sveikutes,
MB praeita savaitgali kepe lasisini upetaki su darzovem. labai paprasta, zuvyte isprieskoniuoti megstamais prieskoniais, i skarda tiesti folija, o folija patepe aliejumi ir idejo zuvi ir darzoves ivairias.tada viska uzdenge folija, kepem is pradziu apie val, tada nuemem folija ir dar pakepem kol darzoves minkstos pasidaro. skanaus labai dideles foto gaunasi, nezinau kaip sumazint
Lašiša su apelsinų skonio balzaminiu padažu
500 g lašišos filė
Marinatui:
1 valg. šaukštas apelsinų skonio balzaminio padažo;
2 valg. šaukštai apelsinų sulčių;
1 arb. šaukštelis susmulkinto česnako;
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Sumaišykite visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, pakaitinkite, palaukite, kol atvės, tuomet supilkite aliejų. Aplikite lašišą marinate 15 min. Išėmę pasūdykite, užberkite šiek tiek pipirų, kepkite orkaitėje ant grotelių ir baigiant kepti apšlakstykite marinatu.
Naudojau padažą Drogheria, pirkau Rimi:
Rezultatas patiko namiškiams
500 g lašišos filė
Marinatui:
1 valg. šaukštas apelsinų skonio balzaminio padažo;
2 valg. šaukštai apelsinų sulčių;
1 arb. šaukštelis susmulkinto česnako;
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Sumaišykite visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, pakaitinkite, palaukite, kol atvės, tuomet supilkite aliejų. Aplikite lašišą marinate 15 min. Išėmę pasūdykite, užberkite šiek tiek pipirų, kepkite orkaitėje ant grotelių ir baigiant kepti apšlakstykite marinatu.
Naudojau padažą Drogheria, pirkau Rimi:
Rezultatas patiko namiškiams
Kas nori labai sveikuoliško ir nekaloringo žuvies paruošimo, rekomenduoju žuvį VIRTI. Aš dažniausiai renkuosi tilapijos filę, nes ji neriebi, tvirta ir nesubyra. Tiesiog užvirinate puode vandenį, į jį įberkite šaukštelį juodosios arbatos su bergamote (Earl Grey), šiek tiek vanilės esencijos arba vanilės lazdelę, citrinos sulčių arba švelnaus acto ir tokiame sultinyje apie 10min verdate žuvį.
Galima patiekti su padažu iš to paties sultinio ir grietinėlės.
Galima patiekti su padažu iš to paties sultinio ir grietinėlės.
[quote=vija,2010 04 08, 20:55]
Kas nori labai sveikuoliško ir nekaloringo žuvies paruošimo, rekomenduoju žuvį VIRTI. Aš dažniausiai renkuosi tilapijos filę, nes ji neriebi, tvirta ir nesubyra. Tiesiog užvirinate puode vandenį, į jį įberkite šaukštelį juodosios arbatos su bergamote (Earl Grey),
Vija,labai sudomino tavo ydomus receptukas,bet turiu klausimuką?
Ar,kitų prieskonių{tame tarpe druskos pipirų}nebereikia?
Labai įdėmiai skaičiau tavo receptą,būk gera pasidalink.
AČIŪ
Kas nori labai sveikuoliško ir nekaloringo žuvies paruošimo, rekomenduoju žuvį VIRTI. Aš dažniausiai renkuosi tilapijos filę, nes ji neriebi, tvirta ir nesubyra. Tiesiog užvirinate puode vandenį, į jį įberkite šaukštelį juodosios arbatos su bergamote (Earl Grey),
Vija,labai sudomino tavo ydomus receptukas,bet turiu klausimuką?
Ar,kitų prieskonių{tame tarpe druskos pipirų}nebereikia?
Labai įdėmiai skaičiau tavo receptą,būk gera pasidalink.
AČIŪ
QUOTE(regna @ 2010 04 08, 20:14)
Vija,labai sudomino tavo ydomus receptukas,bet turiu klausimuką?
Ar,kitų prieskonių{tame tarpe druskos pipirų}nebereikia?
Labai įdėmiai skaičiau tavo receptą,būk gera pasidalink.
AČIŪ
Ar,kitų prieskonių{tame tarpe druskos pipirų}nebereikia?
Labai įdėmiai skaičiau tavo receptą,būk gera pasidalink.
AČIŪ
Ryt įmesiu tiesiai receptą iš knygos.
Aš verdu tilapiją, bijau, kad menkė nesubirtų
QUOTE(vija @ 2010 04 08, 20:55)
Kas nori labai sveikuoliško ir nekaloringo žuvies paruošimo, rekomenduoju žuvį VIRTI. Aš dažniausiai renkuosi tilapijos filę, nes ji neriebi, tvirta ir nesubyra. Tiesiog užvirinate puode vandenį, į jį įberkite šaukštelį juodosios arbatos su bergamote (Earl Grey), šiek tiek vanilės esencijos arba vanilės lazdelę, citrinos sulčių arba švelnaus acto ir tokiame sultinyje apie 10min verdate žuvį.
Galima patiekti su padažu iš to paties sultinio ir grietinėlės.
Galima patiekti su padažu iš to paties sultinio ir grietinėlės.
Virti žuvį yra sveikiau - sutinku.
Bet jei jau sveikuoliškiau norit gyventi, tai nesirinkit tilapijos filė.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2010 04 09, 11:26)
Virti žuvį yra sveikiau - sutinku.
Bet jei jau sveikuoliškiau norit gyventi, tai nesirinkit tilapijos filė.
Bet jei jau sveikuoliškiau norit gyventi, tai nesirinkit tilapijos filė.
O ką rinktis? Gerai pasigilinus, visos žuvies, parduodamos mūsų parduotuvėse, tiek gėlavandenės, tiek jūrinės, geriau dažnai nevalgyti.
Bet ne visi turi galimybes pasigauti kokį lyną ar lydeką savam ežeriuke... Nors vėlgi iš gėlavandenės žuvies mažai naudos...
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2010 04 09, 11:26)
Virti žuvį yra sveikiau - sutinku.
Bet jei jau sveikuoliškiau norit gyventi, tai nesirinkit tilapijos filė.
Bet jei jau sveikuoliškiau norit gyventi, tai nesirinkit tilapijos filė.
Kuo bloga tilapijos file?
Lasisu kotletai pagal "Oliverio ministerija"
600 gr. bulviu
500 gr. lasisos
alyvuogiu aliejaus
druskos
maltu pipiru
petrazoliu
svogunu laisku (originaliame recepte nebuvo, bet as idejau)
1 v.s. miltu
1 kiausinis
1 citrina
Bulves isvirti pasudytame vandenyje ir sugrusti. Lasisa itrinti alyvuogiu aliejumi, druska, pipirais ir istroskinti garuose apie 10-12 min. I pravesusias bulves, ideti susmulkinta troskinta lasisa, miltus, imusti kiausini, sudeti smulkintas petrazoles ir svogunu laiskus, ispausti visos citrinos sultis bei pasudyti ir pipiriuku imaisyti. Viska gerai ismaisom, formuojam nedidelius kotletukus, juos apvoliojame miltuose, kisame valandikei i saldytuva. Po to apkepame is abieju pusiu ir valgome su pasirinktomis salotomis. Skanaus !
600 gr. bulviu
500 gr. lasisos
alyvuogiu aliejaus
druskos
maltu pipiru
petrazoliu
svogunu laisku (originaliame recepte nebuvo, bet as idejau)
1 v.s. miltu
1 kiausinis
1 citrina
Bulves isvirti pasudytame vandenyje ir sugrusti. Lasisa itrinti alyvuogiu aliejumi, druska, pipirais ir istroskinti garuose apie 10-12 min. I pravesusias bulves, ideti susmulkinta troskinta lasisa, miltus, imusti kiausini, sudeti smulkintas petrazoles ir svogunu laiskus, ispausti visos citrinos sultis bei pasudyti ir pipiriuku imaisyti. Viska gerai ismaisom, formuojam nedidelius kotletukus, juos apvoliojame miltuose, kisame valandikei i saldytuva. Po to apkepame is abieju pusiu ir valgome su pasirinktomis salotomis. Skanaus !
Labutis,
Man cia MB parnese Karsi,. Gal kas zinot kaip ji paruosti
Man cia MB parnese Karsi,. Gal kas zinot kaip ji paruosti
Siūlau žuvies blynelius su bulvių tarkiais
reikes:
400g.žuvies,
litro bulvių tarkių,
pora svogūnų,
dž. pelėtrūno.
čiobrelių,
aliejaus kepti,
kiaušinis,
Bulvių tarkius paruošiame,kaip ir cepelinams,nusunkiame,palaukiame,kol nusistovės krakmolas,sukrėčiame atgalį tarkius.
Žuvį sumalame virtuviniu kombainu,arba mėsmale.
Svogūnus nuvalome,susmulkiname ir pakepinamesvieste arba aliejuje.sudedame į maltą žuvį.
Įmušame kiaušinį prieskonines žoleles.
Supilame bulvių tarkius gerai išmaisome,pasūdome.
Dėti masę šaukstu į indą kepimo,galima kepti krosnyje,arba orkaitėje nuolat apvartant.
Galima valgyti su įvairiais padažiukais,kokius mėgstame. tarkime grietine,galima valgyti su įvairiomis daržovėmis
reikes:
400g.žuvies,
litro bulvių tarkių,
pora svogūnų,
dž. pelėtrūno.
čiobrelių,
aliejaus kepti,
kiaušinis,
Bulvių tarkius paruošiame,kaip ir cepelinams,nusunkiame,palaukiame,kol nusistovės krakmolas,sukrėčiame atgalį tarkius.
Žuvį sumalame virtuviniu kombainu,arba mėsmale.
Svogūnus nuvalome,susmulkiname ir pakepinamesvieste arba aliejuje.sudedame į maltą žuvį.
Įmušame kiaušinį prieskonines žoleles.
Supilame bulvių tarkius gerai išmaisome,pasūdome.
Dėti masę šaukstu į indą kepimo,galima kepti krosnyje,arba orkaitėje nuolat apvartant.
Galima valgyti su įvairiais padažiukais,kokius mėgstame. tarkime grietine,galima valgyti su įvairiomis daržovėmis