Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

Neseniai čia buvo užvirusi diskusija ar skorpionžuvė ir pangasijas yra vienas ir tas pats, ar ne. Šis klausimas ir man nedavė ramybės. Šiandien aptikau Žemės ūkio ministro patvirtintą komercinių žuvų rūšių sąrašą, kuriame pangasijas (pangasius hypophthalmus) lietuviškai turėtų skambėti - mažaakis stiklinis šamas, o parduotuvėse rašoma skorpionžuvė (scorpaeniformes) - skorpEnžuvė.
Atkreipiu žuvų mėgėjų dėmesį, kad prekybos centruose abiejų žuvų (pangasijaus ir skorpionžuvės) lotyniškas pavadinimas nurodomas kaip pangasius hypophthalmus. Išeitų, kad po abiem pavadinimais slepiasi ta pati žuvis - mažaakis stiklinis šamas g.gif Kilmės šalis- vietnamas. Viename forume buvau aptikus nuorodą į rusų spaudą, kur rašoma, kad JAV atsisakė importuoti iš Vietnamo šias žuvis, dėl dažnai aptinkamo didelio kiekio pavojingų medžiagų (sorry, bet neprisimenu kokių). Užsidarius vinai rinkai atsidarė kita - Rytų Europa smile.gif .
Beje, Norfos prekybos centruose, žemiausia pangasijų kaina kažkur 6-7 Lt.
Atsakyti
QUOTE(IndruteUK @ 2008 01 29, 12:17)
Perskaiciau visa tema ir neradau niekur zuvies marinate  g.gif  tai vat jei kam idomu, parasysiu smile.gif dievinu tokia zuvyte... thumbup.gif 

*Zuvies file supjaustau nedideliais gabaliukais ir pavoliojusi kiausinio plakinyje ir miltuose apkepu...
*Marinata verdu taip: stambokai supjaustau svoguno daug, gal kokius du didelius ar net tris, priklauso kiek zuvies darau  smile.gif , morkytes irgi supjaustau grezineliais tris didokas, grezineliai turetu buti tokie stamboki irgi. Galima ideti paprikos(bet man neskanu su paprika  schmoll.gif )Tada morkas ir svogunus metu i puoda su vandeniu virti. Vandeniuka padruskinu, papipirinu, imetu kelis zirniukus kvepianciuju pipiru ir lauro lapeliu. Kai viskas isverda, ipilti reiketu kazkur puse stiklines acto, ziureti kad butu toks astrokas tas marinatas, nes zuvis sugeria ta visa astruma, nu zodziu pilant ragauti reikia  rolleyes.gif 
*Kai marinatas atvesta, tada jau galima sudeti ten kepta zuvyte. Palikti kad pastovetu per nakti. Pusryciams bus kaip tik  bigsmile.gif  thumbup.gif 

Man tai tos morkytes ir svoguniukai labai skanu  rolleyes.gif  tai ju iskart nebelieka... Pabandykit tikrai verta... smile.gif Skanaus!  thumbup.gif  mirksiukas.gif  wub.gif

As uzpilu visada tik karstu marinatu,tada jis geriau isigeria thumbup.gif
Atsakyti
Neryte, nu kaip kam... smile.gif as tai kazkodel su saltu pripratus uzpilinet...


O dar pastebejau kad as i tema, bet ne i tema parasiau cia sita recepta lotuliukas.gif doh.gif taigi sita zuvis ne antras patiekalas g.gif nu vepla esu truputy, bet atleisit turbut blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2008 01 29, 13:50)
Kilmės šalis- vietnamas. Viename forume buvau aptikus nuorodą į rusų spaudą, kur rašoma, kad JAV atsisakė importuoti iš Vietnamo šias žuvis, dėl dažnai aptinkamo didelio kiekio pavojingų medžiagų (sorry, bet neprisimenu kokių). Užsidarius vinai rinkai atsidarė kita - Rytų Europa  smile.gif .
Beje, Norfos prekybos centruose, žemiausia pangasijų kaina kažkur 6-7 Lt.

Nieko sau doh.gif
Atsakyti
IndruteUK, labai gerai, kad imetei receptuka mariavimo, nes stintos marinuotos labai skanu, o marinato recepto kazkaip ir nezinojau tiksliai... aciuks.gif
Atsakyti
merginos-saukiu pagalbos-MB parvilko karpi sesiu kg.nu ziauriai didelis.ka skanaus man is jo padaryti?vyras siulo ant groteliu,as noreciau ko nors naujo g.gif pasiulykit,brangiosios ka nors.
Atsakyti
QUOTE(umede @ 2008 02 07, 10:30)
merginos-saukiu pagalbos-MB parvilko karpi sesiu kg.nu ziauriai didelis.ka skanaus man is jo padaryti?vyras siulo ant groteliu,as noreciau ko nors naujo g.gif pasiulykit,brangiosios ka nors.

lotuliukas.gif aciu labai-karpi jau suvalgem biggrin.gif uzmarinavau,palaikiau para,ir kepem grotelese, thumbup.gif gavosi sauniai.darykit,ir kepkit-skanu,skanu!!!
Atsakyti
galiu pasiulyti skania zuviene
viska deti beveik is karto
i verdanti vandeni i deti zuvi, poto aliejuje paketintas morkas, svoguna ir paprika, imesti juoduju pipiru , zuvies prieskoniu, druskos, po to kokius 5-6 valgomus saukstus mieziniu kruopu, kubeliais pjaustytas bulves, pavirti kokias 10 min , sudeti krapus ir gabaleli sviesto, tada isjungt dujas ir sriuba turi 15 min. pasusti
valgyti su grietine
Atsakyti
kazkada gamindavau labai paprasta, bet skanu patiekaliuka: isikepti gabaliukus juros lydekos file; paruosti padaza: pakepinti porus, pomidoru skilteles, pridejus prieskoniuku megiamu, kai viskas suminksteja, ideti grietines. iseina toks tirstas padazas, i ji sumesti kepta zuvi ir uzdengus kelias minutes patroskinti. labai skanu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Modina @ 2008 02 15, 14:15)
kazkada gamindavau labai paprasta, bet skanu patiekaliuka: isikepti gabaliukus juros lydekos file; paruosti padaza: pakepinti porus, pomidoru skilteles, pridejus prieskoniuku megiamu, kai viskas suminksteja, ideti grietines. iseina toks tirstas padazas, i ji sumesti kepta zuvi ir uzdengus kelias minutes patroskinti. labai skanu wink.gif

kaip uzsimaniau zuvies su tokiu tirstu pazadu rolleyes.gif
Atsakyti
pabandylite teliapijos filė, labai skani ir nesmirda labai kaip kepi smile.gif
Atsakyti
Gal tilapijos? Tikrai skani žuvis, tik brangoka. beje, neturi specifinio prieskonio kaip pangasijai.
Atsakyti