Aciu,Asta.Pameginsiu
QUOTE(bea @ 2004 02 26, 00:26)
Man labai patiko toks paprastas receptelis, kuri dare mano grupioke. Prasom
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Zuvies file: gali but shaldyta juros lydeka ar menke..
Burokine tarka tarkuotos morkos
Pjaustyti pievagrybiai
Kubeliais pjaustytos paprikos
Griezineliais pjaustyti porai
Majonezas
Aliejus
I skarda sudeda zuvi. Aliejuje troskinat atskirai morkas, atskirai porus, atskirai pievagrybius, atskirai paprikas. Tada dubenyje sumaishot juos su majonezu, dedat ant zuvies ir kepat orkaiteje kol zuvis bus ishkepus. Valgote su virtomis bulvemis... mmmmmmmmm</div><!-- ALIGN end -->
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Zuvies file: gali but shaldyta juros lydeka ar menke..
Burokine tarka tarkuotos morkos
Pjaustyti pievagrybiai
Kubeliais pjaustytos paprikos
Griezineliais pjaustyti porai
Majonezas
Aliejus
I skarda sudeda zuvi. Aliejuje troskinat atskirai morkas, atskirai porus, atskirai pievagrybius, atskirai paprikas. Tada dubenyje sumaishot juos su majonezu, dedat ant zuvies ir kepat orkaiteje kol zuvis bus ishkepus. Valgote su virtomis bulvemis... mmmmmmmmm</div><!-- ALIGN end -->
bea
tai čia kažkas panašaus į apkepą turi gautis- pirmas sluoksnis žuvis, viršutinis sluoksnis ta majonezinė masė? Kaip žinoti, kada žuvis iškepė, jei ji užkasta po daržovėmis? Kiek maždaug laiko kepti?
QUOTE(vija @ 2005 01 31, 11:23)
bea
tai čia kažkas panašaus į apkepą turi gautis- pirmas sluoksnis žuvis, viršutinis sluoksnis ta majonezinė masė? Kaip žinoti, kada žuvis iškepė, jei ji užkasta po daržovėmis? Kiek maždaug laiko kepti?
tai čia kažkas panašaus į apkepą turi gautis- pirmas sluoksnis žuvis, viršutinis sluoksnis ta majonezinė masė? Kaip žinoti, kada žuvis iškepė, jei ji užkasta po daržovėmis? Kiek maždaug laiko kepti?
hm.. gal ne apkepas, u užkepėlė... man taip rodos. kadangi ten plona filė, tai jai daug laiko nereikia. Pabadysi šakute, pakapstysi šonelyje ir sužinosi ar iškepė
Merginos, ar jūs perkat šaldytą žuvies faršą parduotuvėje?
Kaip po velnių jį paruošti?
Antrą kartą bandžiau - niekaip nesulimpa...
Gaminti moku, bet vat tas faršas š***as vakar mane iš kantrybės išvedė
Kaip po velnių jį paruošti?
Antrą kartą bandžiau - niekaip nesulimpa...
Gaminti moku, bet vat tas faršas š***as vakar mane iš kantrybės išvedė
QUOTE(Auges @ 2003 04 18, 05:35)
Labai daznai pritruksta fantazijos gaminant zuvi. Gal pasidalintumet savo firminiais receptais?
Įmesiu ir aš savo mėgstamus žuvies receptėlius.
1) ŽUVYTĖ, KEPTA VANDENY (LABAI TINKA DIETININKĖM )
į skardelę dedu jūros lydekos ar menkės filė puseles, pabarstytas is abieju pusiu prieskoniais (tik nepadauginkit! šį patiekalą labai lengva persūdyt ar perprieskonint, užteks tikrai nedaug, daug mažiau nei kepant keptuvėj) ir įpilu truputį vandens. jei filė atšildyta, truputį daugiau, jei nebuvo kda atšildyt, tai išvis nedaug, tiek, kad nesviltų, kol atsileis orkaitėj. tada pašaunu į karštą orkaitę ir kepu, retkarčiais palaistydama vandenuku iš skardelės, kad nedžiūtų. Kai jau beveik iškepusi, labai plonai tarkuoto olandiško sūrio truputį pabarstau ant kiekvieno gabaliuko ir palaikau orkaitėj, kol išsilydo.
valgau su salotom. jei valgysit su ryžiais, palaistykit juos skysčiu is skardelės, jis labai skanus.
2) ŽUVIS, KEPTA BEŠAMELYJE
atsparų ugniai indą truputį patepu aliejum ar sviesto kruopele, dedu jūros lydekos ar menkės filė puseles gabaliukais supjaustytas, pabarstau truputį prieskoniais ir užpilu bešameliu, kad apsemtų. jei dėsit žuvytę keliais "aukštais", geriau, kad antras "aukštas" bent iki pusės būtų apsemtas.
bešamelį tai tradicinį darau. pusei kilo žuvytės tai maždaug reiks šaukšto sviesto, tiek pat miltų ir pusės litro pieno. sviestą karštoj keptuvėj išlydau, pakepu maišydama miltus, kol tokia geltona košelė pasidaro, tada maišydama po truputį supilu ŠALTĄ (!) pieną ir maišydama (turi išsimaišyti gerai ta košelė) užvirinu, padruskinu, papipirinu. padažą kiekvienąkart galima vis kitokį daryt - be druskos ir pipirų, dar įtarkuot muškato, įberti kario, deti krienų ar supjaustytu porų, žodžiu, pagal fantaziją.
šiaip bešamelį užvirusį reikia dar pavirt kelias minutes, kad sutirštėtų, bet šiam patiekalui neverdu ilgiau, nes jis dar orkaitėj ten noks.
žuvį su padažu pašaunu i karštą orkaitę. kepa nelabai ilgai, kai padazas ima burbuliuot truputį, galit issitraukt gabaliuką žuvytės ir paragaut, dažnai jau būna gera. tada pabarstyt žalumynais smulkintais ir skanaus. arba vėlgi sūriu tarkuotu (mes sūrio mėgėjai truputį pabarstyt viršų ir palaikyt orkaitėj, kol išsilydys.
vasarą su žuvim dar įdedu truputį apvirtų brokolių - skanumėlis!
QUOTE(murzinyte @ 2005 02 01, 20:00)
Merginos, ar jūs perkat šaldytą žuvies faršą parduotuvėje?
Kaip po velnių jį paruošti?
Antrą kartą bandžiau - niekaip nesulimpa...
Gaminti moku, bet vat tas faršas š***as vakar mane iš kantrybės išvedė
Kaip po velnių jį paruošti?
Antrą kartą bandžiau - niekaip nesulimpa...
Gaminti moku, bet vat tas faršas š***as vakar mane iš kantrybės išvedė
Aš pirkau karta ir nusivyliau. Sulitpi taima kažkaip sulipo, tik kad jis buvo šaldytas, o kai atsileido tai labi jau "skystas". Daug vandens jame buvo...
HELP HELP HELP!
Vakar vyras partempė kokią tai neaiškią žuvį po imeni kefalė. Kadangi susitikom pirmą kartą, žiūriu aš į ją ir neįsivaizduoju, ką man dabar su ja veikti? Gal kas žinot, kaip ji geriau atrodo - kepta, užkepta, troškinta??? Būtau labai dėkinga
Vakar vyras partempė kokią tai neaiškią žuvį po imeni kefalė. Kadangi susitikom pirmą kartą, žiūriu aš į ją ir neįsivaizduoju, ką man dabar su ja veikti? Gal kas žinot, kaip ji geriau atrodo - kepta, užkepta, troškinta??? Būtau labai dėkinga
QUOTE(Ladute @ 2005 05 17, 07:31)
HELP HELP HELP!
Vakar vyras partempė kokią tai neaiškią žuvį po imeni kefalė. Kadangi susitikom pirmą kartą, žiūriu aš į ją ir neįsivaizduoju, ką man dabar su ja veikti? Gal kas žinot, kaip ji geriau atrodo - kepta, užkepta, troškinta??? Būtau labai dėkinga
Vakar vyras partempė kokią tai neaiškią žuvį po imeni kefalė. Kadangi susitikom pirmą kartą, žiūriu aš į ją ir neįsivaizduoju, ką man dabar su ja veikti? Gal kas žinot, kaip ji geriau atrodo - kepta, užkepta, troškinta??? Būtau labai dėkinga
Mano žiniomis, gamink kaip skumbrę (troškink geriausiai), kepta ko gero bus kieta.
QUOTE(Ladute @ 2005 05 17, 08:31)
HELP HELP HELP!
Vakar vyras partempė kokią tai neaiškią žuvį po imeni kefalė. Kadangi susitikom pirmą kartą, žiūriu aš į ją ir neįsivaizduoju, ką man dabar su ja veikti? Gal kas žinot, kaip ji geriau atrodo - kepta, užkepta, troškinta??? Būtau labai dėkinga
Vakar vyras partempė kokią tai neaiškią žuvį po imeni kefalė. Kadangi susitikom pirmą kartą, žiūriu aš į ją ir neįsivaizduoju, ką man dabar su ja veikti? Gal kas žinot, kaip ji geriau atrodo - kepta, užkepta, troškinta??? Būtau labai dėkinga
AŠ jau ją gaminau. Pabarsčiau druska,žuvų prieskoniais,pašlaksčiau citrinos sultymis,suvyniojau į folgą ir kepiau orkaitėje.Visai nieko gavosi.
QUOTE(ritusė @ 2005 05 17, 11:04)
AŠ jau ją gaminau. Pabarsčiau druska,žuvų prieskoniais,pašlaksčiau citrinos sultymis,suvyniojau į folgą ir kepiau orkaitėje.Visai nieko gavosi.
Aš irgi taip pat gaminau Dabar IKI parduotuvėse kefalėms nuolaida.Aš irgi partempiau namo, ir visai nemaža.Pribarsčiau prieskonių, pamarinavau.Po to paėmiau folgą, pridejau daug morkų su svogūnais, ir ant tų morkų padėjau žuvį,suviniojau ir kepiau orkaitėje. Valgėm su darovių salotoms.Skanu.
P.S. Valyk atsargiai, nes aštrus pelekai.Aš rankas susižalojau
QUOTE(Amalia @ 2005 05 17, 09:31)
Mano žiniomis, gamink kaip skumbrę (troškink geriausiai), kepta ko gero bus kieta.
Aš ir troškinau
Iš pat pradžių palaikiau ~ parą ištrintą prieskoniais, po to papjausčiau svogūnų, įdėjau lauro lapelių, užpyliau truputį vandens ir patroškinau apie pusvalndį. Tada ant aliejaus pakepinau šiaudeliais supjaustytas morkas, svogūnus, česnakus, papriką, cukiniją, sudėjau ant troškintuvo dugno, užpyliau perkoštu žuvies "nuoviru", sumaišytu su šaukšteliu miltų (kad tirščiau būtų), sudėjau ant viršaus žuvį ir dar apie 10 min. viską patroškinau. Nu man labai patiko.
Ačiū, Elena, už perspėjimą, buvau pasiruošusi saugotis, bet pasirodo, mano vyras valydamas žuvį pelekus nukarpė
O gal kas zino kaip skaniai lynus paruosti?