Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(Iš Stiklo @ 2009 10 14, 22:54)
Mergaites, ka skanaus gaminat is svieziu stintu? Tiksliau mane domintu marinatas, kuriuo jas iskeptas galima uzpilt ax.gif


Mano mama kartais darydavo tokį marinatą - į verdantį vandenį įpilti kelis šaukštus acto (turi būti rūgštuuu), druskos pagal skonį, kokį šaukštelį cukraus, morkytę supjaustytą, svogūniuką žiedeliais, priekonių elelmentariųjų - pipirų, kvapniųjų pipirų, žodž, pagal skonį. Kai daržovės išverda (hmm, gal jas pirma išvirti o paskui acta pilti, nebepamenu g.gif ) truputį pravėsusiu marinatu užpilti keptą žuvį ir palaikyti bent kelias valandas (man skaniausia būna kitą dieną). Marinatas turi būti gan intensyvaus skonio, kai žuvis, būdama švelni, jo prisigeria, būna pats tas thumbup.gif

Taip pat galiu pasidalint mūsų mėgiamu receptu ax.gif Žuvį mėgstam, bet kepti man ją keblu, nes po to 2 paras vaidenasi, kad viskas kvepia žuvimi doh.gif todėl gaminu taip:

bet kokią žuvytę be kaulų supjaustau siaurais gabaliukais (~2 cm) pamarinuoju su prieskoniais (paprastai - žuvų) ir cirinos sultimis.
Tuomet gamimu "porcijas":

ant folijos (beveik kvadratinio lapo - 1 porcijai) dedu šiek tiek sviestuko, vieną vidutinę griežinėliais supjaustytą bulve, vėl trupinuką sviestuko, tada bulves "užkloju" žuvies gabaliukais, ant jų dedu pjaustytų pievagrybių (arba stambisi trakuotų morkų su majonezu ir česnakais arba ką tik fantazija pasufleruoja), pipiriukų, majonezo (nebūtina, bus mažiau kalorijų) ir sūrio riekelę. Foliją suvynioju kad būtų sandaru ir kepu ~200 C orkaitėje apie 35 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 21 spalio 2009 - 10:56
ax.gif
Atsakyti
Seimininkės gal turite kokių reseptų iš jūros liežuvio? lotuliukas.gif Vakar maximoje vyras įkalbėjo nupirkti keletą žuvų. Nežinau ką dabar daryti. Radau tokį receptą, bet žuvis su bananais lotuliukas.gif Gal jūs kada ką darėte iš to jūros liežuvio.


400 g žuvų filė
2 šaukštai citrinos sulčių
500 g špinatų
druskos
žiupsnelis tarkuoto muskato
žiupsnelis pipirų
1 bananas
1/8 l grieitnės
100 g tarkuoto sūrio

Žuvies gabaliukus apšlakstyti citrinos sultimis. Špinatus perrinkti, nuskabyti kotelius. Lapus gerai nuplauti, sudėti į sūdytą verdantį vandenį ir apvirti 5 minutes. Nukošti, nuspausti vandens likučius.
Į riebalais išteptą skardą sudėti špinatus, apibarstyti tarkuotu muskatu ir druska.
Žuvies gbalėlius susukti ir sudėti ant špinatų. Pagardinti druska bei pipirais ir kepti karštoje orkaitėje.
Nuluptą bananą supjaustyti griežinėliais. Skardą su žuvimi išimti iš orkaitės. Sudėti bananus ir užpilti grietinės bei sūrio mišiniu. Vėl pašauti į orkaitę.
Patarimas
Špinatų lapus galima apibarstyti sviesto drožlėmis.
Atsakyti
Lanutis visoms 4u.gif

Dariau savaitgalį lydeką (ežero) kinietiškai. Skaniai gavosi. Tai va dalinuosi receptuku.

MB padarė iš lydekos filė, ją susipjausčiau gabaliukais ir užmarinavau su citrinos žievele nutarkuota, citrinos sultimis, šiek tiek alyvų aliejaus, prieskonių žuviai, truputuką kajeno pipiro, šiek tiek medaus ir juodųjų pipirų. Kitą dieną žuvį padruskinau, tada pasidėjusi ant lentutės apibarsčiau bulvių krakmolu iš abiejų pusių ir kepiau aliejuje (turiu tokį pasidariusi – česnakai pamerkti karotino aliejuje) ant didelės ugnies. Kitoje keptuvėje irgi ant didelės ugnies apkepiau gabaliukais smulkintas paprikas ir nuluptus žemės riešutus. Į juos irgi dėjau kajeno bei prieskonių žolinių (mes mėgstame aštriai). Ištraukus žuvį į karštą keptuvę įpyliau du šaukštus pomidorų padažo sumaišyto su šaukštu medaus, jiems užvirus sudėjau žuvį su daržovėmis bei riešutais, išmaišiau ir iš karto nukėliau nuo ugnies.

Gavosi tikrai skanu. essen.gif thumbup.gif
Atsakyti
Noriu pasiūlyti žuvies balandėlius
Gal tai bus neįprasta,bet iš tikrųjų tai nuostabiai skanu.
reikės: šaldytos jūros lydekos filė,
mėlyvojo kopūsto lapų,
morka,poras,
majonezo,grietinės,
žuvies prieskonių,druskos,pipirų,aliejaus.
Kopūsto lapus paverdame pasūdytame vandenyje.
Morką ,porą susmilkiname,pakepiname aliejuje,paskaniname druska pipirais.
Kiekvieną žuvies gabalėlį pabarstome žuvies prieskoniais,uždeame po arb. šaukštelį majonezo,pakeptų mirkų suporais ir viską įvyniojame į kopūsto lapą,kaip balandėliais
Žuvies balandėlius pakepiname keptuvėje su aliejumi,tada sudedame į morkomis išklotą puodą .
Ant kiekvieno balandėlio užddame po šaukštelų grietinės.
Pabarstome druska.
Patiekiame su ryžiais ,sumaišę juos supomidorų padažu,krapais.
Šaltiinis "žuvys ant jūsų stalo"
Atsakyti
Jau kelis kartus gaminau zuvi su riesutais ir razinomis. Tai toks rytietiskas receptukas. Gaminau du variantus: 1.Dorada - zuvis ciela, ne file; 2. Tilapiju file.

Zuvi paskaninu prieskoniais: baltieji ar citrininiai pipirai, citrinos zievele ar kokie kiti zuvies prieskoniai, apvolioju nesmarkiai miltuose ir kepu keptuveje.
Atskirai ruosiu padaza. Alyvuogiu aliejuje pakepu svoguna (tik neperkepti), dedu pamirkytas suminkstejusias razinas ir pasmulkintu ivairiu riesutu (lazdynu, migdolu, pistaciju, zemes, anakardziu). Riesutus naudoju keliu rusiu, tu kuriu turiu tuo metu.
Svoguna, riesutus ir razinas kiek pakepu ir pilu mazdaug 100 gr. sauso vyno. Kiek paverdu kad sumazetu skyscio. Padaza pagardinu pipirais, citrinos sultimis ir man prireikia dar ziupsnelio cukraus. Kartais ipilu dar slakeli grietineles.

Mums ir sveciams patinka. Skanaus.


Atsakyti
QUOTE(donnabona @ 2009 11 28, 09:54)
Jau kelis kartus gaminau zuvi su riesutais ir razinomis. Tai toks rytietiskas receptukas. Gaminau du variantus: 1.Dorada - zuvis ciela, ne file; 2. Tilapiju file.
Mums ir sveciams patinka. Skanaus.

Oho, kaip skaniai atrodo. Nemoku padažų gaminti. Jis toks tirštokas gaunasi, ar skystas?
Atsakyti
Nelabai tirstas. Priklauso nuo vyno kiekio ir virimo laiko. Turetu buti toks nepertirstas. Sitas padaziukas nera sudetingas. Pakepi svogunus, paskui razinas su riesutais, pyli vyno ir kiek patroskini. Ziuriu kad nebuti nei perskysta nei pertirsta. Kaitini kol pasieki norima konsistencija. Prieskoniai - pagal skoni.
Atsakyti
QUOTE(donnabona @ 2009 11 28, 10:16)
Nelabai tirstas. Priklauso nuo vyno kiekio ir virimo laiko. Turetu buti toks nepertirstas. Sitas padaziukas nera sudetingas. Pakepi svogunus, paskui razinas su riesutais, pyli vyno ir kiek patroskini. Ziuriu kad nebuti nei perskysta nei pertirsta. Kaitini kol pasieki norima konsistencija. Prieskoniai - pagal skoni.

Ačiū, būtinai pasidarysiu, nes labai sudomino. 4u.gif
Atsakyti
MB dievina paprasciausia patiekala,zuvies file itrini prieskoniukais zuviai, dar truputis druskos, pavolioji i kiausinio plakini ir miltus ir iskepi. po to atskirai pakepini tarkuotas morkas ir pjaustytus svogunus. zuvi, keptas morkas ir svogunus sudedi i viena dubeni uzpili pomidoru padazo, ismaisai ir baigta.
Atsakyti
patarkit kaip skaniai pagaminti plekšnę, turiu ne file o tiesiog kelias šaldytas žuvis smile.gif
ačiū
Atsakyti
Zuvies pirsteliai wub.gif


user posted image

balta zuvies file supjaustyti pailgais gabaleliais, padruskinti, papripirinti ir palikti, kad pasimarinuotu.

I dziuveselius itarkuoti citrinos zieveles (stambesne tarka, bet ne burokine), ideti smulkintu petrazoliu bei siek tiek druskos, viska ismaisyti.

Zuvies pirsteli apvolioti miltuose, kiausinio plakinyje, po to dziuveseliuose ir kepti fritiurineje kol graziai apskrus, nusausinti ant popierines serveteles ir patiekti wub.gif

galima apvolioti kuskuse, bet reiktu mazinti aliejaus temperatura, nes greiciau dega 4u.gif
Atsakyti