Karpis po morkų ir obuolių pataluĮspėju, jog pasigaminę šį patiekalą tikrai persivalgysite, bet norėsite dar...
Žuvies paruošimas. Nusiperkate 2-3 kg gyvą karpį. Karpio nužudymo ceremoniją praleidžiu... Sudorojate žuvį iki porcijinių gabalų. Gabalai turi būti paplokšti, t.y. žuvis per nugarkaulį turi būti padalinta pusiau. Valandai žuvį pamarinuojate žuvies prieskoniuose be druskos. Yra tokių.
Patalo paruošimas. Patalas yra l. skanus, tad jo turi būti daug maždaug 3-4 cm storio. Tam prireiks 5-6 didokų morkų, 3 didokų bei rūgštokų (geriausia antaninių) obuolių, didelės galvos česnako ir 200-250 gr. majonezo. Morkas ir obuolius sutarkuojate šniūreliais (kaip korėjietiškose salotose) tarkuojančia tarka. Jei tokios neturite, sueis ir burokinė, tik bus ne taip gražu... Į sutarkuotą masę suspaudžiate visą česnaką ir pridedate majonezo. Patariu naudoti Helmans Original, jis su šiuo patiekalu susišneka geriausiai. Jei mėgstate aštrumą, į patalą galima įberti pipirų. Kokių? Visokių. Viską gerai išmaišote. Psio, patalas gatavas.
Beveik finalas. Pasiimate skardą, kurioje kepsite, ir joje išvyniojate aliuminio foliją taip, kad abejose skardos pusėse kabotų jos ausys, galinčios po 1 sykį užkloti patiekalą, t.y. iš viršaus gausis 2 sluoksniai folijos. Ant paklotos folijos dedate žuvies gabaliukus. Kai žuvis sudėta, ją nušlakstote sojų padažu (aš naudoju Vitanos). Čia kaip ir vietoj druskos gaunasi, tad nepersūdykite. Galiausiai ant viršaus lygiu sluoksniu atsargiai užklojate paruoštą patalą. Viską užklojate folijos ausimis ir rūpestingai užsukaliojate kraštelius, pro kuriuos teoriškai galėtų išbėgti bent gramas skanėsto.
Finalas. Folijoje paslėptą patiekalą pašaunate į orkaitę ir kepate. Kai namuose pakvips kepsniu, pakepkite dar 40-50 min.
Prie šio patiekalo labai tinka virtos arba orkaitėje keptos bulvės su lupenomis.
Skanaus!