lile, 01 Bir 2005 - 17:56, parašė:
lile, 01 Bir 2005 - 17:56, parašė: ![]()
Na o tie pakeliai kiek gramu
45g
Martyna, 13 Kov 2004 - 01:23, parašė:
Martyna, 13 Kov 2004 - 01:23, parašė: ![]()
Varskes pyragas
Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiausinis
200 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu.
Įdaras:
800 g liesos varskes
2 kiausiniai
200 g cukraus
3-4 saukstai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas)
0,5 l pieno.
Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda.
Skanaus!
smike, 05 Spa 2004 - 10:34, parašė:
smike, 05 Spa 2004 - 10:34, parašė: ![]()
Kepiau ir as ta pyraga. Siaip labai skanus, tik truputi per daug pudingas jauciasi- kita karta su krakmolu darysiu. Bet gavosi labai gerai, tesla visai nekieta gavosi, tokia trapi-pats tas. O idaro konsistensija irgi labai
. Papuosiau pagal Bea technika
Gavosi toks.
Violetukas, 30 Rug 2005 - 20:24, parašė:
Violetukas, 30 Rug 2005 - 20:24, parašė: ![]()
Dariau ir aš kažkada panašų pyragą pagal bendradarbės receptą, tik su kakava. Buvau išsigandusi, kad įdaras gavosi per skystas, bet kai iškepė, buvo baisingai skanus.
Dar vienas skanus varškės pyragas:
tešlai:
2 stiklinės miltų
2 šaukštai kakavos
21 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių ar sodos
1 kiaušinis
1 stiklinė cukraus
200 gr sviesto
Įdarui (daryti prieš pat kepimą):
3 pakeliai varškės
1 stiklinė cukraus
200 g. grietinės
2 šaukštai krakmolo
4 kiaušiniai
razinų, cukatų ar kt. džiovinti vaisiai, vanilė, riešutai.
Tešlą reikia ruošti taip: ištirpiname sviestą, kai ataušta, įmušame kiaušinį, sudedame cukrų ir gerai išsukame (kol cukrus ištirpsta). Atskirai gerai išmaišome miltus, kėlimo miltelius ir kakavą, sudedame juos į ištirpinto sviesto masę ir gerai išmaišome. Padaliname tešlą į dvi dalis, sudedame jas į maišelius ir dedame į šaldiklį kad sustingtų.
Įdarui ištriname varškę, sudedame krakmolą, grietinę ir išmaišome. Atskirai su cukrumi išplakame kiaušinius ir sudedame į varškę. Pridedame džiovintų vaisių.
Vieną dalį sustingusios tešlos sutarkuojame burokine tarka į skardą, ant jos pilame įdarą ir užtarkuojame kitą tešlos dalį, užberiame skaldytus riešutus. Kepame apie 1 valandą, po to - skanaus.
Taip pat esu prieš visokiausius sintetinius pudingus, todėl manau, kad juos galima pakeisti krakmolu.
__AUTHOR__ parašė
__AUTHOR__ parašė