Stai jums trejetas musu megiamiausiu zuvies patiekalu recepteliu:
LASISA GELTONAME PADAZE
Lasisos smota pabarstyti druska, prieskoniais (tik nepersistengti, lasisa - skani zuvis, nereikia jos skonio "uzmusti"). Citrinos sulciu nepilti, citrininiu prieskoniu nenaudoti! (paskui pasakysiu, kodel). Kepti orkaiteje.
Tuo metu ruosti padaza: sumaisyti pora - trejeta saukstu garstyciu su 200 ml. grietineles ir 150 ml. darzoviu sultinio.
Kai zuvis bus beveik iskepusi uzpilti ja siuo padazu ir pakepti dar 11-15 min. Stai kodel negalima citrinos - grietinele sutrauktu. Skoniui tai jokios itakos neturetu, bet vaizdas ne tas...
Salia zuvies patiekti skiltelem plaustyta citrina. Garnyrui labai tinka virti sparagai, brokoliai, mazos morkytes.
Bulves ar ryziai - jusu pasirinkimas.
Ir paskutinis akcentas - smulkiai pjaustyti krapai.
KREMINE KREVECIU SRIUBA
Pora morku ir viena nemaza pora (supjaustytus) isvirti nedideliame kiekyje vandens. Po to juos kartu su sultiniu, kuriame vire, gerai isplakti su blenderiu (mikseriu). Jei lieka gabaliuku - ne beda, dar skaniau.
Tada pilti grietinele (gal 400 ml), deti kario, peletruno, ar kitu jusu megstamu prieskoniu, pilti darzoviu sultinio (gal 200 ml). Proporcijom improvizuokit - grieztu taisykliu nera.
Po to deti krevetes. Sriuba pakaitinti iki uzvirimo, na, dar minutele pavirti ant silpnos ugnies.
Leksteje sriuba pabarstyti smulkiai supjaustytais krapais.
Valgyti su paskrudinta balta duona.
LASISOS SUFLE
Si patiekala dare vyras per praejusias Kucias. Labai skanu, netradiciska.
Taigi, reikia lasisos. Puse jos blenderiu (mikseriu) suplakti kartu su pienu ir pora - trejetu kiausiniu ir saukstu miltu. Sunku man su tom proporcijom, mes visada is akies produktus dedam. Na, tas marmalas turi gautis gana skystas, siek tiek skystesnis uz grietine.
Deti druska ir megstamus prieskonius. As, kaip visada, uz peletruna ;D, pipiriuku. Galite deti kario - ne tik del skonio, bet ir del spalvos.
Tada likusia lasisa supjaustyti smulkuciais gabaliukais ir sudeti i jau paruosta marmala. Jei tingit terliotis, tai blenderiu plakite iskart visa lasisa, tik plakite trumpiau, kad ne iki galo susimaltu, o liktu ir zuvies gabaliuku.
Po to pilti mase i riebalais (pvz.: alyvu aliejumi, sviestu) patepta forma ir kepti orkaiteje. Kepimo laikas? Oi, tiksliai nepasakysiu. Pageidautina, kad sufle butu ne maziau kaip pora-trejeta centimetru storio, bet iskepa gana greitai - gal per pusvalandi.
Patiekti su skiltelem supjaustyta citrina.
Is garnyro tinka tik virtos darzoves - sparagai, brokoliai, morkytes, briuselio kopustai. Bulves ar ryzius uzmirskit

.
Tiesa, smulkinti krapai nepamaisys. ;D
Skanaus!