Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės pyragai

QUOTE(lile @ 2005 06 01, 17:56)
Na o tie pakeliai kiek gramu


45g
Atsakyti
Šviesa labai aciu
Atsakyti
QUOTE(Martyna @ 2004 03 13, 01:23)
Varskes pyragas

Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiausinis
200 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu.

Įdaras:
800 g liesos varskes
2 kiausiniai
200 g cukraus
3-4 saukstai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas)
0,5 l pieno.

Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda.
Skanaus!  thumbup.gif

Tikrai super skanus.Šiandien kepiau ir jau beveik neliko. Ypač skanus viršutinis sluoksnis.Ačiū už receptą birthday.gif
Atsakyti
Dabar orkaitėj šitas pyyyyyraaagas.... tongue.gif
Žiūrėsim, kaip gausis....
Na tikiuosi tikiuosi..... nes man labai įtartina ta skysta masė g.gif ....
Parašysiu ir aš kaip man gavos smile.gif


Atsakyti
O as dariau ir man labai nepatiko, skystas toks ir neskanus sad.gif
Atsakyti
Superinis!
Man trūksta žodžių...
Tiesa, pasiskaičius, kad kai kurioms pakankamai nesustingo, tai pyliau truputuką mažiau pieno, pudingo vietoj 2 dėjau 3pak.
Kepė lygiai valandą. padas minkštut minkštutėlis....

Negaliu paaiškint, kodėl vienoms pasiseka iškept, kitoms ne.
Man super gavosi....
Kam nesigavo - tikrai pavaišinčiau smile.gif

Labai labai skanus.... wub.gif thumbup.gif wub.gif

Ačiū už receptą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Tai jau jei taip giriat, tai ir man reikės bandyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2005 08 28, 20:11)
Tai jau jei taip giriat, tai ir man reikės bandyt  biggrin.gif

Būtinai bandyk!
Dėk 3pak pudingo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2004 10 05, 10:34)
Kepiau ir as ta pyraga. Siaip labai skanus, tik truputi per daug pudingas jauciasi- kita karta su krakmolu darysiu. Bet gavosi labai gerai, tesla visai nekieta gavosi, tokia trapi-pats tas. O idaro konsistensija irgi labai  thumbup.gif . Papuosiau pagal Bea technika  rolleyes.gif  Gavosi toks.


aisku, kam pinigus metyti. paskaitykite, kokia pudingo sudetis 4u.gif
Atsakyti
o gal žinote ką dėti vietoj pudingo?
Atsakyti
Dariau ir aš kažkada panašų pyragą pagal bendradarbės receptą, tik su kakava. Buvau išsigandusi, kad įdaras gavosi per skystas, bet kai iškepė, buvo baisingai skanus.
Dar vienas skanus varškės pyragas:
tešlai:
2 stiklinės miltų
2 šaukštai kakavos
21 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių ar sodos
1 kiaušinis
1 stiklinė cukraus
200 gr sviesto

Įdarui (daryti prieš pat kepimą):
3 pakeliai varškės
1 stiklinė cukraus
200 g. grietinės
2 šaukštai krakmolo
4 kiaušiniai
razinų, cukatų ar kt. džiovinti vaisiai, vanilė, riešutai.

Tešlą reikia ruošti taip: ištirpiname sviestą, kai ataušta, įmušame kiaušinį, sudedame cukrų ir gerai išsukame (kol cukrus ištirpsta). Atskirai gerai išmaišome miltus, kėlimo miltelius ir kakavą, sudedame juos į ištirpinto sviesto masę ir gerai išmaišome. Padaliname tešlą į dvi dalis, sudedame jas į maišelius ir dedame į šaldiklį kad sustingtų.

Įdarui ištriname varškę, sudedame krakmolą, grietinę ir išmaišome. Atskirai su cukrumi išplakame kiaušinius ir sudedame į varškę. Pridedame džiovintų vaisių.

Vieną dalį sustingusios tešlos sutarkuojame burokine tarka į skardą, ant jos pilame įdarą ir užtarkuojame kitą tešlos dalį, užberiame skaldytus riešutus. Kepame apie 1 valandą, po to - skanaus.

Taip pat esu prieš visokiausius sintetinius pudingus, todėl manau, kad juos galima pakeisti krakmolu.

Atsakyti
QUOTE(Violetukas @ 2005 08 30, 20:24)
Dariau ir aš kažkada panašų pyragą pagal bendradarbės receptą, tik su kakava. Buvau išsigandusi, kad įdaras gavosi per skystas, bet kai iškepė, buvo baisingai skanus.
Dar vienas skanus varškės pyragas:
tešlai:
2 stiklinės miltų
2 šaukštai kakavos
21 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių ar sodos
1 kiaušinis
1 stiklinė cukraus
200 gr sviesto

Įdarui (daryti prieš pat kepimą):
3 pakeliai varškės
1 stiklinė cukraus
200 g. grietinės
2 šaukštai krakmolo
4 kiaušiniai
razinų, cukatų ar kt. džiovinti vaisiai, vanilė, riešutai.

Tešlą reikia ruošti taip: ištirpiname sviestą, kai ataušta, įmušame kiaušinį, sudedame cukrų ir gerai išsukame (kol cukrus ištirpsta). Atskirai gerai išmaišome miltus, kėlimo miltelius ir kakavą, sudedame juos į ištirpinto sviesto  masę ir gerai išmaišome. Padaliname tešlą į dvi dalis, sudedame jas į maišelius ir dedame į šaldiklį kad sustingtų.

Įdarui ištriname varškę, sudedame krakmolą, grietinę ir išmaišome. Atskirai su cukrumi išplakame kiaušinius ir sudedame į varškę. Pridedame džiovintų vaisių.

Vieną dalį sustingusios tešlos sutarkuojame burokine tarka į skardą, ant jos pilame įdarą ir užtarkuojame kitą tešlos dalį, užberiame skaldytus riešutus. Kepame apie 1 valandą, po to - skanaus.

Taip pat esu prieš visokiausius sintetinius pudingus, todėl manau, kad juos galima pakeisti krakmolu.


paspalvinau klaidą, prašau patikslinti.
Atsakyti