Sveikutes, pasidalinsiu Airiskai pagamintos lasisos receptu
Jums reikes
0,5 kg.lasisos file
2-3 sk.česnako
Svoguno
koncervuotu pomidoru be luobeliu savose sultyse
Surio "Mascarpone"
džiovinto čiobrelio, geriausia naminio, mociutes rinkto
Ir taip
cesnako galvute(nelupta) sutraiskome su peiliu. sumetame i keptuve su trupuciu aliejaus. Leidžiame česnakui apkepti, po to ji išmetam. i ta pati alieju sudedame kubeliai pjaustyta lasisa. Kubelio dydis- pagal skoni. sudedame kubeliais pjaustyta svoguno galva, leidziame viskam apkepti. pagal skoni idedame druskos, užspaudžiame citrinos, pipiru. kai svogunas suminksteja, sudedame pomidorus (pasmulkintus) su visomis sultymis, leidžiame dar kokias 5 min. pasitroskinti. i ši visa troskini sudedame mascarpone suri, ismaisome, patroskiname kelias minutes. Ir paskutinis ir bene svarbiausias zingsnis- pribarstome daug dziovinto čiobrelio, geriausia kaip jau sakiau, paciu rinkto. Čiobrelio tikrai nepagailekite.
dar kelios min. leiskite pasitroskinti. Valgykite su virtais ryžiais.
Tikrai labai skanus patiekalas, ir lengvai bei greitai pagaminamas
Skanaus
Sveikos mamos,
ieskojau lasisos su ypatingu padazu tai stai ka radau:
Lašiša su ypatingu padažu
200 g lašišos filė,
stiklinė jautienos sultinio,
šaukštelis kukurūzų krakmolo,
2 šaukšteliai cukraus,
4 šaukštai vandens,
2 šaukštai acto,
galvutė violetinio svogūno,
100 g raudonojo sauso vyno.
Iš pradžių paruošti padažą. Sumaišyti 2 šaukštus vandens, cukrų ir maišant virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Paskui užvirinti, nukelti nuo viryklės, įpilti acto, sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir vėl pastatyti ant silpnos ugnies. Kai masė suskystės, įpilti vyno ir pagarinti - padažo turi likti apie 50 gramų. Po to įpilti stiklinę sultinio ir vėl išgarinti. Turėtų išeiti apie 200 gramų padažo. 2 šaukštus padažo sumaišyti su krakmolu, supilti atgal į puodą, įberti cukraus, druskos ir maišydami pakaitinkite dar porą minučių. Pasūdytus ir pipirais pabarstytus lašišos filė gabaliukus apkepinti aliejuje iš abiejų pusių. Į stalą patiekti užpylus gaiviuoju padažu ir su truputį apvirtais stambiai pjaustytais violetiniais kopūstais.
ieskojau lasisos su ypatingu padazu tai stai ka radau:
Lašiša su ypatingu padažu
200 g lašišos filė,
stiklinė jautienos sultinio,
šaukštelis kukurūzų krakmolo,
2 šaukšteliai cukraus,
4 šaukštai vandens,
2 šaukštai acto,
galvutė violetinio svogūno,
100 g raudonojo sauso vyno.
Iš pradžių paruošti padažą. Sumaišyti 2 šaukštus vandens, cukrų ir maišant virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Paskui užvirinti, nukelti nuo viryklės, įpilti acto, sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir vėl pastatyti ant silpnos ugnies. Kai masė suskystės, įpilti vyno ir pagarinti - padažo turi likti apie 50 gramų. Po to įpilti stiklinę sultinio ir vėl išgarinti. Turėtų išeiti apie 200 gramų padažo. 2 šaukštus padažo sumaišyti su krakmolu, supilti atgal į puodą, įberti cukraus, druskos ir maišydami pakaitinkite dar porą minučių. Pasūdytus ir pipirais pabarstytus lašišos filė gabaliukus apkepinti aliejuje iš abiejų pusių. Į stalą patiekti užpylus gaiviuoju padažu ir su truputį apvirtais stambiai pjaustytais violetiniais kopūstais.
Soo,
Perskaičiau nuorodėlę,labai patiko,net seilės nutyso,turėtų būti laabai skanu.
Perskaičiau nuorodėlę,labai patiko,net seilės nutyso,turėtų būti laabai skanu.
Paprastai..
Karpis su svogunu padazu
Karpi tiesiog paprieskoniavo su zuvies prieskoniais, apvoliojo miltuose ir kepe
padaziukas- svogunai, kecupas ir truputis vandens.
Skanu buvo, nors ir nemegstu zuvies
Karpis su svogunu padazu
Karpi tiesiog paprieskoniavo su zuvies prieskoniais, apvoliojo miltuose ir kepe
padaziukas- svogunai, kecupas ir truputis vandens.
Skanu buvo, nors ir nemegstu zuvies
Labai mėgstu karpį, skanumėlis
Žuvis marškinėliuose,
žuvies,
pora šaukštų garstyčių,
pomidorų padažo{125g.}
1/2citrinos sulčių,
pora kiaušinių,
bulvių traškučių {dribsnių},
aliejaus,
Padažui:
pora saukstu cukraus,
125ml. raudonojo vyno acto,
pora šaukštų sojos padažo,
300g.pomidorų,
svogūno,,
šaukštelis krakmolo,
lauro,
šaukštas ištirpinto sviesto,,
druskos,
Išimkite iš zuvies kaulus,ir supjaustykite gabaliukais.
Dubenyje išmaišykite pomidorų padažą,garstyčias,citrinos sultis sudėkite žuvį palaikykite 15- 20min..
Žuvį pavoliokite miltuose,plaktuose kiaušiniuose,bulvių dribsniuoseir iškepkite aliejuje.
Į puodą supilkite stiklinę vandens,actą,sojos padažą ,berite cukrų,į meskite lauro lapelių ir užvirkite.
Pomidorus,niplikykite,nimkite odelę,išimkite sėklas,supjaustykite kūbeliais .
Svogūnus pakepinkite svieste kartu supomidorais.
Viską sukrėskite į puodą.
Krakmola ištirpinkite su vandeniu.
Supilkite į verdantį padažą .
Virkite 3min..
Pasūdykite.
žuvies,
pora šaukštų garstyčių,
pomidorų padažo{125g.}
1/2citrinos sulčių,
pora kiaušinių,
bulvių traškučių {dribsnių},
aliejaus,
Padažui:
pora saukstu cukraus,
125ml. raudonojo vyno acto,
pora šaukštų sojos padažo,
300g.pomidorų,
svogūno,,
šaukštelis krakmolo,
lauro,
šaukštas ištirpinto sviesto,,
druskos,
Išimkite iš zuvies kaulus,ir supjaustykite gabaliukais.
Dubenyje išmaišykite pomidorų padažą,garstyčias,citrinos sultis sudėkite žuvį palaikykite 15- 20min..
Žuvį pavoliokite miltuose,plaktuose kiaušiniuose,bulvių dribsniuoseir iškepkite aliejuje.
Į puodą supilkite stiklinę vandens,actą,sojos padažą ,berite cukrų,į meskite lauro lapelių ir užvirkite.
Pomidorus,niplikykite,nimkite odelę,išimkite sėklas,supjaustykite kūbeliais .
Svogūnus pakepinkite svieste kartu supomidorais.
Viską sukrėskite į puodą.
Krakmola ištirpinkite su vandeniu.
Supilkite į verdantį padažą .
Virkite 3min..
Pasūdykite.
Nupirkau saldytu sprotu katinui, ale nevalgo zaltys. Gal yra kokiu patiekaliuku is smulkiu zuvyciu.
Paskutiniu metu dažnokai žuvį valgom, tai su upėtakiu kepiau "žuvies pyragą" : , nes jau buvo pabodęs tiesiog šiaip orkaitėj keptas.
Kepiau pagal ŠĮ RECEPTĄ, tik neturėjau žirnelių, tai dėjau keptų raudonų svogūniukų, tiko puikiai .. Bet nuotraukos normalios nespėjau nufotografuot , suvalgėm ...
Skanu, nesunku pagamint
Kepiau pagal ŠĮ RECEPTĄ, tik neturėjau žirnelių, tai dėjau keptų raudonų svogūniukų, tiko puikiai .. Bet nuotraukos normalios nespėjau nufotografuot , suvalgėm ...
Skanu, nesunku pagamint
kepsiu siandien zuvi tiek visko prisiskaiciau, net sunku issirinkt
Sveikutes Visos temos neskaiciau, bet parasysiu ka darau is menkes file.Perku saldytos menkes file.Atsildau(gaila daug vandens buna )Zuvi nuspausti .Skarda patepti aliejumi.Nuskutu storesniu morku(kad greiciau butu),supjaustau kokia puses cm griezineliais(pjauti skersai,bus greiciau)ir iskloju visa skarda.Tada zuvi pabarstau baltais pipirais,zolelem(cia pagal skoni,galim citrinpipiriais)ir sudedu ant morku.Tada svogunu giezineliu pilnai ant zuvies, pievagrybiu pjaustytu, vel truputis zoleliu ar pipiriuku.Toliau patepti majonezu siek tiek ir uztarkuoti nemazai fermentinio surio.Pries dedant i ikaitinta orkaite dar truputi vandes pilt i skarda,tik nedaug,nes bus nuo zuvies.Kepti Apie 50 min 170laipsniu.Isemus pagrazinti zaluma:krapais ar petrazolem.Skanaus
Gal galetumet parekomenduoti ka butu galima padaryti is zuvies (eseriu) farso, nes turiu kameroj saldyto, ale vis nesumastau ka galima su juo pagaminti...zuvies kukulius kokius, ale recepto nerandu niekur busiu dekinga labai
QUOTE(ziemosugnele @ 2009 02 09, 16:30)
Gal galetumet parekomenduoti ka butu galima padaryti is zuvies (eseriu) farso, nes turiu kameroj saldyto, ale vis nesumastau ka galima su juo pagaminti...zuvies kukulius kokius, ale recepto nerandu niekur busiu dekinga labai
Gali pasiulyt toki patiekaliuka:
200g saldytu grybu
200g maltos zuvies
1 kiausinis
2saukst. krakmolo
dziuveseliu
druskos, pipiru
aliejaus
grybus isvirt, nuvarvint ir sumalti. i mase deti krakmola, kiausini, malta zuvi ir prieskonius. formuoti kepsnelius, apvolioti dziuveseliuose ir kepti.
as dar kartais i mase itarkuoju morka, idedu svoguna. zodziu kas patinka
skanaus