Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(Erendira @ 2009 10 21, 10:39)
Taip pat galiu pasidalint mūsų mėgiamu receptu ax.gif  Žuvį mėgstam, bet kepti man ją keblu, nes po to 2 paras vaidenasi, kad viskas kvepia žuvimi doh.gif  todėl gaminu taip:

bet kokią žuvytę be kaulų supjaustau siaurais gabaliukais (~2 cm) pamarinuoju su prieskoniais (paprastai - žuvų) ir cirinos sultimis.
Tuomet gamimu "porcijas":

ant folijos (beveik kvadratinio lapo - 1 porcijai) dedu šiek tiek sviestuko, vieną vidutinę griežinėliais supjaustytą bulve, vėl trupinuką sviestuko, tada bulves "užkloju" žuvies gabaliukais, ant jų dedu pjaustytų pievagrybių (arba stambisi trakuotų morkų su majonezu ir česnakais arba ką tik fantazija pasufleruoja), pipiriukų, majonezo (nebūtina, bus mažiau kalorijų) ir sūrio riekelę. Foliją suvynioju kad būtų sandaru ir kepu ~200 C orkaitėje apie 35 min.

vakar isbandziau si recepta ir labai patiko bigsmile.gif as zuvies nelabai megstu.. bet cia tikrai buvo skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 01 20, 18:50)
Juo-2ke-galima paruošti saloteles su rūkyta žuvimi,galima įdaryti lietinius,dar -suktinukus pasiruošti.Daug ką galima sugalvoti reikia pasikliauti fantazija.
Sekmės 4u.gif

aciu regna 4u.gif ta ale rukyta zuvi iskepiau tesloje, MB patiko, as tik paragavau, tai irgi nieko buvo, bet daugiau nevalgiau biggrin.gif
dabar noreciau paklausti, nusipirkom jurini upetaki (berods taip vadinasi 4u.gif ), MB isdarinejo ir idejo zuvytes i kamera, dabar galvoju kaip galima skaniai tas zuvytes iskepti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Irtisa @ 2010 01 28, 14:37)
Labutis  4u.gif  jei kas megstate pengasija tai as darau is jos tokius blynukus. net mazieji vaikuciai valgo  smile.gif  nusiperku sausai saldytos pengasijos file neriebios, supjaustau smulkiais gabaliukais ir sumaisau su majonezu , uzdedu prieskoniu ir palieku kokiai valandai marinuotis. tuo tarpu uzpilu silto vandens ant dziovintu slyvu (as dedu sauja gera) ir palieku kad pastovetu. po valandos i zuvi su majonezu imusu kiausini, sudedu supjaustytas dziovintas slyvas, truputi krakmolo, miltu na kad butu galima su saukstu semti ir deti i keptuve kaip blyniukus. Skanaus jei kas bandysite  mirksiukas.gif  4u.gif

neįperkačios file,galima imti pangasijų šaldytus gabaliuku)apie 4 lt,atšidyti mikobangej,kad jau galima būtų suardyti gabalą,irgi dedu prieskokių žolelių,krakmolo,kiaušį,miltų,galima majonezo ir kepti blynus-skanu
Atsakyti
QUOTE(Doma @ 2004 02 26, 17:11)
30 g. saldytu kreveciu
1/2 svoguno
zuvies prieskoniu, druskos
krapu
vandens ar zuvies sultinio
Keptuvėje su sviestu apkepame susmulkintus svogūnus, sudedame krevetes, prieskonių, druskos, o po kelių minučių suberiame miltus. Gerai išmaišome. Kai miltai apkepa, supilame sultinį arba vandenį. Padažas turi būti vidutinio tirštumo.
Nukėlę nuo ugnies, įmaišome susmulkintus krapus.

Vakar kepiau lašišini upėtaki folijoje. Prie jo dariau ši padažiuka, tik vietoj svogunu dėjau saliera, skonis neišpasakytas niam niam thumbup.gif Ir kreveciu dejau 200g, ir tris saliero kotus.
Atsakyti
Ateinu ,merginos ,su rykliu biggrin.gif


user posted image

Ryklys su krevetemis brendzio padaze



300g ryklio file
300kreveciu
nedidele citrina
kelios cesnako skilteles
druska
pipirai
smulkintos petrazoles
zuvies prieskoniai(nebutinai)
saukstas sviesto
30g. brendzio

Ryklio file pasudome ,papipiriname ,susmulkiname cesnaka ,isspaudziame puses citrinos sultis ir marinuojame (kuo ilgiau tuo geriau ,siulyciau pamarinuoti para laiko).
Tiesa ,ispejimas :
Net nebandykite pacios darineti ryklio ,cia reikalinga vyriska jega
Keptuveje istirpinam sviesta ir sudedame krevetes,ant mazos ugnies pakepame 1 min. ,po to sudedame marinuoto ryklio kubelius,ir vel kepame 2 min .Supilame brendi ,ispaudziame likusias citrinos sultis,smulkintas petrazoles ,padruskiname ir papipiriname -kepame apie1 min.
user posted image user posted image user posted image
Papildyta:
Ryklys tesloje




Ismarinuota ryklio file supjaustome juostelemis (iki 2 cm. skersmens),pavilgome i tesla ir kepame fritiurineje ,jei neturite fritiurines -ipilkite i keptube daugiau aliejaus ir kepkite

Tesla:3 kiausiniai,pienas ir miltai (as pilu truputeli grietineles).Tesla turi buti grietines tirstumo .

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 07 kovo 2010 - 19:34
QUOTE(burbanti @ 2010 03 07, 18:56)
Ateinu ,merginos ,su rykliu   biggrin.gif


Skaniai atrodo. mirksiukas.gif
Tik klausimas - kaip kvapas namuose kol kepei ryklį? rolleyes.gif
Atsakyti
Mūsų labai mėgstamas patiekalas per šventes, bet labai tinkantis ir vakarienei biggrin.gif tai žuvis su daržovėmis smile.gif
Man skaniausia menkė todėl naudoju ją, bet tinka bet kokios žuvies filė. Supjaustau gabaleliais, na ilgis maždaug 5 cm, pabarstau prieskoniais ir palieku jiems įsigerti. Per ta laiką prisitarkuoju morkų (smulkiasne tarka nei burokinė), susipjaustau svogūnus pusžiedžiais ir dedu kepti ipylus siek tiek aliejaus (jei norit mažiau riebumo tai galima šiek tiek vandens, kad troškintūsi), būtinai uždengiu, kad troškintūsi ir minkštėtų greičiau, per ta laiką aliejuje apkepu žuvį, kiekvieną gabalėlį pavoliojus miltuose.
Kai daržovės suminkštėja dedu druskos, pipirų ir pilu kečiupo (aš naudoju Heinz, nuo jo rūgštelės būna), dar šiek tiek patroškinu. Gilesnėse lekštėse išdėlioju žuvies gabalėlius vieną prie kito ir užpilu dar karštas daržoves. Reikia bent 10 minučių išlaukti ir tik tada valgyti, kuo ilgiau išlaikysit tuo skaniau.
Tikiuosi ne perdaug painiai surašiau, skanaus 4u.gif
Atsakyti
Mano Anyta sita patiekala daro, sitas pas ja nepakartojamas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2010 03 07, 20:51)
Skaniai atrodo.  mirksiukas.gif
Tik klausimas - kaip kvapas namuose kol kepei ryklį?  rolleyes.gif

Baisus tas kvapas ...teko virtuves duris atidaryti i lauka -garu surinkejas nieko nepadejo biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2010 03 13, 14:52)
Baisus tas kvapas ...teko virtuves duris atidaryti i lauka -garu surinkejas nieko nepadejo  biggrin.gif  biggrin.gif

Kaimynai neišvarė? lotuliukas.gif lotuliukas.gif

AkvileZ kokią menkę naudoji? Baltijos menkę ar rudagalvę menkę? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2010 03 13, 16:52)
Baisus tas kvapas ...teko virtuves duris atidaryti i lauka -garu surinkejas nieko nepadejo  biggrin.gif  biggrin.gif

o ką ryklys kepdamas taip smirda?kaip skonis jo?beje kur pirkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2010 03 13, 15:49)
Kaimynai neišvarė?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

AkvileZ kokią menkę naudoji? Baltijos menkę ar rudagalvę menkę?  blush2.gif


Kai vyro suzvejota ai Baltijos, kai pirktine tai kokia pirkti buna, akcjos, vaizdas ir t.t. itakoja pasirinkima biggrin.gif
Atsakyti