Paella
718 kalorijų 1 porcijoje
1 ¼ val
6 porcijos
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
6 vištos šlaunelės
250 g rūkyto kumpio, supjaustyto juostelėmis
1 didelis svogūnas, supjaustytas smulkiai
1 litras vištienos sultinio
250 g pomidorų, pjaustyti kubeliais
2 česnako skiltelės, sutraiškyti
keletas žiupsnių šafrano, išmirkyti karštam vandeny
500 g trumpų ryžių
1 raudona ir 1 žalia paprika, supjaustyti kubeliais
125 g šaldytų pupų
druska, pipirai
500 g moliuskų, išvalyti
125 g virtų krevečių
Papuošimui:
12 juodų alyvuogių be kauliukų
6 didelės virtos neluptos krevetės
citrinos skiltelės
2 šaukštai kapotų petražolių
1. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir kepkite ant vidutinės ugnies 10 min. Sudėkite kumpį ir svogūnus, kepkite dar 5 min.
2. Įmaišykite sultinį, pomidorus, česnaką ir šafraną ( su vandeniu, kuriame jis mirko)ir užvirkite. Sudėkite ryžius, paprikas, pupeles, bei pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir dėkite į orkaitę 35-40 min. 180 laipsnių.
3. Tuo metu sudėkite moliuskus į didelį puodą su maždaug 1 cm vandens. Uždenkite sandariai ir virkite apie 5 min kol atsidarys geldelės. Nusausinkite atsidariusias ir išmeskite tas, kurios neatsidarė.
4. Įmaišykite krevetes į paella, uždenkite ir virkite apie 5 min. ant plytelės viršaus (nebe orkaitėj). Sudėkite į serviravimo lėkštę, ant viršaus puoškite alyvuogėmis, krevetėmis, citrinos skiltelėmis ir petražolėmis.
Saltinis: Mary Berry, Complete Cookbook
718 kalorijų 1 porcijoje
1 ¼ val
6 porcijos
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
6 vištos šlaunelės
250 g rūkyto kumpio, supjaustyto juostelėmis
1 didelis svogūnas, supjaustytas smulkiai
1 litras vištienos sultinio
250 g pomidorų, pjaustyti kubeliais
2 česnako skiltelės, sutraiškyti
keletas žiupsnių šafrano, išmirkyti karštam vandeny
500 g trumpų ryžių
1 raudona ir 1 žalia paprika, supjaustyti kubeliais
125 g šaldytų pupų
druska, pipirai
500 g moliuskų, išvalyti
125 g virtų krevečių
Papuošimui:
12 juodų alyvuogių be kauliukų
6 didelės virtos neluptos krevetės
citrinos skiltelės
2 šaukštai kapotų petražolių
1. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir kepkite ant vidutinės ugnies 10 min. Sudėkite kumpį ir svogūnus, kepkite dar 5 min.
2. Įmaišykite sultinį, pomidorus, česnaką ir šafraną ( su vandeniu, kuriame jis mirko)ir užvirkite. Sudėkite ryžius, paprikas, pupeles, bei pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir dėkite į orkaitę 35-40 min. 180 laipsnių.
3. Tuo metu sudėkite moliuskus į didelį puodą su maždaug 1 cm vandens. Uždenkite sandariai ir virkite apie 5 min kol atsidarys geldelės. Nusausinkite atsidariusias ir išmeskite tas, kurios neatsidarė.
4. Įmaišykite krevetes į paella, uždenkite ir virkite apie 5 min. ant plytelės viršaus (nebe orkaitėj). Sudėkite į serviravimo lėkštę, ant viršaus puoškite alyvuogėmis, krevetėmis, citrinos skiltelėmis ir petražolėmis.
Saltinis: Mary Berry, Complete Cookbook
Siaip paellos variantu yra labai daug, galima deti kalmarus, nedeti kumpio ar pupeliu, deti vistienos file o ne shlauneles. Zodziu ce tik pagrindas, visa kita jusu fantazijai