o sia zuvvi kepu taip:
pengasiju file grietines padaze
2-3 file
2svogunai
did grietine
aliejus
druska
(padazui sutirstint galima ibert miltu)
zuvi supjaustau juostelem plonom, dedu i ikaitinta alieju, vandeniui isgaravus (o galima ir nelaukti) sudedu svogunus supjaustytus pusmenuliukais ir viska apkepinam 5min. poto sudome, ir idedame grietine, sumaisome viska, troskiname apie 15min. galima truputi dapilt vandens ir miltu. padazo bus daug ir tirsto. ir tada su bulvemis virtomis tiekiame. cia "slapio" o ne kepto maisto megejams , skanumelis
i padaza, kai toks nusibos, galima iberti kario prieskoniu, gaunasi taip pat skanu
Gal galite PADĖTI, gal prieš praitas kalėdas vyras kalmaru filė parvilko,aš ją tyliai į šaldklį imečiau ir atseit pamiršau,bet vat jis ją rado ,tai sakau gal kas žno ką iš jos pagamint galima
QUOTE(CARMA @ 2008 09 24, 22:57)
Gal galite PADĖTI, gal prieš praitas kalėdas vyras kalmaru filė parvilko,aš ją tyliai į šaldklį imečiau ir atseit pamiršau,bet vat jis ją rado ,tai sakau gal kas žno ką iš jos pagamint galima
Puslapiu atgal kalmarų receptas
QUOTE(Renačiukas @ 2008 09 08, 19:03)
Aš neseniai troškinau menkę aluje Žuvį įtryniau druska, pipirais, česnakėliu, palaikiau, prieš kepimą apšlakščiau citrinos sultimis, į skardą pyliau alaus ir kepiau apie 45 min. orkaitėje. Buvo skanu, bet skaniau kitą dieną, kuomet žuvis "sugeria" skystį skaniau, nes tik iškepus sausoka buvo
seniai norejau su alumi ka iskepti o zuvies nepjaustei gabaliukais? ir turbut uzdengt nereikia?
QUOTE(Agniska @ 2008 09 25, 14:16)
Puslapiu atgal kalmarų receptas
Dekui,visai akla vakar skaiciau ta puslapi ir nemaciau ,o ka galma dar be kotletu gal kokia misraine kas zino su tais kalmarais
QUOTE(Jini @ 2008 01 08, 19:39)
As zuvies nelabai megstu bet siandien toki superini receptuka pavyko isgauti, kad pakeiciau nuomone apie zuvi
O gaminau taip:
Skorpionžuvės file supjaustyti gabaliukais (gana stambiais). Apibarstyti žuvies prieskoniais (perku skirtingų rūšių ir sumaišau), vištienos prieskoniais ir šafranu (galite nedeti, bet patiekala labai pagardina ), išdėliot į orkaitę išteptą aliejum.
Svogūnus pakepinti, sumaišyti su sutarkuotom morkom, įberti aitriųjų paprikų prieskonių, vegetos, 1 š.vilniaus majonezo, 1š. lydito sūrelio, 2š. helmans majonezo, pora šaukštų kečiupo. Galima manau ir vienos rūšies majonezą dėti, tiesiog rašau ką aš dejau Viską sumaišyti ir uždėti ant žuvies file. Apibarstyti tarkuotu sūriu ir dėti į įkaitusią orkaitę.
Skanaus
O gaminau taip:
Skorpionžuvės file supjaustyti gabaliukais (gana stambiais). Apibarstyti žuvies prieskoniais (perku skirtingų rūšių ir sumaišau), vištienos prieskoniais ir šafranu (galite nedeti, bet patiekala labai pagardina ), išdėliot į orkaitę išteptą aliejum.
Svogūnus pakepinti, sumaišyti su sutarkuotom morkom, įberti aitriųjų paprikų prieskonių, vegetos, 1 š.vilniaus majonezo, 1š. lydito sūrelio, 2š. helmans majonezo, pora šaukštų kečiupo. Galima manau ir vienos rūšies majonezą dėti, tiesiog rašau ką aš dejau Viską sumaišyti ir uždėti ant žuvies file. Apibarstyti tarkuotu sūriu ir dėti į įkaitusią orkaitę.
Skanaus
nu va radau gal ir bus skanu bu vyras išprotėjo parvilko 5kg skorpionžuvies o ji taip man dumblu smirda jau galvojau kad teks išmesti,gal dar kas žinot kokių šios žuvies receptų kad tas (dumblas)nesijaustu gi turi būt
Citrinos sultimis palaistyk, bent jau man lynui padėjo, man irgi žiauriai dumblas nepatinka
QUOTE(laurindre @ 2008 09 26, 19:13)
Citrinos sultimis palaistyk, bent jau man lynui padėjo, man irgi žiauriai dumblas nepatinka
jei zuvis atsiduoda dumblo kvapu reike i zuvies burna ipilti acto palaikiti ,o po to darineti ja.
Pas mane isdarineta buvo, o skorpionzuve isvis file Jauciu, burnos nerasi
Sveikutes Noriu pasidalinti savo lasisos receptuku
4 porcijoms Jums reikes: 4 gabaleliu lasisos file (arba steiko, tuomet kauliukus reikia isimti), 1 citrinos, 1/2 stiklines majonezo, druska, pipirai pagal skoni, petrazoles.
Citrina sutarkuoti. Isspausti sultis. Sumaisyti majoneza, 2 valgomus saukstus citrinos sulciu, 1 valgoma sauksta tarkuotos citrinos, petrazoles, druska, pipirus. Lasisos gabalelius (odele zemyn) sudeti ant folijos, suteptos aliejumi, uztepti puse majonezo-citrinos misinio. Kepti orkaiteje apie 8 min. Patiekti su likusiu majonezo-citrinos misiniu, bulvytemis ir darzovemis.
Mums labai patinka, siulau ir Jums pabandyti
4 porcijoms Jums reikes: 4 gabaleliu lasisos file (arba steiko, tuomet kauliukus reikia isimti), 1 citrinos, 1/2 stiklines majonezo, druska, pipirai pagal skoni, petrazoles.
Citrina sutarkuoti. Isspausti sultis. Sumaisyti majoneza, 2 valgomus saukstus citrinos sulciu, 1 valgoma sauksta tarkuotos citrinos, petrazoles, druska, pipirus. Lasisos gabalelius (odele zemyn) sudeti ant folijos, suteptos aliejumi, uztepti puse majonezo-citrinos misinio. Kepti orkaiteje apie 8 min. Patiekti su likusiu majonezo-citrinos misiniu, bulvytemis ir darzovemis.
Mums labai patinka, siulau ir Jums pabandyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 05 30, 20:41)
Nusirašiau šitą jūsų receptą. Labai paprastas ir skanus pasirodė
O čia paprasta žalia lašiša ar marinuota? Gaunasi kaip bulviniai blynai su lašiša, taip?
O čia paprasta žalia lašiša ar marinuota? Gaunasi kaip bulviniai blynai su lašiša, taip?
na, per velai apsiziurejau - lasisa paprasta zalia, gaunasi panasiai kaip bulviniai blynai, tik stambiau tarkuoti