Labai daznai pritruksta fantazijos gaminant zuvi. Gal pasidalintumet savo firminiais receptais?
"KARPIS - LABAI SKANUS..."
REIKIA: sviezio karpio, pagal karpio proporcijas idarui: svoguno galvutemis, morku, sampinjonu. Cesnako ir prieskoniu marinavimui. Grietines - majonezo lygiomis dalimis, aptepimui. Kepimo maiselio arba folijos.
Pries kokia valanda sviezias karpis istrinamas zuvu prieskoniais (misiniu, tik ne vegeta), nemazai trinto cesnako. Ir marinuojamas kambario temperaturoje.
Kol marinuojasi, daromas idaras:
morkos sutarkuotos burokine tarka, svogunai pjaustyti kvadratukais nemazais, sampinjonai pjaustyti (jei nemegstate, tai galima ir be ju). Viska apkepiname keptuveje.
ta reikala sudedame i karpio vidu, tarp sonkauliu tiek kiek telpa. karpi kisame i kepimo maiseli. Kepame ~40 min. Po to, maiseli prakerpame, karpi aptepame grietines - majonezo padazu ir dar pakepame kokias 10 - 15 min.
Skanaus... [smiley=chef.gif]
REIKIA: sviezio karpio, pagal karpio proporcijas idarui: svoguno galvutemis, morku, sampinjonu. Cesnako ir prieskoniu marinavimui. Grietines - majonezo lygiomis dalimis, aptepimui. Kepimo maiselio arba folijos.
Pries kokia valanda sviezias karpis istrinamas zuvu prieskoniais (misiniu, tik ne vegeta), nemazai trinto cesnako. Ir marinuojamas kambario temperaturoje.
Kol marinuojasi, daromas idaras:
morkos sutarkuotos burokine tarka, svogunai pjaustyti kvadratukais nemazais, sampinjonai pjaustyti (jei nemegstate, tai galima ir be ju). Viska apkepiname keptuveje.
ta reikala sudedame i karpio vidu, tarp sonkauliu tiek kiek telpa. karpi kisame i kepimo maiseli. Kepame ~40 min. Po to, maiseli prakerpame, karpi aptepame grietines - majonezo padazu ir dar pakepame kokias 10 - 15 min.
Skanaus... [smiley=chef.gif]
Lydeka grietineles padaze.Mano tecio firminis patiekalas.Tinka ir visos kitos baltos sviezios (svarbu) zuvys su mazai kaulu.
Sviezia lydeka supjaustome gabaliukais , pridedame megiamu prieskoniu, truputi palaikome.Po to apkepame nedideliame kiekyje sviesto arba aliejaus ir dedame i puoda.Pridedame svogunu laisku , krapu, juodu maltu pipiru , ipilame truputi vandens ir visa tai uzpilame grietinele , kad apsemtu visa zuvi.Galime ideti lauro lapa , bet istroskinus ji butina isimti!Patroskiname apie 5min.(ant silpnos ugnies!!!!) dadedame druskos pagal skoni ir dar patroskiname apie 15min. Neprarykit liezuviu!!! ;D
Sviezia lydeka supjaustome gabaliukais , pridedame megiamu prieskoniu, truputi palaikome.Po to apkepame nedideliame kiekyje sviesto arba aliejaus ir dedame i puoda.Pridedame svogunu laisku , krapu, juodu maltu pipiru , ipilame truputi vandens ir visa tai uzpilame grietinele , kad apsemtu visa zuvi.Galime ideti lauro lapa , bet istroskinus ji butina isimti!Patroskiname apie 5min.(ant silpnos ugnies!!!!) dadedame druskos pagal skoni ir dar patroskiname apie 15min. Neprarykit liezuviu!!! ;D
Pasiūlysiu porą sumuštinių: karšto rukymo žuvį ir šviežią agurką labai smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su majonezu ir grietine, sumaišius užtepti ant duonos. Kitas gal kiek prabangesnis, bet pigesnis nei lašiša, taigi upėtakio mėsą smulkiai supjaustyti ir apibarstyti druska, palaikyti gal kokį pusvalandį. Skaniausiai su batonu. Taigi riekutę užtepame SVIESTU, uždedame žuvį, pabarstome smulkintais krapais. Skanaus
o ash darau troškinį su žuvimi: perku šaldytos rudagalvės menkės file, supjaustau gabalėliais, apkepu (galima pavoliot miltuose truputį, mažiau biri bus), tada dedu pjaustytų svogūnų ir porų, virtų morkų griežinėlių (nebūtinai jei neturit), krabų lazdelų pjaustytų, konservuotų kukurūzų ir patroškinu viską su grietine arba grietinėle. Žinoma dar pipiriukai, druska, kokios nors prieskoninės žolelės (aš turiu tokias salotoms, labai universalios visur beriu, perku sveriamas jei Kaune tai Kvarclitos kiemelyje, jei Vilniuj tai prie Operhauzo yra parduotuvėlė).
Kalmaru ziedai su bulviu kose ;D
Isvirtus kalmarus supjaustau ziedais, i keptuve ant sviestuko, maza ugnele ir truputi pacirskini, vos vos. Paskui pili ant virsaus grietineles, beri vegetos ir ispaudi kelis lasus citrinos, pagal skoni. Kelias minutes patroskini. Mmmmm, kaip skanu.
Patiekiu su bulviu kose, kuria taip pat gaminu su vegeta, svietu ir grietinele. Super bulviu kose. Skanesnes uz savo, nesu ragavusi, net prabangiausiam restorane. 8)
Isvirtus kalmarus supjaustau ziedais, i keptuve ant sviestuko, maza ugnele ir truputi pacirskini, vos vos. Paskui pili ant virsaus grietineles, beri vegetos ir ispaudi kelis lasus citrinos, pagal skoni. Kelias minutes patroskini. Mmmmm, kaip skanu.
Patiekiu su bulviu kose, kuria taip pat gaminu su vegeta, svietu ir grietinele. Super bulviu kose. Skanesnes uz savo, nesu ragavusi, net prabangiausiam restorane. 8)
Galiu pasiulyti savo firmini patiekala,be kurio draugai neisivaizduoja mano baliaus.Dazniausiai naudoju karpi,bet tinka bet kokia zuvis.Zuvi iistrinu druska,pipirais ir kapotu cesnaku(jokiu vegetu),apslakstau citrinos sultimis.Dedu i skarda ir uzpilu sviesiu alumi.Kepu apie 30min(priklausomai nuo zuvies dydzio),visa laika palaistant alumi.Paprasta ir labai
QUOTE |
Galiu pasiulyti savo firmini patiekala,be kurio draugai neisivaizduoja mano baliaus.Dazniausiai naudoju karpi,bet tinka bet kokia zuvis.Zuvi iistrinu druska,pipirais ir kapotu cesnaku(jokiu vegetu),apslakstau citrinos sultimis.Dedu i skarda ir uzpilu sviesiu alumi.Kepu apie 30min(priklausomai nuo zuvies dydzio),visa laika palaistant alumi.Paprasta ir labai |
Aga sitaip labai , tik as dar pabarstau truputi kmynu ir i gala kepimo patarkuoju astraus surio, bet nedaug , kad neuzgostu zuvies....
Dar zinau labai fainus sventinius paprastai gaminamus kepsnius.Tinka bet kokios zuvies file.As dazniausiai naudoju starki.File supjaustyti delno dydzio gabalais,pabarstyti druska,pipirais,citrinos sulciu uzspausti.Dar reikes:po 2 saukstus majonezo ir pomidoru padazo,lydyto surio.Zuvi deti i ikaitinta keptuve,kai apkeps viena puse,apversti ir uztepti sumaisytu majonezu su pomidoru padazu.Po 1min. uzdeti kepsnio dydzio surio rieke.Keptuve uzdengti,suris issileis ir isjungti.Prie tu kepsniu as verdu ryzius,itarkavus i juos morka.Ir valgydama i ryzius dar isidedu pomidoru padazo.
Receptą radau internete, turėtų būti labai skanu
Netikras "zuikis" iš konservuoto tuno
Aliejuje konservuoto tuno - 320-500 g (pagal pakuotės talpą)
keturių-penkių nedidelių bulvių
dviejų-trijų kiaušinių
dviejų šaukštų manų kruopų
majonezo ir balto jogurto padažui bei šviežių pomidorų garnyrui.
Pirmiausia išvirkite bulves (skustas) ir karštas sumaigykite šakute. Paskui sumaišykite bulves su tunu (aliejaus perteklių reikia nupilti) ir manų kruopomis. Geriausia iš pradžių pamaišyti šaukštu, o paskui - mikseriu. Bulvėms šiek tiek atvėsus įmuškite kiaušinius. Iš šios masės darykite "zuikį" ir, įvynioję jį į foliją, įdėkite pusei valandos į puodą su verdančiu vandeniu. Paskui vandenį nupilkite ir palikite patiekalą vėsti folijoje.
Prieš valgant būtų gerai jį jau išvyniotą palaikyti kokią valandą šaldytuve. Patiekite pusdubenyje supjaustytą storomis riekėmis. Greta pastatykite dubenėlį su majonezo ir jogurto padažu bei indelį su supjaustytais ir druska bei maltais pipirais pabarstytais pomidorais (galite užpilti ant pomidorų ir lašą aliejaus).
Tiems, kas mėgsta "stipresnius" patiekalus, siūlyčiau tuno kukulį išsikepti orkaitėje. Tokiu atveju vietoj manų kruopų į masę geriau įmaišykite tarkuoto Parmos arba "Džiugo" sūrio. Folijos nebereikės. Tik nepamirškite į kepimo indą įpilti truputį aliejaus. Padažas irgi turėtų būti kiek "ryškesnis". Vienas galimų variantų: sutrinkite mikseriu petražoles ir marinuotus kaparėlius, gautą masę sumaišykite su aliejumi.
Netikras "zuikis" iš konservuoto tuno
Aliejuje konservuoto tuno - 320-500 g (pagal pakuotės talpą)
keturių-penkių nedidelių bulvių
dviejų-trijų kiaušinių
dviejų šaukštų manų kruopų
majonezo ir balto jogurto padažui bei šviežių pomidorų garnyrui.
Pirmiausia išvirkite bulves (skustas) ir karštas sumaigykite šakute. Paskui sumaišykite bulves su tunu (aliejaus perteklių reikia nupilti) ir manų kruopomis. Geriausia iš pradžių pamaišyti šaukštu, o paskui - mikseriu. Bulvėms šiek tiek atvėsus įmuškite kiaušinius. Iš šios masės darykite "zuikį" ir, įvynioję jį į foliją, įdėkite pusei valandos į puodą su verdančiu vandeniu. Paskui vandenį nupilkite ir palikite patiekalą vėsti folijoje.
Prieš valgant būtų gerai jį jau išvyniotą palaikyti kokią valandą šaldytuve. Patiekite pusdubenyje supjaustytą storomis riekėmis. Greta pastatykite dubenėlį su majonezo ir jogurto padažu bei indelį su supjaustytais ir druska bei maltais pipirais pabarstytais pomidorais (galite užpilti ant pomidorų ir lašą aliejaus).
Tiems, kas mėgsta "stipresnius" patiekalus, siūlyčiau tuno kukulį išsikepti orkaitėje. Tokiu atveju vietoj manų kruopų į masę geriau įmaišykite tarkuoto Parmos arba "Džiugo" sūrio. Folijos nebereikės. Tik nepamirškite į kepimo indą įpilti truputį aliejaus. Padažas irgi turėtų būti kiek "ryškesnis". Vienas galimų variantų: sutrinkite mikseriu petražoles ir marinuotus kaparėlius, gautą masę sumaišykite su aliejumi.
Juros lydekos kepsneliai:
Juros lydekos file supjaustome i 2-3 gabalelius, pabarstome prieskoniais, ispaudziame citrinos sulciu ir apslakstome sojos padazu. Paliekame kelioms valandelems pasimarinuoti.
I kepimo inda ipilame truputi aliejaus, dedame file gabalelius, ant ju keptuveje pakepintas darzoves: pora, svoguna, morka, paprika (galima ir nekepinti). Ant ju uzberiame tarkuota fermentini suri ir uzdedame majonezo. Kepame apie 20 min, orkaiteje.
SKANAUS!
Juros lydekos file supjaustome i 2-3 gabalelius, pabarstome prieskoniais, ispaudziame citrinos sulciu ir apslakstome sojos padazu. Paliekame kelioms valandelems pasimarinuoti.
I kepimo inda ipilame truputi aliejaus, dedame file gabalelius, ant ju keptuveje pakepintas darzoves: pora, svoguna, morka, paprika (galima ir nekepinti). Ant ju uzberiame tarkuota fermentini suri ir uzdedame majonezo. Kepame apie 20 min, orkaiteje.
SKANAUS!