Merginos pažiūrėkit Sonatinos žuvį prancūziškai. Tinka šaldytai žuviai tipo jūros lydeka.
Mano brangiausiasis tai gamina karpį krienų padaže. Aš nesu didelė žuvies megėja, krienai irgi šiaip sau, ale tam deriny tai skaniai gaunas. Jis karpius išfiletuoja, supjausto maždaug degtukų dėžutės dydžio gabaliukais, paprieskoniuoja ir kuriam laikui leidžia pastovėt. Tada trumpai pakepina ir deda į puodą, kuriame jau būna patroškinti svogūniukai su morkom. Žuvį ir daržoves užpila maždaug dviem indeliais krienų, grietinės nepagaili, galima dar ir vandeniuko truputį įpilt, prieskonių aišku ir ilgokai troškina. Iš pradžių visa virtuvė tais krienais atsiduoda, bet paskui kvapas sušvelnėja ir būna laaaabai skanu.
Dar jis gamina lydeką su lašinukais (žinau, kad sklamba prastai, bet tikrai skanu ), ungurį su petražolėmis.... Gerai, nes aš tai tik jūros lydekos file tešloj pakepint galiu
Dar jis gamina lydeką su lašinukais (žinau, kad sklamba prastai, bet tikrai skanu ), ungurį su petražolėmis.... Gerai, nes aš tai tik jūros lydekos file tešloj pakepint galiu
Labukas,
Gal kuri darot ką nors įdomesnio iš skorpionžuvės...? Labai skani žuvis, tačiau tradiciškai kepti nusibodo
Gal kuri darot ką nors įdomesnio iš skorpionžuvės...? Labai skani žuvis, tačiau tradiciškai kepti nusibodo
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 27, 19:07)
Šiandien vakarienei gaminau žuvį Buvo labai skanu
ŽUVIES FRIKASĖ
600 g žuvies filė
2 v. š. miltų
3 v. š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1/2 citrinos sulčių
1 kiaušinio trynys
100 ml balto vyno
100 ml žuvies sultinio
druskos, pipirų, petražolių, krapų
Supjaustyti žuvį gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose ir apkepinti svieste. Išimti žuvį į lėkštę.
Susmulkinti svogūną ir apkepinti svieste, kol pagels ir suminkštės. Supilti vyną, sultinį, citrinos sultis. Nuolat maišant plona srovele supilti kiaušinio trynį, lengvai išplaktą su 2 v. š. vandens.
Sudėti atgal žuvį ir patroškinti 10 min.
Patiekiant pabarstyti žalumynais.
P. S. vyno ir žuvies sultinio neturėjau, tai vietoj jų įpyliau 200 ml vištienos sultinio iš kubelio.
ŽUVIES FRIKASĖ
600 g žuvies filė
2 v. š. miltų
3 v. š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1/2 citrinos sulčių
1 kiaušinio trynys
100 ml balto vyno
100 ml žuvies sultinio
druskos, pipirų, petražolių, krapų
Supjaustyti žuvį gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose ir apkepinti svieste. Išimti žuvį į lėkštę.
Susmulkinti svogūną ir apkepinti svieste, kol pagels ir suminkštės. Supilti vyną, sultinį, citrinos sultis. Nuolat maišant plona srovele supilti kiaušinio trynį, lengvai išplaktą su 2 v. š. vandens.
Sudėti atgal žuvį ir patroškinti 10 min.
Patiekiant pabarstyti žalumynais.
P. S. vyno ir žuvies sultinio neturėjau, tai vietoj jų įpyliau 200 ml vištienos sultinio iš kubelio.
Ką tik kepiau šviežią menkę pagal šį receptuką. Draugai sakė, kad labai skanu. Niam niam....
sveikos!
gal kuri zinote, kaip skaniai paruosti ota su baltuoju padazu? aciu
gal kuri zinote, kaip skaniai paruosti ota su baltuoju padazu? aciu
Nusipirkom Maximoj šaldytą menkės filė, o kai atšilo ta "filė", tai pasidarė košė - apgavystė!!!!! Gabaliukai buvo įdėti 4 vnt kvadrato formos ir kainavo jie 4 Lt - dėl kainos ir susigundėme Gal kas nor patars ką galima iš tos košės padaryti?
QUOTE(Musmiryte @ 2006 08 30, 12:37)
Nusipirkom Maximoj šaldytą menkės filė, o kai atšilo ta "filė", tai pasidarė košė - apgavystė!!!!! Gabaliukai buvo įdėti 4 vnt kvadrato formos ir kainavo jie 4 Lt - dėl kainos ir susigundėme Gal kas nor patars ką galima iš tos košės padaryti?
Žuvies kotletus
Pabandykit žuvies apkepą. Jis labai lengvai pasidaro. Imu žuvi, daugiausia jūros lydeka. Ją jau papipirintą, padrukintą iškepu gabaliukais. Išverdu kelias bulves. Imu skarda kepimo, dugne kloju išvirtas bulves gabaliukais, ant jos jau iškepta žuvį, tada pakepu ant aliejuko svogūnus, morkas, uždedu pomidorų padažo, ir kai sukepa dedu viską ant žuvies. Ant viršaus tarkuotas ferm.sūris, galima užtepliot majonezo ir į orkaitę. Kadangi viskas ten iškepta ir išvirta, tai orkaitėj kepti kol išsilydys sūris. Galima dar prigalvot ka det. Tinka ir grybukai (kokiu turiu) įdėt, ir aštriau prieskoniuku įdėt. Skanaus
Skaitai skaitau, net akis raibt pradejo. Ir kazkaip nelabai randu
Gal kas turit recepteli kaip skaniai kalmara paruosti, girdejau, kad jam kazkoks tai padazas ipatingas turi buti, gal kas turit recepteli
Gal kas turit recepteli kaip skaniai kalmara paruosti, girdejau, kad jam kazkoks tai padazas ipatingas turi buti, gal kas turit recepteli
QUOTE(kaaaramele @ 2006 11 06, 19:42)
Skaitai skaitau, net akis raibt pradejo. Ir kazkaip nelabai randu
Gal kas turit recepteli kaip skaniai kalmara paruosti, girdejau, kad jam kazkoks tai padazas ipatingas turi buti, gal kas turit recepteli
Gal kas turit recepteli kaip skaniai kalmara paruosti, girdejau, kad jam kazkoks tai padazas ipatingas turi buti, gal kas turit recepteli
Aš bandžiau štai šį:
http://www.supermama...?...ost&p=27361
Labai skanu
QUOTE(laimINGA23 @ 2006 08 16, 15:15)
Ką tik kepiau šviežią menkę pagal šį receptuką. Draugai sakė, kad labai skanu. Niam niam....
Sian butent darysiu si skanumeli ir palepinsiu save ir MB!!! Tik vyno nepilsiu, o gal cia dar galima imaisyt kokiu pievagrybiu???