Aciu Sonatinai uz recepta Jau koks skanumelis.Pati nepasizymiu kulinariniais gebejimais , bet padariau puikiai. Apsilaizem pirstus. As dar ir balto vyniuko isgeriau, tai patenkinta kaip rublis!!!!
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 27, 18:07)
Šiandien vakarienei gaminau žuvį Buvo labai skanu
ŽUVIES FRIKASĖ
600 g žuvies filė
2 v. š. miltų
3 v. š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1/2 citrinos sulčių
1 kiaušinio trynys
100 ml balto vyno
100 ml žuvies sultinio
druskos, pipirų, petražolių, krapų
Supjaustyti žuvį gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose ir apkepinti svieste. Išimti žuvį į lėkštę.
Susmulkinti svogūną ir apkepinti svieste, kol pagels ir suminkštės. Supilti vyną, sultinį, citrinos sultis. Nuolat maišant plona srovele supilti kiaušinio trynį, lengvai išplaktą su 2 v. š. vandens.
Sudėti atgal žuvį ir patroškinti 10 min.
Patiekiant pabarstyti žalumynais.
P. S. vyno ir žuvies sultinio neturėjau, tai vietoj jų įpyliau 200 ml vištienos sultinio iš kubelio.
ŽUVIES FRIKASĖ
600 g žuvies filė
2 v. š. miltų
3 v. š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1/2 citrinos sulčių
1 kiaušinio trynys
100 ml balto vyno
100 ml žuvies sultinio
druskos, pipirų, petražolių, krapų
Supjaustyti žuvį gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose ir apkepinti svieste. Išimti žuvį į lėkštę.
Susmulkinti svogūną ir apkepinti svieste, kol pagels ir suminkštės. Supilti vyną, sultinį, citrinos sultis. Nuolat maišant plona srovele supilti kiaušinio trynį, lengvai išplaktą su 2 v. š. vandens.
Sudėti atgal žuvį ir patroškinti 10 min.
Patiekiant pabarstyti žalumynais.
P. S. vyno ir žuvies sultinio neturėjau, tai vietoj jų įpyliau 200 ml vištienos sultinio iš kubelio.
Aciu tau Sonatina , zuvis gavosi labai skani Ir kaip greit paruosiama
Nežinau gal jau ir buvo toks receptėlis - čia mūsu mėgiamas , kaip tingiu stovėt prie keptuvės . Imu žuvies file be odos ją dedu į trupučiu aliejaus patepta skardą , ant viršaus dedu pakepintą morką su porais arba svogūnais ir viską užpilu gerai išplaktais kiaušiniais . Kepa maždaug pusvalandį o valgyti taip paruošta skanu ir karštą ir šaltą .
taigi pusbroliukas zvejys tai menkes per akis nebezinau kur deti kaip gaminti kotletai atsibode pagebekit......
QUOTE(sharka111 @ 2003 05 20, 19:24)
Galiu pasiulyti savo firmini patiekala,be kurio draugai neisivaizduoja mano baliaus.Dazniausiai naudoju karpi,bet tinka bet kokia zuvis.Zuvi iistrinu druska,pipirais ir kapotu cesnaku(jokiu vegetu),apslakstau citrinos sultimis.Dedu i skarda ir uzpilu sviesiu alumi.Kepu apie 30min(priklausomai nuo zuvies dydzio),visa laika palaistant alumi.Paprasta ir labai
Oi, kaip mums patiko šis receptas Tik vietoj karpio naudojau jūros lydekaitę.
Papildyta:
QUOTE(Auges @ 2003 06 25, 23:59)
Upetakis su cesnaku
1 kg žuvies, 3 skiltelės česnako, maltų pipirų, 20 g sviesto, petražolių lapelių, 1 svogūnas, druskos.
Nupjovę upėtakiams galvas ir uodegas, išpjaukite file. Ištrinkite jas grūstu česnaku, pasūdykite ir apibarstykite maltais pipirais. Žuvis sudėkite vieną šalia kitos į keptuvą (su dangčiu), išteptą sviestu, apibarstykite smulkiai supjaustytu svogūnu ir kepkite. Gatavą žuvį apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.
1 kg žuvies, 3 skiltelės česnako, maltų pipirų, 20 g sviesto, petražolių lapelių, 1 svogūnas, druskos.
Nupjovę upėtakiams galvas ir uodegas, išpjaukite file. Ištrinkite jas grūstu česnaku, pasūdykite ir apibarstykite maltais pipirais. Žuvis sudėkite vieną šalia kitos į keptuvą (su dangčiu), išteptą sviestu, apibarstykite smulkiai supjaustytu svogūnu ir kepkite. Gatavą žuvį apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.
Šitas irgi geras receptukas. Jau jį išbandžiau
QUOTE(varlyte @ 2005 11 18, 01:09)
Cia ne i tema bet tokiu budu jis dar labiau kankinasi
jau geriau i saldikli idet valandziukei, susalt i leda nespes o be to bus neskausmingai numarintas
jau geriau i saldikli idet valandziukei, susalt i leda nespes o be to bus neskausmingai numarintas
Taip taip, is biologijos pasaulio: karpio ziaunos yra pavirsiuje issideste jautrus vidiniai organai. taip kad, berti ten druska yra beveik pats ziauriausias budas nudobti karpiui, tas pats, kaip ir zmogeliukui i prapjautus vidurius druskos uzvaryti. atsiprasau uz palyginima, bet jis geriausiai atspindi situacija. neberkit jam druskos
As siandien noriu is zuvies kazka padaryt
Einu skaityt recepteliu ir seile varvint
Einu skaityt recepteliu ir seile varvint
QUOTE(citriuke @ 2006 11 29, 12:46)
taigi pusbroliukas zvejys tai menkes per akis nebezinau kur deti kaip gaminti kotletai atsibode pagebekit......
Kai nebežinau ką gaminti iš žuvies darau taip jei turiu file tai dedu į troškintuvą paprieskoniuoju, užpilu vos vos alijuko ir pašaunu į orkaitę kokiam 15-20 min. Po to užpilu grietinėlės ir tarkuoto sūrio fantastika.
O jei ne file tai kepu aliuminio folijoj. iš vakaro papriekoniuoju o paskui sudedu porcijom į foliją ant viršaus uždedu tarkuotų morkų, porų sviesto suvynioju ir kepu kokį 20 min orkaitėj.
aš darau taip:
jūros lydeką pamarinuoju su prieskoniais,būtinai su citrinos sultimis(pasidaro balta),tuo tarpu kol marinuojasi,pasikepinu daug svogūnų su morkomis,į pabaigą truputį miltų,galima dėti ir paprikas,ir cukinijas(iš serijos kas šaldytuve ir darže).Tada žuvį susuku ir persmeigiu dantų krapštuku,taip persmeigtus "kuogelius"(nežinau kaip pavadinti ) sustatau į puodą,tada užpilu kepintomis daržovėmis,tada šiek tiek vandenuko ir patroškinu.Labai skanu prie ryžių,mano šeimyna dar mėgsta prie jos ant ryžių padažiuką aštrų(sviestas,majonezas,tomatas ir daug česnakų,viską pakaitinti).Skanaus
jūros lydeką pamarinuoju su prieskoniais,būtinai su citrinos sultimis(pasidaro balta),tuo tarpu kol marinuojasi,pasikepinu daug svogūnų su morkomis,į pabaigą truputį miltų,galima dėti ir paprikas,ir cukinijas(iš serijos kas šaldytuve ir darže).Tada žuvį susuku ir persmeigiu dantų krapštuku,taip persmeigtus "kuogelius"(nežinau kaip pavadinti ) sustatau į puodą,tada užpilu kepintomis daržovėmis,tada šiek tiek vandenuko ir patroškinu.Labai skanu prie ryžių,mano šeimyna dar mėgsta prie jos ant ryžių padažiuką aštrų(sviestas,majonezas,tomatas ir daug česnakų,viską pakaitinti).Skanaus
QUOTE(nike_mike @ 2006 12 17, 17:25)
turiu kameroj saldyta lydeka. gal kas patarsit,ka man is jos padaryti?
galima apkepti aliejuje,prieš tai išvoliojus miltuose(man labiau patinka su kaulu pjaustytos gabaliukais kepti,tik gero peilio reikia),tada atskiroje keptuvėje patroškini daržoves,tinka įvairios,čia fantazijos reikalas ir tada dedi kartu su daržovėm žuvį ir užpylus grietinėlė troškini kelias minutes
arba pamarinavus gerai,prikiši į vidų daržovių ir gabaliukų sviesto,tvirtai įsuki į foliją ir šauni į orkaitę...skanaus
Gal yra dariusių prie žuvies šaltą padažą. Nežinau, kaip tiksliai vadinasi, bet jame yra agurkėlių (karnišonų), majonezo... Kitų ingredientų nežinau. Gal parašytumėt, kaip ir iš ko šį padažą reikia gaminti.