nu siandien kepsiu as sita isliaupsinta pyraga, jau visko nusipirkau, butinai parasysiu kaip eisis.
mmmmm koks skanus martynos varskes pyragas
nerealu
tik as dariau dvi porcijas pagrindo ir tik viena porcija idaro, o ir kepiau tik 30 min ir dar 15 laikiau orkaiteje isjungtoj.
O galimas dar ir toks variantas dar vienam sluoksniui tai ant virsaus isdeliot ananaso mrinuoto ir kokios nors jau pradedancios stingt zele o tada i saldytuva, gaunasi nerealu
P.S. as dejau kivi želę(2 pakelius 0.5l )
nerealu
tik as dariau dvi porcijas pagrindo ir tik viena porcija idaro, o ir kepiau tik 30 min ir dar 15 laikiau orkaiteje isjungtoj.
O galimas dar ir toks variantas dar vienam sluoksniui tai ant virsaus isdeliot ananaso mrinuoto ir kokios nors jau pradedancios stingt zele o tada i saldytuva, gaunasi nerealu
P.S. as dejau kivi želę(2 pakelius 0.5l )
Sveikos. ACIU uz tikrai puiku recepta. Ji kepiau jau 2 kartus. Antra kart idarui emiau ne 200, o 100 cukraus. Dejau Otker 1 grietinini, 1 vanilini pudingus. O nuo saves - kokia stikline saldytu melyniu. Kepiau truputi virs valandos. Toks skanus, kad galeciau viena visa suryti
Niam niam kox skanus.
Labai labai saldus, Sviesa, o kai maziau cukraus vis tiek tox pat skanus As kita karta idesiu saldytu juodujun serbentu. Bus saldu ir rugstu
Labai labai saldus, Sviesa, o kai maziau cukraus vis tiek tox pat skanus As kita karta idesiu saldytu juodujun serbentu. Bus saldu ir rugstu
niu iskepiau antra karta si pyraga. kazkaip pirma karta kai kepiau, tai neisejo kepiau su krakmolu, tai gal per mazai jo idejau, o gal per trumpai kepiau, o dar aisku nenorejom laukti kol praves, tai zodziu varskes mase buvo nepakankamai sustingusi- tai gavosi iskepes apadas su karsta varskes mase bet va dabar tai jau matau, kad bus geresnis pyragas , nes kepiau su pudingu ir kepiau vos ne 2 valandas. nes praejusi karta tikrai maciau kad per trumpai, nors kepiau tada vos ne 1,5val. tai va tikiuosi, kad brangiajam patiks, o ir pati jau nekantrauju paragauti
O as kepiau si pyraga jau 2 kartus, tik dvigubai mazesni ir gavosi puikiai. Labai skanus.
Vakar as irgi kepiau isgirtąjį pyragą, tačiau negalėčiau pasakyti, kad jis man gavosi... Kepiau ilgai, beveik dvi valandas, tai padas vos nesudege, o varskes mase vistiek liko skysta, nors dariau viska pagal recepta, dejau pudingu, pieno pyliau maziau nei parasyta ir vis tiek skysta, o be to brangusis sake, kad tas pudingas cia isvis nesamone, nu zodziu, norejau pasirodyti gera kepeja, o visai nesigavo...
aš kepiau bea varškės pyragą. pasaka vyras prašė kad dar iškepčiau
QUOTE(nicas @ 2005 03 09, 15:18)
Vakar as irgi kepiau isgirtąjį pyragą, tačiau negalėčiau pasakyti, kad jis man gavosi... Kepiau ilgai, beveik dvi valandas, tai padas vos nesudege, o varskes mase vistiek liko skysta, nors dariau viska pagal recepta, dejau pudingu, pieno pyliau maziau nei parasyta ir vis tiek skysta, o be to brangusis sake, kad tas pudingas cia isvis nesamone, nu zodziu, norejau pasirodyti gera kepeja, o visai nesigavo...
gal reikejo ant silpnesnes ugnies kepti. nes as irgi kepiau ilgai vos ne 2 val., bet nedideleje temperaturoje, tada ir padas nesudega ir mase speja sutirsteti.
merginos, bukit geros, pasakykit, 2 pakeliai grietineles - tai kiek jos gramais ar mililitrais? Cia Remkos tortui reikia. O as niekaip neprisimenu kokie ten tie lietuviski pakeliai
Ir kokio riebumo grietinele reikia pirkt?
Ir dar - sakykit vienas pakelis zeles tai kiek ten tos mases buna? na koks pakelio svoris?
Ir kokio riebumo grietinele reikia pirkt?
Ir dar - sakykit vienas pakelis zeles tai kiek ten tos mases buna? na koks pakelio svoris?
QUOTE(Šaltmėtė @ 2005 03 10, 09:40)
merginos, bukit geros, pasakykit, 2 pakeliai grietineles - tai kiek jos gramais ar mililitrais? Cia Remkos tortui reikia. O as niekaip neprisimenu kokie ten tie lietuviski pakeliai
Ir kokio riebumo grietinele reikia pirkt?
Ir dar - sakykit vienas pakelis zeles tai kiek ten tos mases buna? na koks pakelio svoris?
Ir kokio riebumo grietinele reikia pirkt?
Ir dar - sakykit vienas pakelis zeles tai kiek ten tos mases buna? na koks pakelio svoris?
grietinėlė standartiškai būna po 200 ml.
želė svorio nepasakysiu, bet vienas pokelis yra skirtas pusei litro vandens.
Manau, kad iseitu labai panasus
Varškės pyragas su persikais
Tešlai
5 kiauš.tryniai
250g margarino
3 š. cukr.pudros;
3 a.š. kepimo miltelių
3 stikl. miltų
Įdaras
750g varškės
1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
100g margarino
1 pak. pudingo miltelių
1 š. krakmolo
indelis kons. persikų
1. 5 trynius išplakti su cukr.pudra. Gabaliukais dėti minkštą margariną, vis plakant. Po to kepimo miltelius ir miltus. Baigti minkyti rankomis. 1/4 tešlos įdėti į šaldiklį, 3/4 pakočioti ir iškloti skardos dugną, skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Kiaušinį išplakti su 1/2 st. cukraus. Sudėti margariną, tada pudingo miltelius, krakmolą, galiausiai varškę ir išplakti iki vientisos masės.
Įdarą dėti ant tešlos į skardą.
3. Ant varškės įdaro sudėti persikus (supjaustyti gabalėliais).
4. 5 baltymus išplakti su 1 stikline cukraus iki standžių putų, įdėti 1 šaukštą krakmolo ir dar paplakti iki vientisos masės. Šią masę dėti ant persikų sluoksnio.
5. Iš šaldiklio išimti tešlą ir užtarkuoti (per burokinę tarką)ant batymų masės.
Kepti 200 laips.C apie 1 valandą. Po 20 min. pridengti kepimo popieriumi arba folija, kad nedegtų viršus, nes pyragas storas ir kol iškepa gali viršus labai sudegti.
Pyragą geriausiai valgyti kitą dieną, nes ką tik iškepto skystokas varškės sluoksnis, jis turi "subręsti".
Varškės pyragas su persikais
Tešlai
5 kiauš.tryniai
250g margarino
3 š. cukr.pudros;
3 a.š. kepimo miltelių
3 stikl. miltų
Įdaras
750g varškės
1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
100g margarino
1 pak. pudingo miltelių
1 š. krakmolo
indelis kons. persikų
1. 5 trynius išplakti su cukr.pudra. Gabaliukais dėti minkštą margariną, vis plakant. Po to kepimo miltelius ir miltus. Baigti minkyti rankomis. 1/4 tešlos įdėti į šaldiklį, 3/4 pakočioti ir iškloti skardos dugną, skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Kiaušinį išplakti su 1/2 st. cukraus. Sudėti margariną, tada pudingo miltelius, krakmolą, galiausiai varškę ir išplakti iki vientisos masės.
Įdarą dėti ant tešlos į skardą.
3. Ant varškės įdaro sudėti persikus (supjaustyti gabalėliais).
4. 5 baltymus išplakti su 1 stikline cukraus iki standžių putų, įdėti 1 šaukštą krakmolo ir dar paplakti iki vientisos masės. Šią masę dėti ant persikų sluoksnio.
5. Iš šaldiklio išimti tešlą ir užtarkuoti (per burokinę tarką)ant batymų masės.
Kepti 200 laips.C apie 1 valandą. Po 20 min. pridengti kepimo popieriumi arba folija, kad nedegtų viršus, nes pyragas storas ir kol iškepa gali viršus labai sudegti.
Pyragą geriausiai valgyti kitą dieną, nes ką tik iškepto skystokas varškės sluoksnis, jis turi "subręsti".