Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

Šiandien vakarienei (pas mus ji kartu ir pietūs) dariau labai greitą ir paprasta patiekalą. Į kepimo skardą įdėjau rudagalvių menkių file, pabarsčiau žuvies prieskoniais, ant jo suždėjau žiedeliais supjaustytą pora, šiek tiek majonezo, pomidorų riekelių, pabarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu ir į orkaitę ax.gif
Vyras išgyrė rolleyes.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif na cia vienas toks bandymas-nusipirkom saldyta zuvi-kazkoks grenadierius-jurine, balta-buvo apie 1,2 kilo
tai priedo:
puse saliero-apie 300g-sutarkavom mikseriu su burokine tarka
apie 500g morku lygiai taip pat tarkuotu
apie 300g sampinjonu

zuvi supjaustem gabalais, pabarstem pipirais-paprastais
morkas ir salierus paprasciausiai pakepinau svieste
suberem i stiklinin inda, sumetem pjaustytus sampinjous
ant virsaus zuvies sluoksnis

plius-1stikline balto bulgarisko vyno

gavosi puikiai, bet.....

kau vyns buvo nesupiltas, darzoviu skonis buvo kaip riesutai, tai kitakart bandysim be vyno tusinti

skanaus
Atsakyti
Labas rytas, pasidalinkit patirtim, kaip kepate žuvies kotletus, turiu rudagalvių menkių faršo. Gal yra kur aprašyta, tai įdėkite nuorodą. Būsiu labai dėkinga.
Atsakyti
Siaip karpi gyva nusipirkus niekada gyvam nepjaunu galvos,ir neskrodziu.Idedu gausiai i ziaunas druskos ir valandziukei palieku.Veliau jau tvarkausi,tada nebuna taip gaila smile.gif
Cia parasysiu savo skanuji recepteli smile.gif
40g imbiero,
2 skilteles cesnako,
svogunas,
750g svieziu spinatu,
aitri paprika,
6 saukstai soju padazo,
1-2 saukstai medaus,
vienos zaliosios citrinos sultys ir zievele,
600g juros lydekos file,
druskos,
2 saukstai aliejaus,
2 saukstai sezamu.

Imbiera,cesnako skilteles ir svoguna nulupti ir susmulkinti.Spinatus nulupti,paprika ipjauti,isvalyti seklas,minkstima smulkiai sukapoti.Soju padaza,medu,susmulkinta citrinos zievele,sultis bei paprika sumaisyti.
Keptuveje ikaitinti sauksta aliejaus.Sudeti puse kiekio imbiero,cesnako ir svoguno.Kepinti,kol pagels.Sudeti spinatus ir dar pakaitinti 3-4 min.
Zuvu gabaliukus pasudyti ir kartu su likusiu imbieru,cesnaku ir svogunais kepinti is abieju pusiu 5 min.
Iskepusias zuvis pabarstyti keptuveje paskrudintias sezamais,aplieti paruostu medaus padazu.
Spinatus isdelioti i lekstes,uzdeti po gabaliuka zuvies,uzpilti padazo.Man skaniausia su virtias ryziais.
Skanaus essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 04 lapkričio 2005 - 19:38
Pasidalinsiu ir as savo receptuku smile.gif Kadangi nusipirkom nemazai zuvies, o valgytojai mes tik dviese, tai dariau du patiekalus. Pirmasis:
Zuvis folijoje
Ant folijos gabaleliu (nemazu) dejau ivairiausiu darzoviu - cukinijos griezineliu, pjaustyto svoguno,paprikos, tada zuvies gabalelius, apibarsciau prieskoniais, gausiai krapais ir morku griezineliais, ant virsaus dar uzdejau grietines. Folijos gabalelius virsuje uzspaudziame ir dedame i orkaite. Viskas smile.gif Labai greitas ir dietiskas patiekalas.
Is likusios zuvies uzsimarinavau kotletelius:
Zuvies kotleteliai
Zuvi (apie 800 g) supjaustyti smulkiais kubeliais, imusti 3 kiausinius, ideti 3 saukstus krakmolo, 3 saukstus majonezo, prieskoniu, kmynu ir palikti marinuotis. Pries kepant i tesla galima ideti tarkuoto lydyto surio. Galima kepti ir is karto, bet pasimarinavus skaniau. Mano atveju visai gerai isejo - sunaudojau visa zuvi tongue.gif, nereikejo saldyti, nes ta marinuota mase laikiau saldytuve 2 dienas, nuo to ji tik skanesne smile.gif
Atsakyti
O as daznai kepu upetakius, nes labai skanu ir greita.
Darau taip isskrosta upetaki, beje toki ir perku, nuplaunu, nukarpau pelekus, nusausinu ir i keptuve be jokiu prieskoniu ir druskos, o prie jo darau padaza majonezas+krienai, ant zuvies uzspaudziu citrina. Ryziai ar bulves salia, tai kaip kam skaniau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AUsre @ 2003 06 09, 01:01)
Juros lydekos kepsneliai:
Juros lydekos file supjaustome i 2-3 gabalelius, pabarstome prieskoniais, ispaudziame citrinos sulciu ir apslakstome sojos padazu. Paliekame kelioms valandelems pasimarinuoti.
I kepimo inda ipilame truputi aliejaus, dedame file gabalelius, ant ju keptuveje pakepintas darzoves: pora, svoguna, morka, paprika (galima ir nekepinti). Ant ju uzberiame tarkuota fermentini suri ir uzdedame majonezo. Kepame apie 20 min, orkaiteje.
SKANAUS!



Šiandien gaminau pietums. Gavosi thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2005 11 04, 20:38)

Cia parasysiu savo skanuji recepteli smile.gif
40g imbiero,
2 skilteles cesnako,
svogunas,
750g svieziu spinatu,
aitri paprika,
6 saukstai soju padazo,
1-2 saukstai medaus,
vienos zaliosios citrinos sultys ir zievele,
600g juros lydekos file,
druskos,
2 saukstai aliejaus,
2 saukstai sezamu.

Imbiera,cesnako skilteles ir svoguna nulupti ir susmulkinti.Spinatus nulupti,paprika ipjauti,isvalyti seklas,minkstima smulkiai sukapoti.Soju padaza,medu,susmulkinta citrinos zievele,sultis bei paprika sumaisyti.
Keptuveje ikaitinti sauksta aliejaus.Sudeti puse kiekio imbiero,cesnako ir svoguno.Kepinti,kol pagels.Sudeti spinatus ir dar pakaitinti 3-4 min.
Zuvu gabaliukus pasudyti ir kartu su likusiu imbieru,cesnaku ir svogunais kepinti is abieju pusiu 5 min.
Iskepusias zuvis pabarstyti keptuveje paskrudintias sezamais,aplieti paruostu medaus padazu.
Spinatus isdelioti i lekstes,uzdeti po gabaliuka zuvies,uzpilti padazo.Man skaniausia su virtias ryziais.
Skanaus  essen.gif



kaip tuos spinatus nulupti? blink.gif Ogal ten visai ne spinatai? blink.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu labai skanaus žuvies troškinuko receptuku. Šiandien išbandžiau- pirštus iki alkūnių nusigraužiau. biggrin.gif

Žuvies toškinys

Apkepiau 2 kubeliais supjaustytus svogūnus, įbėriau česnako granulių (pagal receptą reikia sukapoto česnako, bet neturėjau). Tada sudėjau beveik visą postambiais kubeliais supjaustytą papriką ir dar 5 min. pakepiau. Toliau ėjo kubeliais supjaustytas pomidoras ir dar 5 min. troškinau neuždengusi keptuvės. Pasūdžiau, įbėriau baziliko ir petražolių, pašlaksčiau trupučiu sojų padažo. Tada sudėjau jūros lydekos gabaliukus (ne file, su kauliukais), įpyliau truputį vandens ir uždengusi dangčiu troškinau apie 15 min. Po to įdėjau 4-5 šaukštus virtų ryžių, 1 min. pašildžiau ir valgiau. Gavosi laaabai skanu! thumbup.gif

Receptas paimtas iš žurnalo "Prijatnovo apetita" seno numerio ir truputį pareguliuotas pagal turimus produktus. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 11 13, 18:10)
Pasidalinsiu labai skanaus žuvies troškinuko receptuku. Šiandien išbandžiau- pirštus iki alkūnių nusigraužiau.  biggrin.gif

Žuvies toškinys

Apkepiau 2 kubeliais supjaustytus svogūnus, įbėriau česnako granulių (pagal receptą reikia sukapoto česnako, bet neturėjau). Tada sudėjau beveik visą postambiais kubeliais supjaustytą papriką ir dar 5 min. pakepiau. Toliau ėjo kubeliais supjaustytas pomidoras ir dar 5 min. troškinau neuždengusi keptuvės. Pasūdžiau, įbėriau baziliko ir petražolių, pašlaksčiau trupučiu sojų padažo. Tada sudėjau jūros lydekos gabaliukus (ne file, su kauliukais), įpyliau truputį vandens ir uždengusi dangčiu troškinau apie 15 min. Po to įdėjau 4-5 šaukštus virtų ryžių,  1 min. pašildžiau ir valgiau. Gavosi laaabai skanu!  thumbup.gif

Receptas paimtas iš žurnalo "Prijatnovo apetita" seno numerio ir truputį pareguliuotas pagal turimus produktus.  rolleyes.gif


Skaniai atrodo, o kadangi labai mėgstu žuvį ir dabar neturiu orkaitės, tai šis receptukas kaip tik man mirksiukas.gif tikrai išbandysiu
Atsakyti
Daktaro receptas:
Galima naudoti bet kokią žuvį, žinoma, labiausiai tinka lašiša.
Reikia:
Žuvies, marinuotų agurkų rasalo.
Žuvies gabalus pamarinuoti agurkų marinate (ne trumpiau kaip 20 min., galima ir kelias valandas). Po to tame pačiame skystyje pavirti 20 minučių. Skanaus!
P.S. Pačiai teko ragauti taip pagamintą karpį - jokio dumblo kvapo!
Tiesa, galima įpjaustyti morkyčių, svogūnėlių ir t.t.
Atsakyti
Sveikos!

noreciau pasidalinti tokiais receptais.
pirmas - menkiu arba juros lydeku file apkepinu, tokiais gabalais kaip parduoda arba per puse, isspaudziu citrinos (arba vandenuko su citrinos rugstimi), sudedu nemazai zalumynu, truputi patroskinu, tada supilu maza indeli grietines ir troskinu. su ryziais skanu. galima i padaza dar fermentinio surio itarkuoti, bet as nedarau, per riebiai gaunasi.
antras - file supjaustyti smulkiau, apkepinti, sudeti saldytu darzoviu rinkini (gerai, jeigu su kalafijorais arba brokoliais), ipilu vandens, idedu zalumynu, prieskoniu, patroskinu, bet nedaug, tada idedu ryziu ir troskinu, kol ryziai isvirs. isjungiu ir keptuve aupakuoju, apkloju ranksluosciu. galima dar grietines truputi ideti pries ryzius.
na ir dar vienas. perku lasisos kepsnius ir kad nebutu labai riebus, kepu taip: ant skardos is orkaites sudedu zuvi be jokiu riebalu, tada ipilu vandens, kad butu mazdaug iki trecdalio zuvies kepsnio, isspaudziu citrinos ant pacios zuvies ir i vandeni, dar ant zuvies sudedu zalumynus ir kepu orkaiteje ant pakankamai dideles ugnies. zuvyte iseina labai svelni ir ne tokia riebi kaip kepant su riebalais. mano vyrelis tirpsta. thumbup.gif
Atsakyti