Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

Labai dietiskas ir skanus patiekalas.  ZUVIS FOLIJOJE
Pasiruosiu tiek folijos gabalu, kiek bus porciju. Ant folijos dedu gabaliukais supjaustyta ir apibarstyta zuvies prieskoniais juros lydekos file. Ant virsaus viska, ka tuo metu turiu saldytuve:sutarkuotos morkos, saldytu kalafijoru, brokoliu ar briuseliu kopustu, labai tinka paprika, saldyti zirneliai. Viska apslakstau aliejumi, uzspaudziu virsuje folija ir kepu orkaiteje apie 35min. Iskepta patiekala pateikiu kartu su folija, nuplesus jos krastus, kad neizbegtu sultys. Skanu, labai greita, ir  nekoloringa
Atsakyti
Upetakis su cesnaku
1 kg žuvies, 3 skiltelės česnako, maltų pipirų, 20 g sviesto, petražolių lapelių, 1 svogūnas, druskos.


Nupjovę upėtakiams galvas ir uodegas, išpjaukite file. Ištrinkite jas grūstu česnaku, pasūdykite ir apibarstykite maltais pipirais. Žuvis sudėkite vieną šalia kitos į keptuvą (su dangčiu), išteptą sviestu, apibarstykite smulkiai supjaustytu svogūnu ir kepkite. Gatavą žuvį apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.


Atsakyti

4 porcijos
1 šakelė šviežių čiobrelių,
1 citrinos sultys,
6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 gabaliukai šviežios lašišos (po 200 g),
druskos ir pipirų pagal skonį,
1 citrina,
žiupsnelis stambiai maltų pipirų.
Paruošimas:
1. Nuplaukite čiobrelius ir nuskabykite lapelius. Negilioje lėkštėje sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, suberkite čiobrelių lapelius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį.
2. Lašišos gabalėlius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popierine servetėle. Sudėkite žuvį į paruoštą marinatą mažiausiai valandai. Po 30 min. gabalėlius lašišos apverskite ant kitos pusės.
3. Citriną gerai nuplaukite karštu vandeniu ir supjaustykite griežinėliais. Lašišą kepkite įkaitintame grilyje ant grotelių po 5 minutes iš abiejų pusių. Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos uždėkite ant kiekvieno žuvies gabalėlio citrinos riekeles. Prieš patiekiant pabarstykite stambiai maltais pipirais ir papuoškite žalumynais. Garnyrui puikiai tinka bulvių salotos su vyšniniais pomidorais.
Atsakyti
1kg žuvies filė
4 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio
2,5 šaukšto tipinto sviesto
3 svogūnai
0,5 citrinos
0,5 stiklinės aliejaus
1 kiaušinis
truputi miltų, džiūvėsėlių
pipirų, druskos

Žuvies filė apšlakstoma citrinos sultimis, pavoliojama miltuose, išplaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir apkepama aliejuje. Supjaustytas svogūnas pakepinamas svieste, pagardinamas prieskoniais, druska. Žuvis sudedama į puodą, ant viršaus užpilame sviestą su svogūnais, truputi pakaitinama ant mažos ugnies (10-15 min.). Prieš patiekiant apibarstyti tarkuotu sūriu.
Atsakyti
NORVEGIŠKA ŽUVIENĖ  

700g žuvies filė
1 l mėsos sultinio
30g aliejaus
5 bulvės
1 stiklinė sauso baltojo vyno
2 svogūnai
1 poras
lauro lapo, druskos
skiltelė česnako
kvapniųjų pipirų

Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kavapniaisiais pipirais. Sudėkite į keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 20 min. Pasūdykite. Pavirinę sudėkite smulkiais gabaliukais supjaustytą žuvies filė. Virkite ant silpnos ugnies. Nukaitę supilkite vyną.


Atsakyti
BURGUNDIŠKAS UPĖTAKIS  

1kg žuvies
3 šaukštai miltų
50g sviesto
300g raudonojo vyno
4 kvapnieji pipirai
6 pievagrybiai
1 svogūnas
druskos, petražolių

Į raudonąjį vyną sudėkite prieskonius, pievagrybius. Užvirus sudėkite upėtakius. Ant silpnos ugnies pavirinę 10-15 min., žuvį atsargiai išimkite ir sudėkite į pailgą pusdubenį. Į nuovirą įpilkite svieste pakepintų miltų ir šiuo padažu apipilkite žuvį.


Atsakyti
KEPTA ŽUVIS SU DARŽOVĖMIS  

Ne mažiau kaip 0.5 kg šaldytos jūros lydekos filė;
1-2 kiaušiniai;
0.5 šaukšto grietinės;
miltų tiek, kad plakinys būtų ne per skystas;
3 svogūno galvutės;
3 morkos;
3 obuoliai (labiausiai tinka rūgštesni, pvz. antaniniai)
keleta šaukštų pomidorų tyrės arba 3 labai sunokę pomidorai;
saujelė krapų (tinka ir džiovinti);
citrinos sultys arba actas;
aliejus kepimui;
"Vegetos" prieskoniai;
vanduo.

Žuvį pamarinuosime iš anksto. Atšildytą, nuplautą ir apsausintą žuvies filę reikia apšlakstyti citrinos sultimis arba šlakeliu acto ir pjaustyti nemažais gabaliukais. Apibarstome "Vegetos" arba kitokiais žuviai skirtais prieskoniais. Ne per smulkiai supjaustome visas svogūnų galvutes. Svogūnus beriame ant žuvies, išmaišome ir dedame i šaldytuvą tam, kad žuvis pasimarinuotų (mažiausiai pusvalandžiui, o geriausia, jei tai padarome prieš kelias valandas).
Žuvies gabalėlius, atskyrę nuo svogūnų (jų reikės vėliau) iškepame keptuvėje, prieš tai padažę į kiaušinio, grietinės ir miltų plakinį. Laikome šiltai.
Ruošiame daržoves. Morkas sutarkuojame ir pakepiname nedideliame aliejaus kiekyje. Iš obuolių pašaliname seklalizdžius ir pjaustome plonomis skiltelėmis ir sumerkiame į šiek tiek parūgštintą vandenį tam, kad nepatamsėtų. Visus svogūnus, buvusius ant žuvies, "surenkame" ir kepiname aliejuje, keptuvėje. Kai svogūnai bus jau iškepę, sudedame pakepintas morkas ir užpilame pora šaukštų vandens tam, kad daržovės pasitroškintų. Visai prieš pabaigą, sudedame nuvarvintas obuolių ir pomidorų skilteles (arba pomidorų padažą), pridedame dar prieskonių ir krapus. Patroškiname ant nedideles ugnies.
Ištroškintas daržoves uždedame ant keptų filė gabalėlių. Patiekalas skanus ir karštas, ir šaltas. Tinka su balta duona. Skanaus!



Atsakyti
Žuvis su varškės padažu  

Mums prireiks:
600gr žuvies
100 gr varškės sūrio
1 valgomas šaukštas grietinės
1 citrina
30 gr sviesto arba margarino
1 valgomas šaukštas pyrago džiuvėsėlių
druska
pipirai
aliejus
Mums prireiks padažui :
150 gr pieno
30 gr miltų
150 gr grietinėlės
40 gr sviesto
50 gr fermentinio sūrio
druska
balti malti pipirai
kvapai
Žuvies filė ištrinti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis.
Sūrį ištrinti su grietine ir plonai patepti kiekvieną filė gabaliuką.Po to filė gabaliukus susukti, kad įdaras būtų viduje, ir susmeigti smeigtukais.
Į karščiui atsparų indą įpilti truputį aliejaus, sudėti žuvies porcijas, pbarstyti pyrago džiuvėsėliais, ant viršaus sudėti gabaliukus sviesto. Kepti 20 min.
Keptuvėje išlydyti sviestą, suberti miltus ir truputį pakepti. Po to supilti pieną, grietinėlę ir viską maišant užvirinti. Sudėti sutarkuotą fermentinį sūrį, druską ir pipirus, kvapus. Viską pavirti 3 min.


Atsakyti
ŽUVIES VYNIOTINIS  

100g sužiedėjusios kvietinės duonos
500g žuvies filė
1 kiaušinis
125ml pieno
125g sviesto
prieskonių, druskos

Žuvį sumalti mėsmale, sudėti piene išmirkytą duoną, įdėti prieskonių, pasūdyti ir dar kartą permalti. Supilti pieną, lydytą sviestą, kiaušinį ir gerai išmaišyti. Masę sudėti į specialų celofaną ir suteikti jai vyniotinio formą. Perrišti virve ir išvirti garuose. Tiekti supjausčius ir apliejus grietinės ar pomidorų padažu. Garnyrui tinka virtos bulvės ar bulvių košė.


Atsakyti
MIKROBANGŲ KROSNELĖJE TROŠKINTA ŽUVIS  

2 gabalėliai upėtakio ar lašišos
4 šaukštai balto vyno
2 šaukštai vandens
druskos, pipirų
baziliko, smulkintų krapų
Iš pradžių paruoškite su kuo valgysite žuvį - bulves (bulvių košę), daržoves. Plonais gabalėliais supjaustykite žuvį. Užvirkite vyną su vandeniu, sudėkite druską, pipirus, krapus ir baziliką. Į šį vyną sudėkite žuvies gabalėlius, indą uždenkite ir 2 min. patroškinkite mikrobangų krosnelėje.


Atsakyti
ŽUVIES RYŽIŲ UŽKEPĖLĖ  

250 g ryžių
apie 300-500 g žuvies
2 nemaži pomidorai
maža dežutė pievagrybių
didelė galva svogūno
nemaža morka
druska, pipirai, prieskoniai žuviai
2-3 šaukštai grietinės
apie 100 g sviesto
apie 200 g fermentinio surio
Supjaustyti žuvį gabalėliais ir pagardinti prieskoniais, sudėti į troškintuvę, ant viršaus sudėti supjaustytus svogūnus, sutarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius, kelis gabalėlius sviesto, užpilti vandeniu ir patroškinti apie pusvalandį. Tuomet įdėti nuluptus ir supjaustytus pomidorus, įdėti grietinę ir ant viršaus supilti ryžius (paskirstyti kad išvirę jie padengtų visą paviršių), ant ryžių pabarstyti prieskonių ryžiams ir uždengus ryžius virti kol ryžiai išvirs. Tuomet užtarkuoti fermentinio sūrio ir dar uždengus pakaitinti kol sūris išsilydys

Atsakyti
ŽUVIES APKEPAS

Reikės: žuvies filė, česnako, kario prieskonių, morkų, svogūnų, "Rokiškio" arba "tilžės" sūrio, majonezo, petražolių, krapų.

Žuvį nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Ant jos suberti smulkiai pjaustytą česnaką, daug kario prieskonių, viską gerai išmaišyti ir palikti 0,5 val.
Gilią sklardą iškloti tarkuotomis morkomis, ant jų dėti sluoksnį supjaustyto svogūno. Sudėti žuvį, ant jos užberti sutarkuotą sūrį, užpilti majonezą ir pabarstyti žalumynais.
Kepti apie 40 min.

Skanaus wink.gif
Atsakyti