Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

Aciu,Asta.Pameginsiu
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 02 26, 00:26)
Man labai patiko toks paprastas receptelis, kuri dare mano grupioke. Prasom

<!-- ALIGN begin --><div align="center">Zuvies file: gali but shaldyta juros lydeka ar menke..
Burokine tarka tarkuotos morkos
Pjaustyti pievagrybiai
Kubeliais pjaustytos paprikos
Griezineliais pjaustyti porai
Majonezas
Aliejus

I skarda sudeda zuvi. Aliejuje troskinat atskirai morkas, atskirai porus, atskirai pievagrybius, atskirai paprikas. Tada dubenyje sumaishot juos su majonezu, dedat ant zuvies ir kepat orkaiteje kol zuvis bus ishkepus. Valgote su virtomis bulvemis... mmmmmmmmm</div><!-- ALIGN end -->

bea

tai čia kažkas panašaus į apkepą turi gautis- pirmas sluoksnis žuvis, viršutinis sluoksnis ta majonezinė masė? Kaip žinoti, kada žuvis iškepė, jei ji užkasta po daržovėmis? Kiek maždaug laiko kepti?
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 01 31, 11:23)
bea

tai čia kažkas panašaus į apkepą turi gautis- pirmas sluoksnis žuvis, viršutinis sluoksnis ta majonezinė masė? Kaip žinoti, kada žuvis iškepė, jei ji užkasta po daržovėmis? Kiek maždaug laiko kepti?

hm.. gal ne apkepas, u užkepėlė... man taip rodos. kadangi ten plona filė, tai jai daug laiko nereikia. Pabadysi šakute, pakapstysi šonelyje ir sužinosi ar iškepė tongue.gif
Atsakyti
Merginos, ar jūs perkat šaldytą žuvies faršą parduotuvėje?
Kaip po velnių jį paruošti?
Antrą kartą bandžiau - niekaip nesulimpa... cry.gif
Gaminti moku, bet vat tas faršas š***as vakar mane iš kantrybės išvedė doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2003 04 18, 05:35)
Labai daznai pritruksta fantazijos gaminant zuvi. Gal pasidalintumet savo firminiais receptais?

Įmesiu ir aš savo mėgstamus žuvies receptėlius.

1) ŽUVYTĖ, KEPTA VANDENY (LABAI TINKA DIETININKĖM mirksiukas.gif )
į skardelę dedu jūros lydekos ar menkės filė puseles, pabarstytas is abieju pusiu prieskoniais (tik nepadauginkit! šį patiekalą labai lengva persūdyt ar perprieskonint, užteks tikrai nedaug, daug mažiau nei kepant keptuvėj) ir įpilu truputį vandens. jei filė atšildyta, truputį daugiau, jei nebuvo kda atšildyt, tai išvis nedaug, tiek, kad nesviltų, kol atsileis orkaitėj. tada pašaunu į karštą orkaitę ir kepu, retkarčiais palaistydama vandenuku iš skardelės, kad nedžiūtų. Kai jau beveik iškepusi, labai plonai tarkuoto olandiško sūrio truputį pabarstau ant kiekvieno gabaliuko ir palaikau orkaitėj, kol išsilydo.
valgau su salotom. jei valgysit su ryžiais, palaistykit juos skysčiu is skardelės, jis labai skanus.

2) ŽUVIS, KEPTA BEŠAMELYJE
atsparų ugniai indą truputį patepu aliejum ar sviesto kruopele, dedu jūros lydekos ar menkės filė puseles gabaliukais supjaustytas, pabarstau truputį prieskoniais ir užpilu bešameliu, kad apsemtų. jei dėsit žuvytę keliais "aukštais", geriau, kad antras "aukštas" bent iki pusės būtų apsemtas.
bešamelį tai tradicinį darau. pusei kilo žuvytės tai maždaug reiks šaukšto sviesto, tiek pat miltų ir pusės litro pieno. sviestą karštoj keptuvėj išlydau, pakepu maišydama miltus, kol tokia geltona košelė pasidaro, tada maišydama po truputį supilu ŠALTĄ (!) pieną ir maišydama (turi išsimaišyti gerai ta košelė) užvirinu, padruskinu, papipirinu. padažą kiekvienąkart galima vis kitokį daryt - be druskos ir pipirų, dar įtarkuot muškato, įberti kario, deti krienų ar supjaustytu porų, žodžiu, pagal fantaziją.
šiaip bešamelį užvirusį reikia dar pavirt kelias minutes, kad sutirštėtų, bet šiam patiekalui neverdu ilgiau, nes jis dar orkaitėj ten noks.
žuvį su padažu pašaunu i karštą orkaitę. kepa nelabai ilgai, kai padazas ima burbuliuot truputį, galit issitraukt gabaliuką žuvytės ir paragaut, dažnai jau būna gera. tada pabarstyt žalumynais smulkintais ir skanaus. arba vėlgi sūriu tarkuotu (mes sūrio mėgėjai smile.gif truputį pabarstyt viršų ir palaikyt orkaitėj, kol išsilydys.
vasarą su žuvim dar įdedu truputį apvirtų brokolių - skanumėlis!
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2005 02 01, 20:00)
Merginos, ar jūs perkat šaldytą žuvies faršą parduotuvėje?
Kaip po velnių jį paruošti?
Antrą kartą bandžiau - niekaip nesulimpa...  cry.gif
Gaminti moku, bet vat tas faršas š***as vakar mane iš kantrybės išvedė  doh.gif  blush2.gif

Aš pirkau karta ir nusivyliau. Sulitpi taima kažkaip sulipo, tik kad jis buvo šaldytas, o kai atsileido tai labi jau "skystas". Daug vandens jame buvo... schmoll.gif
Atsakyti
HELP HELP HELP! surrender.gif
Vakar vyras partempė kokią tai neaiškią žuvį po imeni kefalė. Kadangi susitikom pirmą kartą, žiūriu aš į ją ir neįsivaizduoju, ką man dabar su ja veikti? Gal kas žinot, kaip ji geriau atrodo - kepta, užkepta, troškinta??? Būtau labai dėkinga 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2005 05 17, 07:31)
Vakar vyras partempė kokią tai neaiškią žuvį po imeni kefalė. Kadangi susitikom pirmą kartą, žiūriu aš į ją ir neįsivaizduoju, ką man dabar su ja veikti? Gal kas žinot, kaip ji geriau atrodo - kepta, užkepta, troškinta??? Būtau labai dėkinga  4u.gif  smile.gif

Mano žiniomis, gamink kaip skumbrę (troškink geriausiai), kepta ko gero bus kieta.
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2005 05 17, 08:31)
Vakar vyras partempė kokią tai neaiškią žuvį po imeni kefalė. Kadangi susitikom pirmą kartą, žiūriu aš į ją ir neįsivaizduoju, ką man dabar su ja veikti? Gal kas žinot, kaip ji geriau atrodo - kepta, užkepta, troškinta??? Būtau labai dėkinga  4u.gif  smile.gif

AŠ jau ją gaminau. Pabarsčiau druska,žuvų prieskoniais,pašlaksčiau citrinos sultymis,suvyniojau į folgą ir kepiau orkaitėje.Visai nieko gavosi.
Atsakyti
QUOTE(ritusė @ 2005 05 17, 11:04)
AŠ jau ją gaminau. Pabarsčiau druska,žuvų prieskoniais,pašlaksčiau citrinos sultymis,suvyniojau į folgą ir kepiau orkaitėje.Visai nieko gavosi.

Aš irgi taip pat gaminau thumbup.gif Dabar IKI parduotuvėse kefalėms nuolaida.Aš irgi partempiau namo, ir visai nemaža.Pribarsčiau prieskonių, pamarinavau.Po to paėmiau folgą, pridejau daug morkų su svogūnais, ir ant tų morkų padėjau žuvį,suviniojau ir kepiau orkaitėje. Valgėm su darovių salotoms.Skanu.
P.S. Valyk atsargiai, nes aštrus pelekai.Aš rankas susižalojau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 17 gegužės 2005 - 14:30
QUOTE(Amalia @ 2005 05 17, 09:31)
Mano žiniomis, gamink kaip skumbrę (troškink geriausiai), kepta ko gero bus kieta.

Aš ir troškinau smile.gif
Iš pat pradžių palaikiau ~ parą ištrintą prieskoniais, po to papjausčiau svogūnų, įdėjau lauro lapelių, užpyliau truputį vandens ir patroškinau apie pusvalndį. Tada ant aliejaus pakepinau šiaudeliais supjaustytas morkas, svogūnus, česnakus, papriką, cukiniją, sudėjau ant troškintuvo dugno, užpyliau perkoštu žuvies "nuoviru", sumaišytu su šaukšteliu miltų (kad tirščiau būtų), sudėjau ant viršaus žuvį ir dar apie 10 min. viską patroškinau. Nu man labai patiko. thumbup.gif
Ačiū, Elena, už perspėjimą, buvau pasiruošusi saugotis, bet pasirodo, mano vyras valydamas žuvį pelekus nukarpė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ladute: 19 gegužės 2005 - 10:01
O gal kas zino kaip skaniai lynus paruosti?
Atsakyti