Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(Nerytė @ 2010 01 14, 22:38)
Zuvies pirsteliai  wub.gif

Nu neraliai skaniai atrodo... ir puikus budas pakeisti vaiku megiamus parduotuvinius zhuvu pirshtelius, kurie padaryti ish visokiu fe atlieku doh.gif Butinai darysiu rolleyes.gif
Atsakyti
sveikutes,
vakar su MB nusipirkom paragavimui ale rukytos zuvies, paragavom, bet nelabai panasu i tokia biggrin.gif gyvenam mes airijoj, tai gal del to cia rukyta ne kaip rukyta. gal galit patart ka galima is jos padaryt, nes nusipirkom nemaza gabaliuka, o ismest nesinori, gal sakau galima ka nors su ja padaryt.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(juo_2ke @ 2010 01 20, 17:45)
sveikutes,
vakar su MB nusipirkom paragavimui ale rukytos zuvies, paragavom, bet nelabai panasu i tokia biggrin.gif  gyvenam mes airijoj, tai gal del to cia rukyta ne kaip rukyta. gal galit patart ka galima is jos padaryt, nes nusipirkom nemaza gabaliuka, o ismest nesinori, gal sakau galima ka nors su ja padaryt.. rolleyes.gif

Juo-2ke-galima paruošti saloteles su rūkyta žuvimi,galima įdaryti lietinius,dar -suktinukus pasiruošti.Daug ką galima sugalvoti reikia pasikliauti fantazija.
Sekmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 11 27, 13:59)
Noriu pasiūlyti žuvies balandėlius
Gal tai bus neįprasta,bet iš tikrųjų tai nuostabiai skanu.


Sveiki.Labai sugunde jusu balandeliai,tad einu bandyt biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Triuska,2010 01 24, 19:03]
Sveiki.Labai sugunde jusu balandeliai,tad einu bandyt biggrin.gif
[/quote
Triuska 4u.gif -skaniu balandelių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 01 24, 18:07)

[/quote
Triuska  4u.gif  -skaniu balandelių 4u.gif

Na ka galiu pasakyt ax.gif Truputi paimprozavau:vietoj poru dejau svogunu,truputi dar grybu idejau ir valgem ne su ryziais o su bulvem...Skonis dieviskas.Vyrui labai patiko.Aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Triuska @ 2010 01 25, 14:03)
Na ka galiu pasakyt ax.gif Truputi paimprozavau:vietoj poru dejau svogunu,truputi dar grybu idejau ir valgem ne su ryziais o su bulvem...Skonis dieviskas.Vyrui labai patiko.Aciu uz receptuka 4u.gif

Triuska 4u.gif 4u.gif-džiaugiuosiu,kad patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2009 10 21, 10:39)
Mano mama kartais darydavo tokį marinatą - į verdantį vandenį įpilti kelis šaukštus acto (turi būti rūgštuuu), druskos pagal skonį, kokį šaukštelį cukraus, morkytę supjaustytą, svogūniuką žiedeliais, priekonių elelmentariųjų - pipirų, kvapniųjų pipirų, žodž, pagal skonį. Kai daržovės išverda (hmm, gal jas pirma išvirti o paskui acta pilti, nebepamenu g.gif ) truputį pravėsusiu marinatu užpilti keptą žuvį ir palaikyti bent kelias valandas (man skaniausia būna kitą dieną). Marinatas turi būti gan intensyvaus skonio, kai žuvis, būdama švelni, jo prisigeria, būna pats tas thumbup.gif

Taip pat galiu pasidalint mūsų mėgiamu receptu ax.gif  Žuvį mėgstam, bet kepti man ją keblu, nes po to 2 paras vaidenasi, kad viskas kvepia žuvimi doh.gif  todėl gaminu taip:

bet kokią žuvytę be kaulų supjaustau siaurais gabaliukais (~2 cm) pamarinuoju su prieskoniais (paprastai - žuvų) ir cirinos sultimis.
Tuomet gamimu "porcijas":

ant folijos (beveik kvadratinio lapo - 1 porcijai) dedu šiek tiek sviestuko, vieną vidutinę griežinėliais supjaustytą bulve, vėl trupinuką sviestuko, tada bulves "užkloju" žuvies gabaliukais, ant jų dedu pjaustytų pievagrybių (arba stambisi trakuotų morkų su majonezu ir česnakais arba ką tik fantazija pasufleruoja), pipiriukų, majonezo (nebūtina, bus mažiau kalorijų) ir sūrio riekelę. Foliją suvynioju kad būtų sandaru ir kepu ~200 C orkaitėje apie 35 min.


labai skaniai kamba.. riekes isbandyti.. nes labai jau as nemegstu kepti zuvies.. po to tikrai visi namai atsiduoda tuo kvapu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Triuska @ 2010 01 25, 13:03)
Na ka galiu pasakyt ax.gif Truputi paimprozavau:vietoj poru dejau svogunu,truputi dar grybu idejau ir valgem ne su ryziais o su bulvem...Skonis dieviskas.Vyrui labai patiko.Aciu uz receptuka 4u.gif

Man tai norisi paklaust, ar tikrai skanu? rolleyes.gif Nors atsakyma jau ir paraset, bet kazkaip neisivaizduoju as kopustu ir zuvies skoniu derinio g.gif Gal kad zuvies nelabai megstu, bet reiketu kada isbandyt, gal kitiems patiks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2010 01 25, 21:04)
Man tai norisi paklaust, ar tikrai skanu? rolleyes.gif  Nors atsakyma jau ir paraset, bet kazkaip neisivaizduoju as kopustu ir zuvies skoniu derinio g.gif  Gal kad zuvies nelabai megstu, bet reiketu kada isbandyt, gal kitiems patiks ax.gif

Masiania 4u.gif -linkiu išbandyti- 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prokaznica @ 2009 03 09, 10:30)
Mes dazniausiai darom zuvi taip:

paimam file bet kokios zuvies (dazniausiai pangasiju ar lydeku), supjaustau gabaliukais mazesniaias, sudedu i skarda kur kepsiu, idedu prieskoniu zuviai, geriausia kur su citrina buna. Poto ant virsaus pakeli virtu ryziu (nesudytu). Ir atskirai padarau toki misini kazkur 3 svogunai, 3 nedideles morkos, morka sutarkuoju ant buroku tarkos, svogunus supjaustau kubeliais. Tada sumaisau morkas ir svogunus idedu ten dar majonezo, grietines ir ketciupo reikia visko kazkur po 3 v.s., taciau as kai ismaisau tai paragauju pati padaza, ir dadedu dar ar ketciupo ar majonezo pagal skoni. Po to visa ta mase sudedu ant ryziu. Ir galiausiai pora gabaliuku sviesto ant virsaus. Kepama orkaitej t 180, kazkur 40 min.

Skanaus  thumbup.gif

Siandien pas mus pietum kaip tik zuvyte pagal si recepta smile.gif Laaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif jei kas megstate pengasija tai as darau is jos tokius blynukus. net mazieji vaikuciai valgo smile.gif nusiperku sausai saldytos pengasijos file neriebios, supjaustau smulkiais gabaliukais ir sumaisau su majonezu , uzdedu prieskoniu ir palieku kokiai valandai marinuotis. tuo tarpu uzpilu silto vandens ant dziovintu slyvu (as dedu sauja gera) ir palieku kad pastovetu. po valandos i zuvi su majonezu imusu kiausini, sudedu supjaustytas dziovintas slyvas, truputi krakmolo, miltu na kad butu galima su saukstu semti ir deti i keptuve kaip blyniukus. Skanaus jei kas bandysite mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irtisa: 28 sausio 2010 - 13:39