Dariau ir aš kažkada panašų pyragą pagal bendradarbės receptą, tik su kakava. Buvau išsigandusi, kad įdaras gavosi per skystas, bet kai iškepė, buvo baisingai skanus.
Dar vienas skanus varškės pyragas:
tešlai:
2 stiklinės miltų
2 šaukštai kakavos
21 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių ar sodos
1 kiaušinis
1 stiklinė cukraus
200 gr sviesto
Įdarui (daryti prieš pat kepimą):
3 pakeliai varškės
1 stiklinė cukraus
200 g. grietinės
2 šaukštai krakmolo
4 kiaušiniai
razinų, cukatų ar kt. džiovinti vaisiai, vanilė, riešutai.
Tešlą reikia ruošti taip: ištirpiname sviestą, kai ataušta, įmušame kiaušinį, sudedame cukrų ir gerai išsukame (kol cukrus ištirpsta). Atskirai gerai išmaišome miltus, kėlimo miltelius ir kakavą, sudedame juos į ištirpinto sviesto masę ir gerai išmaišome. Padaliname tešlą į dvi dalis, sudedame jas į maišelius ir dedame į šaldiklį kad sustingtų.
Įdarui ištriname varškę, sudedame krakmolą, grietinę ir išmaišome. Atskirai su cukrumi išplakame kiaušinius ir sudedame į varškę. Pridedame džiovintų vaisių.
Vieną dalį sustingusios tešlos sutarkuojame burokine tarka į skardą, ant jos pilame įdarą ir užtarkuojame kitą tešlos dalį, užberiame skaldytus riešutus. Kepame apie 1 valandą, po to - skanaus.
Taip pat esu prieš visokiausius sintetinius pudingus, todėl manau, kad juos galima pakeisti krakmolu.
paspalvinau klaidą, prašau patikslinti.