O aš labai mėgstu jūrinę vėgėlę,niam niam
[B]Farširuota karpis
Reikia karpio apie 1-1,5kg
Kelių morkų
Svogūnų
Džiovintos bandelės arba batono
Žuvies prieskonių.
Želatinos
Karpiu nuvalome žvynus, vidurius išvalome šaukštu neperpjovus pilvo. Nulupame atsargiai odą. Nuimame mėsyte nuo kaulu. Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas sutarkuojame burokine tarka i pakepiname kartu su svogūnais. Batona užpilame karštu pienu. Mėsyte(žuvies), svogūnus su morkom ir batona permalame mėsmale 2 kartus. Prikimšame karpio išnara gautu mišiniu. Imame puoda su vandeniu dedame cielas nuskustas morkas svogūna ir prieskoniniu žolelių ir karpį. Verdame apie 1,5val. Išvirus karpį išimame, dedame į lėkštę. Verdame drebučius. Išteipiname žalatiną supilam į perkoštą sultinį(ten kur virė karpis),pakaitinam ir užpilam ant karpio ir pravėsus į šaldytuvą.
Skanaus
Reikia karpio apie 1-1,5kg
Kelių morkų
Svogūnų
Džiovintos bandelės arba batono
Žuvies prieskonių.
Želatinos
Karpiu nuvalome žvynus, vidurius išvalome šaukštu neperpjovus pilvo. Nulupame atsargiai odą. Nuimame mėsyte nuo kaulu. Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas sutarkuojame burokine tarka i pakepiname kartu su svogūnais. Batona užpilame karštu pienu. Mėsyte(žuvies), svogūnus su morkom ir batona permalame mėsmale 2 kartus. Prikimšame karpio išnara gautu mišiniu. Imame puoda su vandeniu dedame cielas nuskustas morkas svogūna ir prieskoniniu žolelių ir karpį. Verdame apie 1,5val. Išvirus karpį išimame, dedame į lėkštę. Verdame drebučius. Išteipiname žalatiną supilam į perkoštą sultinį(ten kur virė karpis),pakaitinam ir užpilam ant karpio ir pravėsus į šaldytuvą.
Skanaus
QUOTE(wioletukas @ 2007 09 24, 22:13)
[B]Farširuota karpis
Reikia karpio apie 1-1,5kg
Kelių morkų
Svogūnų
Džiovintos bandelės arba batono
Žuvies prieskonių.
Želatinos
Karpiu nuvalome žvynus, vidurius išvalome šaukštu neperpjovus pilvo. Nulupame atsargiai odą. Nuimame mėsyte nuo kaulu. Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas sutarkuojame burokine tarka i pakepiname kartu su svogūnais. Batona užpilame karštu pienu. Mėsyte(žuvies), svogūnus su morkom ir batona permalame mėsmale 2 kartus. Prikimšame karpio išnara gautu mišiniu. Imame puoda su vandeniu dedame cielas nuskustas morkas svogūna ir prieskoniniu žolelių ir karpį. Verdame apie 1,5val. Išvirus karpį išimame, dedame į lėkštę. Verdame drebučius. Išteipiname žalatiną supilam į perkoštą sultinį(ten kur virė karpis),pakaitinam ir užpilam ant karpio ir pravėsus į šaldytuvą.
Skanaus
Reikia karpio apie 1-1,5kg
Kelių morkų
Svogūnų
Džiovintos bandelės arba batono
Žuvies prieskonių.
Želatinos
Karpiu nuvalome žvynus, vidurius išvalome šaukštu neperpjovus pilvo. Nulupame atsargiai odą. Nuimame mėsyte nuo kaulu. Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas sutarkuojame burokine tarka i pakepiname kartu su svogūnais. Batona užpilame karštu pienu. Mėsyte(žuvies), svogūnus su morkom ir batona permalame mėsmale 2 kartus. Prikimšame karpio išnara gautu mišiniu. Imame puoda su vandeniu dedame cielas nuskustas morkas svogūna ir prieskoniniu žolelių ir karpį. Verdame apie 1,5val. Išvirus karpį išimame, dedame į lėkštę. Verdame drebučius. Išteipiname žalatiną supilam į perkoštą sultinį(ten kur virė karpis),pakaitinam ir užpilam ant karpio ir pravėsus į šaldytuvą.
Skanaus
Tikrai labai skaniai atrodo,bet man per sudėtinga būtų
šiandien labai skaniai ir paprastai vyras pagamino pagautą lydeką.
Reikės:
1. žuvies (beabejo);
2. santa maria priskonių citrininių;
3. grietinės;
4. vegetos prieskonių;
5. aliejaus.
žuvį supjausčius gabalėliais pagardiniti citrininiais žuvies prieskoniais ir palaikyti kelias valandas. Į keptuvę įpilti aliejaus ir apkepti žuvį. Po to dėti ant kiekvieno žuvies gabaliuko grietinės (gausiai) ir apibarstyti vegeta. Taip tegul troškinasi apie 15 min. Gaunasi minkšta žuvis ir skanus padažiukas.
Mes valgome su ryžiais ir mišraine.
Skanaus
Reikės:
1. žuvies (beabejo);
2. santa maria priskonių citrininių;
3. grietinės;
4. vegetos prieskonių;
5. aliejaus.
žuvį supjausčius gabalėliais pagardiniti citrininiais žuvies prieskoniais ir palaikyti kelias valandas. Į keptuvę įpilti aliejaus ir apkepti žuvį. Po to dėti ant kiekvieno žuvies gabaliuko grietinės (gausiai) ir apibarstyti vegeta. Taip tegul troškinasi apie 15 min. Gaunasi minkšta žuvis ir skanus padažiukas.
Mes valgome su ryžiais ir mišraine.
Skanaus
QUOTE(airv @ 2007 09 24, 23:31)
šiandien labai skaniai ir paprastai vyras pagamino pagautą lydeką.
Reikės:
1. žuvies (beabejo);
2. santa maria priskonių citrininių;
3. grietinės;
4. vegetos prieskonių;
5. aliejaus.
žuvį supjausčius gabalėliais pagardiniti citrininiais žuvies prieskoniais ir palaikyti kelias valandas. Į keptuvę įpilti aliejaus ir apkepti žuvį. Po to dėti ant kiekvieno žuvies gabaliuko grietinės (gausiai) ir apibarstyti vegeta. Taip tegul troškinasi apie 15 min. Gaunasi minkšta žuvis ir skanus padažiukas.
Mes valgome su ryžiais ir mišraine.
Skanaus
Reikės:
1. žuvies (beabejo);
2. santa maria priskonių citrininių;
3. grietinės;
4. vegetos prieskonių;
5. aliejaus.
žuvį supjausčius gabalėliais pagardiniti citrininiais žuvies prieskoniais ir palaikyti kelias valandas. Į keptuvę įpilti aliejaus ir apkepti žuvį. Po to dėti ant kiekvieno žuvies gabaliuko grietinės (gausiai) ir apibarstyti vegeta. Taip tegul troškinasi apie 15 min. Gaunasi minkšta žuvis ir skanus padažiukas.
Mes valgome su ryžiais ir mišraine.
Skanaus
Jei gerai supratau,tau uždėjus grietinę ant žuvies,jos jau nebereikia vartyti,ar ne?
QUOTE(Agniska @ 2007 09 25, 06:03)
Jei gerai supratau,tau uždėjus grietinę ant žuvies,jos jau nebereikia vartyti,ar ne?
gerai supratai
O galima upėtakį sūdyti,taip kaip lašišą?
būkit žmonės, patarkit, kaip ruošiat skorpionžuvę, kad nesijaustų dumblo skonio Bandžiau piene mirkyt, bet vistiek jaučiasi man tas dumblas.
Kiek valgau baruose ar restoranuose - nuostabiausio skonio žuvis. Na, namie .. Kažkaipgi ją paruošia, kad to dumblo nesijaustų
Kiek valgau baruose ar restoranuose - nuostabiausio skonio žuvis. Na, namie .. Kažkaipgi ją paruošia, kad to dumblo nesijaustų
QUOTE(Agniska @ 2007 10 03, 17:23)
O galima upėtakį sūdyti,taip kaip lašišą?
Taip .galima ji juk raudona žuvis
QUOTE(Bebre @ 2007 10 22, 14:21)
Taip .galima ji juk raudona žuvis
Kaip gaila,kad v4lai atsakymas atėjo,kaip buvo Maximoj akcija,galvojau nusipirkt sūdymui,bet nedašlo,kad galima
Žuvies apkepėlė
Ingridientai:
Rudagalvės menkės file,
Majonezas,
Prieskoniai,
Svogūnai,
Morkos,
Sūris,
Aliejus skardai.
Paruošimas: Į skardą, išteptą aliejumi, sluoksniais dėti rudagalvės menkės file, apibarstyti prieskoniais, aptepti majonezu, sudėti svogūnus riekutėmis, užtarkuoti morkas, vėl aptepti majonezu. Kepti 45 min. orkaitėje. Baigus kepti užtarkuoti daug sūrio ir palikti orkaitėje kol ištirps.
Ingridientai:
Rudagalvės menkės file,
Majonezas,
Prieskoniai,
Svogūnai,
Morkos,
Sūris,
Aliejus skardai.
Paruošimas: Į skardą, išteptą aliejumi, sluoksniais dėti rudagalvės menkės file, apibarstyti prieskoniais, aptepti majonezu, sudėti svogūnus riekutėmis, užtarkuoti morkas, vėl aptepti majonezu. Kepti 45 min. orkaitėje. Baigus kepti užtarkuoti daug sūrio ir palikti orkaitėje kol ištirps.
Paskutiniu metu perku tik pegasiju file Juros lydeka paskutiniu metu labai pasigadino.Atsileidzia is kilogramo puse litro vandens ir nera ka valgyti.O pegasija tikrai labai skani zuvis,kaulo nei vieno nerasit.Siek tiek jauciasi dumblo skonis,kaip karpio ar skorpionzuves,bet mus nuo to dar skaniau