Gla gali saunios kulinares ir man pagelbet Kaip skaniai paruost triusiazuve?
QUOTE(diviana @ 2009 02 09, 17:19)
Gali pasiulyt toki patiekaliuka:
200g saldytu grybu
200g maltos zuvies
1 kiausinis
2saukst. krakmolo
dziuveseliu
druskos, pipiru
aliejaus
grybus isvirt, nuvarvint ir sumalti. i mase deti krakmola, kiausini, malta zuvi ir prieskonius. formuoti kepsnelius, apvolioti dziuveseliuose ir kepti.
as dar kartais i mase itarkuoju morka, idedu svoguna. zodziu kas patinka
skanaus
200g saldytu grybu
200g maltos zuvies
1 kiausinis
2saukst. krakmolo
dziuveseliu
druskos, pipiru
aliejaus
grybus isvirt, nuvarvint ir sumalti. i mase deti krakmola, kiausini, malta zuvi ir prieskonius. formuoti kepsnelius, apvolioti dziuveseliuose ir kepti.
as dar kartais i mase itarkuoju morka, idedu svoguna. zodziu kas patinka
skanaus
aciu
tik vat beda, grybu neturiu, o i parduotuve sia savaite jau nebeeisiu tai bandysiu juos pakeisti kazkuo kitu
QUOTE(diviana @ 2009 02 09, 16:40)
Gla gali saunios kulinares ir man pagelbet Kaip skaniai paruost triusiazuve?
As tiesiog iskepu Ji labai skani. Kaulu neturi, o vietoj stuburo kramzle
Arba dar pakepu svogunus su morkom, ant virsaus uzdedu triusiazuve ir ji tiesiog issitroskina. Galima uzpilti grietineles, dar skaniau
QUOTE(laurindre @ 2009 02 09, 18:59)
As tiesiog iskepu Ji labai skani. Kaulu neturi, o vietoj stuburo kramzle
Arba dar pakepu svogunus su morkom, ant virsaus uzdedu triusiazuve ir ji tiesiog issitroskina. Galima uzpilti grietineles, dar skaniau
Arba dar pakepu svogunus su morkom, ant virsaus uzdedu triusiazuve ir ji tiesiog issitroskina. Galima uzpilti grietineles, dar skaniau
aciukas
Niekad nesu tokios zuvies gaminus, bet ryt reiks pameginti Tikiuosi ji bus valgoma
patarkit man, turiu nemažą gabalą rūkytos lašišos ir nežinau ką galima skanaus pasidaryti, apart salotų ir sumuštinukų
Jums prireiks :
750g lynas,
60g sviesto,
4 šaukštai konjako,
šaukštas miltų,
svogūnas,
skiltelė česnako,
0,5 stiklinės sauso raudono vyno,
lauro lapų,
krapų, petražolių,
mairūno.
Veiksmai :
Svogūną supjaustykite griežinėliais. Griežinėlius apkepinkite svieste ir įberkite miltų. Įpilkite truputį vandens ir padarykite tyrę. Supilkite vyną ir padažą užvirinkite. Sudėkite prieskonius ir česnaką. Pasūdykite. Sudėkite nuluptus žuvies gabaliukus. Kepkite apie 5 min. Konjaką supilkite į samtį ir uždenkite.Po to konjaką supilkite į troškinį. Troškinkite dar apie 20 min. Į pusdubenį dėkite baltos duonos riekutes, o ant jų uždėkite po žuvies gabaliuką ir apipilkite padažu.
750g lynas,
60g sviesto,
4 šaukštai konjako,
šaukštas miltų,
svogūnas,
skiltelė česnako,
0,5 stiklinės sauso raudono vyno,
lauro lapų,
krapų, petražolių,
mairūno.
Veiksmai :
Svogūną supjaustykite griežinėliais. Griežinėlius apkepinkite svieste ir įberkite miltų. Įpilkite truputį vandens ir padarykite tyrę. Supilkite vyną ir padažą užvirinkite. Sudėkite prieskonius ir česnaką. Pasūdykite. Sudėkite nuluptus žuvies gabaliukus. Kepkite apie 5 min. Konjaką supilkite į samtį ir uždenkite.Po to konjaką supilkite į troškinį. Troškinkite dar apie 20 min. Į pusdubenį dėkite baltos duonos riekutes, o ant jų uždėkite po žuvies gabaliuką ir apipilkite padažu.
Sveikutes
siandien pirma karta kepiau pangasija ir labai neblogai gavos bet jau MB liko suzavetas
jeigu kam idomu, parasysiu kaip dariau
nuploviau zuvyte (pangasijos file), supjausciau gabaliukais, tada itryniau su druka, pipirais ir zuvytei skirtais prieskoniais, dar idejau citrinos griezineliu per puse perpjautu. Palaikiau saldytuve puse valandos, nes daug laiko neturejau tada apvoliojau krakmole ir iskepiau patiekiau su virtom ir apkeptom bulvem (ant ju uzpyliau nuo marinavimo likusio skyscio), padazu (majonezas, citrinos sultys, dziovinti krapai) ir del grozio padejau kelis citrinos gabalelius
receptukas turbut daug kam zinomas, nes gaminau jusu ideju prisiskaicius
Stai kaip atrode leksteje zuvyte
Labai neteiskit, nes as dar tik pradedancioji kulinare
siandien pirma karta kepiau pangasija ir labai neblogai gavos bet jau MB liko suzavetas
jeigu kam idomu, parasysiu kaip dariau
nuploviau zuvyte (pangasijos file), supjausciau gabaliukais, tada itryniau su druka, pipirais ir zuvytei skirtais prieskoniais, dar idejau citrinos griezineliu per puse perpjautu. Palaikiau saldytuve puse valandos, nes daug laiko neturejau tada apvoliojau krakmole ir iskepiau patiekiau su virtom ir apkeptom bulvem (ant ju uzpyliau nuo marinavimo likusio skyscio), padazu (majonezas, citrinos sultys, dziovinti krapai) ir del grozio padejau kelis citrinos gabalelius
receptukas turbut daug kam zinomas, nes gaminau jusu ideju prisiskaicius
Stai kaip atrode leksteje zuvyte
Labai neteiskit, nes as dar tik pradedancioji kulinare
QUOTE(D+R @ 2009 02 18, 20:34)
QUOTE(D+R @ 2009 02 18, 20:34)
Net uzsimaniau
Aš,žuvį kepu nevoliodama miltuose,ir ,man,tai skaniau.
Į keptuvę įdedu pjaustyto imbiero,porą trejatą skiltelių česnako,aitrios paprikos ciberžolės.
Aišku,savaime į keptuvę įdedu sviesto+alyvų aliejaus{toks mišinys žuviai suteikia pikantišką skonį}
Sudėjus visus mano iš vardytus prieskonius,dedu žuvį,kepu ,sūdau,baigiant kepti{radau savo knygose ,kad taip sūdant žuvis nepraranda gerųjų savybių}
Į keptuvę įdedu pjaustyto imbiero,porą trejatą skiltelių česnako,aitrios paprikos ciberžolės.
Aišku,savaime į keptuvę įdedu sviesto+alyvų aliejaus{toks mišinys žuviai suteikia pikantišką skonį}
Sudėjus visus mano iš vardytus prieskonius,dedu žuvį,kepu ,sūdau,baigiant kepti{radau savo knygose ,kad taip sūdant žuvis nepraranda gerųjų savybių}
QUOTE(Laurita* @ 2009 02 09, 22:22)
patarkit man, turiu nemažą gabalą rūkytos lašišos ir nežinau ką galima skanaus pasidaryti, apart salotų ir sumuštinukų
Radau stai toki recepta: Lasisos Musas
Siaip manau tai taip pat labai gera ideja vakareliui arba vakarui prie TV, kai norisi valgyti su rankom. Na uzsitepi muso ant krekerio arba skrudinto batono ir maitini savo brangiausiaji... rozine dar spalva... Na dar zvakiu reiketu ir romantika!!!
Sveikos kepėjėlės , na aš irgi nusipirkau pangasijų filė gabaliukus sušaldytus, bet neįsivaizduoju, kaip čia man ją iškepti , nes matyt per daug atlaidinau ar kaip, nesuprantu , paėmiau užmarinuoti, o ji man visa ištižo , patarkit kaip man su ja pasielgti, ir labai nesijuokit