Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

Man nieko nera skaniau kaip sviezia zuvis, isdarineta, papipirinta-padruskinta (i ipjovas sonuose galima prikaisioti cesnakiuku) ir iskepta "ciela" ikaitintame aliejuje thumbup.gif
Atsakyti
Folijoje keptos kefales cia

O as rytoj bandysiu lyna kepti. Jei kas netingesit imeskit koki recepteli. Koks skirtumas kada citrinos sultis lasinti? Vienur raso po kepimo, kitur pries. Ir ka jos duoda? Gal kartais ta dumblo skoni nuims g.gif . Na as tokia kulinare blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidaaa: 26 birželio 2005 - 22:24
Štai mano močiutės pieniška žuvienė.
Reikia žuvies, lydekos, svogūno, lauro lapų, peletrūno, druskos, pipirų, pieno, grietinėlės, muškato riešuto.
Žuvį gabaliukus (ir galvą bei uodegą), smulkintą svogūną ir truputį druskos užpilti nedaug šalto vandens. Užvirus įpilti šiek tiek šalto vandens, ir vėl užvirinti. Tris-keturis kartus taip padaryti - tada žuvis nesuyra. Paskui sudėti likusius prieskonius ir pusvalandį pavirti ant nedidelės ugnies. Po to įpilti pieno (kad pabaltų, na, kokį 1/4 pieno, 3/4 vandens) ir grietinėlės, vėl užvirus dar pavirti penkias-dešimt minučių. Baigiant virti įtarkuot šiek tiek muškato reišuto. Valgyti su duona.
Senas geras receptas.
Atsakyti
QUOTE(gikas1 @ 2005 07 01, 14:18)
Štai mano močiutės pieniška žuvienė.
Reikia žuvies, lydekos, svogūno, lauro lapų, peletrūno, druskos, pipirų, pieno, grietinėlės, muškato riešuto.
Žuvį gabaliukus (ir galvą bei uodegą), smulkintą svogūną ir truputį druskos užpilti nedaug šalto vandens. Užvirus įpilti šiek tiek šalto vandens, ir vėl užvirinti. Tris-keturis kartus taip padaryti - tada žuvis nesuyra. Paskui sudėti likusius prieskonius ir pusvalandį pavirti ant nedidelės ugnies. Po to įpilti pieno (kad pabaltų, na, kokį 1/4 pieno, 3/4 vandens) ir grietinėlės, vėl užvirus dar pavirti penkias-dešimt minučių. Baigiant virti įtarkuot šiek tiek muškato reišuto. Valgyti su duona.
Senas geras receptas.

džiaugiuosi, kad yra gaminančių vyrų thumbup.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Zinau paprasta recepta kaip paruost lasisa. Labai skaniai iseina. Nusiperki parduotuvej lasisa (juk nepasigausi esere smile.gif ) ir prieskoniu spec. zuvim (nezinau tikslaus pavadinimo) Itrini ta zuvi prieskoniais ir palieki bent kelioms valandoms saldytuve (mes paliekam parai) Idedi i orkaite ir kepi pagal savo nuoziura (kol pradels laaabai skaniai kvepeti) Iskepta zuvi valgome su ryziais ir majonezu. Labai paprasta paruost. Skanaus!

P.s. Valgyti zuvi reikia penktadieniais
Atsakyti
QUOTE(dani @ 2003 04 18, 06:38)
"KARPIS - LABAI SKANUS..."

REIKIA: sviezio karpio, pagal karpio proporcijas idarui: svoguno galvutemis, morku, sampinjonu. Cesnako ir prieskoniu marinavimui. Grietines - majonezo lygiomis dalimis, aptepimui. Kepimo maiselio arba folijos.

Pries kokia valanda sviezias karpis istrinamas zuvu prieskoniais (misiniu, tik ne vegeta), nemazai trinto cesnako. Ir marinuojamas kambario temperaturoje.
Kol marinuojasi, daromas idaras:
morkos sutarkuotos burokine tarka, svogunai pjaustyti kvadratukais nemazais, sampinjonai pjaustyti (jei nemegstate, tai galima ir be ju). Viska apkepiname keptuveje.
ta reikala sudedame i karpio vidu, tarp sonkauliu tiek kiek telpa. karpi kisame i kepimo maiseli. Kepame ~40 min. Po to, maiseli prakerpame, karpi aptepame grietines - majonezo padazu ir dar pakepame kokias 10 - 15 min.
Skanaus... [smiley=chef.gif]


Laaaabai skanu!!!! thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Cia paskaitinejau ir laabai uzsimaniau zuvies.
Taciau kepu retai, nes nervuoja kvapas, kuris lieka po kepimo,
visa virtuve prasmirsta ir dumu pilna buna.
Kaip to isvengti, gal darau kazka netaip, nes is manes tokia seimininke. biggrin.gif
Atsakyti
aš šitą irgi gaminau, tikrai skanu visi buvo sužavėti.
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2005 09 06, 23:40)
Laaaabai skanu!!!!  thumbup.gif  thumbup.gif



O tai kur jus ta karpi su maiseliu kepat? Orkaiteje?
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2005 02 01, 21:00)
Merginos, ar jūs perkat šaldytą žuvies faršą parduotuvėje?
Kaip po velnių jį paruošti?
Antrą kartą bandžiau - niekaip nesulimpa...  cry.gif
Gaminti moku, bet vat tas faršas š***as vakar mane iš kantrybės išvedė  doh.gif  blush2.gif

Aš tai pas draugę per gimtadienį ragavau kotletukų ir labai patiko drinks_cheers.gif Tai ji nuporino taip:
Įžuvies faršą sudėti prieskoniukus,svogūną,daug žalumynų,petražolių,krapiukų,porų čia jau pagal kiekvienos fantaziją,kelis šaukštus majonezo,truputį miltų ar krakmolo,druskytės.Viską sumaišyti,tešla bus skystoka,bet nereikia jos bijoti, schmoll.gif tiesiog su šaukštu drėbti į ketuvę kaip blynus ir kepti. thumbup.gif Man tai buvo skanu,pabandykit,gal patiks drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man tai labai patinka žuvies apkepėlė, kurią darau taip :
nusiperku jūros lydekos filė, atšildau ir supjausčiusi gabaliukais pamarinuoju prieskoniuose. Išsiverdu bulves ir supjaustau jas griežinėliais. Tada keptuvėje pakepinu žiedeliais pjaustytą svogūną, tarkuotą morką, šiaudeliais pjaustytą papriką. I karščiui atsparų molinį indą sudedu bulves, žuvį, apkeptas daržoves, ant viršaus užtepu majonezą ir užbarstau tarkuotu sūriu. Kepu orkaitėje apie 15min.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dargana: 16 rugsėjo 2005 - 18:24
QUOTE(Egoist @ 2005 09 14, 19:32)
O tai kur jus ta karpi su maiseliu kepat? Orkaiteje?



Na taip ax.gif
Atsakyti