Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(Lašelis @ 2003 04 22, 19:59)
Lydeka grietineles padaze.Mano  tecio firminis patiekalas.Tinka ir visos kitos baltos sviezios (svarbu) zuvys su mazai kaulu.

Sviezia lydeka supjaustome gabaliukais , pridedame megiamu prieskoniu, truputi palaikome.Po to apkepame nedideliame kiekyje sviesto arba aliejaus ir dedame i puoda.Pridedame svogunu laisku , krapu, juodu maltu  pipiru , ipilame truputi vandens ir visa tai uzpilame grietinele , kad apsemtu visa zuvi.Galime ideti lauro lapa , bet istroskinus ji butina isimti!Patroskiname apie 5min.(ant silpnos ugnies!!!!)  dadedame druskos pagal skoni ir dar patroskiname apie 15min. Neprarykit liezuviu!!! ;D


Bandysim mes sita recepta, tik dar morkyciu idesim biggrin.gif
Atsakyti
Prieš keletą dienų, kai moteriškės būriavosi Maximoje prie akcijinės pangasijų file, viena priėjusi iškarto suraukė nosį: "oi, GLAZŪRUOTA, tikrai nepirksiu". Mamytės, jūs man paaiškinkit, kas tai per žuvies apdirbimo būdas ir kokie gali būti jo minusai(man, tarkim,ta žuvis -pangasija-tikrai yra labai skani),
Atsakyti
QUOTE(Verba @ 2009 07 15, 23:31)
Prieš keletą dienų, kai moteriškės būriavosi Maximoje prie akcijinės pangasijų file, viena priėjusi iškarto suraukė nosį: "oi, GLAZŪRUOTA, tikrai nepirksiu". Mamytės, jūs man paaiškinkit, kas tai per žuvies apdirbimo būdas ir kokie gali būti jo minusai(man, tarkim,ta žuvis -pangasija-tikrai yra labai skani),

http://lt.wikipedia....
Atsakyti
Ačiū mirksiukas.gif ,kaip viskas paprasta biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. turiu saldytuve menkes, ne file, o paprastai isvalyta, MB zuvies nevalgo, bet gal galima ja kokiu budu sumarinuota ant kokiu groteliu iskept ar saslykinej?
Atsakyti
Isbandziau siandien Joanos zuvies kotletukus ..labai patiko 4u.gif
user posted image

"Keli gabalėliai žuvies filė;
1 stiklinė nevirtų grikių;
1 kiaušinis;
šaukštas majonezo;
2 -3 šaukštai miltų

Grikius išverdam, galima brinkinti, žuvį supjaustom mažais gabaliukais, sumaišom su atvėsintais grikiais, įmušam kiaušinį, dedam majonezo, permaišom ir suberiam miltus, masė limpa prie rankų, tai į keptuvę dėjau drėgnom rankom, kepam po keletą minučių iš abiejų pusių. Labai tinka čili padažas "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 01 rugpjūčio 2009 - 18:48
Mergaites, ruosiuosi pirma kart kepti zuvi ne file blush2.gif
ir cia jau susiduriau su nezinojimu kaip su ja elgtis blush2.gif

yra ji saldyta, ir ne file, speju kad cod tail. kad uodegos tai tikrai, tik nezinau kokios zuvies.. ir jos tokios ritinukai o ne file unsure.gif

Bukit gerules, parasykit man ja turbut saut i orkaite reiketu? g.gif
ar reikia pries tai atlaidinti? kiek laiko kepti? ir koki padaziuka kaip padaryti?
buciau dekinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uogute: 02 rugpjūčio 2009 - 12:28
QUOTE(Ragany @ 2009 07 25, 12:59)
Sveikos. turiu saldytuve menkes, ne file, o paprastai isvalyta, MB zuvies nevalgo, bet gal galima ja kokiu budu sumarinuota  ant kokiu groteliu iskept ar saslykinej?


Aš esu labai pamėgusi šį marinatą - citrina išspausta, šaukštas aliejaus, šaukštas sūrios sojos, šaukštas medaus, prieskoninės žolelės, žalumynai, laikome marinate nuo dviejų val. ir daugiau. Taip paruošta tinka kepti ir ant iešmo, ir folijoje, ir keptuvėje, ir orkaitėje. Skonis kiek egzotiškas, kauliukai (jei jų yra) susimarinuoja ir nebesijaučia. Dažniausiai taip ruošiu ežero žuvis, bet dariau ie menkę.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 08 01, 18:47)
Isbandziau siandien Joanos zuvies kotletukus ..labai patiko  4u.gif


Aciu uz recepteli...labai patiko seimynai.
Atsakyti
Siandien dariau kotletus is heko.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Audita @ 2009 05 24, 17:49)
Merginos, patarkite, kaip kepti pangasijų gabalėlius (kvadratinius). Man jie kažkaip labai išyra. Ačiū. wub.gif

reikia kept dar gerokai sušalusius gabaliukus ant mažos ugnies.Prieš tai juos apibarstai prieskoniais, apvolioji kiaušinį ir miltuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 08 01, 20:47)
Isbandziau siandien Joanos zuvies kotletukus ..labai patiko  4u.gif
user posted image

"Keli gabalėliai žuvies filė;
1 stiklinė nevirtų grikių;
1 kiaušinis;
šaukštas majonezo;
2 -3 šaukštai miltų

Grikius išverdam, galima brinkinti, žuvį supjaustom mažais gabaliukais, sumaišom su atvėsintais grikiais, įmušam kiaušinį, dedam majonezo, permaišom ir suberiam miltus, masė limpa prie rankų, tai į keptuvę dėjau drėgnom rankom, kepam po keletą minučių iš abiejų pusių. Labai tinka čili padažas "



butinai isbandysiu, man labai patinka zuvies patiekalai smile.gif
Atsakyti