Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(Nome @ 2007 11 17, 12:34)
Ir mane "kamuoja" tas pats klausimas. Nes turiu užsišaldžiusį vaivorykštinį upėtakį, tai nežinau ar atšildšius jį būtų galima sūdyti?

Tai kur gi dingo tos žinovės ....... trep trep kojele user posted image
Atsakyti
g.gif g.gif g.gif As visada uzsaldau zuvi be druskos,o kai planuoju kepti tada ir pasudau atitirpusia.
O su pasudytais produktais kameroje reikia atsargiau elgtis... mirksiukas.gif
Atsakyti
prisipirkom svaiatgali karpių maximoje ir ryt rūkysim o rūkumui paruošėem taip: visų pirmą pirkom karpius su -vynais kad nepridegtū prie grotelių,jų neskutėm,nupjovėm galvas,perpjovėm per nugarą,padarėm tokią išklotinę,nuplovėm,gerai nusausinom,pabarstėm druska ,žuvies prieskoniais,traiškytu česnaku,išklotinę sulenkėm ir i šaldytuvą iki rydienos,ryt 3-4 karštai rukysim,niam niam
Atsakyti
PIKANTISKI ZUVIES SUKTINUKAI
Menkiu ar juru lydeku file, 300g sonines, 2 svogunai, 3 skilteles cesnako, stikline tirpaus sultinio, 3 saukstai acto, 4 saukstai miltu, 5 saukstai aliejaus, puse saukstelio garstyciu grudeliu, saukstas susmulkintu petrazoliu lapeliu, druskos, pipiru.
Gabaliukais supjaustyta zuvi apslakstyti actu ir 30 min palaikyti saltai. Tada itrinti susmulkintais cesnakais ir pabarstyti pipirais. Sonine supjaustyti plonais griezineliais. I kiekviena ivynioti po zuvies gabaliuka. Suktinukus persmeigti smeigtukais, pavolioti miltuose ir iskepti aliejumi. Likusiame aliejuje pakepinti griezineliais supjaustytus svogunus, supilti sultini, suberti garstycias, sudeti suktinukus, uzdengti ir troskinti apie 20 min. Pries patiekiant suktinukus su visu padazu sudeti I pusdubeni ir pabarstyti petrazolemis.
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2007 11 17, 12:34)
Ir mane "kamuoja" tas pats klausimas. Nes turiu užsišaldžiusį vaivorykštinį upėtakį, tai nežinau ar atšildšius jį būtų galima sūdyti?

Tai va ........... niekas mums neatsakė šio klausimo, tai ėmiau ir išbandžiau ...... skirtumas didelis nuo šviežiai sūdytos ir jau šaldytos .......... ant šviežios beriasi druskos betkiek , nes neva pati žuvis pasiima druskės tiek, kiek jai reikia ... gaunasi riebu , nesūru, minkšta ........... o pas šaldytą taip gavos ..... žiauriai sūru , neriebu ir sausa schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Voverė @ 2007 11 25, 14:42)
Tai va ........... niekas mums neatsakė šio klausimo, tai ėmiau ir išbandžiau ...... skirtumas didelis nuo šviežiai sūdytos ir jau šaldytos ..........  ant šviežios beriasi druskos betkiek , nes neva pati žuvis pasiima druskės tiek, kiek jai reikia ... gaunasi riebu , nesūru, minkšta ........... o pas šaldytą taip  gavos ..... žiauriai sūru , neriebu ir sausa  schmoll.gif

o gal tas ir nuo žuvies rūšies priklauso?
Atsakyti
QUOTE(tarijo @ 2007 11 25, 21:51)
o gal tas ir nuo žuvies rūšies priklauso?

nemanau ..... po šaldymo žuvies struktūra pasikeičia ........ na ne tik žuvies, o visų produktų ........ tas turbūt ir lemia tokį akivaizdų skirtumą
Atsakyti
Aaaa, tai čia dėl to unsure.gif
Atsakyti
sveikos, as esu virusi zuvies suktinukus tokiame kaip ir marinate: vanduo, lauro lapas, druska , pipirai, o padaza gaminau atskirai is virto kiausinio ir sviesto: ji smulkiai supjausciau ir kepiau svieste, pabarsciau zalumynais, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
o gal kas žino kokių receptų su ančiuviais? blink.gif
Atsakyti
Kažkas klausė seniai, kaip paruošti karšį, tai galiu išduoti savo tėvuko, kuris yra iš pamario krašto, tikrinį pamarinį receptą.

Išdarinėtą šviežią arba šaldytą karšį supjausto maždaug 15 cm pločio gabaliukais, kad būtų mažiau ašakų, tuos galabiukus smulkiai taip dar įpjauna. Įtrina druskele, pipiriuku, vasarą dar ir krapo galiuką įpjausto. Leidžia bent 30 min. pasimarinuoti.

Iškepa keptuvėje, aliejuje.

Tada pasiruošia padažą, kuriam reikia rateliais pjaustyto svogūno (didesnio), morkos, tarkuotos burokine tarka, pomidorų padažo (toks paprastas, be jokių priedų), grietinės šaukšto, jei trūksta, druskos, pipirų. Jei nori švelnesnio skonio - mažuiau pomidorų padažo, daugiau grietinės.

Tai va, apkepa svogūnus, morkas, supila pomidorų padažą ir gauta užpiluką supila ant karšio.

O šiaip tai karšis prasta žuvis - daug ašakų...
Atsakyti
o man Pangasijos nepatiko - labai riebi žuvis. Pirmą karta pjausciau nuo žuvies lašinius kaip nuo kiaulienos ...
Atsakyti