
v.š. smulk.krapų,
a.š. kmynų,,
žiupsnelis cukraus,
druskos.
Nuplauta nusausintą filė supjaustyti ,pasūdyti pabarstyti miltaisir iškepti
aliejuje,laikyti šiltai.
Pomidorus nuplikyti,nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
Pora nuvalyti,supj. griežinėliais.
Likusiamre aliejuje patroskinti poro griežinėlius,po to sudėti pomidorusir troškint 5min.
Tada nenukėlus nuo ugnies ,supilti grietinę,citrinos sultis,subert kmynus ,
pasūdyti,pagardinti cukrumi,išmaišyti
Sudėti keptą žuvį ir ant silpnos ugnies dar truputėlį patroskinti
Žuvį apibarstyti krapais,patiekti su biriais ryžiais
ir šv. daržovių salotomis.
Skanaus
Jūros lydeka
Reikės:
Jūros lydekos,prieskonių,citrinos,svogūnų,pomidorų padažo,vandens,cukraus,druskos.
1-Jūros lydeką supjaustyti gabaliukais,apibarstyti mėgiamais prieskoniais,pašlakstyti citrina,palaikyti ir apkepti.
2-Pakepinti svogūnus su pomidorų padažu,jau į kepimo pabaigą supilti tokį marinatą(0,5l vandens, 2arb š cukraus, 1 arb š druskos),kai tik užvirs,užpilti į dubenį sudėtą ,iškeptą žuvį.
Galima valgyti po valandos,galima po paros
Patiekti tiek šaltam,tiek karštam .
Skanaus
Reikės:
Jūros lydekos,prieskonių,citrinos,svogūnų,pomidorų padažo,vandens,cukraus,druskos.
1-Jūros lydeką supjaustyti gabaliukais,apibarstyti mėgiamais prieskoniais,pašlakstyti citrina,palaikyti ir apkepti.
2-Pakepinti svogūnus su pomidorų padažu,jau į kepimo pabaigą supilti tokį marinatą(0,5l vandens, 2arb š cukraus, 1 arb š druskos),kai tik užvirs,užpilti į dubenį sudėtą ,iškeptą žuvį.
Galima valgyti po valandos,galima po paros
Patiekti tiek šaltam,tiek karštam .
Skanaus
Siūlau keptą žuvį su žirnelių tyre
reiks:
žuvies,
česnako skiltelė,
vieno v.š. alyvų aliejaus,
vieno a.š.kumino,
vieno a.š. maltos kalendros,
1/2 citrinos,
1/2 a.s. cukraus,
1/2-1 šviežia raudona aitrioji paprika,
Žirnelių tyre
140 g.šaldytų žirnelių,
viena skiltelė česnako,
druskos pipirų,
vienas v.š. grietinėlės
340g.daržovių sultinio,
Paruoškite žuvį.
Sutrinkite paruoštą česnaką ,smulkiai supjaustykite papriką{išmeskite sėklas}
Suberkite į dubinėlį ir sumaišykite su alyvuogiu aliejumi,kuminu,kalendra ir cukrumi,
Į pilkite a.š.citrinos sulčiųir sumaišykite,kad būtų tiršta masė.
Pastą lygiu sluoksniu užtepkite ant žuvies.
Kepkite orkaitėje,kol iškeps.
Tuo tarpu paruoškite žirnelių tyrę.
Suberkite žirnelius į keptuvę su sultiniuir užvirkite.
Nulupkite česnaką,sutrinkite ir įmeskite į žirnius.
Virkite ant silpnos ugnies penkias min..nugraibykite putas.
Nukoškite sultinį .
Sutrinkite žirnelius su grietinėle ir sultiniu{150ml},kad būtų rupi tyrė.
Pagardinkite druska,pipirais,
Kai žuvis iškeps patiekite su žirnių tyre.
Skanaus
Čia tiktų tvirta balta žuvis.
reiks:
žuvies,
česnako skiltelė,
vieno v.š. alyvų aliejaus,
vieno a.š.kumino,
vieno a.š. maltos kalendros,
1/2 citrinos,
1/2 a.s. cukraus,
1/2-1 šviežia raudona aitrioji paprika,
Žirnelių tyre
140 g.šaldytų žirnelių,
viena skiltelė česnako,
druskos pipirų,
vienas v.š. grietinėlės
340g.daržovių sultinio,
Paruoškite žuvį.
Sutrinkite paruoštą česnaką ,smulkiai supjaustykite papriką{išmeskite sėklas}
Suberkite į dubinėlį ir sumaišykite su alyvuogiu aliejumi,kuminu,kalendra ir cukrumi,
Į pilkite a.š.citrinos sulčiųir sumaišykite,kad būtų tiršta masė.
Pastą lygiu sluoksniu užtepkite ant žuvies.
Kepkite orkaitėje,kol iškeps.
Tuo tarpu paruoškite žirnelių tyrę.
Suberkite žirnelius į keptuvę su sultiniuir užvirkite.
Nulupkite česnaką,sutrinkite ir įmeskite į žirnius.
Virkite ant silpnos ugnies penkias min..nugraibykite putas.
Nukoškite sultinį .
Sutrinkite žirnelius su grietinėle ir sultiniu{150ml},kad būtų rupi tyrė.
Pagardinkite druska,pipirais,
Kai žuvis iškeps patiekite su žirnių tyre.
Skanaus
Čia tiktų tvirta balta žuvis.