Vakar ruošiau žuvį pagal tokią receptų knygelę, į kurią sudėti kai kurių Vilniaus darželių sveikuoliški receptai (aišku, vaikam taip darželyj negamina, o gaila...
). Labai skani išėjo
, kadangi nemažai receptukų iš čia imu, noriu dabar atsimokėti. Pabandykite, tikrai skanu. Taigi receptas atrodo taip:
600 g jūros lydekos filė, 4 šaukštai neriebios grietinės, 300 g porų, 3 pomidorai, 6 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas smulkintų krapų, žiupsnelis druskos, kmynų, citr.sulčių paskaninti.
Nuplautą, nusausintą filė supjaustyti porcijomis, pabarstyti miltais ir 5 minh.kepti keptuvėje įpylus 3 šaukštus aliejaus. Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjausyti griežinėliais.Likusiame aliejuje troškinti porus ir pomidorus apie 5 min. Nukėlus sudėti grietinę, supilti citrinų sultis, suberti kmynus, pagardinti druska. į padažą sudėti žuvį ir troškinti 5 min.ant silpnos ugnies. Patieki apibarstytą krapais.
Tai štai toks receptas, o kadangi mes jūros lydekos nemėgstame, ėmiau porą gabaliukų pangasijų, ir porą - menkės filė. Taip pat apsiėjom be porų ir krapų, kurių neturėjau, bet dar improvizuodama sykiu su pomidorais į keptuvę įdėjau česnako. Jis labai pagardino reikalą. Taip pat žuvį apibarsčiau žuvies prieskoniais, bu esu nepataisomai sugadinta ir viską turiu prieskoninti, na bet išėjo laba labai skaniai.