Mano šeimos ir draugų mėgstamas
Žuvies apkepas "SKANĖSTAS"Reikės:
Jaunos cukinijos (neluptos, supjaustyttos 0,5 cm. žiedais)
Trijų pomidorų ( taip pat supajaustytų žiedais)
Poro ( irgi žiedais)
Baltos žuvies be kaulų filė (labai tinka
pangrasija arba
tilapija -ypač)
2 stiklinių ryžių (arba "Jasmine" arba "Basmati" arba "Camolino", kiti netinka)
Į stiklinę stačiakampę formą sloksniuojame:
Cukinijos žiedai
Pomidorų žiedai
Pilam puodelį sausų ryžių,
Dedame sluoksnį žuvies
Vėl puodelis ryžių
Sluosnis Pomidoro žiedas-cukinijos žiedas- pomidoras-cukinija-....
Visa tai užpilame plakiniu (turi semti viršutinį sluoksnį, jei trūksta, dapilame vandens):
2 kiaušinių
1 šaukšto majonezo
100 gr. grietinėlės
"Santa Maria" prieskoninių žolelių žuviai
Druskos
1,5 st vandens
Ir ŠALTĄ orkaitę, įjungtą iki 200 laipsnių, apie 1 val. uždengę folija. Po to foliją nuimam, pabarstom tarkuotu fermentiniu sūriu, palaikom dar 10 min. ir išjungiam.
Skaniausias pastovėjęs dar kokią val. išjungtoj orkaitėj.
labai mėgstu patiekti svečiams, nes galiu iš anksto pasiruošti, nesibaimindama, kad atšals.
Labai paprasta ir tikrai labai skanu.
Papildyta:Oi, sorry, pamiršau... porus BARSTYTI ANT ŽUVIES