Visada kepiau skanų varškės pyraga. Nu bet va, prisiskaičiau apie šitą stebuklingąjį pyragą ir nutariau pati išbandyti
. Ot kvaiša
! Ir dar svečių laukiau
. Nu nepatiko jis man.. kiek supratau ir svečiam ne kažin koks pasirodė.... dar ir dabar stovi dalis.. reiks išmesti
. Kažkoks gavosi šlapias.. nu, vienu žodžiu- neskanus .
Tikrai nekritikuoju recepto . Šaunuolės kurios mokate skaniai jį iškepti! Bet, kuriom jis taip pat nesigavo - siūlyčiau išbandyti mano varianta
: tešla tinka kaip ir šito recepto (kadangi aš darau tešlą "iš akies " tai ir nerašysiu tešlos produktų kiekių) . Varškės kremą darau taip :
2-3 pokeliai varškės
1 pokelis pudingo (mano mėgstamiausias - vanilinis)
2-3 kiaušiniai
cukraus
razinų
kiaušinių trynius išplaku su cukrumi, sudedu varškę, pudingo miltelius, viską išmaišau. Atskirai išplaku kiaušinių baltymus, ir atsargiai sudedu į varškės masę. Viską atsargiai išmaišau. Kadangi mėgstu razinas, tai dar ir jų pridedu į varškės masę.( Kas dėsite razinas- atsiminkite,- kad razinos ( o taip pat ir kitiem vaisiam tai galioja) nesusmegs į pyrago apačia, jeigu prieš tai jas apvoliosite miltuose.)
Pyraga kepu kaip trupininį,- t.y. didžiąją dalį tešlos sutrupinu į kepimo formą, supilu varškės masę, ir ant viršaus dar šiek tiek užtrupinu tešlos. Iškepusį pyragą apibarstau cukraus pudra. Skanaus
Beje, lygiai tokį patį varškės kremą darau kepdama varškės apkepą
Išbandykit
Aušrinė gimė 3280 g. 51 cmNeringa gimė 3900 g. 52 cm