Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės pyragai

QUOTE(hobo @ 2005 03 22, 10:15)
ar apie karališką kalbi, kur juodas, o vidurys baltas? yra temoje naminiai pyragai 2. man rodos pats pirmas receptas.



nea, toki pati moku kepti.
kalbu apie toki balta. jie tokie mazuciai bet sunkus buna...
ten matosi, kad deta sausainiu ir razinu, kurios imaisytos i varske, o virsus bespalve zele uzpiltas. vat man idomu kaip ta varske paruost?
Atsakyti
QUOTE(sprinza @ 2005 03 22, 15:28)
visus skanius atsiliepimus perskaiciau ir bandysiu Velykom.  Tik klausimelis? Kas kepat el. orkaitese, kokia programa naudojat?  Ten ju lab.daug ir visos pyragam tinka.  Gal del to kai kurioms taip ir gavosi - tesla per kieta, o mase per skysta, vienos 2val., o kitos 0,5val.kepe?


Velykom bus pats tas mirksiukas.gif

pas mane viena orkaite yra tik su ventiliatorium. tik nezinau ar visose toks dalykas yra g.gif
pas mane tai apie 200 C. g.gif
bet kuriuo atveju, sulyciau su ventiliatorium funkcija rinktis, tai kokia 170 - 180 C. g.gif
tokiu principu kepant nesvyla, labai gerai kyla ir nedziusta... thumbup.gif

bet shiaip tai siulyciau pagal savo patirti spresti...
kokioj visokius keksus ir obuolinius pyragus kepi, tokios ir shitam reikia... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo filifjonka: 23 kovo 2005 - 13:41
QUOTE(sprinza @ 2005 03 22, 15:28)
visus skanius atsiliepimus perskaiciau ir bandysiu Velykom.  Tik klausimelis? Kas kepat el. orkaitese, kokia programa naudojat?  Ten ju lab.daug ir visos pyragam tinka.  Gal del to kai kurioms taip ir gavosi - tesla per kieta, o mase per skysta, vienos 2val., o kitos 0,5val.kepe?


Aš kepiau pyragą tokiu būdu: tešlos visą porciją, o kremo pusė. Išėjo kaip tik. Tešla labai putli,pakilo gražiai. Visai nekieta ir neapdegus, gelsvos gražios spalvos gavos.
Aš kepiau 175 laipsnių, su ventiliatorium, per vidurį(neprisimenu antra ar trečia padėtis), 30 min. Ir dar 15 min palikau orkaitėj pabūti. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poskriptum: 23 kovo 2005 - 13:35
niu ka velykoms ir as pabandysiu ta stebukliuka issikept doh.gif
Atsakyti
Pyragas tikrai super thumbup.gif
Kadangi cia pas mus iprastos varskes nerasta, tai naudojau grudetaja (ta skysti nupyliau). O po to dar ta varskes mase su spec mikseriu sutryniau. Isejo tikrai labai skanus pyragas. Tik grudetaja varske naudojant reikia siek tiek daugiau cukraus pilti. Tik aisku, labai nepadauginti.
Atsakyti
O as formos neturiu cry.gif keptuve irgi netiks musiske :(taip noriu pyraga isbandyt sad.gif
Atsakyti
Kepiau. Labai skanu. Aciu Martynai uz puiku recepta.
Atsakyti
Visada kepiau skanų varškės pyraga. Nu bet va, prisiskaičiau apie šitą stebuklingąjį pyragą ir nutariau pati išbandyti g.gif . Ot kvaiša doh.gif ! Ir dar svečių laukiau cry.gif . Nu nepatiko jis man.. kiek supratau ir svečiam ne kažin koks pasirodė.... dar ir dabar stovi dalis.. reiks išmesti cry.gif . Kažkoks gavosi šlapias.. nu, vienu žodžiu- neskanus .
Tikrai nekritikuoju recepto . Šaunuolės kurios mokate skaniai jį iškepti! Bet, kuriom jis taip pat nesigavo - siūlyčiau išbandyti mano varianta wink.gif : tešla tinka kaip ir šito recepto (kadangi aš darau tešlą "iš akies " tai ir nerašysiu tešlos produktų kiekių) . Varškės kremą darau taip :
2-3 pokeliai varškės
1 pokelis pudingo (mano mėgstamiausias - vanilinis)
2-3 kiaušiniai
cukraus
razinų

kiaušinių trynius išplaku su cukrumi, sudedu varškę, pudingo miltelius, viską išmaišau. Atskirai išplaku kiaušinių baltymus, ir atsargiai sudedu į varškės masę. Viską atsargiai išmaišau. Kadangi mėgstu razinas, tai dar ir jų pridedu į varškės masę.( Kas dėsite razinas- atsiminkite,- kad razinos ( o taip pat ir kitiem vaisiam tai galioja) nesusmegs į pyrago apačia, jeigu prieš tai jas apvoliosite miltuose.)
Pyraga kepu kaip trupininį,- t.y. didžiąją dalį tešlos sutrupinu į kepimo formą, supilu varškės masę, ir ant viršaus dar šiek tiek užtrupinu tešlos. Iškepusį pyragą apibarstau cukraus pudra. Skanaus wink.gif
Beje, lygiai tokį patį varškės kremą darau kepdama varškės apkepą thumbup.gif
Išbandykit wink.gif

Atsakyti
O man tai labai labai patiko sis varskes pyragas. I darba nusinesiau, tai visi bendradarbiai gyre ir greitai pyrago neliko biggrin.gif
Labai geras skonis thumbup.gif
Atsakyti
Jus man kvailai paaiskinkite, kokio dydzio tie pudingo pokeliai turi buti. Pirkti yra ir dideliu ir mazu. Paskaiciau, kad reik 0,5 l pieno, tai pagalvojau, kad vieno didelio pakelio uzteks. Bet kad gavosi ganetinai skystas, net kepant 1,5 val.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2005 06 01, 14:16)
Jus man kvailai paaiskinkite, kokio dydzio tie pudingo pokeliai turi buti. Pirkti yra ir dideliu ir mazu. Paskaiciau, kad reik 0,5 l pieno, tai pagalvojau, kad vieno didelio pakelio uzteks. Bet kad gavosi ganetinai skystas, net kepant 1,5 val.


Reik pilti tik miltukus pudingo i tesla,negaminant pacio pudingo. As dejau Otker pudingo miltukus 2 pakelius, kaip ir parasyta.
Atsakyti
Na o tie pakeliai kiek gramu
Atsakyti