Mano mama kartais darydavo tokį marinatą - į verdantį vandenį įpilti kelis šaukštus acto (turi būti rūgštuuu), druskos pagal skonį, kokį šaukštelį cukraus, morkytę supjaustytą, svogūniuką žiedeliais, priekonių elelmentariųjų - pipirų, kvapniųjų pipirų, žodž, pagal skonį. Kai daržovės išverda (hmm, gal jas pirma išvirti o paskui acta pilti, nebepamenu
) truputį pravėsusiu marinatu užpilti keptą žuvį ir palaikyti bent kelias valandas (man skaniausia būna kitą dieną). Marinatas turi būti gan intensyvaus skonio, kai žuvis, būdama švelni, jo prisigeria, būna pats tas
Taip pat galiu pasidalint mūsų mėgiamu receptu
Žuvį mėgstam, bet kepti man ją keblu, nes po to 2 paras vaidenasi, kad viskas kvepia žuvimi
todėl gaminu taip:
bet kokią žuvytę be kaulų supjaustau siaurais gabaliukais (~2 cm) pamarinuoju su prieskoniais (paprastai - žuvų) ir cirinos sultimis.
Tuomet gamimu "porcijas":
ant folijos (beveik kvadratinio lapo - 1 porcijai) dedu šiek tiek sviestuko, vieną vidutinę griežinėliais supjaustytą bulve, vėl trupinuką sviestuko, tada bulves "užkloju" žuvies gabaliukais, ant jų dedu pjaustytų pievagrybių (arba stambisi trakuotų morkų su majonezu ir česnakais arba ką tik fantazija pasufleruoja), pipiriukų, majonezo (nebūtina, bus mažiau kalorijų) ir sūrio riekelę. Foliją suvynioju kad būtų sandaru ir kepu ~200 C orkaitėje apie 35 min.
labai skaniai kamba.. riekes isbandyti.. nes labai jau as nemegstu kepti zuvies.. po to tikrai visi namai atsiduoda tuo kvapu