Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

Nezinau, gal pasikartosiu su receptu, bet man labai skanus sis -
Zuvis prancuziskai

Zuvies file supjaustyti gabaliukais, sudeti i aliejumi istepta skarda, kiekviena gabaleli pabarstyti druska ir juodaisiais pipirais, deti ant virsaus po svoguno griezineli, ant virsaus - pomidoro griezineli. Kepti orkaiteje. As kartu dar ir bulves orkaitej kepu. Labai skaniai gaunas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ditta @ 2008 10 26, 11:54)
Nezinau, gal pasikartosiu su receptu, bet man labai skanus sis -
Zuvis prancuziskai

Zuvies file supjaustyti gabaliukais, sudeti i aliejumi istepta skarda, kiekviena gabaleli pabarstyti druska ir juodaisiais pipirais, deti ant virsaus po svoguno griezineli, ant virsaus - pomidoro griezineli. Kepti orkaiteje. As kartu dar ir bulves orkaitej kepu. Labai skaniai gaunas smile.gif

Kiek maždau laiko kepi? kaip supratau, nereikia apkepinti svogūno?
Atsakyti
Žuvies suktinukai
ešerių ar sterkų filė,
tepamo sūrelio,[gali būti priedais:pomidorais,svogūnais arba saldžiais pipirais}
ploni šaltai rūkytos lašišos gabaleliai ,tiek kiek filės
100ml sauso balto vyno,
citrinų,pipirų aliejaus ,formai patepti medinių smeigtukų
Žuvies filė aptepti sūreliu{jai filė gabaliukai didesni,perpjaukite pusiau}Ant kiekvieno gabaliuko dėkite šaltai rūkytos lašisos gabalėlį,užberkite citrininių pipirų ir druskos.Suvyniokite ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais.Kepimo formą patepkite aliejumi,sudėkite suktinukus ir užpilkite vyno.Formą uždenkite folija.Kepkite 180.C temperatūros orkaiteje 20-35min. 4u.gif
Atsakyti
Labutis smile.gif Atradau jūsų receptukus lotuliukas.gif Labai skaniai skamba smile.gif Nepastebėjau, ar yra šitas. tai parašau smile.gif

Tai marinatas žuviai, aš jame marinuoju lydekas (pastoviai prigaudo MB), tinka ir lašišai, upėtakiui. Kitoms dar nebandžiau. Tai va vienai žuviai (apie 1-1,5 kg.) reikia 1-2 šaukštų aliejaus, 1 šaukšto medaus, 1 šaukšto sūrios sojos, pusės arba nedidelės vienos citrinos sulčių, prieskoninių žolelių visokių. Darau taip - supjaustau žuvį gabaliukais (priklausomai nuo to kaip kepsite - aš taip paruoštas žuvis kepu - keptuvėje, orkaitėje, ant laužo pamautas ant iešmo arba įsuktas į foliją). Supjaustytas žuvis užpilu šiuo marinatu, dar citrinos žievelę likusią išspaudus sultis supjaustau, išmaišau ir laikau nuo 2 val. (kartais parą ar net daugiau, bet tik šaldytuve). Prieš kepant reikia įdėti druskos arba prieskonių su druska pagal skonį. Man labai skanu taip žuvis. O kepama ant iešmo visai neapsvyla smile.gif

Atsakyti
išspaudus sultis supjaustau, išmaišau ir laikau nuo 2 val. (kartais parą ar net daugiau, bet tik šaldytuve).

Neabejoju,kad labai skanu turėtų gautis thumbup.gif mano vyras irgi prijaučiantis žvejys, amžinai turiu sukti galvą ką su ja padaryt biggrin.gif
Bet tik turiu tokį pastebėjimą ax.gif Žuvis, kiek žinau , jei pagauta , o ne pirkta šaldyta, reikia ją suvalgyti per 4 val . nuo nugalabijimo jos ar kaip čia pavadinus lotuliukas.gif
Nes tada jinai geriausiai išsaugo savo visas maistines savybes 4u.gif
Atsakyti
Lašišos ir brokolių apkepas
pasūdytame vandeny ne ilgiau ,kaip penkias min. pavirkite brokolių žiedelius .
Išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu.
Lšišos filė supjaustykite kubeliais,pagardinkite druska,pipirais ir sudėkite į kepimo formą. Puode ištirpinkite sviestą sudėkite poro driežinėlius ir penkias min. patroškinkite.
Nuolat maišydami suberkite miltus,įmaišykite tepamąjį sūrelį ir pieną.
Padardinkite druska,pipirais .
Masę sukrėskite i formą.Ant viršaus suberkite brokolių žiedelius ir kepkite200.C temperat8ros orkait. 25 min.
Atsakyti
Vakar kepdama pangasijaus filė, apvoliojau sezamo sėklose (kaip kad voliojama džiuvėsėliuose kartais), tai nerealiai patiko thumbup.gif labai skanų prieskonį davė pačiai žuviai, pagyvino skonį, o ir sveikiau gerokai, nei džiuvėsėliai... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 02 lapkričio 2008 - 13:47
QUOTE(sharka111 @ 2003 05 20, 20:24)
Galiu pasiulyti savo firmini patiekala,be kurio draugai neisivaizduoja mano baliaus.Dazniausiai naudoju karpi,bet tinka bet kokia zuvis.Zuvi iistrinu druska,pipirais ir kapotu cesnaku(jokiu vegetu),apslakstau citrinos sultimis.Dedu i skarda ir uzpilu sviesiu alumi.Kepu apie 30min(priklausomai nuo zuvies dydzio),visa laika palaistant alumi.Paprasta ir labai tongue.gif



Aš taip dariau, skanu smile.gif tik man alaus pritrūko ax.gif , nes žuvis buvo virš 2 kg. o tik butelį nupirkau doh.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mildaja @ 2008 10 26, 12:22)
Kiek maždau laiko kepi? kaip supratau, nereikia apkepinti svogūno?



Nereik apkepti nei svoguno, nei pomidoro, reik detis juos neapdorotus, taip sakant smile.gif O kepu zuvi apie 15 min mazdaug, na, kol mesa balta tampa wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzele. @ 2008 10 30, 18:48)
išspaudus sultis supjaustau, išmaišau ir laikau nuo 2 val. (kartais parą ar net daugiau, bet tik šaldytuve).

Neabejoju,kad labai skanu turėtų gautis  thumbup.gif  mano vyras irgi prijaučiantis žvejys, amžinai turiu sukti galvą ką su ja padaryt  biggrin.gif
Bet tik turiu tokį pastebėjimą  ax.gif  Žuvis, kiek žinau , jei pagauta , o ne pirkta šaldyta, reikia ją suvalgyti per 4 val . nuo nugalabijimo jos ar kaip čia pavadinus  lotuliukas.gif
Nes tada jinai geriausiai išsaugo savo visas maistines savybes  4u.gif


Ačiū smile.gif O aš girdėjau, kad jokiu būdu lydekos tuoj pat valgyti negalima, tipo tik ką pagautos smile.gif Beje, paskutinėje Verslo klasėje (žurnale) yra labai fainas straipsnis apie lydekas ir jų paruošimą. Pasirodo jų ikrai - delikatesas ir ankščiau buvo vertinami labiau už lašišos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rubinele: 07 lapkričio 2008 - 11:19
Nors man pati skaniausia kepta žuvis tradiciškai-išmaišau su druska, pipirais ir lapeliais ir apvolioji miltuose. SUPER>
Atsakyti
siandien kepiau sviezias skumbres. prieskoniai: raudonelis,pipirai,druska,alyv aliejus, citrinu sultys., zuvi gerai istrinti. deti i kepimo inda,deti citrinos skilteles i vidu, spausti cesnako, kelis lauro lapus, balto vyno stikline, kepti orkaiteje apie 25-30 min. gavosi be proto skaniai smile.gif
Atsakyti