Neseniai čia buvo užvirusi diskusija ar skorpionžuvė ir pangasijas yra vienas ir tas pats, ar ne. Šis klausimas ir man nedavė ramybės. Šiandien aptikau Žemės ūkio ministro patvirtintą komercinių žuvų rūšių sąrašą, kuriame pangasijas (pangasius hypophthalmus) lietuviškai turėtų skambėti - mažaakis stiklinis šamas, o parduotuvėse rašoma skorpionžuvė (scorpaeniformes) - skorpEnžuvė.
Atkreipiu žuvų mėgėjų dėmesį, kad prekybos centruose abiejų žuvų (pangasijaus ir skorpionžuvės) lotyniškas pavadinimas nurodomas kaip pangasius hypophthalmus. Išeitų, kad po abiem pavadinimais slepiasi ta pati žuvis - mažaakis stiklinis šamas Kilmės šalis- vietnamas. Viename forume buvau aptikus nuorodą į rusų spaudą, kur rašoma, kad JAV atsisakė importuoti iš Vietnamo šias žuvis, dėl dažnai aptinkamo didelio kiekio pavojingų medžiagų (sorry, bet neprisimenu kokių). Užsidarius vinai rinkai atsidarė kita - Rytų Europa .
Beje, Norfos prekybos centruose, žemiausia pangasijų kaina kažkur 6-7 Lt.
QUOTE(IndruteUK @ 2008 01 29, 12:17)
Perskaiciau visa tema ir neradau niekur zuvies marinate tai vat jei kam idomu, parasysiu dievinu tokia zuvyte...
*Zuvies file supjaustau nedideliais gabaliukais ir pavoliojusi kiausinio plakinyje ir miltuose apkepu...
*Marinata verdu taip: stambokai supjaustau svoguno daug, gal kokius du didelius ar net tris, priklauso kiek zuvies darau , morkytes irgi supjaustau grezineliais tris didokas, grezineliai turetu buti tokie stamboki irgi. Galima ideti paprikos(bet man neskanu su paprika )Tada morkas ir svogunus metu i puoda su vandeniu virti. Vandeniuka padruskinu, papipirinu, imetu kelis zirniukus kvepianciuju pipiru ir lauro lapeliu. Kai viskas isverda, ipilti reiketu kazkur puse stiklines acto, ziureti kad butu toks astrokas tas marinatas, nes zuvis sugeria ta visa astruma, nu zodziu pilant ragauti reikia
*Kai marinatas atvesta, tada jau galima sudeti ten kepta zuvyte. Palikti kad pastovetu per nakti. Pusryciams bus kaip tik
Man tai tos morkytes ir svoguniukai labai skanu tai ju iskart nebelieka... Pabandykit tikrai verta... Skanaus!
*Zuvies file supjaustau nedideliais gabaliukais ir pavoliojusi kiausinio plakinyje ir miltuose apkepu...
*Marinata verdu taip: stambokai supjaustau svoguno daug, gal kokius du didelius ar net tris, priklauso kiek zuvies darau , morkytes irgi supjaustau grezineliais tris didokas, grezineliai turetu buti tokie stamboki irgi. Galima ideti paprikos(bet man neskanu su paprika )Tada morkas ir svogunus metu i puoda su vandeniu virti. Vandeniuka padruskinu, papipirinu, imetu kelis zirniukus kvepianciuju pipiru ir lauro lapeliu. Kai viskas isverda, ipilti reiketu kazkur puse stiklines acto, ziureti kad butu toks astrokas tas marinatas, nes zuvis sugeria ta visa astruma, nu zodziu pilant ragauti reikia
*Kai marinatas atvesta, tada jau galima sudeti ten kepta zuvyte. Palikti kad pastovetu per nakti. Pusryciams bus kaip tik
Man tai tos morkytes ir svoguniukai labai skanu tai ju iskart nebelieka... Pabandykit tikrai verta... Skanaus!
As uzpilu visada tik karstu marinatu,tada jis geriau isigeria
Neryte, nu kaip kam... as tai kazkodel su saltu pripratus uzpilinet...
O dar pastebejau kad as i tema, bet ne i tema parasiau cia sita recepta taigi sita zuvis ne antras patiekalas nu vepla esu truputy, bet atleisit turbut
O dar pastebejau kad as i tema, bet ne i tema parasiau cia sita recepta taigi sita zuvis ne antras patiekalas nu vepla esu truputy, bet atleisit turbut
QUOTE(Makarska @ 2008 01 29, 13:50)
Kilmės šalis- vietnamas. Viename forume buvau aptikus nuorodą į rusų spaudą, kur rašoma, kad JAV atsisakė importuoti iš Vietnamo šias žuvis, dėl dažnai aptinkamo didelio kiekio pavojingų medžiagų (sorry, bet neprisimenu kokių). Užsidarius vinai rinkai atsidarė kita - Rytų Europa .
Beje, Norfos prekybos centruose, žemiausia pangasijų kaina kažkur 6-7 Lt.
Beje, Norfos prekybos centruose, žemiausia pangasijų kaina kažkur 6-7 Lt.
Nieko sau
IndruteUK, labai gerai, kad imetei receptuka mariavimo, nes stintos marinuotos labai skanu, o marinato recepto kazkaip ir nezinojau tiksliai...
merginos-saukiu pagalbos-MB parvilko karpi sesiu kg.nu ziauriai didelis.ka skanaus man is jo padaryti?vyras siulo ant groteliu,as noreciau ko nors naujo pasiulykit,brangiosios ka nors.
QUOTE(umede @ 2008 02 07, 10:30)
merginos-saukiu pagalbos-MB parvilko karpi sesiu kg.nu ziauriai didelis.ka skanaus man is jo padaryti?vyras siulo ant groteliu,as noreciau ko nors naujo pasiulykit,brangiosios ka nors.
aciu labai-karpi jau suvalgem uzmarinavau,palaikiau para,ir kepem grotelese, gavosi sauniai.darykit,ir kepkit-skanu,skanu!!!
galiu pasiulyti skania zuviene
viska deti beveik is karto
i verdanti vandeni i deti zuvi, poto aliejuje paketintas morkas, svoguna ir paprika, imesti juoduju pipiru , zuvies prieskoniu, druskos, po to kokius 5-6 valgomus saukstus mieziniu kruopu, kubeliais pjaustytas bulves, pavirti kokias 10 min , sudeti krapus ir gabaleli sviesto, tada isjungt dujas ir sriuba turi 15 min. pasusti
valgyti su grietine
viska deti beveik is karto
i verdanti vandeni i deti zuvi, poto aliejuje paketintas morkas, svoguna ir paprika, imesti juoduju pipiru , zuvies prieskoniu, druskos, po to kokius 5-6 valgomus saukstus mieziniu kruopu, kubeliais pjaustytas bulves, pavirti kokias 10 min , sudeti krapus ir gabaleli sviesto, tada isjungt dujas ir sriuba turi 15 min. pasusti
valgyti su grietine
kazkada gamindavau labai paprasta, bet skanu patiekaliuka: isikepti gabaliukus juros lydekos file; paruosti padaza: pakepinti porus, pomidoru skilteles, pridejus prieskoniuku megiamu, kai viskas suminksteja, ideti grietines. iseina toks tirstas padazas, i ji sumesti kepta zuvi ir uzdengus kelias minutes patroskinti. labai skanu
QUOTE(Modina @ 2008 02 15, 14:15)
kazkada gamindavau labai paprasta, bet skanu patiekaliuka: isikepti gabaliukus juros lydekos file; paruosti padaza: pakepinti porus, pomidoru skilteles, pridejus prieskoniuku megiamu, kai viskas suminksteja, ideti grietines. iseina toks tirstas padazas, i ji sumesti kepta zuvi ir uzdengus kelias minutes patroskinti. labai skanu
kaip uzsimaniau zuvies su tokiu tirstu pazadu
pabandylite teliapijos filė, labai skani ir nesmirda labai kaip kepi
Gal tilapijos? Tikrai skani žuvis, tik brangoka. beje, neturi specifinio prieskonio kaip pangasijai.