Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(lincikas5 @ 2007 11 07, 16:44)
Paskutiniu metu perku tik pegasiju file thumb_yello.gif Juros lydeka paskutiniu metu labai pasigadino.Atsileidzia is kilogramo puse litro vandens ir nera ka valgyti.O pegasija tikrai labai skani zuvis,kaulo nei vieno nerasit.Siek tiek jauciasi dumblo skonis,kaip karpio ar skorpionzuves,bet mus nuo to dar skaniau essen.gif

PANGASIJOS
Atsakyti
QUOTE(editabit @ 2007 11 07, 15:56)
PANGASIJOS




Pangasijos??? Galbut blush2.gif
Atsakyti
Kiek visokių gerų receptukų čia thumbup.gif Aš, kaip pradedančioji šeimininkė, irgi galiu sau daug ką gero rasti ax.gif Norėčiau paklausti, kokią grietinėlę naudojate gamindamos maistą? Žinau tą rama grietinėlę, bet ten jos kiek daugoka, gal tiktų ir ta grietinėlė mažuose pakeliuose?
Atsakyti
Gal kas galėtų pasidalinti mintimis, kiek daugmaž minučių ir kokioje temperatūroje reikėtų kepti lašišos gabaliukus folijoje?

Aha, ir mane dar domintų klausimas dėl grietinėlės, tik trup kitu aspektu, o kokio riebumo grietinėlę naudojate, tą riebiausią ar tą liesesnę?

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aisvyde: 09 lapkričio 2007 - 17:58
As tai visada perku 35% grietinele.Riebiau,skaniau,sociau... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2007 11 09, 21:03)
As tai visada perku 35% grietinele.Riebiau,skaniau,sociau... lotuliukas.gif


Maniau, kad ji skirta tik kavai baltinti, na, jei tinka ir kitiems patiekalams, as taip pat darysiu sociau, skaniau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2007 11 09, 19:56)
Gal kas galėtų pasidalinti mintimis, kiek daugmaž minučių ir kokioje temperatūroje reikėtų kepti lašišos gabaliukus folijoje?

Aha, ir mane dar domintų klausimas dėl grietinėlės, tik trup kitu aspektu, o kokio riebumo grietinėlę naudojate, tą riebiausią ar tą liesesnę?

4u.gif


180 laipsniu temperaturoje 30-35 min. O grietinele bet kokia tiks, as ir 15 proc. ipilu, skonis nepablogeja nuo to.
Atsakyti
QUOTE(editabit @ 2007 11 10, 16:01)
180 laipsniu temperaturoje 30-35 min. O grietinele bet kokia tiks, as ir 15 proc. ipilu, skonis nepablogeja nuo to.

Valiooo, kepsiu lašišą, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Mano šeimos ir draugų mėgstamas

Žuvies apkepas "SKANĖSTAS"

Reikės:
Jaunos cukinijos (neluptos, supjaustyttos 0,5 cm. žiedais)
Trijų pomidorų ( taip pat supajaustytų žiedais)
Poro ( irgi žiedais)
Baltos žuvies be kaulų filė (labai tinka pangrasija arba tilapija -ypač)
2 stiklinių ryžių (arba "Jasmine" arba "Basmati" arba "Camolino", kiti netinka)


Į stiklinę stačiakampę formą sloksniuojame:
Cukinijos žiedai
Pomidorų žiedai
Pilam puodelį sausų ryžių,
Dedame sluoksnį žuvies
Vėl puodelis ryžių
Sluosnis Pomidoro žiedas-cukinijos žiedas- pomidoras-cukinija-....

Visa tai užpilame plakiniu (turi semti viršutinį sluoksnį, jei trūksta, dapilame vandens):

2 kiaušinių
1 šaukšto majonezo
100 gr. grietinėlės
"Santa Maria" prieskoninių žolelių žuviai
Druskos
1,5 st vandens

Ir ŠALTĄ orkaitę, įjungtą iki 200 laipsnių, apie 1 val. uždengę folija. Po to foliją nuimam, pabarstom tarkuotu fermentiniu sūriu, palaikom dar 10 min. ir išjungiam.

Skaniausias pastovėjęs dar kokią val. išjungtoj orkaitėj.

labai mėgstu patiekti svečiams, nes galiu iš anksto pasiruošti, nesibaimindama, kad atšals.

Labai paprasta ir tikrai labai skanu. thumbup.gif
Papildyta:
Oi, sorry, pamiršau... porus BARSTYTI ANT ŽUVIES doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 12 lapkričio 2007 - 18:17
O as "paslapcia" mirksiukas.gif pasidalinsiu savo anytos super paprastu receptu, kaip pagaminti svelnu, burnoje tirpstanti karpi.. Beje, as apie toki gaminima anksciau ne girdet nebuvau girdejus, bet kai papasakojau savo draugei, pasirodo, seniai jau sitas receptas gyvuoja.. Tad is anksto atsiprasau tai zinanciu ir informuoju nezinancias:
Reikia isdarineto karpio gabaliukus truputi pavolioti miltuose ir trumpai is abieju pusiu apkepkti. Cia svarbu neperkepti, kad mesyte nuo kaulu nesidalytu. Tada gabaliukus sudeti i puoda ir uzpilti pieno tiek, kad apsemtu. Virti ant labai silpnos ugnies, kol prades kilti puteles (na, iki tol, be abejo, druskos pagal skoni ideti). Tada ideti siek tiek (na, sauksta - du, priklausomai nuo zuvies kiekio) miltu (kad nesusoktu gabaliukais galima is anksto ismaisyti vandenyje) - gausis svelni minksta zuvis a la Beshamelio padaze (kai kas dar i visa tai megsta ideti krapu ar kitu papildomu prieskoniu).
Toki dalyka su bulviu kose mano vyras labai megsta (sakau gi - anytos receptas) doh.gif
Atsakyti
O jūs man, mielosios, atsakykit g.gif ......... nusipirkau jūrinį upėtakį ....... dalį pasisūdžiau ,o dalį užsišaldžiau . Ar galėsiu aš sūdyti tą savo užsišaldytą upėtakį g.gif Ar tik šviežią galima sūdyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Voverė @ 2007 11 14, 22:24)
O jūs man, mielosios, atsakykit  g.gif  ......... nusipirkau jūrinį upėtakį ....... dalį pasisūdžiau ,o dalį užsišaldžiau . Ar galėsiu aš sūdyti tą savo užsišaldytą upėtakį  g.gif  Ar tik šviežią galima sūdyti  g.gif

Ir mane "kamuoja" tas pats klausimas. Nes turiu užsišaldžiusį vaivorykštinį upėtakį, tai nežinau ar atšildšius jį būtų galima sūdyti?
Atsakyti