Menkės karis su porais ir ananasais500 g menkės,
1/2 citrinos sultys,
krapų šakelė,
200 ml žuvies sultinio,
2 šaukšteliai kario miltelių,
125 ml grietinėlės,
2 šaukštai miltų,
druskos, pipirų,
1 poro stiebas,
200 g ananaso minkštimo (geriau šviežio),
3 šaukštai sviesto,
1 šaukštas miltų žuviai apvolioti.
Menkės filė supjaustyti 4 cm pločio gabaliukais ir pašlakstyti citrinos sultimis.
Keptuvėje įkaitinti 1 VŠ sviesto ir apkepti jame pusžiedžiais supjaustytą porą ir susmulkintą ananasą. Pabarstyti miltais, kariu, dar truputį pakepinti. Tada supilti karštą sultinį, palaukti kol pradės tirštėti ir supilti grietinėlę. Pamaišant kaitinti iki užvirimo, tada nukelti nuo ugnies. Laikyti šiltai.
Žuvies gabaliukus pasūdyti, pabarstyti pipirais, apvolioti miltuose ir apkepti likusiuose 2 VŠ sviesto iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Žuvį sudėti į padažą, leisti truoputį pastovėti ir tiekti pabarsčius kapotais krapais.
Čia buvo originalus receptas. Mano pakeitimai: neturėjau ananaso, naudojau obuolius, vietoj sviesto- alyvuogių aliejų, žuvies sultinį keičiau daržovių sultiniu iš kubelių, o vietoje grietinėlės įdėjau porą šaukštų grietinės. Ėmiau ne menkę, o pangasijų filė- čia, manau, tinka bet kokia žuvis.
Nepaisant visų pakeitimų gavosi nepaprastai skanus patiekalas!