Nezinau, gal pasikartosiu su receptu, bet man labai skanus sis -
Zuvis prancuziskai
Zuvies file supjaustyti gabaliukais, sudeti i aliejumi istepta skarda, kiekviena gabaleli pabarstyti druska ir juodaisiais pipirais, deti ant virsaus po svoguno griezineli, ant virsaus - pomidoro griezineli. Kepti orkaiteje. As kartu dar ir bulves orkaitej kepu. Labai skaniai gaunas
QUOTE(Ditta @ 2008 10 26, 11:54)
Nezinau, gal pasikartosiu su receptu, bet man labai skanus sis -
Zuvis prancuziskai
Zuvies file supjaustyti gabaliukais, sudeti i aliejumi istepta skarda, kiekviena gabaleli pabarstyti druska ir juodaisiais pipirais, deti ant virsaus po svoguno griezineli, ant virsaus - pomidoro griezineli. Kepti orkaiteje. As kartu dar ir bulves orkaitej kepu. Labai skaniai gaunas
Zuvis prancuziskai
Zuvies file supjaustyti gabaliukais, sudeti i aliejumi istepta skarda, kiekviena gabaleli pabarstyti druska ir juodaisiais pipirais, deti ant virsaus po svoguno griezineli, ant virsaus - pomidoro griezineli. Kepti orkaiteje. As kartu dar ir bulves orkaitej kepu. Labai skaniai gaunas
Kiek maždau laiko kepi? kaip supratau, nereikia apkepinti svogūno?
Žuvies suktinukai
ešerių ar sterkų filė,
tepamo sūrelio,[gali būti priedais:pomidorais,svogūnais arba saldžiais pipirais}
ploni šaltai rūkytos lašišos gabaleliai ,tiek kiek filės
100ml sauso balto vyno,
citrinų,pipirų aliejaus ,formai patepti medinių smeigtukų
Žuvies filė aptepti sūreliu{jai filė gabaliukai didesni,perpjaukite pusiau}Ant kiekvieno gabaliuko dėkite šaltai rūkytos lašisos gabalėlį,užberkite citrininių pipirų ir druskos.Suvyniokite ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais.Kepimo formą patepkite aliejumi,sudėkite suktinukus ir užpilkite vyno.Formą uždenkite folija.Kepkite 180.C temperatūros orkaiteje 20-35min.
ešerių ar sterkų filė,
tepamo sūrelio,[gali būti priedais:pomidorais,svogūnais arba saldžiais pipirais}
ploni šaltai rūkytos lašišos gabaleliai ,tiek kiek filės
100ml sauso balto vyno,
citrinų,pipirų aliejaus ,formai patepti medinių smeigtukų
Žuvies filė aptepti sūreliu{jai filė gabaliukai didesni,perpjaukite pusiau}Ant kiekvieno gabaliuko dėkite šaltai rūkytos lašisos gabalėlį,užberkite citrininių pipirų ir druskos.Suvyniokite ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais.Kepimo formą patepkite aliejumi,sudėkite suktinukus ir užpilkite vyno.Formą uždenkite folija.Kepkite 180.C temperatūros orkaiteje 20-35min.
Labutis Atradau jūsų receptukus Labai skaniai skamba Nepastebėjau, ar yra šitas. tai parašau
Tai marinatas žuviai, aš jame marinuoju lydekas (pastoviai prigaudo MB), tinka ir lašišai, upėtakiui. Kitoms dar nebandžiau. Tai va vienai žuviai (apie 1-1,5 kg.) reikia 1-2 šaukštų aliejaus, 1 šaukšto medaus, 1 šaukšto sūrios sojos, pusės arba nedidelės vienos citrinos sulčių, prieskoninių žolelių visokių. Darau taip - supjaustau žuvį gabaliukais (priklausomai nuo to kaip kepsite - aš taip paruoštas žuvis kepu - keptuvėje, orkaitėje, ant laužo pamautas ant iešmo arba įsuktas į foliją). Supjaustytas žuvis užpilu šiuo marinatu, dar citrinos žievelę likusią išspaudus sultis supjaustau, išmaišau ir laikau nuo 2 val. (kartais parą ar net daugiau, bet tik šaldytuve). Prieš kepant reikia įdėti druskos arba prieskonių su druska pagal skonį. Man labai skanu taip žuvis. O kepama ant iešmo visai neapsvyla
Tai marinatas žuviai, aš jame marinuoju lydekas (pastoviai prigaudo MB), tinka ir lašišai, upėtakiui. Kitoms dar nebandžiau. Tai va vienai žuviai (apie 1-1,5 kg.) reikia 1-2 šaukštų aliejaus, 1 šaukšto medaus, 1 šaukšto sūrios sojos, pusės arba nedidelės vienos citrinos sulčių, prieskoninių žolelių visokių. Darau taip - supjaustau žuvį gabaliukais (priklausomai nuo to kaip kepsite - aš taip paruoštas žuvis kepu - keptuvėje, orkaitėje, ant laužo pamautas ant iešmo arba įsuktas į foliją). Supjaustytas žuvis užpilu šiuo marinatu, dar citrinos žievelę likusią išspaudus sultis supjaustau, išmaišau ir laikau nuo 2 val. (kartais parą ar net daugiau, bet tik šaldytuve). Prieš kepant reikia įdėti druskos arba prieskonių su druska pagal skonį. Man labai skanu taip žuvis. O kepama ant iešmo visai neapsvyla
išspaudus sultis supjaustau, išmaišau ir laikau nuo 2 val. (kartais parą ar net daugiau, bet tik šaldytuve).
Neabejoju,kad labai skanu turėtų gautis mano vyras irgi prijaučiantis žvejys, amžinai turiu sukti galvą ką su ja padaryt
Bet tik turiu tokį pastebėjimą Žuvis, kiek žinau , jei pagauta , o ne pirkta šaldyta, reikia ją suvalgyti per 4 val . nuo nugalabijimo jos ar kaip čia pavadinus
Nes tada jinai geriausiai išsaugo savo visas maistines savybes
Neabejoju,kad labai skanu turėtų gautis mano vyras irgi prijaučiantis žvejys, amžinai turiu sukti galvą ką su ja padaryt
Bet tik turiu tokį pastebėjimą Žuvis, kiek žinau , jei pagauta , o ne pirkta šaldyta, reikia ją suvalgyti per 4 val . nuo nugalabijimo jos ar kaip čia pavadinus
Nes tada jinai geriausiai išsaugo savo visas maistines savybes
Lašišos ir brokolių apkepas
pasūdytame vandeny ne ilgiau ,kaip penkias min. pavirkite brokolių žiedelius .
Išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu.
Lšišos filė supjaustykite kubeliais,pagardinkite druska,pipirais ir sudėkite į kepimo formą. Puode ištirpinkite sviestą sudėkite poro driežinėlius ir penkias min. patroškinkite.
Nuolat maišydami suberkite miltus,įmaišykite tepamąjį sūrelį ir pieną.
Padardinkite druska,pipirais .
Masę sukrėskite i formą.Ant viršaus suberkite brokolių žiedelius ir kepkite200.C temperat8ros orkait. 25 min.
pasūdytame vandeny ne ilgiau ,kaip penkias min. pavirkite brokolių žiedelius .
Išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu.
Lšišos filė supjaustykite kubeliais,pagardinkite druska,pipirais ir sudėkite į kepimo formą. Puode ištirpinkite sviestą sudėkite poro driežinėlius ir penkias min. patroškinkite.
Nuolat maišydami suberkite miltus,įmaišykite tepamąjį sūrelį ir pieną.
Padardinkite druska,pipirais .
Masę sukrėskite i formą.Ant viršaus suberkite brokolių žiedelius ir kepkite200.C temperat8ros orkait. 25 min.
Vakar kepdama pangasijaus filė, apvoliojau sezamo sėklose (kaip kad voliojama džiuvėsėliuose kartais), tai nerealiai patiko labai skanų prieskonį davė pačiai žuviai, pagyvino skonį, o ir sveikiau gerokai, nei džiuvėsėliai...
QUOTE(sharka111 @ 2003 05 20, 20:24)
Galiu pasiulyti savo firmini patiekala,be kurio draugai neisivaizduoja mano baliaus.Dazniausiai naudoju karpi,bet tinka bet kokia zuvis.Zuvi iistrinu druska,pipirais ir kapotu cesnaku(jokiu vegetu),apslakstau citrinos sultimis.Dedu i skarda ir uzpilu sviesiu alumi.Kepu apie 30min(priklausomai nuo zuvies dydzio),visa laika palaistant alumi.Paprasta ir labai
Aš taip dariau, skanu tik man alaus pritrūko , nes žuvis buvo virš 2 kg. o tik butelį nupirkau
QUOTE(Mildaja @ 2008 10 26, 12:22)
Kiek maždau laiko kepi? kaip supratau, nereikia apkepinti svogūno?
Nereik apkepti nei svoguno, nei pomidoro, reik detis juos neapdorotus, taip sakant O kepu zuvi apie 15 min mazdaug, na, kol mesa balta tampa
QUOTE(Boruzele. @ 2008 10 30, 18:48)
išspaudus sultis supjaustau, išmaišau ir laikau nuo 2 val. (kartais parą ar net daugiau, bet tik šaldytuve).
Neabejoju,kad labai skanu turėtų gautis mano vyras irgi prijaučiantis žvejys, amžinai turiu sukti galvą ką su ja padaryt
Bet tik turiu tokį pastebėjimą Žuvis, kiek žinau , jei pagauta , o ne pirkta šaldyta, reikia ją suvalgyti per 4 val . nuo nugalabijimo jos ar kaip čia pavadinus
Nes tada jinai geriausiai išsaugo savo visas maistines savybes
Neabejoju,kad labai skanu turėtų gautis mano vyras irgi prijaučiantis žvejys, amžinai turiu sukti galvą ką su ja padaryt
Bet tik turiu tokį pastebėjimą Žuvis, kiek žinau , jei pagauta , o ne pirkta šaldyta, reikia ją suvalgyti per 4 val . nuo nugalabijimo jos ar kaip čia pavadinus
Nes tada jinai geriausiai išsaugo savo visas maistines savybes
Ačiū O aš girdėjau, kad jokiu būdu lydekos tuoj pat valgyti negalima, tipo tik ką pagautos Beje, paskutinėje Verslo klasėje (žurnale) yra labai fainas straipsnis apie lydekas ir jų paruošimą. Pasirodo jų ikrai - delikatesas ir ankščiau buvo vertinami labiau už lašišos
siandien kepiau sviezias skumbres. prieskoniai: raudonelis,pipirai,druska,alyv aliejus, citrinu sultys., zuvi gerai istrinti. deti i kepimo inda,deti citrinos skilteles i vidu, spausti cesnako, kelis lauro lapus, balto vyno stikline, kepti orkaiteje apie 25-30 min. gavosi be proto skaniai