As vakar labai skaniai ir paparstai pasigaminau pengasijos file
Pacia zuvi apibarsciau santa marios prieskoniais ir citrinos sultimis. Tesla pasidariau is miltu, pieno, majonezo tadzikisko ir vos vos vegetos, isvoliojau joje zuvi ir issikepiau. Man asmeniskai buvo Ir vyrui buvo labai skanu
QUOTE(Makarska @ 2008 02 21, 10:29)
Gal tilapijos? Tikrai skani žuvis, tik brangoka. beje, neturi specifinio prieskonio kaip pangasijai.
Man irgi tilapija tai , nors jos kilogramo kaina gaunasi beveik tokia kaip ir lašišos...
O pangasijos specifinis kvapas visą skonį gadina...
pasiūlysiu LAŠIŠĄ BULVIŲ TARKIUOSE
6 gabaliukai lašišos file
2 valgomieji šaukstai citrinos sulčių,
druskos, pipirų -pagal poreikį,
6 valg.šaukštai miltų,
6valg. šaukštai garstyčių,
6 bulvės,
3 valg šaukšati aliejaus.
Lašišos gabalėlius ištrinti citrinos sultimis, druska, pipirais, tada apvolioti miltuose, aptepti garstyčiomis. Bulves sutarkuoti burokine tarka ir apibarstyti druska.tada tarkiais apdėti lašišą, apspausti ir apkepti keptuvėje, kol gražiai apskrus.
6 gabaliukai lašišos file
2 valgomieji šaukstai citrinos sulčių,
druskos, pipirų -pagal poreikį,
6 valg.šaukštai miltų,
6valg. šaukštai garstyčių,
6 bulvės,
3 valg šaukšati aliejaus.
Lašišos gabalėlius ištrinti citrinos sultimis, druska, pipirais, tada apvolioti miltuose, aptepti garstyčiomis. Bulves sutarkuoti burokine tarka ir apibarstyti druska.tada tarkiais apdėti lašišą, apspausti ir apkepti keptuvėje, kol gražiai apskrus.
QUOTE(airara* @ 2008 03 17, 19:35)
pasiūlysiu LAŠIŠĄ BULVIŲ TARKIUOSE
6 gabaliukai lašišos file
2 valgomieji šaukstai citrinos sulčių,
druskos, pipirų -pagal poreikį,
6 valg.šaukštai miltų,
6valg. šaukštai garstyčių,
6 bulvės,
3 valg šaukšati aliejaus.
Lašišos gabalėlius ištrinti citrinos sultimis, druska, pipirais, tada apvolioti miltuose, aptepti garstyčiomis. Bulves sutarkuoti burokine tarka ir apibarstyti druska.tada tarkiais apdėti lašišą, apspausti ir apkepti keptuvėje, kol gražiai apskrus.
6 gabaliukai lašišos file
2 valgomieji šaukstai citrinos sulčių,
druskos, pipirų -pagal poreikį,
6 valg.šaukštai miltų,
6valg. šaukštai garstyčių,
6 bulvės,
3 valg šaukšati aliejaus.
Lašišos gabalėlius ištrinti citrinos sultimis, druska, pipirais, tada apvolioti miltuose, aptepti garstyčiomis. Bulves sutarkuoti burokine tarka ir apibarstyti druska.tada tarkiais apdėti lašišą, apspausti ir apkepti keptuvėje, kol gražiai apskrus.
reikės išbandyti,neblogai atrodo
o gal kuri žinote kaip galima skaniai pataisyti šviežią skumbrę???
QUOTE(mamitele @ 2008 02 12, 12:17)
galiu pasiulyti skania zuviene
viska deti beveik is karto
i verdanti vandeni i deti zuvi, poto aliejuje paketintas morkas, svoguna ir paprika, imesti juoduju pipiru , zuvies prieskoniu, druskos, po to kokius 5-6 valgomus saukstus mieziniu kruopu, kubeliais pjaustytas bulves, pavirti kokias 10 min , sudeti krapus ir gabaleli sviesto, tada isjungt dujas ir sriuba turi 15 min. pasusti
valgyti su grietine
viska deti beveik is karto
i verdanti vandeni i deti zuvi, poto aliejuje paketintas morkas, svoguna ir paprika, imesti juoduju pipiru , zuvies prieskoniu, druskos, po to kokius 5-6 valgomus saukstus mieziniu kruopu, kubeliais pjaustytas bulves, pavirti kokias 10 min , sudeti krapus ir gabaleli sviesto, tada isjungt dujas ir sriuba turi 15 min. pasusti
valgyti su grietine
Nusirašiau šitą jūsų receptą. Labai paprastas ir skanus pasirodė
QUOTE(airara* @ 2008 03 17, 21:35)
pasiūlysiu LAŠIŠĄ BULVIŲ TARKIUOSE
6 gabaliukai lašišos file
2 valgomieji šaukstai citrinos sulčių,
druskos, pipirų -pagal poreikį,
6 valg.šaukštai miltų,
6valg. šaukštai garstyčių,
6 bulvės,
3 valg šaukšati aliejaus.
Lašišos gabalėlius ištrinti citrinos sultimis, druska, pipirais, tada apvolioti miltuose, aptepti garstyčiomis. Bulves sutarkuoti burokine tarka ir apibarstyti druska.tada tarkiais apdėti lašišą, apspausti ir apkepti keptuvėje, kol gražiai apskrus.
6 gabaliukai lašišos file
2 valgomieji šaukstai citrinos sulčių,
druskos, pipirų -pagal poreikį,
6 valg.šaukštai miltų,
6valg. šaukštai garstyčių,
6 bulvės,
3 valg šaukšati aliejaus.
Lašišos gabalėlius ištrinti citrinos sultimis, druska, pipirais, tada apvolioti miltuose, aptepti garstyčiomis. Bulves sutarkuoti burokine tarka ir apibarstyti druska.tada tarkiais apdėti lašišą, apspausti ir apkepti keptuvėje, kol gražiai apskrus.
O čia paprasta žalia lašiša ar marinuota? Gaunasi kaip bulviniai blynai su lašiša, taip?
QUOTE(endi @ 2008 06 04, 10:52)
per neapsiziurejima nusipirkau skumbres file..... pirma karta su ja susiduriau tai dabar sedziu ir suku galva kaip ja paruost kept keptuvej apvoliojus miltuose, orkaitej, folijoj????patarkite kas ja gaminat..... ji matau riebesne nei kitos zuvys, tad ar tinka iprasti paruosimo budai?
Gal sitas receptas bus idomus (jei dar neiskepei
http://www.skaniai.l...eptos-skumbres/
QUOTE(mergaiciuke30 @ 2005 11 23, 21:50)
APKEPTA LAŠIŠA SU SŪRIU
150 g lašišos filė
50 g svogūnų
aliejaus
30 g fermentinio sūrio
50 g grietinės
sviesto
šauktas miltų
prieskonių
Žuvį supjaustyti į 2-3 riekutes, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį į porcijinę keptuvėlę, ant viršaus žiedais pjaustytus pakepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje 10 minučių (200 laipsnių).
Patiekti toje pačioje porcijinėje keptuvėlėje ant užkandinės lekštės, valgyti užkandine šakute.
150 g lašišos filė
50 g svogūnų
aliejaus
30 g fermentinio sūrio
50 g grietinės
sviesto
šauktas miltų
prieskonių
Žuvį supjaustyti į 2-3 riekutes, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį į porcijinę keptuvėlę, ant viršaus žiedais pjaustytus pakepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje 10 minučių (200 laipsnių).
Patiekti toje pačioje porcijinėje keptuvėlėje ant užkandinės lekštės, valgyti užkandine šakute.
Aš šita patiekala dariau šiandien vyrui vakare. Labai patiko. Paprastas ir greitas. Tik kartu su priekoniais reiketu ir druskos truputi apiberti.
QUOTE(airara* @ 2008 03 17, 22:35)
pasiūlysiu LAŠIŠĄ BULVIŲ TARKIUOSE
Įdomiai,reiks išbandyt
labas rytas
as taip pat noriu pasiulyti savo lasisos recepta:
reikes:
1. lasisos pjausniu
2. miltu arba dziuveseliu apvoliojimui
3. medaus
4. soju padazo
5. garstyciu grudetuju (as turiu Senoviskos garstycios Bouton'd Or, ieskokite su grudeliais, jos priduoda puiku aromata ir prieskoni patiekalui)
6. priskoniu zuviai.
paruosimas:
lasisos pjausnius paprieskoniuoju citrininiais zuvies kepsniu prieskoniais (Santa marios naudoju), apvolioju miltuose ir apkepu is abieju pusiu keptuveje, kol kepa lasisa, pasildau 2 saukstus medaus, 2 saukstus soju padazo (jeigu tamsus, jo reikia kiek meziau, idekite viena, po to padaziuka paragaukite ir nuspreskite ar truksta dar surumo ) ir idedu 2 saukstus grudetuju garstyciu, viska ismaisau.
lasisai iskepus, nupilu alieju ir uzpilu padaziuka ant pjausniu, uzdengiu keptuve dangciu ir keleta minuciu patroskinu.
mineto kieko padazo pakanka keturiems pjausniams, jeigu norite daugiau to padaziuko, tiesiog atitinkamai padidinkite normas, tai tiek, skanaus
as taip pat noriu pasiulyti savo lasisos recepta:
reikes:
1. lasisos pjausniu
2. miltu arba dziuveseliu apvoliojimui
3. medaus
4. soju padazo
5. garstyciu grudetuju (as turiu Senoviskos garstycios Bouton'd Or, ieskokite su grudeliais, jos priduoda puiku aromata ir prieskoni patiekalui)
6. priskoniu zuviai.
paruosimas:
lasisos pjausnius paprieskoniuoju citrininiais zuvies kepsniu prieskoniais (Santa marios naudoju), apvolioju miltuose ir apkepu is abieju pusiu keptuveje, kol kepa lasisa, pasildau 2 saukstus medaus, 2 saukstus soju padazo (jeigu tamsus, jo reikia kiek meziau, idekite viena, po to padaziuka paragaukite ir nuspreskite ar truksta dar surumo ) ir idedu 2 saukstus grudetuju garstyciu, viska ismaisau.
lasisai iskepus, nupilu alieju ir uzpilu padaziuka ant pjausniu, uzdengiu keptuve dangciu ir keleta minuciu patroskinu.
mineto kieko padazo pakanka keturiems pjausniams, jeigu norite daugiau to padaziuko, tiesiog atitinkamai padidinkite normas, tai tiek, skanaus
Pasidalinkite patirtimi smulkiau, kaip sūdote lašišą.
Ačiu
Bet kokios žuvies file supjaustau nemažais gabaliukais, sudedu į kepimo indą, paprieskoniuoju. Atskirai pakepinu svogūniukus, atskirai morkytes. Sudedu ant žuvies. Tuomet padarau grietinės, majonezo ir tarkuoto sūrio mišinuką ir užtepu ant viršaus. Apibarstau kons. kukurūzais arba žirneliais. Orkaitėj kepu apie pusvalandį.
Niam niam Maniškiui labai patinka
Niam niam Maniškiui labai patinka