Man nieko nera skaniau kaip sviezia zuvis, isdarineta, papipirinta-padruskinta (i ipjovas sonuose galima prikaisioti cesnakiuku) ir iskepta "ciela" ikaitintame aliejuje
Štai mano močiutės pieniška žuvienė.
Reikia žuvies, lydekos, svogūno, lauro lapų, peletrūno, druskos, pipirų, pieno, grietinėlės, muškato riešuto.
Žuvį gabaliukus (ir galvą bei uodegą), smulkintą svogūną ir truputį druskos užpilti nedaug šalto vandens. Užvirus įpilti šiek tiek šalto vandens, ir vėl užvirinti. Tris-keturis kartus taip padaryti - tada žuvis nesuyra. Paskui sudėti likusius prieskonius ir pusvalandį pavirti ant nedidelės ugnies. Po to įpilti pieno (kad pabaltų, na, kokį 1/4 pieno, 3/4 vandens) ir grietinėlės, vėl užvirus dar pavirti penkias-dešimt minučių. Baigiant virti įtarkuot šiek tiek muškato reišuto. Valgyti su duona.
Senas geras receptas.
Reikia žuvies, lydekos, svogūno, lauro lapų, peletrūno, druskos, pipirų, pieno, grietinėlės, muškato riešuto.
Žuvį gabaliukus (ir galvą bei uodegą), smulkintą svogūną ir truputį druskos užpilti nedaug šalto vandens. Užvirus įpilti šiek tiek šalto vandens, ir vėl užvirinti. Tris-keturis kartus taip padaryti - tada žuvis nesuyra. Paskui sudėti likusius prieskonius ir pusvalandį pavirti ant nedidelės ugnies. Po to įpilti pieno (kad pabaltų, na, kokį 1/4 pieno, 3/4 vandens) ir grietinėlės, vėl užvirus dar pavirti penkias-dešimt minučių. Baigiant virti įtarkuot šiek tiek muškato reišuto. Valgyti su duona.
Senas geras receptas.
QUOTE(gikas1 @ 2005 07 01, 14:18)
Štai mano močiutės pieniška žuvienė.
Reikia žuvies, lydekos, svogūno, lauro lapų, peletrūno, druskos, pipirų, pieno, grietinėlės, muškato riešuto.
Žuvį gabaliukus (ir galvą bei uodegą), smulkintą svogūną ir truputį druskos užpilti nedaug šalto vandens. Užvirus įpilti šiek tiek šalto vandens, ir vėl užvirinti. Tris-keturis kartus taip padaryti - tada žuvis nesuyra. Paskui sudėti likusius prieskonius ir pusvalandį pavirti ant nedidelės ugnies. Po to įpilti pieno (kad pabaltų, na, kokį 1/4 pieno, 3/4 vandens) ir grietinėlės, vėl užvirus dar pavirti penkias-dešimt minučių. Baigiant virti įtarkuot šiek tiek muškato reišuto. Valgyti su duona.
Senas geras receptas.
Reikia žuvies, lydekos, svogūno, lauro lapų, peletrūno, druskos, pipirų, pieno, grietinėlės, muškato riešuto.
Žuvį gabaliukus (ir galvą bei uodegą), smulkintą svogūną ir truputį druskos užpilti nedaug šalto vandens. Užvirus įpilti šiek tiek šalto vandens, ir vėl užvirinti. Tris-keturis kartus taip padaryti - tada žuvis nesuyra. Paskui sudėti likusius prieskonius ir pusvalandį pavirti ant nedidelės ugnies. Po to įpilti pieno (kad pabaltų, na, kokį 1/4 pieno, 3/4 vandens) ir grietinėlės, vėl užvirus dar pavirti penkias-dešimt minučių. Baigiant virti įtarkuot šiek tiek muškato reišuto. Valgyti su duona.
Senas geras receptas.
džiaugiuosi, kad yra gaminančių vyrų
Zinau paprasta recepta kaip paruost lasisa. Labai skaniai iseina. Nusiperki parduotuvej lasisa (juk nepasigausi esere ) ir prieskoniu spec. zuvim (nezinau tikslaus pavadinimo) Itrini ta zuvi prieskoniais ir palieki bent kelioms valandoms saldytuve (mes paliekam parai) Idedi i orkaite ir kepi pagal savo nuoziura (kol pradels laaabai skaniai kvepeti) Iskepta zuvi valgome su ryziais ir majonezu. Labai paprasta paruost. Skanaus!
P.s. Valgyti zuvi reikia penktadieniais
P.s. Valgyti zuvi reikia penktadieniais
QUOTE(dani @ 2003 04 18, 06:38)
"KARPIS - LABAI SKANUS..."
REIKIA: sviezio karpio, pagal karpio proporcijas idarui: svoguno galvutemis, morku, sampinjonu. Cesnako ir prieskoniu marinavimui. Grietines - majonezo lygiomis dalimis, aptepimui. Kepimo maiselio arba folijos.
Pries kokia valanda sviezias karpis istrinamas zuvu prieskoniais (misiniu, tik ne vegeta), nemazai trinto cesnako. Ir marinuojamas kambario temperaturoje.
Kol marinuojasi, daromas idaras:
morkos sutarkuotos burokine tarka, svogunai pjaustyti kvadratukais nemazais, sampinjonai pjaustyti (jei nemegstate, tai galima ir be ju). Viska apkepiname keptuveje.
ta reikala sudedame i karpio vidu, tarp sonkauliu tiek kiek telpa. karpi kisame i kepimo maiseli. Kepame ~40 min. Po to, maiseli prakerpame, karpi aptepame grietines - majonezo padazu ir dar pakepame kokias 10 - 15 min.
Skanaus... [smiley=chef.gif]
REIKIA: sviezio karpio, pagal karpio proporcijas idarui: svoguno galvutemis, morku, sampinjonu. Cesnako ir prieskoniu marinavimui. Grietines - majonezo lygiomis dalimis, aptepimui. Kepimo maiselio arba folijos.
Pries kokia valanda sviezias karpis istrinamas zuvu prieskoniais (misiniu, tik ne vegeta), nemazai trinto cesnako. Ir marinuojamas kambario temperaturoje.
Kol marinuojasi, daromas idaras:
morkos sutarkuotos burokine tarka, svogunai pjaustyti kvadratukais nemazais, sampinjonai pjaustyti (jei nemegstate, tai galima ir be ju). Viska apkepiname keptuveje.
ta reikala sudedame i karpio vidu, tarp sonkauliu tiek kiek telpa. karpi kisame i kepimo maiseli. Kepame ~40 min. Po to, maiseli prakerpame, karpi aptepame grietines - majonezo padazu ir dar pakepame kokias 10 - 15 min.
Skanaus... [smiley=chef.gif]
Laaaabai skanu!!!!
Cia paskaitinejau ir laabai uzsimaniau zuvies.
Taciau kepu retai, nes nervuoja kvapas, kuris lieka po kepimo,
visa virtuve prasmirsta ir dumu pilna buna.
Kaip to isvengti, gal darau kazka netaip, nes is manes tokia seimininke.
Taciau kepu retai, nes nervuoja kvapas, kuris lieka po kepimo,
visa virtuve prasmirsta ir dumu pilna buna.
Kaip to isvengti, gal darau kazka netaip, nes is manes tokia seimininke.
QUOTE(*Citra* @ 2005 09 06, 23:40)
Laaaabai skanu!!!!
O tai kur jus ta karpi su maiseliu kepat? Orkaiteje?
QUOTE(murzinyte @ 2005 02 01, 21:00)
Merginos, ar jūs perkat šaldytą žuvies faršą parduotuvėje?
Kaip po velnių jį paruošti?
Antrą kartą bandžiau - niekaip nesulimpa...
Gaminti moku, bet vat tas faršas š***as vakar mane iš kantrybės išvedė
Kaip po velnių jį paruošti?
Antrą kartą bandžiau - niekaip nesulimpa...
Gaminti moku, bet vat tas faršas š***as vakar mane iš kantrybės išvedė
Aš tai pas draugę per gimtadienį ragavau kotletukų ir labai patiko Tai ji nuporino taip:
Įžuvies faršą sudėti prieskoniukus,svogūną,daug žalumynų,petražolių,krapiukų,porų čia jau pagal kiekvienos fantaziją,kelis šaukštus majonezo,truputį miltų ar krakmolo,druskytės.Viską sumaišyti,tešla bus skystoka,bet nereikia jos bijoti, tiesiog su šaukštu drėbti į ketuvę kaip blynus ir kepti. Man tai buvo skanu,pabandykit,gal patiks
Man tai labai patinka žuvies apkepėlė, kurią darau taip :
nusiperku jūros lydekos filė, atšildau ir supjausčiusi gabaliukais pamarinuoju prieskoniuose. Išsiverdu bulves ir supjaustau jas griežinėliais. Tada keptuvėje pakepinu žiedeliais pjaustytą svogūną, tarkuotą morką, šiaudeliais pjaustytą papriką. I karščiui atsparų molinį indą sudedu bulves, žuvį, apkeptas daržoves, ant viršaus užtepu majonezą ir užbarstau tarkuotu sūriu. Kepu orkaitėje apie 15min.
Skanaus
nusiperku jūros lydekos filė, atšildau ir supjausčiusi gabaliukais pamarinuoju prieskoniuose. Išsiverdu bulves ir supjaustau jas griežinėliais. Tada keptuvėje pakepinu žiedeliais pjaustytą svogūną, tarkuotą morką, šiaudeliais pjaustytą papriką. I karščiui atsparų molinį indą sudedu bulves, žuvį, apkeptas daržoves, ant viršaus užtepu majonezą ir užbarstau tarkuotu sūriu. Kepu orkaitėje apie 15min.
Skanaus
QUOTE(Egoist @ 2005 09 14, 19:32)
O tai kur jus ta karpi su maiseliu kepat? Orkaiteje?
Na taip