Kažkas klausė seniai, kaip paruošti karšį, tai galiu išduoti savo tėvuko, kuris yra iš pamario krašto, tikrinį pamarinį receptą.
Išdarinėtą šviežią arba šaldytą karšį supjausto maždaug 15 cm pločio gabaliukais, kad būtų mažiau ašakų, tuos galabiukus smulkiai taip dar įpjauna. Įtrina druskele, pipiriuku, vasarą dar ir krapo galiuką įpjausto. Leidžia bent 30 min. pasimarinuoti.
Iškepa keptuvėje, aliejuje.
Tada pasiruošia padažą, kuriam reikia rateliais pjaustyto svogūno (didesnio), morkos, tarkuotos burokine tarka, pomidorų padažo (toks paprastas, be jokių priedų), grietinės šaukšto, jei trūksta, druskos, pipirų. Jei nori švelnesnio skonio - mažuiau pomidorų padažo, daugiau grietinės.
Tai va, apkepa svogūnus, morkas, supila pomidorų padažą ir gauta užpiluką supila ant karšio.
O šiaip tai karšis prasta žuvis - daug ašakų...
Jei uždarysit duris visoms klaidoms - tiesa liks už durų.