Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(Tučka @ 2007 02 27, 20:27)
Ne tik maximoj parsiduoda  schmoll.gif  Yra ir norfoj ir aisku pigiau  tongue.gif  O kokybe ta pati, nes pirkau ir ten ir ten  thumbup.gif

tai ,kad norfoj nesu macius o kokioj?
Atsakyti
QUOTE(belosneska @ 2007 03 03, 16:15)
tai ,kad norfoj nesu macius o kokioj?


As pirkau karoliniskiu Norfoj (kometoj) 4u.gif
Atsakyti
o as siandien pagaminau tikra sedevra
norfoj buvo skorpionzuves ispardavimas
tai istroskinau orkaitej

essen.gif
receptas mano sukurtas:

sluoksniukas svogunu ziedeliu
sluoksniukas tarkuotu morku
sluoksniukas skorpionzuvies
vel svogunai, morkos, zuvis
virsutinis sluoksnis svogunai
zinoma druskyte, pipirai ir zuvies prieskoniukai

ant virsaus uzpyliau padaza:

2 saukst. grietines
1 saukstas pomidoru padazo
2 saukstai vandens
1didelis trintas pomidoras
pilnas arbatinis saukstelis saldytu krapu
druskyte

uzdengiau dangciu ir i 200 laipsniu orkaite
kepti 30-40 min (berods tiek kepiau, bet tikrinau pagal virsuj esancius svogunus)

thumbup.gif thumbup.gif seima buvo patenkinta gathering.gif
Atsakyti
Gal kas žinot, kaip skaniai iškepti otą? Ir apskritai kur galima nusipirkti šviežio oto Vilniuje? Domina tai, kokie prieskoniai labiausiai tiktų otui ir kaip jo file kepti, kad žuvis nesuirtų. Nes kiek yra tekę valgyti, tai labai minkšta žuvis, neįsivaizduoju, kaip kepant apversti ir nesuardyti kepsnio g.gif
Atsakyti
O as kai noriu zuvies darau tokia uzkepele ax.gif
Nusiperku bet kokios zuvies 500g ja smulkiai supjaustau ir pakepinu su pipirais ir druska, atskirai pakepinu dorzoves su pipirais ir druska (maiseli visa idedu, kur buna zirneliai morkos kopustai sparagines pupeles), isverdu ryziu kazkur 200g.
Viska sudedu i stiklini inda, ismaisau ir uzpilu grietineles 250g ir i orkaite 200laipsniu 10-15min, kartais dar uzdedu surio.
Atsakyti
Na aš čia neseniai išbandžiau iš močiutės receptų žuvį drebučiuose, liuks gavosi.

Žuvis drebučiuose

Reikia: 1.5 kg žuvies (aš dariau iš lašišos ir pangasijaus (skorpionžuvės)), daržovių prieskonių (vegeta ir panašiai), 1 kiaušinis, 1 morka, 1 citrina, petražolių lapelių, 1 svogūnas, lauro lapų, pipirų, baltos želatinos litrui vandens.

Gamyba: Į šaltą vandenį sudėti žuvį, nuskustą morką, svogūną, 3 lauro lapus, 5 pipirus, daržovių prieskonius ir druskos (kad vanduo būtų sūrus kaip sriubai). Virti ant lėtos ugnies pusę valandos (žiūrėti kad žuvis labai nesuirtų), tada žuvį išgriebti su kiaurasamčiu į dubenį ir leisti kiek atvėsti. Sultinį perkošti per sietelį. Morką, kuri virė sultinyje supjaustyti griežinėliais.
Pravėsusią žuvį padalinti mažais gabaliukais (paprastai ji pati payra, nereikia nei pjaustyti) ir sudėti į dubenį, kuriame ir patieksime. Į tą patį dubenį sudėkite morką ir smulkiai supjaustytus petražolių lapelius ir permaišykite rankomis kad tolygiai pasiskirstytų tarp žuvies.
Į žuvies sultinį įpilti maždaug pusės citrinos sultis. Paimkite sultinio tiek, kiek reikės užpilti žuviai inde. Jei sultinio buvo mažai ir jį skiedėte, įdėkite druskos ir prieš pildami želatiną užvirkite. Į šiltą (jei atvėso, ant silpnos ugnies, tik nevirinkite) supilkite išbrinkytą želatiną (imkite proporcija nurodyta ant pakelio, jei sultinio litras imkite želatinos litrui). Maišykite pildami. Sultinį užpilkite ant žuvies dubenyje.
Papuoškite kietai virto kiaušinio griežinėliais (galima ir žaliais žirneliais) - taip kad sultinys juos apsemtų. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite sustengti.
Atsakyti
Kepu žuvies apkepą. Perku skorpionžuvę, atlaidinu, suprieskoninu, paskui verčiu į keptuvę, užpilu sočiai pienu ir šiek tiek tame piene paverdu ant silpnutės ugnies. Paskui žuvį nukošiu, nes to pieno dar prireiks.
Išverdu bulves su daržovėmis (perku kokį nors šaldytų daržovių mišinį, kuo įvairesnių). Išvirus ir įdėjus prieskonių (pvz muskato) ir sviestuko bei supylus pieną nuo žuvies sutrinu košę. Tada skardoj sluoksniuoju daržovių košę ir žuvį. Viršutinį daržovių sluoksnį apibarstau tarkuotu sūriu ir į orkaitę.

Valgyti skanu ir su citrina, ir su grietine.
Papildyta:
QUOTE(vija @ 2007 04 13, 11:47)
Kepu žuvies apkepą. Perku skorpionžuvę, atlaidinu, suprieskoninu, paskui verčiu į keptuvę, užpilu sočiai pienu ir šiek tiek tame piene paverdu ant silpnutės ugnies. Paskui žuvį nukošiu, nes to pieno dar prireiks.
Išverdu bulves su daržovėmis (perku kokį nors šaldytų daržovių mišinį, kuo įvairesnių). Išvirus ir įdėjus prieskonių (pvz muskato) ir sviestuko bei supylus pieną nuo žuvies sutrinu košę. Tada skardoj sluoksniuoju daržovių košę ir žuvį. Viršutinį daržovių sluoksnį apibarstau tarkuotu sūriu ir į orkaitę.

Valgyti skanu ir su citrina, ir su grietine.


va čia panašus variantas su daug daug foto:
http://cook.danneman.../mains/fishpie/
Atsakyti
QUOTE(Divena @ 2007 02 14, 18:50)
Aš kepu lašisą orkaiteje.Ištrinu druska pipirais ,idedu krapu ,citrinos griezineliu .Viska dedu i foliją-uzdedu sviesto ,tada suvynioju ir kepu.Prieš baigiant kepti atidengiu foliją ir dar truputi pakepu. thumbup.gif

o kiek laiko ir kokia temperatura? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2007 04 13, 12:53)
Kepu žuvies apkepą. Perku skorpionžuvę, atlaidinu, suprieskoninu, paskui verčiu į keptuvę, užpilu sočiai pienu ir šiek tiek tame piene paverdu ant silpnutės ugnies. Paskui žuvį nukošiu, nes to pieno dar prireiks.
Išverdu bulves su daržovėmis (perku kokį nors šaldytų daržovių mišinį, kuo įvairesnių). Išvirus ir įdėjus prieskonių (pvz muskato) ir sviestuko bei supylus pieną nuo žuvies sutrinu košę. Tada skardoj sluoksniuoju daržovių košę ir žuvį. Viršutinį daržovių sluoksnį apibarstau tarkuotu sūriu ir į orkaitę.

Valgyti skanu ir su citrina, ir su grietine.
Papildyta:
va čia panašus variantas su daug daug foto:
http://cook.danneman.../mains/fishpie/



SUPER receptas. Si vakara dariau pagal si recepta vaakaariene. Pasirinkau lasisa ir pangasiju file. o daugiau viska dariau pagal paveiksliukus. Labai skanu! rekomenduoju!
Atsakyti
Aš ir didelė žuvies mėgėja,man gali mėsos ir nebūti.Žodžiu neseniai restorane teko valgyti labai įdomaus skonio file žuvytę,nežinau kieno file,bet labai idomiai tešla padaryta,manyčiau tešla kaip ir visada darom,bet į ja įdėta migdolų drožlių,tai skonis neapsakomas,pabandykit išsikept... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sharka111 @ 2003 05 24, 17:13)
Dar zinau labai fainus sventinius paprastai gaminamus kepsnius.Tinka bet kokios zuvies file.As dazniausiai naudoju starki.File supjaustyti delno dydzio gabalais,pabarstyti druska,pipirais,citrinos sulciu uzspausti.Dar reikes:po 2 saukstus majonezo ir pomidoru padazo,lydyto surio.Zuvi deti i ikaitinta keptuve,kai apkeps viena puse,apversti ir uztepti sumaisytu majonezu su pomidoru padazu.Po 1min. uzdeti kepsnio dydzio surio rieke.Keptuve uzdengti,suris issileis ir isjungti.Prie tu kepsniu as verdu ryzius,itarkavus i juos morka.Ir valgydama i ryzius dar isidedu pomidoru padazo. tongue.gif


Gaminau pagal ši receptuką - buvo labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
o as tik norejau pasakyti, kad labai skani man panga ax.gif verta pabandyti
Atsakyti