Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(Taurė @ 2009 01 17, 09:27)
Labai reikia recepto upėtakiui. Noriu kažko neįprasto ( keptas tešloje arba su svogunais orkaitėje netinka  doh.gif )
Būsiu be galo dėkinga už gardų receptuką, nes dievinu šitą žuvytę  4u.gif

O visa zuvi turi ar gabaliukuais? Jei visa, gali padaryti idaryta grybais+svogunais+majonezu. Idaryti, ussiuti ir i orkaite. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saldidruska @ 2009 01 11, 19:32)
Zuvies pyragas (bent as taip vadinu sita patiekala)
Reikalinga: bulves, skorpijonzuviu file (tiktu ir kitokios zuvies file as manau), morkos, svogunai, kiausinis, majonezas, pienas, fermentinis suris, prieskoniai.
Bulves supjaustau ~2 cm storiu, jomis iskloju visa skardos dugna, uzbarstau prieskoniu, nesmulkintas zuvies file is abieju pusiu apibarstau zuvies prieskoniais ir kloju ant bulviu, svogunus pjaustau ziedais, morkas tarkuoju burokine tarka ant ju dedu daug ivairiu prieskoniu (megstu astriai), sita misini gerai isminkau, kad morkos suminsktetu, o svogunai paleistu savo sultis, ji dedu ant zuvies. Isplauku kiausini su trupuciu majonezo ir pieno, plakini pilu ant morku su svogunais. Apdengiu folija ir saunu i orkaite (kepu apie 1 val 180-200 temperaturoj), baigiant kept uztarkuoju fermentinio surio. Skanaus  4u.gif

Siandien issikepem pietums: labai gardu, lengvai pagaminama, mazai produktu susinaudoja, o daug gaunasi. Labai dekinga uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2009 01 17, 16:16)
Siandien issikepem pietums: labai gardu, lengvai pagaminama, mazai produktu susinaudoja, o daug gaunasi. Labai dekinga uz receptuka 4u.gif


Nera uz ka 4u.gif kodel gi nepasidalinti su kitais nebrangiu ir skalsiu patiekalu yu.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 17, 05:11)
O visa zuvi turi ar gabaliukuais? Jei visa, gali padaryti idaryta grybais+svogunais+majonezu. Idaryti, ussiuti ir i orkaite. mirksiukas.gif

Visą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2009 01 17, 21:49)

Idaryta neviliuoja? Labai daug variantu galetu buti - tinka viskas, kas atitinka skoni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 17, 14:51)
Idaryta neviliuoja? Labai daug variantu galetu buti - tinka viskas, kas atitinka skoni mirksiukas.gif

Bandysiu kažką galvoti g.gif
Atsakyti
Noreciau padekoti Jums uz puiku receptuka 4u.gif Kepiau vakar vakarienei, visiems labai patiko wub.gif thumbup.gif Labai gardu ir sotu 4u.gif Gaminau su pangasiju file, o morkytes ir svogunus pries dedama ant zuvies, pakepinau aliejuje - mums taip skaniau smile.gif
QUOTE(saldidruska @ 2009 01 11, 19:32)
Zuvies pyragas (bent as taip vadinu sita patiekala)
Reikalinga: bulves, skorpijonzuviu file (tiktu ir kitokios zuvies file as manau), morkos, svogunai, kiausinis, majonezas, pienas, fermentinis suris, prieskoniai.
Bulves supjaustau ~2 cm storiu, jomis iskloju visa skardos dugna, uzbarstau prieskoniu, nesmulkintas zuvies file is abieju pusiu apibarstau zuvies prieskoniais ir kloju ant bulviu, svogunus pjaustau ziedais, morkas tarkuoju burokine tarka ant ju dedu daug ivairiu prieskoniu (megstu astriai), sita misini gerai isminkau, kad morkos suminsktetu, o svogunai paleistu savo sultis, ji dedu ant zuvies. Isplauku kiausini su trupuciu majonezo ir pieno, plakini pilu ant morku su svogunais. Apdengiu folija ir saunu i orkaite (kepu apie 1 val 180-200 temperaturoj), baigiant kept uztarkuoju fermentinio surio. Skanaus  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Vakarė @ 2009 01 19, 08:29)
Noreciau padekoti Jums uz puiku receptuka  4u.gif  Kepiau vakar vakarienei, visiems labai patiko  wub.gif  thumbup.gif Labai gardu ir sotu  4u.gif  Gaminau su pangasiju file, o morkytes ir svogunus pries dedama ant zuvies, pakepinau aliejuje - mums taip skaniau  smile.gif


4u.gif darzoviu pateikimo budu galima prisigalvoti ivairiu mirksiukas.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Bulvytes puikiai iskepa, dejau keleta sluoksniu...
QUOTE(saldidruska @ 2009 01 19, 09:46)
4u.gif darzoviu pateikimo budu galima prisigalvoti ivairiu  mirksiukas.gif

Atsakyti
man apskritai labai skanios tos bulves buna kaip is po zuvies kepimo, to sultinuko prisigerusios, minkstutes, aromatingos...vienas galeciau valgyt, nei zuvies, nei nieko nereikia... lotuliukas.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif labai skanios tokios bulvytes thumbup.gif
QUOTE(suntea7 @ 2009 01 19, 18:47)
man apskritai labai skanios tos bulves buna kaip is po zuvies kepimo, to sultinuko prisigerusios, minkstutes, aromatingos...vienas galeciau valgyt, nei zuvies, nei nieko nereikia... lotuliukas.gif

Atsakyti
Karpis po morkų ir obuolių patalu

Įspėju, jog pasigaminę šį patiekalą tikrai persivalgysite, bet norėsite dar... smile.gif

Žuvies paruošimas. Nusiperkate 2-3 kg gyvą karpį. Karpio nužudymo ceremoniją praleidžiu... Sudorojate žuvį iki porcijinių gabalų. Gabalai turi būti paplokšti, t.y. žuvis per nugarkaulį turi būti padalinta pusiau. Valandai žuvį pamarinuojate žuvies prieskoniuose be druskos. Yra tokių.

Patalo paruošimas. Patalas yra l. skanus, tad jo turi būti daug – maždaug 3-4 cm storio. Tam prireiks 5-6 didokų morkų, 3 didokų bei rūgštokų (geriausia antaninių) obuolių, didelės galvos česnako ir 200-250 gr. majonezo. Morkas ir obuolius sutarkuojate šniūreliais (kaip korėjietiškose salotose) tarkuojančia tarka. Jei tokios neturite, sueis ir burokinė, tik bus ne taip gražu... Į sutarkuotą masę suspaudžiate visą česnaką ir pridedate majonezo. Patariu naudoti Helmans Original, jis su šiuo patiekalu susišneka geriausiai. Jei mėgstate aštrumą, į patalą galima įberti pipirų. Kokių? Visokių. Viską gerai išmaišote. Psio, patalas gatavas.

Beveik finalas. Pasiimate skardą, kurioje kepsite, ir joje išvyniojate aliuminio foliją taip, kad abejose skardos pusėse kabotų jos ausys, galinčios po 1 sykį užkloti patiekalą, t.y. iš viršaus gausis 2 sluoksniai folijos. Ant paklotos folijos dedate žuvies gabaliukus. Kai žuvis sudėta, ją nušlakstote sojų padažu (aš naudoju Vitanos). Čia kaip ir vietoj druskos gaunasi, tad nepersūdykite. Galiausiai ant viršaus lygiu sluoksniu atsargiai užklojate paruoštą patalą. Viską užklojate folijos ausimis ir rūpestingai užsukaliojate kraštelius, pro kuriuos teoriškai galėtų išbėgti bent gramas skanėsto.

Finalas. Folijoje paslėptą patiekalą pašaunate į orkaitę ir kepate. Kai namuose pakvips kepsniu, pakepkite dar 40-50 min.

Prie šio patiekalo labai tinka virtos arba orkaitėje keptos bulvės su lupenomis.

Skanaus!

Atsakyti