O jūs čia visos apie tikrą lydeką šnekat? Ar apie heką (jūrų lydeką) vistik?
Nes pas mane tai toliau karpio, silkės, lašišos ir heko "rankos nenuėjo" taip sakant O norisi kuo daugiau žuvies vartoti Kuriose mažiau kaulų?
Ir dar vis šnekama apie gėlavandenės, negėlavandenės, jūrinės ir t.t. O kaip atskirti? Ta prasme vienose iš jų pvz. labai daug omega 3, tačiau kuriose?
Nu dar rūkytus skumbrę ir ešerį valgau
O čia receptas (tokio nebuvo lygtais) - paprastas ir labai skanus:
Heką supjaustom gabaliukais, paprieskoninam, apvoliojam miltuose ir kepam keptuvėje. Tada (kai jau atvės) išimam kaulus (stuburą ir pelekus) ir sudedam į didelę lėkštę. O ant viršaus "pagardas" - pakepinam svogūnus (daug svogūnų) ir užpilama pomidorų padažu, toks kaip nuo majonezo sovietiniais laikais indelyje, vadinasi Lietuviškas pomidorų-obuolių padažas. Dar šiektiek pakaitiname, kai atauš dedame ant žuvytės ir niam niam. Čia aišku šaltas patiekalas nu bet prie žuvų. pomidorų padažą galima ir kitokį rinktis - skonio reikalas - man dar labai patiko pomidorų padažas su ananasų gabaliukais kažkoks buvo.
QUOTE(Supo @ 2005 11 30, 19:48)
Nepykit jeigu pasikaryosiu, gal jau buvo toks receptas paprasciausiai patingejau visus perskaityti Man tai labai patinka:
menkes file kepti su griezineliais supjaustytais svogunais ir siaudeliais supjaustyta saldziaja paprika.. padruskinti, papipirinti.. baigiant kepti ipitli truputeli balto vyno, ilasinti kelis lasiukus citrinos sulciu ir ipilti grietineles.. minute pakepti dar ir patiekalas gatavas.. Man tai laaabai skanu...
menkes file kepti su griezineliais supjaustytais svogunais ir siaudeliais supjaustyta saldziaja paprika.. padruskinti, papipirinti.. baigiant kepti ipitli truputeli balto vyno, ilasinti kelis lasiukus citrinos sulciu ir ipilti grietineles.. minute pakepti dar ir patiekalas gatavas.. Man tai laaabai skanu...
O menkės filė šalytą gamini ar šviežią
ZUVIES KOTLETAI(patys skaniausi ),
zuvies farso(galima sumalti file,garantuotai,kad mesa,o ne visokios atliekos),
lasinuku zaliu,galima ir sudytu,
duonos riekele(mirkyti niekur nereikia),
svogunas vid.dydz.,
cesnako skiltele,
druskos ir prieskoniu,
kiausinis.
Viska sumalu ir imusus kiausini isminkau,gaunasi normali tesla,kaip mesos kotletams,nereikia ju jokiu saukstu kaip blynu deti
ZUVIENE
jei liko to paties farso.
dedu bulviu,morkyte smulkiai tarkuota,bulves irgi geriau nestambiai pjaustyti,kitaip bus neskanu.kai uzverda suformuoti is zuvies farso nedidelius kukuliukus,deti i sriuba ir iberti ziupsni kvietiniu ar mieziniu kruopu.isvirus deti smulkintu petrazoliu,kam patinka gali valgyti su grietine.kad prieskoniu ir druskos reikia ne nesakau
zuvies farso(galima sumalti file,garantuotai,kad mesa,o ne visokios atliekos),
lasinuku zaliu,galima ir sudytu,
duonos riekele(mirkyti niekur nereikia),
svogunas vid.dydz.,
cesnako skiltele,
druskos ir prieskoniu,
kiausinis.
Viska sumalu ir imusus kiausini isminkau,gaunasi normali tesla,kaip mesos kotletams,nereikia ju jokiu saukstu kaip blynu deti
ZUVIENE
jei liko to paties farso.
dedu bulviu,morkyte smulkiai tarkuota,bulves irgi geriau nestambiai pjaustyti,kitaip bus neskanu.kai uzverda suformuoti is zuvies farso nedidelius kukuliukus,deti i sriuba ir iberti ziupsni kvietiniu ar mieziniu kruopu.isvirus deti smulkintu petrazoliu,kam patinka gali valgyti su grietine.kad prieskoniu ir druskos reikia ne nesakau
nu kotletus aisku iskepti:))
paskui dar skanus saltas uzkandis is zuvies:)tinka ir chekui ir menkei ir kitai tokiai panasiai.siaip geriau ne file,bet ir sitai tiks
supjaustome gabaliukais tokiais,kad perkeptu.pavoliojame juos miltuose ir apkepame is abieju pusiu.paliekame atausti,toliau gaminame uzpila.supjaustome viena dideli svoguna,arba kelis mazus,pakepiname aliejuje,skrudinti nereikia,po to uzpilame pomidoru padazo,idedam druskos ir pipiru,uzkaitinam ir uzpilam zuvi.karstu situo maramalu!!!!palaikyt para geriausiai,tinka labai kucioms ir kitokiems baliams
paskui dar skanus saltas uzkandis is zuvies:)tinka ir chekui ir menkei ir kitai tokiai panasiai.siaip geriau ne file,bet ir sitai tiks
supjaustome gabaliukais tokiais,kad perkeptu.pavoliojame juos miltuose ir apkepame is abieju pusiu.paliekame atausti,toliau gaminame uzpila.supjaustome viena dideli svoguna,arba kelis mazus,pakepiname aliejuje,skrudinti nereikia,po to uzpilame pomidoru padazo,idedam druskos ir pipiru,uzkaitinam ir uzpilam zuvi.karstu situo maramalu!!!!palaikyt para geriausiai,tinka labai kucioms ir kitokiems baliams
Šiandien vakarienei gaminau žuvį Buvo labai skanu
ŽUVIES FRIKASĖ
600 g žuvies filė
2 v. š. miltų
3 v. š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1/2 citrinos sulčių
1 kiaušinio trynys
100 ml balto vyno
100 ml žuvies sultinio
druskos, pipirų, petražolių, krapų
Supjaustyti žuvį gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose ir apkepinti svieste. Išimti žuvį į lėkštę.
Susmulkinti svogūną ir apkepinti svieste, kol pagels ir suminkštės. Supilti vyną, sultinį, citrinos sultis. Nuolat maišant plona srovele supilti kiaušinio trynį, lengvai išplaktą su 2 v. š. vandens.
Sudėti atgal žuvį ir patroškinti 10 min.
Patiekiant pabarstyti žalumynais.
P. S. vyno ir žuvies sultinio neturėjau, tai vietoj jų įpyliau 200 ml vištienos sultinio iš kubelio.
ŽUVIES FRIKASĖ
600 g žuvies filė
2 v. š. miltų
3 v. š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1/2 citrinos sulčių
1 kiaušinio trynys
100 ml balto vyno
100 ml žuvies sultinio
druskos, pipirų, petražolių, krapų
Supjaustyti žuvį gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose ir apkepinti svieste. Išimti žuvį į lėkštę.
Susmulkinti svogūną ir apkepinti svieste, kol pagels ir suminkštės. Supilti vyną, sultinį, citrinos sultis. Nuolat maišant plona srovele supilti kiaušinio trynį, lengvai išplaktą su 2 v. š. vandens.
Sudėti atgal žuvį ir patroškinti 10 min.
Patiekiant pabarstyti žalumynais.
P. S. vyno ir žuvies sultinio neturėjau, tai vietoj jų įpyliau 200 ml vištienos sultinio iš kubelio.
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 27, 19:07)
Šiandien vakarienei gaminau žuvį Buvo labai skanu
ŽUVIES FRIKASĖ
600 g žuvies filė
2 v. š. miltų
3 v. š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1/2 citrinos sulčių
1 kiaušinio trynys
100 ml balto vyno
100 ml žuvies sultinio
druskos, pipirų, petražolių, krapų
Supjaustyti žuvį gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose ir apkepinti svieste. Išimti žuvį į lėkštę.
Susmulkinti svogūną ir apkepinti svieste, kol pagels ir suminkštės. Supilti vyną, sultinį, citrinos sultis. Nuolat maišant plona srovele supilti kiaušinio trynį, lengvai išplaktą su 2 v. š. vandens.
Sudėti atgal žuvį ir patroškinti 10 min.
Patiekiant pabarstyti žalumynais.
P. S. vyno ir žuvies sultinio neturėjau, tai vietoj jų įpyliau 200 ml vištienos sultinio iš kubelio.
ŽUVIES FRIKASĖ
600 g žuvies filė
2 v. š. miltų
3 v. š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1/2 citrinos sulčių
1 kiaušinio trynys
100 ml balto vyno
100 ml žuvies sultinio
druskos, pipirų, petražolių, krapų
Supjaustyti žuvį gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose ir apkepinti svieste. Išimti žuvį į lėkštę.
Susmulkinti svogūną ir apkepinti svieste, kol pagels ir suminkštės. Supilti vyną, sultinį, citrinos sultis. Nuolat maišant plona srovele supilti kiaušinio trynį, lengvai išplaktą su 2 v. š. vandens.
Sudėti atgal žuvį ir patroškinti 10 min.
Patiekiant pabarstyti žalumynais.
P. S. vyno ir žuvies sultinio neturėjau, tai vietoj jų įpyliau 200 ml vištienos sultinio iš kubelio.
Kaip uzsimaniau zuvies....
Siandien pietums ruosiau upetaki.
upetakis(sviezias),miltai,sampinjonai,cesnakas,svogunas,grietinele,truputis sviesto ir aliejaus,prieskoniai.
zuvi isvaliau paruosiau file,supjausciau gabaliukais,apvoliojau miltuose,apkepiau aliejuje.isemus zuvi i ta pati alieju ipjausciau cesnako,kai igavo auksini atspalvi,ipjausciau svoguno,pakepus kelias minutes ,sudejau supjaustytus sampinjonus,sviestuko.Paruosiau grietinele (atskiedziau su vandenuku,imaisiau truputi miltu)ir supyliau i padaza,dejau druskos,pipiru ir vegetos be druskos.pradejus tirsteti ,sudejau zuvies gabaliukus ir isjungiau ugni.po desimties minuciu isemiau ir i lekstukes,valgem su virtomis bulvemis,bet turetu buti skanu ir su virtais ryziais.
upetakis(sviezias),miltai,sampinjonai,cesnakas,svogunas,grietinele,truputis sviesto ir aliejaus,prieskoniai.
zuvi isvaliau paruosiau file,supjausciau gabaliukais,apvoliojau miltuose,apkepiau aliejuje.isemus zuvi i ta pati alieju ipjausciau cesnako,kai igavo auksini atspalvi,ipjausciau svoguno,pakepus kelias minutes ,sudejau supjaustytus sampinjonus,sviestuko.Paruosiau grietinele (atskiedziau su vandenuku,imaisiau truputi miltu)ir supyliau i padaza,dejau druskos,pipiru ir vegetos be druskos.pradejus tirsteti ,sudejau zuvies gabaliukus ir isjungiau ugni.po desimties minuciu isemiau ir i lekstukes,valgem su virtomis bulvemis,bet turetu buti skanu ir su virtais ryziais.
Daaaug receptukų http://www.iki.lt/?pid=291
QUOTE(faticha @ 2006 01 04, 19:01)
dekui mergaites uz tiek daug receptu ir ideju.
Bet....Niekur neradau eseriu recepto , mano vyras zvejys tai tempia vos ne kasdien juos.Taip noiretusi kaska nauho paruosti...
Bet....Niekur neradau eseriu recepto , mano vyras zvejys tai tempia vos ne kasdien juos.Taip noiretusi kaska nauho paruosti...
As taip pat kameroje laikau eserius gal jau koks menuo, bet niekaip nerandu receptu. help merginos